Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1213

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Alex_Aston írta:
2022.09.19., hétf. 17:16
gyongyhalas írta:
2022.09.19., hétf. 17:08
sutemenyx írta:
2022.09.19., hétf. 16:22
Kezd tragediába fordulni ez a topic.
Pedig még a Pc zsinór mindenek felett álló hívők ,még nem szóltak bele... Vicc akart lenni :D :smile53:
Szólnék, de sajnos jó másfél hónapja, az ajándékba kapott táp kábel bent maradt az erősítő mögött, mivel számomra pozitív irányba változtatta a hangot.
Cat kábelt emiatt már nem is merek tesztelni, mert akkor tényleg egy világ omlana össze bennem, ha az is hallható lenne :D
Én vettem egy kéket hatszázé'. Érezhetően hűvösebb a hangja :-O

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

gyongyhalas írta:
2022.09.19., hétf. 17:08
sutemenyx írta:
Pedig még a Pc zsinór mindenek felett álló hívők ,még nem szóltak bele... Vicc akart lenni :D :smile53:
Szólnék, de sajnos jó másfél hónapja, az ajándékba kapott táp kábel bent maradt az erősítő mögött, mivel számomra pozitív irányba változtatta a hangot.
Cat kábelt emiatt már nem is merek tesztelni, mert akkor tényleg egy világ omlana össze bennem, ha az is hallható lenne :D
Csak a Marantz! :-D

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

sutemenyx írta:

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

Szalon írta:
2022.09.19., hétf. 13:26
mishow írta:
2022.09.19., hétf. 09:42
robi20064 írta:
2022.09.19., hétf. 09:34
A mostani nem eleg jo?
viewtopic.php?f=147&t=77177
DE! :smile32:
Hát akkor ez meg is oldódott! ;)

Ps: Mióta az egyetlen gyártó, akit követtem, kikerült ebből az alkönyvtárból, már nem olvasom, ezért kerülhette el a figyelmemet :smile53:
Lehet nekem nem világos, de szerintem valótlan és félrevezető is egyben, olyan személyeket a Gyártók és Kereskedők csoportjába tenni, akik a legalapvetőbb kereskedelmi feltételeknek sem felelnek meg... Igazságtalan a valós gyártókkal és kereskedőkkel szemben is, akik adóznak, számlát adnak... stb, mivel jelentős árhátrányba kerülnek a kendácsolókkal szemben, akiknek semmilyen garanciális ügyintézéssel sem kell pl foglalkozniuk, nem hogy adót fizetniük... Továbbá az esetleges gyanútlan vásárlókkal szemben is több, mint kétes szerintem egy lapon emliteni a 2 csoportot, mert ezáltal egy hamis biztonságérzetet, minőséget sugallnak a kendácsolók "termékeivel" szemben... amiből néha nem találunk 2 egyfomát sem... nem hogy olyanokat, amik megfelelnek a kereskedelmi forgalomba hozatalhoz sükséges engedélyekkel...
Szóval egy ingyenes céginformációs lekérdezés után, gyorsan meg lehetne tisztitani a Kereskedők és Gyártók csoportot, hogy valóban csak azok mardjanak ott, akik odavalóak... Persze SZVSZ gondolkodik.gif
NAV ra gondolsz ...próbavásárlás és egyebek ....mert akkor tényleg borul a bili. :D :smile53:

Most komolyan ....Én örülök ,hogy olvasgathatok és ha van valami ,amit netán valaki itt készít és elérhetem...netán több figyelemmel és segítséggel jutok egy dologhoz...az nekem jó!!! Aki nem így látja ,az úgyse fog foglalkozni ezen emberekkel...Miért kellene jogi és kereskedői hálózattá alakítani ezt a beszélgetős topicot.Szvsz. :smile53:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Tudom, hogy borzalmasan nehéz elhinni, de a kábelgyártók általában elég jól értik, hogy mit miért csinálnak, a gyakorlatban megbízhatóan működő elvi meggondolások szerint gyártanak különféle vezetékeket és kábeleket éppen azért, hogy kielégítsék, lefedjék akár több szegmens készülékeinek az összeköttetés-minőségi igényét is. Szóval nem az van, hogy random csinálnak mindent, ami az eszükbe jut, aztán ahogy esik, úgy puffan.

