Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11004
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

chord_ írta:
2022.09.18., vas. 10:22
Hogy az elfogultság, az inkább nálad érhető tetten. Mert én nem vagyok kábelgyártó; szabad ember vagyok, azt hallgatok, amit éppen akarok, és olyan kábelezéssel, amilyennel akarom. Nálad ez bizony nem így van. Keményen ellenérdekelt vagy, és ez teljesen érthető, mert neked is vannak saját gyártású kábeleid.
a.gabriel írta:
2022.09.18., vas. 12:56
Én azt gondolom, miután minden esetben gerjeszti a fórumot, akár direkt, akár indirekt a módiknak meg kellene szabni neki az alábbiakat:
- Cables-nek nincs más topikba semmiféle kábeles, vagy azzal összefüggő-utaló beírása neki
- ha ezt megszegi kitiltva örökre
- de ez igaz másra is, aki mellette vagy ellen agitál
Ezzel egyszer és mindenkorra rendezni lehetne ezt a kérdést minden téren! Csak akarat kell hozzá, és nincs simogatás és buksizás, és egyebek
Összevonva reagálnék erre a két hozzászólásra, mert számomra ugyanarról szólnak. Hozzátenném, sok éve nem nyilatkoztam itt konkrét kábelekről, a topikot olvasni is ritkán szoktam. Rudibácsi madzagjairól néhány fotón túl semmit nem tudok, soha nem volt velük dolgom, nem is érdekelnek. Kis túlzással "ipari" mennyiségben gyártok kábeleket, amiknek kb tizede jelenik meg a saját márkajelzésemmel, a többi bérmunkában készül, a teljes mennyiség apró töredéke kerül HiFi rendszerekbe. Az idézett fórumtársak logikájával élve tehát én is rettenetesen elfogult és részrehajló kell, hogy legyek, csak azt nem tudom, mivel szemben és milyen irányban.

Nehezen találok megfelelő jelzőket a hozzáállásra (vagy inkább értékrendre?), ami szerint ha valaki aktív egy témában, ne adj isten szakmájává is válik, következésképpen némi pénzt is keres vele, azt azonnal elfogultnak tekintjük, megvonjuk tőle a hozzászólási jogot, esetleg örökre el is hallgattatjuk azokkal együtt, akik véleményt nyilvánítanak az inkriminált portékáról. Tessék gondolatban tovább görgetni ezt az irányt! Megvan a végállomás?

Hozzáteszem, ezzel az intézkedéssel - velem együtt - több tucatnyi fórumtársat szintén ki kellene zárni a fórumról, az aktív társaság komoly hányadát. Tőlem mehet, de az indítógomb megnyomása előtt egy kis gondolkodást javaslok. gondolkodik.gif

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

Aszpirin írta:
2022.09.18., vas. 16:28
a.gabriel írta:
Én azt gondolom, miután minden esetben gerjeszti a fórumot, akár direkt, akár indirekt a módiknak meg kellene szabni neki az alábbiakat:

- Cables-nek nincs más topikba semmiféle kábeles, vagy azzal összefüggő-utaló beírása neki

Ezzel egyszer és mindenkorra rendezni lehetne ezt a kérdést minden téren!

Csak akarat kell hozzá, és nincs simogatás és buksizás, és egyebek
(megáll az eszem, és elszomorodok…)
Khm… és mondd csak, ezt mégis milyen alapon képzeled el? Mert a fórum - ha tetszik, ha nem - szabályokon alapul, amelyek a magyar és nemzetközi szerző jogi, személyiség-, márka és adatvédelmi, és még ki tudja hány törvénynek, rendelkezésnek és normatívának kell megfeleljenek. Ebben hogy képzelsz el te egy “lex Cables”-t, amiben célzottan megtilthatjuk, hogy valaki mellete vagy ellene “agitáljon” egy amúgy on-topik témában, mindezt úgy, hogy ne működjünk jogsértő módon? Hogyan szeretnéd meghatározni a “mellette agitálás” ill “ellene agitálás” fogalmakat?
Erről mishow véleménye is érdekelne, aki tudtommal jobban ért a jogi környezethez, mint én, és ő is kb ezt követeli. Hogy “tiltsuk be”, konkrétan, szabályozásszerűen, egy emberre fókuszálva…

