Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2655
Re: Lemezjátszó
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Huhh, lesz itt még párnahuzat is, meg további hasznos dolgok a zenekészítéshez és zenehallgatáshoz, amikhez ugye az alábbiak kellenek:pali923 írta: ↑2022.09.15., csüt. 20:22Itt valami nagy koncepció van kibontakozóban, nemsokára talán hifi-torony is lesz streamerrel és egyebekkel.![]()
https://about.ikea.com/en/newsroom/2022 ... ouse-mafia

Tényleg komplett kollekciónak tűnik egy házidiszkóhozThe collection consists of more than 20 clever home furnishing solutions for producing and performing music in the home setup – as well as solutions for listening to music and creating a relaxed atmosphere. The collection includes a record player, LED work, wall and floor lamps, a clock; laptop, tablet, speaker, and record stands; a desk, two options of shelving units, an armchair, four options of bags, including an accessory, a record and a laptop bag, rug, and sleepers in two sizes, a throw and a cushion cover.

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Itt valami nagy koncepció van kibontakozóban, nemsokára talán hifi-torony is lesz streamerrel és egyebekkel.

https://about.ikea.com/en/newsroom/2022 ... ouse-mafia
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5979
Ráadásul kisebb vagyont lehet elkölteni kétes minőségű hanglemezekre (vajon azt is fog árulni az Ikea?)
Trendi dísztárgynak viszont jó lesz.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Egy dologra elég nagy eséllyel jó lesz: megveszik majd néhányan, aztán belehallgatva megnyugodva térnek vissza az mp3-hoz. Ez sem szól jobban, csak sokkal macerásabb kezelgetni.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
...mert nincs még elég szemét forgalomban?!
Ohh boy!