Tökéletesen tudható, hogy mit okoz ugyanannak a vezetőanyagnak az ónozása, ezüstözése, aranyozása, ródiumozása. Tökéletesen tudható, hogy mit okoz több vezető összesodrása, vagy mit okoz a vastagítása, vékonyítása.
Az is, hogy mit okoz, ha tisztább az anyag, mit ha kevésbé töredezett, mit ha jobban töredezett.
És aztán lehet folytatni a sort a szigetelőbevonatokkal meg a vezetőelrendezéssel, csatlakozókkal.
Annál is inkább, mert előfordul, hogy egy gyártó mégsem vesz mindent figyelembe, és bár csinál egy tökjó vezetőt, de aztán nemjól szigeteli, mert nem jut eszébe, hogy megváltoztatja vele a vezetőt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutemenyx 2022.09.19., hétf. 17:05-kor.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fapaci írta:
2022.09.19., hétf. 15:41
Snipi írta:
2022.09.19., hétf. 14:14
Van ilyen? Egy drága és mennybe menesztett kábel, csak azért szól csapnivalóan a rendszeremben (amellett, hogy az én olcsó gagyi kábelemmel jó), mert kihozza az ócska, gagyi rendszerem összes hibáját?
Van, de ez egy elég komplex téma, nehéz két mondatban reagálni rá. Egyrészt ha egy rendszer produkciója ilyen nagyot változik néhány kábel cseréjétől, az felveti a gyanút, hogy ott valami komolyabb bajok vannak. Másrészt - néhány ritka kivételtől eltekintve - szerintem egyetlen kábeltípusról sem lehet kijelenteni abszolút értékben a jellemzőit, pláne hogy mennyire JÓ. A produkció nagyban függ magától a rendszertől, megítélése pedig a hallgatótól, hiszen kinek mit jelent a "csapnivalóan" és a "piszok jól szól"... Ezek nem egzakt jelzők.

Velem előfordult, hogy a részemről próbára kiosztott, egyforma kábelekről teljesen eltérő véleményeket kaptam vissza attól függően, milyen rendszerbe kerültek és milyen volt a véleményalkotó ízlése, megszokása. És az is előfordult, hogy a tömegek által ajnározott akkori aktuális divatmadzag nálam középszerűen szerepelt és semmivel sem volt jobb, mint a kb annyiba kerülő bármi. Ezért gondolom azt már egy ideje, hogy kábeleknek nincs önálló produkciójuk, csak az összekötött berendezések megszólalását tudjuk hangolni velük egy szűk (?) tartományon belül.
Tehát két viszonylag könnyű próbálkozással nem találtál egyértelmű mintázatot, összefüggéseket a kábelek hatására vonatkozóan. Ez nem csoda, mert ehhez ez kevés. Viszont nem jelent sem többet sem kevesebbet annál, hogy te nem találtál. Azt például semmiképp nem jelenti, hogy nincs is összefüggés.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3489

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

fapaci írta:
2022.09.19., hétf. 15:20
Szalon írta:
Lehet nekem nem világos, de szerintem valótlan és félrevezető is egyben, olyan személyeket a Gyártók és Kereskedők csoportjába tenni, akik a legalapvetőbb kereskedelmi feltételeknek sem felelnek meg...
A valós probléma mellé odatenném az információt, hogy az AVX fórumon a KERESKEDŐ plecsni jelenleg szinte kizárólag hátrányokkal jár, tehát ez inkább egyfajta büntetés, mint előny.
Fordítsuk meg a dolgot. Gyártónak, kereskedőnek lenni nem csak felelősség, szabványoknak, biztonsági és piaci törvényi előírásoknak is meg kell felelni, adózni stb, stb. A hátrány valójában az, hogy itt(?) az AVX-en elő-elő fordul, hogy valaki fuser, garázs DIY-er dolgai valódi gyártók, kereskedők termékei mellé kerülnek tesztelgetésre is, és évek óta folyik a hozsanna, lám-lám, cégfelszámolásból és színesfémhulladék udvarból kimentett anyagokból milyen versenyképes kábelek készülhetnek.

/az már csak egy epizód, hogy neki konkurenciának gondolt kábelt elviszi fém-anyag vizsgálatra egyértelmű lejáratás céljából. Persze a saját drótjai vizsgálatáról hallgat/

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Snipi írta:
Van ilyen? Egy drága és mennybe menesztett kábel, csak azért szól csapnivalóan a rendszeremben (amellett, hogy az én olcsó gagyi kábelemmel jó), mert kihozza az ócska, gagyi rendszerem összes hibáját?
Van, de ez egy elég komplex téma, nehéz két mondatban reagálni rá. Egyrészt ha egy rendszer produkciója ilyen nagyot változik néhány kábel cseréjétől, az felveti a gyanút, hogy ott valami komolyabb bajok vannak. Másrészt - néhány ritka kivételtől eltekintve - szerintem egyetlen kábeltípusról sem lehet kijelenteni abszolút értékben a jellemzőit, pláne hogy mennyire JÓ. A produkció nagyban függ magától a rendszertől, megítélése pedig a hallgatótól, hiszen kinek mit jelent a "csapnivalóan" és a "piszok jól szól"... Ezek nem egzakt jelzők.