Egyébként végigpörgettem most az utolsó talán 3 oldalt, és nem láttam benne Cables-től hozzászólást. A kábelének teszteléséről egy fórumtárs tett be egy beszámolót, ami flame war-nak nem nevezhető vitához vezetett. Nem volt most semmi önreklámozás, és ha valaki pozitív vagy negatív tapasztalatról számol be egy nevesített termékről, akkor azt mind be kellene tiltani szerinted? Vagy csak azt, ami neked nem tetszik? gondolkodik.gif

P.S., de fontos: Jelen hozzászólásomban olvasható fenti kérdések, ezekből származtatható vélemény a saját gondolataimon alapszik, tehát nem a fórum moderátorainak képviseletében írtam, és bőven lehet, hogy még a moderátortársaim sem értenek velem egyet.
Piros kiemelés nagyon ott van (én is így gondolom).....pont az egyéni hozzászólásokat korlátozza ,vagy elriasztja ha valakit feltünően ignorálunk....Miért is ? Minden is jó ,,,,ha lassan csak belsőkörös írásokat lehet itt olvasgatni ? Na hajrá !

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

Aszpirin írta:
2022.09.18., vas. 16:28
Erről mishow véleménye is érdekelne, aki tudtommal jobban ért a jogi környezethez, mint én, és ő is kb ezt követeli.
NEM követeltem semmit, pláne nem bárki kitiltását.
Te is tudod, ezért írtad, hogy “kb” …
Valóban unom, hogy teljesen random felbukkan R, és utána a topic napokra szétesik - lásd most is!
Javasoltam, legyen saját topicja, vagy ha már van, kerüljön oda minden rá vonatkozó hsz.
Ennyit, nem többet, PONT!

Ami ezután történt, amiatt ugyanolyan szomorú vagyok, mint te!
Fórumozóként és jogászként egyaránt :(

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5999

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

a.gabriel írta:

(megáll az eszem, és elszomorodok…)
Khm… és mondd csak, ezt mégis milyen alapon képzeled el? Mert a fórum - ha tetszik, ha nem - szabályokon alapul, amelyek a magyar és nemzetközi szerző jogi, személyiség-, márka- és adatvédelmi, és még ki tudja hány törvénynek, rendeletnek és normatívának kell megfeleljenek. Ebben hogy képzelsz el te egy “lex Cables”-t, amiben célzottan megtilthatjuk, hogy valaki mellete vagy ellene “agitáljon” egy amúgy on-topik témában, mindezt úgy, hogy ne működjünk jogsértő módon? Hogyan szeretnéd meghatározni a “mellette agitálás” ill “ellene agitálás” fogalmakat?
Erről mishow véleménye is érdekelne, aki tudtommal jobban ért a jogi környezethez, mint én, és ő is kb ezt követeli. Hogy “tiltsuk be”, konkrétan, szabályozásszerűen, egy emberre fókuszálva…

Egyébként végigpörgettem most az utolsó talán 3 oldalt, és nem láttam benne Cables-től hozzászólást. A kábelének teszteléséről egy fórumtárs tett be egy beszámolót, ami flame war-nak nem nevezhető vitához vezetett. Nem volt most semmi önreklámozás, és ha valaki pozitív vagy negatív tapasztalatról számol be egy nevesített termékről, akkor azt mind be kellene tiltani szerinted? Vagy csak azt, ami neked nem tetszik? gondolkodik.gif

P.S., de fontos: Jelen hozzászólásomban olvasható fenti kérdések, ezekből származtatható vélemény a saját gondolataimon alapszik, tehát nem a fórum moderátorainak képviseletében írtam, és bőven lehet, hogy még a moderátortársaim sem értenek velem egyet.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

michael-jackson-eating-popcorn-gif.gif
michael-jackson-eating-popcorn-gif.gif (477.46 KiB) Megtekintve 1690 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 689

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Bele-beleolvasgattam, nem lettem feldúlt, sokkal okosabb sem, bár egy dologban megvilágosodtam.
Tudom már, miért lopták a MÁV rézdrótjait, némelyek még a K und K időkből származhattak. :D Igaz,
néha sok pénzről van szó, de akkor sem kellene ennyire komolyan venni a témát, meg persze egyeseknek
önmagukat sem. Én bízom a Moderátorok bölcsességében.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3492

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Robici írta:
2022.09.18., vas. 15:18
Ne menjünk már el abba az irányba, hogy ha valami nem tetszik akkor töröltetjük. Kábeles topik, jött egy beszámoló, akit érdekelt elolvasta, hozzászólt....

