Nem, nem ők gyártják a legjobbat. A réz vezetőjük teljesen átlagos, akárhogyan is polírozzák. Az ezüst vezetőjük pedig nem jó hangú, ahogy eleve az ezüstözésük sem. Itt most csak a vezetőfelület elosztás/kialakításról beszéltem. Ezenkívül felmerül még maga az vezetőanyag és a szigetelés minősége is, ezenkívül pedig a vezető elrendezés is.zoli73 írta: ↑2022.09.17., szomb. 12:07
Ha véleményed szerint, a Audioquest alkammazza a "jobb" megoldást, feltételezem ennél fogva a jobb hangot is produkálja, akkor a leguniverzálisabbnak kellene lennie. De tudjuk, hogy ez nem így van(ilyen kábel szerintem nem is létezik), sőt, az Audioquest az egyik legmegosztóbb gyártó. Van aki az egekbe magasztalja a kábeleit, más pedig képtelen együtt élni velük.
Szerintem mindegyik eljárással(tömör, sodrott, litze, stb.) lehet nagyon jó, és csapni való kábelt készíteni, de a hifi-ben ez a kérdés másodlagos, a legfontosabb, hogy a rendszerünkkel szinergiában legyen, és a segítségével a maximális tudását nyújtsa.
A szinergia nagyon igaz valóban, ez egy szükséges velejárója annak, hogy semmi sem tökéletes és az egyes komponensek egyéni hibáinak a palástolasára kényszerülünk egy másik komponens hibáival. De ami mindig mindenképpen előre felé mutat és kevesebb korrekciót kíván, mindig az az elvi jobb megközelítés és nem a maszatolás. Ebben az AudioQuest komolyabb kábelei előrébb járnak, mint a Duelund “kenjük be sárral” olcsószériás koncepciója. Én csak erről beszéltem.
Ettől függetlenül nem ritka, hogy végletes dolgokat kell alkalmazni. Van nem is egy olyan tölcséres vagy ring radiátor magassugárzó, aminek muszáj maszatolt jelet kapnia, különben elviselhetetlenül rikácsol. Ilyenkor kerülnek elő az ilyen duelund meg tigris belden madzagok, mert azokkal szépen szól. Ugyanaz az ónozott sodort vezeték viszont egy valóban hibátlanközeli átvitelű és torzítású ribbonnal meg viccesen párnábol beszélős, fedett hangot eredményez.
És ezt a vezeték elvi tökéletességet nyilván lehet többféle szemszögből vizsgálni. Egy cukrásznak valoszinuleg teljesen mindegy, kábel-kábel, csak olcsó legyen. Egy elektromos mérnöknek sem érdekes, mert csak ellenállása, induktivitása meg kapacitása van, amikkel csak rádiófrekvencián vagy hosszuú tápvonalakon érdemes foglalkozni.
Egy fémtechnikai szakembernek már számít az anyagminőség is, a kristályszerkezet, zárványok, szennyezettség stb. Ha másért nem a puhaság/merevség miatt egész biztosan.
És aztán van az atomfizikai szint is, ami megint valoszinuleg egy szélesebb látásmód, vagy éppen fókuszáltabb mélyebb problémakörökre.
Az audio pedig ezeknek leginkább egy függőleges metszete, ahol ezt a sokmindent mind érdemes számba venni és aszerint fejleszteni.