Velem előfordult, hogy a részemről próbára kiosztott, egyforma kábelekről teljesen eltérő véleményeket kaptam vissza attól függően, milyen rendszerbe kerültek és milyen volt a véleményalkotó ízlése, megszokása. És az is előfordult, hogy a tömegek által ajnározott akkori aktuális divatmadzag nálam középszerűen szerepelt és semmivel sem volt jobb, mint a kb annyiba kerülő bármi. Ezért gondolom azt már egy ideje, hogy kábeleknek nincs önálló produkciójuk, csak az összekötött berendezések megszólalását tudjuk hangolni velük egy szűk (?) tartományon belül.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2524

Hozzászólás Szerző: supravox »

gyongyhalas írta:
2022.09.19., hétf. 14:31
Snipi írta:
Én nem mennék bele az kendácsoló-kereskedő ingoványos talajú témába, se az egyes gyártók (és nem gyártók) közötti elvetemült témába, inkább felvetnék egy másik kérdést (szösszenetet) ami velem történt meg, és hallottam - olvastam is - ilyet és van róla egy nagyon kialakult véleményem. Mivel most nem vitát szeretnék generálni, hanem mások véleményére lennék kíváncsi a témával kapcsolatban (már ha van ilyen) inkább csak elmesélem az esetet, és az olvasottakat (és hallottakat) - mind ugyanarról szól - és egy véleménynyilvánításra lennék kíváncsi nagy tisztelttel.

Az eset a következő : Adott egy rendszer egy XY kábellel. A rendszer (az enyém) hangja nekem tökéletes, immár kb. 15 éve megelégedéssel hallgatom. (Ezt már talán említettem.) Másoknak is tetszik állítólag, vagy csak nem merték eddig előttem fikázni, ha másért nem figyelembe véve, hogy kb. kétszer annyi vizet szorítok ki mint egy átlagember. :D
Jön egy másik kábel tesztelésre. Kb. 15-20-szor drágább mint az enyém. (Nem nehéz, az enyémnek kb. - ha jó tudom - 2-3 e FT métere.) Bekötöm, és sz&rul szól. De nagyon.
Majd visszakötöm az enyémet és tök jó lesz megint. (A hozott kábel sem új, bejáratott stb. ,csak éppen rohadt drága.) A tulaj megjegyzése : az ő kábele sokkal jobb, csak az a baj, hogy kihozza az én gagyi rendszerem hibáit. Még egyszer nyomatékosan hangsúlyozom : az én olcsó kábelemmel piszok jól szól a cucc.
Csak gondolkodósan és nem tutira mondva,,,sőt hasonlókat tapasztalva évekkel ezelőtről....más rendszer, mint most és még mindíg meglepetést tud okozni egy két dolog.....Na szóval egy "értékesebb"( idézőjelben néha olcsóbb is) és jól megépített kábel arra törekszik ,hogy minnél kevésbé nyúljon bele és minél kevésbé korlátozzon bármit is ami áthalad rajta ....és a külső zavart is megfelelően védje....Innen kiindúlva lehet a rendszered pont azt a kábelt igényli ami eltakar,elvesz, vagy bezavar vagy úgy minden együtt . Mi a gond ezzel ? Megtaláltad a megfelelő kábelt .Próbálgatás ha nem kerül pénzbe ,akkor jó lehet.SZVSZ gondolkodik.gif :smile53:

Egyébként sem külön-külön hallgatod a komponenseket hanem egyben.
Nincs olyan,hogy most kábelt,dac-ot,pc-t etc. hallgatok.
Hanem azok összességének kell jól, illetve a TULAJDONOSÁNAK tetsző módon szólni.
Szóval Snipi engedd el😀
Egyébként is az EGÉSZ több mint a részek összessége..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Snipi írta:
Majd visszakötöm az enyémet és tök jó lesz megint. (A hozott kábel sem új, bejáratott stb. ,csak éppen rohadt drága.) A tulaj megjegyzése : az ő kábele sokkal jobb, csak az a baj, hogy kihozza az én gagyi rendszerem hibáit.
Szerintem alapvetően hibás a gondolatmenet. Ott kell megállítani, hogy "az ő kábele sokkal jobb". Előbb ezt kéne tisztába tenni. Honnan tudja, hogy sokkal jobb? Az ár és a minőség között nincs összefüggés, az meg hogy nála jobban szól szintén elég gyenge érv (mert erre lehetne azt mondani hogy nálad meg rosszul szólt tehát sokkal rosszabb...). Ha majd kétséget kizáróan bizonyítani tudja hogy a kábele (univerzálisan) sokkal jobb akkor utána lehet a többiről beszélni szerintem.
Egyébként én már nem foglalkozok ilyen hifis hallgatózással. Ha valahová hívnak, vagy valahol tényleg valami kuriózumot lehet hallani, oda szívesen elmegyek, de az, hogy ide jöjjenek idegenek és köpködjék a cuccot, na azt már nem. Nekem ez tetszik és marhára nem érdekel hogy másnak tetszik-e vagy hogy másé milyen. Ha valakit a zene érdekel az más, de az hogy hifisták ide jöjjenek, abból én már kinőttem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11003
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Szalon írta:
Lehet nekem nem világos, de szerintem valótlan és félrevezető is egyben, olyan személyeket a Gyártók és Kereskedők csoportjába tenni, akik a legalapvetőbb kereskedelmi feltételeknek sem felelnek meg...
A valós probléma mellé odatenném az információt, hogy az AVX fórumon a KERESKEDŐ plecsni jelenleg szinte kizárólag hátrányokkal jár, tehát ez inkább egyfajta büntetés, mint előny.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Snipi írta:
Én nem mennék bele az kendácsoló-kereskedő ingoványos talajú témába, se az egyes gyártók (és nem gyártók) közötti elvetemült témába, inkább felvetnék egy másik kérdést (szösszenetet) ami velem történt meg, és hallottam - olvastam is - ilyet és van róla egy nagyon kialakult véleményem. Mivel most nem vitát szeretnék generálni, hanem mások véleményére lennék kíváncsi a témával kapcsolatban (már ha van ilyen) inkább csak elmesélem az esetet, és az olvasottakat (és hallottakat) - mind ugyanarról szól - és egy véleménynyilvánításra lennék kíváncsi nagy tisztelttel.

Az eset a következő : Adott egy rendszer egy XY kábellel. A rendszer (az enyém) hangja nekem tökéletes, immár kb. 15 éve megelégedéssel hallgatom. (Ezt már talán említettem.) Másoknak is tetszik állítólag, vagy csak nem merték eddig előttem fikázni, ha másért nem figyelembe véve, hogy kb. kétszer annyi vizet szorítok ki mint egy átlagember. :D
Jön egy másik kábel tesztelésre. Kb. 15-20-szor drágább mint az enyém. (Nem nehéz, az enyémnek kb. - ha jó tudom - 2-3 e FT métere.) Bekötöm, és sz&rul szól. De nagyon.
Majd visszakötöm az enyémet és tök jó lesz megint. (A hozott kábel sem új, bejáratott stb. ,csak éppen rohadt drága.) A tulaj megjegyzése : az ő kábele sokkal jobb, csak az a baj, hogy kihozza az én gagyi rendszerem hibáit. Még egyszer nyomatékosan hangsúlyozom : az én olcsó kábelemmel piszok jól szól a cucc.
Igen, abszolút van ilyen. Ezüst kábelekkel pl gyakra megesik, hogy béna, fényes hangú, fárasztónak titulálják őket. Van persze nemjó ezüst is, de az is gyakori, hogy csak az előtte lévő készülék torzítását viszik át túl őszintén.
Ahogy korábban írtam, régebbi nyomókamrás fémmembrános ( pl JBL, Altec ) magasakkal pl nem ritka, hogy direkt tompító hangú vezetékeket muszáj eléjük tenni.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

Snipi írta:

Csak gondolkodósan és nem tutira mondva,,,sőt hasonlókat tapasztalva évekkel ezelőtről....más rendszer, mint most és még mindíg meglepetést tud okozni egy két dolog.....Na szóval egy "értékesebb"( idézőjelben néha olcsóbb is) és jól megépített kábel arra törekszik ,hogy minnél kevésbé nyúljon bele és minél kevésbé korlátozzon bármit is ami áthalad rajta ....és a külső zavart is megfelelően védje....Innen kiindúlva lehet a rendszered pont azt a kábelt igényli ami eltakar,elvesz, vagy bezavar vagy úgy minden együtt . Mi a gond ezzel ? Megtaláltad a megfelelő kábelt .Próbálgatás ha nem kerül pénzbe ,akkor jó lehet.SZVSZ gondolkodik.gif :smile53:

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 533

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Szalon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1501

Hozzászólás Szerző: Szalon »

mishow írta:
robi20064 írta:
A mostani nem eleg jo?