Mert ha nem lenne akkor mindenki vállrándítva elment volna a beszámoló mellett de valamiért nem ez történt.
Van ennél egy mélyebb fokozat, a teljes érdektelenség. cables borotvaasztalkás dolgai számomra és sokaknak pont ilyen, vagy zéró, tehát említésre sem érdekel. Cables mester eddig is többször kinyilatkozta, neki az is ingyen reklám (mai világban ez érték) ha dolgairól, stílusáról beszélnek akár jót, akár rosszat, de ha viharosan, az még jobb.
Az is kivétel, hogy én ennyit is írtam erről ....

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

a.gabriel írta:
2022.09.18., vas. 14:17
sutemenyx írta:
2022.09.18., vas. 13:54
a.gabriel írta:

A fórum jelleget ez eléggé megöli. Ő is egy ember, egy fórumtag, mint bárki más. Egy fórumnak talán éppen az volna a lényege, hogy jelen legyenek olyan tagok, akik egy adott témában jártasabbak, mert azzal foglalkoznak. Különben csak outsiderek végeláthatatlan random próbálkozásairól szólna.
A Te érveléseddel ellentmond az, hogy ő érdekelt abban hogy körülötte forogjon a világ és állandóan benne legyen a köztudatba.
Anyagi érdeke fűződik mindehhez, a rossz reklám is reklám, akárcsak a gagyi influencerek, valóság show szereplők.
Sajnálatosan ma elterjedt pc és libero szemlélet, ami csak bomlaszt és mérgez!
Ha valaki ezt nem látja, az már ebben szenved, vagy csak még nem jött rá hogy fog.

Milyen érdekes, ha annyira megváltóak azok a sufni tuning cuccok amiket kreál, miért is adják el, vagy miért nem tartják meg örökké?
Feltette már valaki magában azt a kérdést, mert ismert, hogy nincs két egyforma darab belőlük, és végül jön a hangzatos szöveg, hogy a sok átadott darab közül ez lett a jó, a többi meg nem.
Ha ezek kikerülnek a használt piacra, márpedig kikerül, mert rájönnek hogy amatőrök voltak, akkor ez jó lesz az új játékosnál igen/vagy nem?
Ki tudja.

Alex is tudhatta volna, hogy nem ide kellett volna beírni a véleményét, sokat van itt, megtalálhatta volna azt ahová kell ezeket a beszámolókat írni.

Javaslom az egész megint kerüljön off topikba, vagy töröljék a modik
Egyetértek a leírtakkal, kivéve abban, hogy én Alexet egyáltalán nem hibáztatom, teljesen jóhiszeműen járt el.
Ha Rudi bácsi topikjába írja be, akkor onnan törölve lett volna, mivel nem ömlengő dícséret volt, ott meg csak azoknak van maradása.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

Ne menjünk már el abba az irányba, hogy ha valami nem tetszik akkor töröltetjük. Kábeles topik, jött egy beszámoló, akit érdekelt elolvasta, hozzászólt. Ha valami, hát ez pont jó helyen volt itt. Aki szerint ez a cucc igénytelenül van megcsinálva még az is leírhatta.
Nem igazán érdekel hogy "cables"-nek mi az érdeke vagy mi nem de az éremnek két oldala van. Az egyik hogy benne legyen a köztudatban. A másik meg az, hogy jól láthatóan van rá igény. Mert ha nem lenne akkor mindenki vállrándítva elment volna a beszámoló mellett de valamiért nem ez történt.

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

sutemenyx írta:
2022.09.18., vas. 13:54
a.gabriel írta:

A fórum jelleget ez eléggé megöli. Ő is egy ember, egy fórumtag, mint bárki más. Egy fórumnak talán éppen az volna a lényege, hogy jelen legyenek olyan tagok, akik egy adott témában jártasabbak, mert azzal foglalkoznak. Különben csak outsiderek végeláthatatlan random próbálkozásairól szólna.
A Te érveléseddel ellentmond az, hogy ő érdekelt abban hogy körülötte forogjon a világ és állandóan benne legyen a köztudatba.
Anyagi érdeke fűződik mindehhez, a rossz reklám is reklám, akárcsak a gagyi influencerek, valóság show szereplők.
Sajnálatosan ma elterjedt pc és libero szemlélet, ami csak bomlaszt és mérgez!
Ha valaki ezt nem látja, az már ebben szenved, vagy csak még nem jött rá hogy fog.