Ohh boy!
- Csatolmányok
-
- Screenshot_20220915-155242_Chrome.jpg (184.29 KiB) Megtekintve 1930 alkalommal
-
- Screenshot_20220915-155301_Chrome.jpg (528.22 KiB) Megtekintve 1930 alkalommal
- solarsurfer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 38
Igen-igen. Köszi a tippet!József1960 írta: ↑2022.09.15., csüt. 09:46Lehet kapni a TP16-hoz olyan karcsövet,ami nem korlátozza a hangszedő választékot,azaz a shell tetején kettő furat van. Én is ilyet használtam. Talán TP63 a típusa.solarsurfer írta: ↑2022.09.15., csüt. 08:16Kedves fórumtársak!
Tanácsra lenne szükségem:
Thorens TD 147 lemezjátszómon sajnos az Audio-Technica AT120E hangszedőm megadta magát.
Szeretnék kicsit feljebb lépni és tippeket kérnék új hangszedőkre.
Büdzsé: 5-600 euró fölé nem nagyon mennék.
A kar még az eredeti Isotrack TP16 Mark III típusú.
Mivel nagyon könnyű (7.5g), illetve csak 'régi' típusú, alulról is felcsavarozható hangszedő játszik, az opciók elég limitáltak.
Picit utána olvasva többen a Sumiko Blue Point szériát vagy a GOLDRING Eroica LX-t ajánlották.
A rendszer további része: Luxman L550AX II erősítő és Klipsch Heresy IV hangfalak
Válaszokat előre is köszönöm!
hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Lehet kapni a TP16-hoz olyan karcsövet,ami nem korlátozza a hangszedő választékot,azaz a shell tetején kettő furat van. Én is ilyet használtam. Talán TP63 a típusa.solarsurfer írta: ↑2022.09.15., csüt. 08:16Kedves fórumtársak!
Thorens TD 147 lemezjátszómon sajnos az Audio-Technica AT120E hangszedőm megadta magát.
Mivel nagyon könnyű (7.5g), illetve csak 'régi' típusú, alulról is felcsavarozható hangszedő játszik, az opciók elég limitáltak.
Picit utána olvasva többen a Sumiko Blue Point szériát vagy a GOLDRING Eroica LX-t ajánlották.
A rendszer további része: Luxman L550AX II erősítő és Klipsch Heresy IV hangfalak
- solarsurfer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 38
Kedves fórumtársak!
hang: Tannoy Legacy Arden | erő: Luxman L-590AXII + Aurorasound VIDA MkII | analóg: Thorens TD-1601 + Phasemation PP-300 | digi: Node + Chord Qutest | kábel: Black Rhodium
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 581
Sziasztok,
Had legyen egy kérdésem, anélkül, hogy a netet elkezdeném vadul böngészni. Ha egy MC hangszedő jelét step up transformerrel / illesztő trafóval erősítem és azon keresztül megy az mm phono előfokba akkor a két eszköz közé phono jelkábel kell, vagy általános IC?
Előre is köszi a válaszokat/tapasztalatokat.
Had legyen egy kérdésem, anélkül, hogy a netet elkezdeném vadul böngészni. Ha egy MC hangszedő jelét step up transformerrel / illesztő trafóval erősítem és azon keresztül megy az mm phono előfokba akkor a két eszköz közé phono jelkábel kell, vagy általános IC?
Előre is köszi a válaszokat/tapasztalatokat.
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
A POKET-hez mind a két hölgy jár ?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- frenki485
- Beköltözött
- Értékelés: 603
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Egy gondolat bánt engemet...
Mi az a POKET automata?
Mi az a POKET automata?
Idéznél pár jellemző gondolatot belőle ?
Ismét kiadták, ajánlom mindenki figyelmébe:
-David Sax: Az analóg bosszúja.
Ajánlom mindenkinek, hangulatos, tanulságos olvasmány.
A POKET automatákból vehető meg.
-David Sax: Az analóg bosszúja.
Ajánlom mindenkinek, hangulatos, tanulságos olvasmány.
A POKET automatákból vehető meg.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- dixie-chicken
- V.I.P.
supravox írta: ↑2022.08.26., pén. 20:31az M97xE-t én sem szerettem,kicsit olyan "hajaznék a V15/V-re,de igazán nem megy",és nem megy neki az sem már amit a régi SC35,M44,M75,M91/M95E-k tudtak...a kései példányok gyártási hibáirol,meg inkább ne beszéljünkalfaati írta: ↑2022.08.26., pén. 15:36Nekem van egy Shure talán SE20 phonom amit az M44 eredeti verziójához faragtak.supravox írta: ↑2022.08.24., szer. 19:42
Az első DD lemezjátszóm egy ilyen M44-7 hangszedővel jött. Nem sokat néztem ki belőle. Voltak hangszedőim, de mondom adok neki egy esélyt, nem cserélem le azonnal. Akkor egy EAR 834P MM/MC dolgozott a rendszeremben. Napokig nem tértem magamhoz. Akkorát zenélt az a filléres hangszedő, hogy mai napig nem felejtem el. Mondjuk az tény, hogy az amplifikáción múlt sok minden. Az volt az első Shure hangszedőm. Utána szinte azonnal vettem egy M97xe-t.
Hát okoz fejfájást![]()
Az M97 nekem túl "cizellált" volt..a régi M97HE,lehet megérhet jobban egy misét
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
alfaati írta: ↑2022.08.26., pén. 15:36Nekem van egy Shure talán SE20 phonom amit az M44 eredeti verziójához faragtak.supravox írta: ↑2022.08.24., szer. 19:42Az első DD lemezjátszóm egy ilyen M44-7 hangszedővel jött. Nem sokat néztem ki belőle. Voltak hangszedőim, de mondom adok neki egy esélyt, nem cserélem le azonnal. Akkor egy EAR 834P MM/MC dolgozott a rendszeremben. Napokig nem tértem magamhoz. Akkorát zenélt az a filléres hangszedő, hogy mai napig nem felejtem el. Mondjuk az tény, hogy az amplifikáción múlt sok minden. Az volt az első Shure hangszedőm. Utána szinte azonnal vettem egy M97xe-t.dixie-chicken írta: ↑2022.08.24., szer. 14:17
Legalább hangszedő téren nem kell.pironkodnom
Van egy leharcolt M44-7
Egy kitört tűjű Clearaudio Charisma
Egy alig járatott MoFi Mastertrackerem a szekrényben
Ja és persze ami a lemezjátszóban...
Hát okoz fejfájást![]()
Az M97 nekem túl "cizellált" volt
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
supravox írta: ↑2022.08.24., szer. 19:42Az első DD lemezjátszóm egy ilyen M44-7 hangszedővel jött. Nem sokat néztem ki belőle. Voltak hangszedőim, de mondom adok neki egy esélyt, nem cserélem le azonnal. Akkor egy EAR 834P MM/MC dolgozott a rendszeremben. Napokig nem tértem magamhoz. Akkorát zenélt az a filléres hangszedő, hogy mai napig nem felejtem el. Mondjuk az tény, hogy az amplifikáción múlt sok minden. Az volt az első Shure hangszedőm. Utána szinte azonnal vettem egy M97xe-t.dixie-chicken írta: ↑2022.08.24., szer. 14:17Legalább hangszedő téren nem kell.pironkodnom
Van egy leharcolt M44-7
- dixie-chicken
- V.I.P.
az AT lehet az OEM...lehet vlmilyen megrendelt speckóváltozás megvan azokban amit a Clearaudio részére készitenek,nem az első eset,és semmi gond nincs ebben,régen is volt ilyen..lásd régi Linn K MM sorozat mint példa,vagy Goldring esetleg Roksan MM,Audio Note MM hangszedők...a transzplantációval lelket lehet lehelni vlmibe,amit porosodik egy fiókban..