Ps: Mióta az egyetlen gyártó, akit követtem, kikerült ebből az alkönyvtárból, már nem olvasom, ezért kerülhette el a figyelmemet :smile53:
Lehet nekem nem világos, de szerintem valótlan és félrevezető is egyben, olyan személyeket a Gyártók és Kereskedők csoportjába tenni, akik a legalapvetőbb kereskedelmi feltételeknek sem felelnek meg... Igazságtalan a valós gyártókkal és kereskedőkkel szemben is, akik adóznak, számlát adnak... stb, mivel jelentős árhátrányba kerülnek a kendácsolókkal szemben, akiknek semmilyen garanciális ügyintézéssel sem kell pl foglalkozniuk, nem hogy adót fizetniük... Továbbá az esetleges gyanútlan vásárlókkal szemben is több, mint kétes szerintem egy lapon emliteni a 2 csoportot, mert ezáltal egy hamis biztonságérzetet, minőséget sugallnak a kendácsolók "termékeivel" szemben... amiből néha nem találunk 2 egyfomát sem... nem hogy olyanokat, amik megfelelnek a kereskedelmi forgalomba hozatalhoz sükséges engedélyekkel...
Szóval egy ingyenes céginformációs lekérdezés után, gyorsan meg lehetne tisztitani a Kereskedők és Gyártók csoportot, hogy valóban csak azok mardjanak ott, akik odavalóak... Persze SZVSZ gondolkodik.gif
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5998

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

mishow írta:
sajnos nem. Részletek privátban.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

robi20064 írta:
A mostani nem eleg jo?

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

Aszpirin írta:
2022.09.18., vas. 16:28
A fórum - ha tetszik, ha nem - szabályokon alapul, amelyek a magyar és nemzetközi szerző jogi, személyiség-, márka- és adatvédelmi, és még ki tudja hány törvénynek, rendeletnek és normatívának kell megfeleljenek.

Ebben hogy képzelsz el te egy “lex Cables”-t ... (?) - Ez a kérdés nem nekem szólt -

Erről mishow véleménye is érdekelne, aki tudtommal jobban ért a jogi környezethez, mint én ... - Ez a kérdés nekem szólt -
Mivel látom, továbbra sem csitulnak a kedélyek, és persze megint elindult a személyeskedés, így a hétvégi kommentemhez tennék egy kifejezetten szakmai kiegészítést:

A fórum valóban szabályokon alapul, van tehát érvényes Szabályzata, ami a fejlécben egy kattintással olvasható, és amiben benne van a megoldás, ezt alább mindját idézni fogom, de mert szóba került egyéb jogi kérdés is, akkor előtte azokat tisztázzuk röviden:
A "szerző jogi, személyiség-, márka- és adatvédelmi, és még ki tudja hány törvény, rendelet és normatíva" azokat védi, akik annak megfelelnek. Tehát rendelkeznek bejegyzett védjeggyel, a termékük szabadalmi oltalom alatt álló innovációt, know-how-t tartalmaz, amiket valaki engedély nélkül használ, jogi szakszóval "bitorol". Aligha hiszem, hogy ez jelen esetben fennállna ... Vannak továbbá egyéb fontos szabályok, például az egyes termékek megfelelőségével, forgalomba hizatalával, valamint a fogyasztók védelmével kapcsolatban. Ezek a magyar jogban többnyire szakági- vagy kormányrendeletek. Ezekkel elég sokat dolgozom, meglehetősen szigorúak, és egyre szigorúbbakká válnak - tehát aki úgy kondolja, hogy "gyártó" szeretne lenni, aminek során "termékeket" kíván létrehozni, és/vagy forgalmazni, annak bizony ezeket érdemes áttanulmányozni (mondhatnám, "kötelezően ajánlott" :rolleyes: )

A személyiségi jog legfontosabb védelme pedig egy nyilvános, beszélgetős, fórumon az anonimitás, ezt a Szabályzatunk nagyon helyesen tartalmazza is:
2. Általános szabályok a Fórumon
2.7. Szigorúan tilos valakinek a valódi énjét, Személyes adatait az érintett tudta és hozzájárulása nélkül közzé tenni, vagy arra akár csak utalni.