Milyen érdekes, ha annyira megváltóak azok a sufni tuning cuccok amiket kreál, miért is adják el, vagy miért nem tartják meg örökké?
Feltette már valaki magában azt a kérdést, mert ismert, hogy nincs két egyforma darab belőlük, és végül jön a hangzatos szöveg, hogy a sok átadott darab közül ez lett a jó, a többi meg nem.
Ha ezek kikerülnek a használt piacra, márpedig kikerül, mert rájönnek hogy amatőrök voltak, akkor ez jó lesz az új játékosnál igen/vagy nem?
Ki tudja.

Alex is tudhatta volna, hogy nem ide kellett volna beírni a véleményét, sokat van itt, megtalálhatta volna azt ahová kell ezeket a beszámolókat írni.

Javaslom az egész megint kerüljön off topikba, vagy töröljék a modik

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

a.gabriel írta:

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3316

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

mishow írta:
2022.09.18., vas. 12:28
Urak, ha van tényleg van Cables topic, akkor a modik tegyék látható helyre, és minden ezzel kapcsolatos komment legyen kíméletlenül és azonnal átmozgatva oda.
Valahányszor idekeveredik, mint téma, szétcsesződik a topik, hullámzanak az indulatok.
Nekem a drótjai láttán a szőr feláll a hátamon, de ha valakinek ő kell, ám legyen - virágozzék minden virág!
DE! A magam részéről sem az erőszakos önreklámból, sem az annak kapcsán menetrendszerűen és tutira beinduló vitákból nem kérnék!
Köszönöm! leborulok.gif
Kiegészítést tennék ehhez hozzá, ha már én indítottam a lavinát, bár nem ez volt a cél...
Mert ugye én nem reklám célból írtam, erről kár is lenne vitát nyitni.
Azt, hogy ez miért okozott ekkora vihart egy biliben, azt nem tudom, de nem is itt kellene megvitatni, hanem esetleg személyesen egy pálinka/bambi, stb. mellett. Jót tenne talán az általános morálnak is, ha nem csak távolról osztanák egymást itt a résztvevők, mert gondolom alapvetően nem ezen cél az, amiért valaki az AVX-et látogatja. Ha persze valaki igen, attól elnézést kérek :smile29:

Csak egy tapasztalatot osztottam meg, aminek úgy gondoltam, a kábeles topikban a helye, hisz végül is összehasonlítás volt, egy mondhatjuk neves gyártó termékével, amiből utóbbi jött ki győztesnek, legalább is az én véleményem szerint. Semmiféle üzleti célom nem volt ezzel, nem fogom jövő héten felrakni a VDH-t az adás-vételi topikba.

Nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet, ha mindent eltüntetnénk, ha az valakinek nem tetszik. Hisz nem ez egy fórum lényege hogy véleményeket írunk, lehetőleg kulturált módon?

Az persze, ha valami üzleti reklám, annak valóban nem itt a helye.

Csak ennyit szerettem volna megosztani ezzel kapcsolatban.
Csak a Marantz! :-D

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

Urak, ha van tényleg van Cables topic, akkor a modik tegyék látható helyre, és minden ezzel kapcsolatos komment legyen kíméletlenül és azonnal átmozgatva oda.
Valahányszor idekeveredik, mint téma, szétcsesződik a topik, hullámzanak az indulatok.
Nekem a drótjai láttán a szőr feláll a hátamon, de ha valakinek ő kell, ám legyen - virágozzék minden virág!
DE! A magam részéről sem az erőszakos önreklámból, sem az annak kapcsán menetrendszerűen és tutira beinduló vitákból nem kérnék!
Köszönöm! leborulok.gif

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1008

Hozzászólás Szerző: chord_ »