Mondjuk én sem adnám...
- frenki485
- Beköltözött
Ettől féltem...

Mondjuk én sem adnám...

Dehogy adom.frenki485 írta: ↑2022.08.25., csüt. 20:09A leharcolt M44-7-et szívesen megvenném, ha már nincs terved vele...supravox írta: ↑2022.08.24., szer. 19:42Legalább hangszedő téren nem kell.pironkodnomdixie-chicken írta: ↑2022.08.24., szer. 14:17
el kell fogadni ezt az opciót,hacsak itt visszalapozol,vagy benézel a "galeria"-saját hifis cuccaimrol készült fényképek,vagy néha ránézel egy pár hirdetésre,találsz rendszereket,ahol több lemezjátszó is van,vagy látszik a háttérben,hogy több rendszer is leledzik,és nem csak alsó hangon...magam is ismerek jó pár felhasználót,akinél megvan ez az opció..hidd el,qrvára szórakoztató tud lenni,a "több nézetet kináló" rendszer...olyan helyen is jártam ahol 1 szobában,3 falon,3 eltérő hangzású rendszer volt,bármelyik,egy életre szoló végső megoldás lehetett volna a felhasználók 99% részére...a negyedik falon csak azért nem volt rendszer,mert ott volt egy nagy duplaszárnyas ajtó,és nem akart a gazdi csetledezni,botladozni a kábelekben...van az a mondás,egy tiszteséges házban,legalább 3 lemezjátszó van (vagy legalább 3 hangszedő)
![]()
Van egy leharcolt M44-7
Még mindig maradna neked 3 hangszedő otthon![]()
Az egy IKON

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Még mindig maradna neked 3 hangszedő otthon
- frenki485
- Beköltözött
A leharcolt M44-7-et szívesen megvenném, ha már nincs terved vele...supravox írta: ↑2022.08.24., szer. 19:42Legalább hangszedő téren nem kell.pironkodnomdixie-chicken írta: ↑2022.08.24., szer. 14:17el kell fogadni ezt az opciót,hacsak itt visszalapozol,vagy benézel a "galeria"-saját hifis cuccaimrol készült fényképek,vagy néha ránézel egy pár hirdetésre,találsz rendszereket,ahol több lemezjátszó is van,vagy látszik a háttérben,hogy több rendszer is leledzik,és nem csak alsó hangon...magam is ismerek jó pár felhasználót,akinél megvan ez az opció..hidd el,qrvára szórakoztató tud lenni,a "több nézetet kináló" rendszer...olyan helyen is jártam ahol 1 szobában,3 falon,3 eltérő hangzású rendszer volt,bármelyik,egy életre szoló végső megoldás lehetett volna a felhasználók 99% részére...a negyedik falon csak azért nem volt rendszer,mert ott volt egy nagy duplaszárnyas ajtó,és nem akart a gazdi csetledezni,botladozni a kábelekbenRock60 írta: ↑2022.08.24., szer. 13:14" Minden rendszeremnek meg van a funkciója..."
Ok, Te tudod. Ez csak egy vélemény volt, ráadásul csak az enyém...
Mindenesetre ha nem három ingatlanban, hanem egyben lenne a három rendszerem, én biztosan t...ön szúrnám magam. Nagyon sajnálnám a két gyengébben álló pénzt, amit belepumpálhatnék a legjobba. De hát nyílván, ez csak egy maximalista hifis reflex....van az a mondás,egy tiszteséges házban,legalább 3 lemezjátszó van (vagy legalább 3 hangszedő)
![]()
Van egy leharcolt M44-7
Még mindig maradna neked 3 hangszedő otthon