Tehát óvatosan azzal, hogy egymást személyesen ismerő fórumtársak például a valódi nevén (akér keresztnéven is) szólítsák meg a másikat, kivéve ha az már eleve ismert információ, vagy az illető korábban maga osztotta meg azt saját magáról, önkéntesen.

Az pedig, ha valaki úgy mond akár negatív, akár pozitív kritikát, hogy az kifejezetten személyes véleményként hangzik el, az nem sért jogot (ennek kereteit a médiajog szabályozza, meglehetősen bonyolultan, ne másszunk bele), tehát azt mondhatod, hogy az adott cucc kinézete szerinted gáz, vagy hogy a DIY-er szerinted túltolja, de azt nem mondhatod, hogy XY egy idióta. Az előbbi vélemény, az utóbbi sértés. Viszont az is sértheti a Szabályzatot, ha valaki túltolja, mert pl. minden kommentről a saját "terméke" jut eszébe, mert egy ponton már elérheti a "trollkodás" vagy a "flodolás" határát, ami megintcsak benne van a Szabályzatban:
12.4. A „trollkodás”, „flodolás”, „flame war” megelőzése érdekében akár azonnali kitiltás is alkalmazható.
Persze, hogy mi az a szint, ami ezt megvalósítja, erősen szubjektív, moderátor legyen a talpán, aki el mindig el tudja dönteni. gondolkodik.gif

Na, pont ezek kikerülésére van a Szabályzatnak egy 5. pontja:
5. A szakértői al-Fórumok
5.1. Ezek az al-Fórumok a szakemberek, guruk, tuning mesterek számára vannak fenntartva.
5.2. A bekerülésről megfelelő mennyiségű és minőségű hozzászólás közzététele után kérésre a Fórum tulajdonosa dönthet.
5.3. Az al-Fórumba való bekerülés nem jár szerződéskötési kötelezettséggel.
5.4. Ezekbe a Témákba csak az adott szakember termékeivel, vagy szolgáltatásaival kapcsolatban lehet írni.
5.5. A szakember nem rendelkezik moderátori lehetőségekkel.
5.6. A szakember a saját al-Fórumában a saját termékeit meghirdetheti, az árait feltüntetheti, akcióiról információt nyújthat, de ezen tevékenysége nem irányulhat üzletszerű tevékenység végzésére a Fórum keretein belül, azt kizárólag a saját internetes felületén, vagy a saját elérhetőségein láthatja el.

Erről (és csak erről) beszéltem már korábban is: a Szakértők fejezetben kell nyitni egy Cables topicot, ODA mehet minden pro- és kontra megjegyzés ONtopic, R reklámozhatja magát, az elégedett vásárlók dícsérhetik, az elégedetlenek megírhatják, hogy miért nem vált be a kábele (természetesen érvekkel, konkrét tapasztalatokkal).
Senki nem tilt ki senkit, sőt lesz megfelelő topic, ahol minden a helyére kerül - öröm lesz és boldogság!

Hát ez a részletes véleményem, ha már megszólíttattam név szerint. Bocs, ha hosszú lett, viszont ezzel megírtam mindent, amit erről gondolok, és ami szerintem releváns, többet nem tudok, és nem is akarok hozzátenni.
Peace and Love! :smile53: ;peace;

Kieg: A jogász kollégáknak mondom (mivel tudom, hogy eléggé sokan vagyunk a fórumon), a fentieket lehetne szakmai értelemben tovább bontani, részletezni, de mivel ez nem jogi fórum, így törekedtem - persze a jogi korrektség megtartása mellett - az érthető és befogadható megfogalmazásra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2022.09.19., hétf. 09:37-kor.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

ZolaBA írta:
2022.09.19., hétf. 05:22
...A fene nagy tisztelet és elfogadás odáig jutott, hogy már senki nem őszinte, aki meg az azt kiutálják...
ezért is szerintem abszolut pozitiv, hogy Alex_Aston itt a kábelesben is leírta (pedig kap Ö is ezt-azt !! ...) a saját tapasztalását, véleményét, meg a CD jatszonal is:
Alex_Aston írta:
2022.09.11., vas. 18:45
Na, befejeztem a CD104 hallgatását, végül több, mint egy tucat, jól ismert és kedvelt CD lemezzel. Ma megvolt a CD-17MKIII visszateszt is.
...De most a visszateszt után azt kell mondjam, nagyjából forma, forma a két vas SZÁMOMRA....