fülelek írta:
2022.09.17., szomb. 23:42
A te kb. közepes hifiden neked tetszik, ennyi és nem több.
Miért kellene neked jobban hinni kábel vagy egyéb hifi cucc ügyben, mint akárki másnak?
A méltán népszerű komolyzenei blogod minőségének semmi köze nincs a hifihez, az avval kapcsolatos esszéid nagyon zsengék a többi mondanivalódhoz képest, és hiába tolod Rudibát, kilóg az elfogultság és hiteltelenség lólába. Az AVX-en már csak bazsalyognak az olvasók a cables kábelek dícséretén, függetlenül annak kinézetétől, megbízhatóságától.
Hozz egy szettet az októberi hifisó idején hozzám, lesz itt jónéhány (random) látogató, és győzd meg őket, miért érdemes rudibá féle derótot spejzolni, mert sokkkkal olcsóbb és sokkkkal jobb, mint amik nálam vannak.
Ezt már megbeszéltük egyszer.
Hogy az elfogultság, az inkább nálad érhető tetten. Mert én nem vagyok kábelgyártó; szabad ember vagyok, azt hallgatok, amit éppen akarok, és olyan kábelezéssel, amilyennel akarom.
Nálad ez bizony nem így van. Keményen ellenérdekelt vagy, és ez teljesen érthető, mert neked is vannak saját gyártású kábeleid. Amelyekről ismerek véleményeket. Maradjunk abban, hogy 'másik út'. És bármennyit feszülsz, a te kábeleid egyszerűen nem generálnak ekkora vitákat; nem jelennek meg nyilvánosan róla vélemények, írások, nagy lelkesedések vagy nagy lehúzások. Nem téma. Belesimul a piacba, aztán biztosan megy valahogy.
Hát, a 'közepes hifi', az meg olyan, hogy nem menjünk vissza az óvodába, hogy kinek nagyobb... Te nem hallottad az enyémet, én viszont hallottam a tiédet, amit mutogattál, és az a zenéhez alapvetően másként közelít, mint nálam, vagy, mint amiket én jónak tartok; ráadásul, te, mint gyártó, sok éve ezzel vezeted a népet, holott az igazi 'nagy' hangokhoz, a varázslathoz, amit adhat ez az egész szenvedély, semmi, de semmi köze sincs. Szerintem sem, meg sokak szerint sem. Egyesek szerint meg igen, biztos azokkal kicsit kevesebbet találkozom. De elférünk az Ég alatt így is.
Az biztos, hogy én a kardomba dőlnék, ha valaki jobb komolyzenei ajánlót írna; szóval, megértelek, hogy fúrod Rudibá-t ezerrel, mert drága rendszerekbe furakodott be a drótjaival. De azt értsd meg, hogy nem tudom meg nem történtté tenni ezeket.

Ez a 'jelenség' egy határozottan érdekes színfoltja a honi audiókultúrának. Ez van. Te sem tehetsz róla, meg én sem. Nem kötelező kipróbálni egyetlen kábelét sem; részemről pedig a megosztása történik egy egészen furcsa hifis 'kalandnak', ennyi. Persze, hogy tolom, mert a kapott zenei élmény-többlet annyira erős volt. A jó lemezeket is tolom, hasonlóan, az élmény miatt. Igen, az első három napon több, mint ötezren elolvastátok, de látom, te pl. nem eléggé figyelmesen, Mert a levonható tanulság nem az volt, hogy szaladjatok Rudibához kábelt venni, vagy hogy azok a világ legjobb drótjai.
Nem. Sokkal fontosabbról van szó.
Arról, hogy az a bizonyos 'tartalék' a rendszerekben, kábelileg, hogy az van-e, vagy nincs; ki van-e futtatva az a bizonyos 'szinergia' a maximumhoz közelire, vagy nem; fokozható-e a nagyon jónak tartott, lenyugodott hang két szál kábellel, vagy nem; az összetervezett rendszereket érdemes-e átkábelezni, vagy sem - és ez minden hifist foglalkoztat, még a stabil, összelőtt, 'kábel-alvó' rendszereknél is feltehető ez a kérdés; gyakorlatilag az egész kábelezési mizériát ez mozgatja.
És a válasz erre csak a saját rendszerre vonatkozott; a tieitekről, arról a másik ötezerről, tényleg fogalmam sincs. És nem kell elhinni sem, ez természetes.

Nem kizárható, hogy valahol a te kábeled mozdítja elő a jobb hangot; a rendszerek meg a kábelek sokfélesége meg hangi minősége majdnem a végtelent súrolja; nálam ez egy másik kábellel történt, egy másfajta hangot keresve, úgy alakult.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11004
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

chord_ írta:
2022.09.17., szomb. 21:58
Ez a mérhetetlen, zsigeri ellenszenv kicsit megkérdőjelezheti a fentiek hitelességét is, meg az általánosságát is szerintem.
Szerintem pedig az vesse az első követ Ákosra, aki minden jelenséghez (pl. egy technikai eszközhöz) újszülötti állapotot idéző tiszta elmével áll hozzá mindenféle előítéletet, érzékszervi reflexet, korábbi élményt és háttérinfót kizárva. Erősen kétlem, hogy van köztünk ilyen makulátlan személy, a feladatba egy buddhista szerzetesnek is beletörne a nem létező bicskája.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5156

