Ajánlásodra vettem kipróbálásra 2db Supra és 2 db Vention LAN kábelt (1 db routerig 1db rutertől PC-ig) Úgy van ahogy mondtad. A Vention karaktere nekem jobban bejön a Supráé nekem kicsit "lapos" . Próbáltam keresztbe párba (Supra+Vention, Vention+Supra, Supra+Supra Vention+Vention) is sőt egy Hydra Lannal is keresztbe mindkettőt. Most a Hydra megy a routerbe onnan Vention a PC-be. Fura módon 2 Vention együtt rosszabb eredményt hozott... De van egy olyan érzésem hogy ezen még lehetne javítani.mishow írta: ↑2022.09.13., kedd 08:52....
Hogy ez mennyire igaz, arra viri kolléga beszámolója a példa.
A kommnetjében "nüansznyi" változásról beszél, ezzel szemben nálam a saját rendszeremben, MicroTic HAPac2 router és Auralic Mini között határozott, és néha nem kicsi volt a változás. Még akkor is hallható volt, ha két noname CAT5e vagy CAT6 közt váltogattam, de pl nálam a Supra nagyságrendet hozott (és végül maradt maradt - lásd lejjebb). Érdekes, hogy viriék a Supra hangját egyformának hallották egy közönséges CAT5e kábelévelés mivel nem kételkedem benne, hogy azt írta amit hallott, így ez is azt mutatja, mennyire másképp működ(het)nek a LAN kábelek különböző rendszerekben. Szerintem hallgatni kellett volna még, mert tapasztalataim szerint a Supra kábelek elsőre nem látványosak, és hosszan hallgatva mutatják meg magukat.
A filléresnek mondható, sokak által dícsért "alzás" Vention CAT8-ak hangját is próbáltam: sokaknak tetszene, nyílt, gyors, világos, pontos basszussal. Kicsit pro-audios megszólalás, nem színez, jól kihozza a részleteket. Sajnos a szerelése valószínűleg nem a legjobb minőségű, nálam olyan földhurkot csinált, hogy muszáj volt kivenni a rendszerből, most is a fiókban pihen.
Még annyit, hogy a LAN kábelek hangjával kapcsolatban kifejezetten szkeptikusan ültem le tesztelgetni, ezért a hatás engem nagyon meglepett, de - ahogy süti írja fentebb - erre csak próbálgatva lehet rájönni, itt a tesztek olvasgatása talán még kevesebbet ér, mint más hifi komponensek esetében!
Pl. Supra+Ventinon nem egyenlő Vention+Supra-val. Ez is más eredményt mutatott. Igaz minimálisan de érdekes módon más volt.
@Süti Jelenleg Wireworld Starlight 8 USB van bekötve és elég jó. Igen hasonló a tőled kapott fehérhez, de azért jobb. Ezért terelődött a figyelmem a WW Starlight LAN felé.
Sajnos ez a LAN kábel kérdés nem egyszerű.