Azaz, ha van is a kettő között némi különbség, az számomra az a kategória, amivel én nem foglalkozom....
Alex_Aston írta:
2022.09.15., csüt. 19:12
Múlt hét óta tesztelem Cables legújabb, Live Magnum hangfal kabelét.
Nem vagyok tapasztalt kábel guru....gondoltam megírom, hogy mit tapasztaltam most, hog, visszaraktam a csupasz, csatlakozó nélküli VDH d352 kábelemet visszateszt gyanánt.

Egy nagyon nyugodt,, kiegyensúlyozott, kellemes hangú vezeték. Igazából belekötni nem tudnék.

Viszont a VDH nekem energikusabb, és az éles magas hangok lecsengései jobban tetszenek, így maradnak, mert beváltak.

A lehetőséget, és az önzetlen felajánlást pedig köszönöm Cablesnek....
én mindkettöt köszönöm leborulok.gif

és jó lenne, ha mindenki annak venné, ami: saját vélemény, tapasztalás; nem túlinterpretálná (hasonlóan a szuper dicsérö beírásokkal, azok is ennyi); aztán mindenki magának eldönti, hogy akkor mi csináljon

pl.: kipróbálja-e és megírja-e -> ekkor lenne véleménycsere; különben csak "szívózások" a vélemények kapcsán ...minek ?

túl nagy érdekek sérülnek ? illetve túl nagy az érdekszintek különbsége ? (van, akinek ez tiszta szórakozás, hobbi; más meg ebböl próbál erösen megélni, és ezért neki minden húsba vág, vérre megy, "élettér megvédése" ??)

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

a.gabriel írta:
2022.09.18., vas. 20:42
Szóval megkérdezilk a kisgyerek szüleit, fiú vagy lány a baba.
Erre az a válasz, ha majd felnő rájön.
és ez lenne a cél?

Ez érdekesen hasonlít a "meg kell hallgatni addig ne mondjál róla rosszat" szlogenre. A fene nagy tisztelet és elfogadás odáig jutott, hogy már senki nem őszinte, aki meg az azt kiutálják. Mindeközben kevesen mentek el Fiat multipla tesztvezetésre és még kevesebben szeretik ha már bocs, de pöcse van a menyasszonynak. De legalább megtanulta a többség, hogy kussol - izé akarom mondani, tiszteli a másikat.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

Alex_Aston írta:
2022.09.18., vas. 21:00
a.gabriel írta:

Ha valaki olvasott már külföldi oldalakat, akkor azt tapasztalhatta, hogy ott "mindenki" tiszteli a másikat, és a saját véleményét más is elfogadja.

Van akarat arra, hogy változás legyen, vagy nincs itt semmi látnivaló, minden OK?
Itt a megoldás, le is írtad, csak te is alkalmazd, és minden rendben lesz ;)
Ha valaki nem tud olvasni, és nem érti a mondanivalót, azzal sincs semmi, baj, lehet ezt is tanulni, ahogy mást is.
Egyébként teszem is, és lehet belőle profitálni, hidd el.

Ezzel sem téged sem mást nem akartam megbántani, hanem csak rávezetni arra, hogy lehet ezt a fórumozást másképp is csinálni.

Ennyi, benne senkifelé nincs harag, még afelél sem, aki miatt van az ami

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

gomolalaci írta:
2022.09.18., vas. 20:16
chord_ írta:
2022.09.17., szomb. 21:58
asebestyen írta:
2022.09.17., szomb. 10:05

Jók lehetnek ezek a kábelek, ha:

1. Megbékélsz a kinézetükkel
2. Nem zavar, hogy zabálja a magasakat, de nagyon.
3. Nem zavar, hogy nem képes energiát átvinni fizikai paramétereinél fogva
4. Nem zavar, hogy lerontja az erősítő damping faktorát szintén fizikai paramétereinél fogva, esetleg örülsz is, hogy van egy kis csillapítatlanabb, teltebb(nek tűnő) basszusod.
5. Nem zavar a sérülékenységük.

Igen, a régihez képest most már picivel több energiát át lehet préselni rajta, mert így hirtelen ránézve nem 1-1 ilyen szál a portéka, hanem talán 3-3. Magic. :)

Kinek ajánlható: kis, magasba húzó hangú dobozokhoz, ahol netán az erősítő is egy feszes hangú darab, pl D-osztályú. Kiegyensúlyozott rendszereknél nem tud labdába rúgni, ha elitista nappaliban van az ájuldozó jobb hang kereső, ha egy panel nappaliban. :)

Nem írom, hogy bocs! Bocs! :D
Ez a mérhetetlen, zsigeri ellenszenv kicsit megkérdőjelezheti a fentiek hitelességét is, meg az általánosságát is szerintem.