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A te kb. közepes hifiden neked tetszik, ennyi és nem több.
Miért kellene neked jobban hinni kábel vagy egyéb hifi cucc ügyben, mint akárki másnak?
A méltán népszerű komolyzenei blogod minőségének semmi köze nincs a hifihez, az avval kapcsolatos esszéid nagyon zsengék a többi mondanivalódhoz képest, és hiába tolod Rudibát, kilóg az elfogultság és hiteltelenség lólába. Az AVX-en már csak bazsalyognak az olvasók a cables kábelek dícséretén, függetlenül annak kinézetétől, megbízhatóságától.
Hozz egy szettet az októberi hifisó idején hozzám, lesz itt jónéhány (random) látogató, és győzd meg őket, miért érdemes rudibá féle derótot spejzolni, mert sokkkkal olcsóbb és sokkkkal jobb, mint amik nálam vannak.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1008

Hozzászólás Szerző: chord_ »

asebestyen írta:
2022.09.17., szomb. 10:05

Jók lehetnek ezek a kábelek, ha:

1. Megbékélsz a kinézetükkel
2. Nem zavar, hogy zabálja a magasakat, de nagyon.
3. Nem zavar, hogy nem képes energiát átvinni fizikai paramétereinél fogva
4. Nem zavar, hogy lerontja az erősítő damping faktorát szintén fizikai paramétereinél fogva, esetleg örülsz is, hogy van egy kis csillapítatlanabb, teltebb(nek tűnő) basszusod.
5. Nem zavar a sérülékenységük.

Igen, a régihez képest most már picivel több energiát át lehet préselni rajta, mert így hirtelen ránézve nem 1-1 ilyen szál a portéka, hanem talán 3-3. Magic. :)

Kinek ajánlható: kis, magasba húzó hangú dobozokhoz, ahol netán az erősítő is egy feszes hangú darab, pl D-osztályú. Kiegyensúlyozott rendszereknél nem tud labdába rúgni, ha elitista nappaliban van az ájuldozó jobb hang kereső, ha egy panel nappaliban. :)

Nem írom, hogy bocs! Bocs! :D
Ez a mérhetetlen, zsigeri ellenszenv kicsit megkérdőjelezheti a fentiek hitelességét is, meg az általánosságát is szerintem.

Pár helyen én ezeknek az ellenkezőjét tapasztaltam.
Az 5. pont, az kivétel, énnálam, a 'meztelen' verziónál csak, az valóság: de nem, nem zavar a sérülékenysége. A hangi élmény jóval többet ad pluszban; a védettség pedig biztosítva van.

Amikor milliós kábelek mennek a kukába egy ilyen 'kábelüzér' olcsó drótja miatt, az mindig vitát fog generálni.
Mindig.
De attól még tények. Nyilván általánosítani ezekből sem helyes. Gondolkodni, azt lehet maximum.
És hát ezen a helyen, amúgy is ezt csináljuk: kábelezzünk?, hát, kábelezünk.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Ja és “Ha véleményed szerint, a Audioquest alkammazza a "jobb" megoldást, feltételezem ennél fogva a jobb hangot is produkálja, akkor a leguniverzálisabbnak kellene lennie.”

Ez nem jó feltételezés, mert nem így van, épp a szinergia miatt.
A natúr grapefruit lé elég keserű, cukorral a legtöbbeknek sokat javul. Minél több cukrot teszünk hozzá, annál kellemesebb, mígnem eljön egy pont, ahol már geil lesz és romlik. Ugyanakkor minél több a cukor, annál kevésbé lesz grapefruit ízű. Ha külön előre készítünk egy cukoroldatot, ami a grapefruit léhez a “legjobb”, az biztosan nem lesz jó más gyümölcsök leveihez, pl az almához vagy a barackhoz biztosan nem.
Szóval lehet játszani a cukrozással, feljavítgatni vele dolgokat, de az mindenképp el fogja húzni az egyes gyümölcsök ízeit, és nem az eredetit érezzük. Márpedig a frissen reszelt alma levénél kevés jobb dolog van.
Pontosan ugyanígy működik a készülékszinergia is.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

juliush írta:
2022.09.17., szomb. 12:37
sutemenyx írta:
2022.09.17., szomb. 11:27
Szoval fogalmam sincs a témáról...
Ezt írtam volna??? gondolkodik.gif
Nem, de nekem ez jött le.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

zoli73 írta:
2022.09.17., szomb. 12:07

Ha véleményed szerint, a Audioquest alkammazza a "jobb" megoldást, feltételezem ennél fogva a jobb hangot is produkálja, akkor a leguniverzálisabbnak kellene lennie. De tudjuk, hogy ez nem így van(ilyen kábel szerintem nem is létezik), sőt, az Audioquest az egyik legmegosztóbb gyártó. Van aki az egekbe magasztalja a kábeleit, más pedig képtelen együtt élni velük.
Szerintem mindegyik eljárással(tömör, sodrott, litze, stb.) lehet nagyon jó, és csapni való kábelt készíteni, de a hifi-ben ez a kérdés másodlagos, a legfontosabb, hogy a rendszerünkkel szinergiában legyen, és a segítségével a maximális tudását nyújtsa.
Nem, nem ők gyártják a legjobbat. A réz vezetőjük teljesen átlagos, akárhogyan is polírozzák. Az ezüst vezetőjük pedig nem jó hangú, ahogy eleve az ezüstözésük sem. Itt most csak a vezetőfelület elosztás/kialakításról beszéltem. Ezenkívül felmerül még maga az vezetőanyag és a szigetelés minősége is, ezenkívül pedig a vezető elrendezés is.

A szinergia nagyon igaz valóban, ez egy szükséges velejárója annak, hogy semmi sem tökéletes és az egyes komponensek egyéni hibáinak a palástolasára kényszerülünk egy másik komponens hibáival. De ami mindig mindenképpen előre felé mutat és kevesebb korrekciót kíván, mindig az az elvi jobb megközelítés és nem a maszatolás. Ebben az AudioQuest komolyabb kábelei előrébb járnak, mint a Duelund “kenjük be sárral” olcsószériás koncepciója. Én csak erről beszéltem.

Ettől függetlenül nem ritka, hogy végletes dolgokat kell alkalmazni. Van nem is egy olyan tölcséres vagy ring radiátor magassugárzó, aminek muszáj maszatolt jelet kapnia, különben elviselhetetlenül rikácsol. Ilyenkor kerülnek elő az ilyen duelund meg tigris belden madzagok, mert azokkal szépen szól. Ugyanaz az ónozott sodort vezeték viszont egy valóban hibátlanközeli átvitelű és torzítású ribbonnal meg viccesen párnábol beszélős, fedett hangot eredményez.

És ezt a vezeték elvi tökéletességet nyilván lehet többféle szemszögből vizsgálni. Egy cukrásznak valoszinuleg teljesen mindegy, kábel-kábel, csak olcsó legyen. Egy elektromos mérnöknek sem érdekes, mert csak ellenállása, induktivitása meg kapacitása van, amikkel csak rádiófrekvencián vagy hosszuú tápvonalakon érdemes foglalkozni.
Egy fémtechnikai szakembernek már számít az anyagminőség is, a kristályszerkezet, zárványok, szennyezettség stb. Ha másért nem a puhaság/merevség miatt egész biztosan.
És aztán van az atomfizikai szint is, ami megint valoszinuleg egy szélesebb látásmód, vagy éppen fókuszáltabb mélyebb problémakörökre.
Az audio pedig ezeknek leginkább egy függőleges metszete, ahol ezt a sokmindent mind érdemes számba venni és aszerint fejleszteni.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4095

Hozzászólás Szerző: juliush »

sutemenyx írta:
2022.09.17., szomb. 11:27
Szoval fogalmam sincs a témáról...
Ezt írtam volna??? gondolkodik.gif
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

sutemenyx írta:
2022.09.17., szomb. 10:42
asebestyen írta:
2022.09.17., szomb. 10:05
chord_ írta:
2022.09.17., szomb. 09:40

Vagyunk itt páran, akik a jobb hangot keressük. És hajlandóak vagyunk elszakadni attól az örökbecsű hifis bölcsességtől, hogy 'minden úgy szól, ahogyan kinéz'. És olykor, óriási plusz élményeket kapunk zenehallgatáskor, igen, pl. az említett hangfalkábellel.
Ha te nem tudod meglépni azt, amit én, hogy egy 15k$ forráshoz beteszel egy 30e hálózati kábelt, vagy egy 3000E kábelt lecserélsz egy 40e kábelre, hangi megfontolásokból, és használod, bárhogyan is néz ki, és akkor is, amikor a többiek nem látják, azt én elfogadom. Azt kicsit nehezebben, hogy a közhelyes és silány bölcsességeiddel lehúzol olyan dolgot, amely simán szembe megy a nagy kábelgyártók 'kinézetalapú' látszatideológiájával, és a hang esztétikai megjelenését preferálja a vizuális élményhez képest.