Pár helyen én ezeknek az ellenkezőjét tapasztaltam.
Az 5. pont, az kivétel, énnálam, a 'meztelen' verziónál csak, az valóság: de nem, nem zavar a sérülékenysége. A hangi élmény jóval többet ad pluszban; a védettség pedig biztosítva van.

Amikor milliós kábelek mennek a kukába egy ilyen 'kábelüzér' olcsó drótja miatt, az mindig vitát fog generálni.
Mindig.
De attól még tények. Nyilván általánosítani ezekből sem helyes. Gondolkodni, azt lehet maximum.
És hát ezen a helyen, amúgy is ezt csináljuk: kábelezzünk?, hát, kábelezünk.
,,Amikor milliós kábelek mennek a kukába egy ilyen 'kábelüzér' olcsó drótja miatt, az mindig vitát fog generálni.
Mindig. De attól még tények."

Bizony így van!
Erre még az a válasz, akkor miért vette meg, miért volt körültekintő?

Egyébként meg ismerek egy volt tagot, akinek milliós kábelek volt, és megvált emiatt ezektől.
És mi lett azokkal amiért megvált cables kabeleivel?
Na az ment a kukába, szépen nagy ívben!

Milyen érdekes, ügye az éremnek két éle is lehet!

:goodmorning:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

a.gabriel írta:

Ha valaki olvasott már külföldi oldalakat, akkor azt tapasztalhatta, hogy ott "mindenki" tiszteli a másikat, és a saját véleményét más is elfogadja.

Van akarat arra, hogy változás legyen, vagy nincs itt semmi látnivaló, minden OK?
Itt a megoldás, le is írtad, csak te is alkalmazd, és minden rendben lesz ;)
Csak a Marantz! :-D

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

:inbox: Olvasgatom az ide írtakat, az én hozzászólásomra.

Egyrészt érdekes kérdéseket vetnek fel azok, de megoldást senki sem adott.

Lehet hogy sokan magukra fogják venni ezt a hasonlatot, de éppen azok nem szólhatnak majd semmit ehhez, mert akkor megtagadják a nemrég emlegetett fórum szabadságot.

Szóval megkérdezilk a kisgyerek szüleit, fiú vagy lány a baba.
Erre az a válasz, ha majd felnő rájön.

Tehát az ismert tény, hogy sokaknak nem tetszik a stílusa, hát igen ezért meg is kellett dolgoznia.
Míg másoknak a megváltót látják személyében azért is tenni kellett.

Régebben volt már nem is egy vita itt a fórumon, de egyet kiemelek. Akkor dúlt a földelés, és akkor dobta piacra a sajátját. Kérdezték tőle, hogy hogyan csinálta, mi az alapja, es egyebek. Semmi válasz csak a terelés ment és a nagy hangzatos dolgok. Annak ellenére, hogy egy kis infót sem osztott meg, csak azt hangoztatta hogy ki kell próbálni, de semmi mást, ja és arra minden esetben ügyelve van, hogy mi mennyibe kerül.
Erre fel lett vetve semmi baj, majd egyet megvesz valaki és szét szedi azt és felteszi ide.
Érdekes, akkor azonnal eltűnt a promóciós szöveg, és elhagyta a topicot.

Ennyi volt, akkor az ára, annak hogy nyugalom legyen végre.
Erre valaki vagy emlékszik vagy nem. Mindenesetre megtörtént.

Valójában itt sokaknak nem is a tudásával van baja, hanem azzal a marketing és hasba akasztó szöveggel a itt nyomatva van.
Ahogy mondják a tudás hatalom, de ha nem adják át idő előtt, akkor elveszik.
Cables ebből is él, és nem is rosszul, elég megnézni a használt darabok árait, amik itt felkerülnek.
Ipari mértékben űzi az ipart, számla nélküli bevételt generál magának.

Ezzel szemben sok más tag aki forgalmaz és gyárt kábeleket az tud adni. És minden esetben ugyan azt a kábelt kapja, a termék névvel együtt.

A feljebb felsoroltak, tallaltak miatt van ami van.

És még ennek van egy másik vonzata is, aki idejön ebbe a topicba, az ezzel találkozik nem szakmai hozzászólásokkal.

Ezek után érdemes csak ebben a topicba belenézni, és levonni a következtetéseket.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”