Javaslom inkább a 'kivetítők, megjelenítők' topicot, ahol a vizuális élmény az első.

Bocs. :)
Jók lehetnek ezek a kábelek, ha:

1. Megbékélsz a kinézetükkel
2. Nem zavar, hogy zabálja a magasakat, de nagyon.
3. Nem zavar, hogy nem képes energiát átvinni fizikai paramétereinél fogva
4. Nem zavar, hogy lerontja az erősítő damping faktorát szintén fizikai paramétereinél fogva, esetleg örülsz is, hogy van egy kis csillapítatlanabb, teltebb(nek tűnő) basszusod.
5. Nem zavar a sérülékenységük.

Igen, a régihez képest most már picivel több energiát át lehet préselni rajta, mert így hirtelen ránézve nem 1-1 ilyen szál a portéka, hanem talán 3-3. Magic. :)

Kinek ajánlható: kis, magasba húzó hangú dobozokhoz, ahol netán az erősítő is egy feszes hangú darab, pl D-osztályú. Kiegyensúlyozott rendszereknél nem tud labdába rúgni, ha elitista nappaliban van az ájuldozó jobb hang kereső, ha egy panel nappaliban. :)

Nem írom, hogy bocs! Bocs! :D
3x1mm-es szálnak a keresztmetszete megfelel közel egy 13awg madzag keresztmetszetének, míg a felülete pedig megfelel egy 9awg-nél is vastagabb madzag felületének. És hangi energiaátvitelben a felület a mérvadó. Érdemes megnézni a gyári hangfalkábeleket, mert azok sem szoktak többek lenni. Tehát igen, a 3szál az valóban magic. Ahogyan ezért csinál több energiát egy azonos vastagságú sodort vezeték (pl Supra), mert nagyobb a hatásos felülete, mintha tömör volna. Csak aztán az elemi szálak egymásrasodrása ugyanazzal a hatással jár, mintha a vezető fémkristályai lennének agyontöredezve, millió apró érintkezési ponttal, amiken keletkezik valamiféle torzítás (pl Furutech). A torzítás viszont nem kívánatos, így többen megpróbálják egy kicsit gyengíteni az érintkezési pontokon az átvitelt mondjuk ónbevonattal (pl Supra, pl Duelund). Ha nem gyógyszerrel akarjuk tünetileg kezelni a betegséget, hanem a kiváltó okot megszüntetni, akkor jöhetnek a jobb megoldások: külön szigetelt elemi szálakból több párhuzamosan kötve (pl AudioQuest), vagy egyenesen lakkozott szálakból álló litze szerkezet ( pl AudioNote). És jelen esetben ezt csinálta cables is. Hogy szép vagy nem szép vagy hogy kinek mi jut róla eszébe az egy másik kérdés.
Ha véleményed szerint, a Audioquest alkammazza a "jobb" megoldást, feltételezem ennél fogva a jobb hangot is produkálja, akkor a leguniverzálisabbnak kellene lennie. De tudjuk, hogy ez nem így van(ilyen kábel szerintem nem is létezik), sőt, az Audioquest az egyik legmegosztóbb gyártó. Van aki az egekbe magasztalja a kábeleit, más pedig képtelen együtt élni velük.
Szerintem mindegyik eljárással(tömör, sodrott, litze, stb.) lehet nagyon jó, és csapni való kábelt készíteni, de a hifi-ben ez a kérdés másodlagos, a legfontosabb, hogy a rendszerünkkel szinergiában legyen, és a segítségével a maximális tudását nyújtsa.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Annyit tudnék csak javaslni cables-nek, hogy esetleg csináljon szebb fonatot, mert azért a megjelenés tényleg sokat számít. Kicsit több vezeték fog belemenni és lényegesen több meló, de jobban is teljesül a műszaki elv, amit a hármasfonás képvisel, mégpedighogy az elemi vezetők minél inkább egymásra merőlegesen álljanak, minimalizálva így az egymásrahatást.
ACED7BC1-FFCD-4DA9-A242-359BD56F572F.jpeg
ACED7BC1-FFCD-4DA9-A242-359BD56F572F.jpeg (3.05 MiB) Megtekintve 1701 alkalommal

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Szoval fogalmam sincs a témáról, így nyilván másnak sincs, tehát ne állítson már senki semmit tuti igazságként.
:)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”