Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2801

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

mishow írta:
2022.09.13., kedd 08:52
....
Hogy ez mennyire igaz, arra viri kolléga beszámolója a példa.
A kommnetjében "nüansznyi" változásról beszél, ezzel szemben nálam a saját rendszeremben, MicroTic HAPac2 router és Auralic Mini között határozott, és néha nem kicsi volt a változás. Még akkor is hallható volt, ha két noname CAT5e vagy CAT6 közt váltogattam, de pl nálam a Supra nagyságrendet hozott (és végül maradt maradt - lásd lejjebb). Érdekes, hogy viriék a Supra hangját egyformának hallották egy közönséges CAT5e kábelével gondolkodik.gif és mivel nem kételkedem benne, hogy azt írta amit hallott, így ez is azt mutatja, mennyire másképp működ(het)nek a LAN kábelek különböző rendszerekben. Szerintem hallgatni kellett volna még, mert tapasztalataim szerint a Supra kábelek elsőre nem látványosak, és hosszan hallgatva mutatják meg magukat.
A filléresnek mondható, sokak által dícsért "alzás" Vention CAT8-ak hangját is próbáltam: sokaknak tetszene, nyílt, gyors, világos, pontos basszussal. Kicsit pro-audios megszólalás, nem színez, jól kihozza a részleteket. Sajnos a szerelése valószínűleg nem a legjobb minőségű, nálam olyan földhurkot csinált, hogy muszáj volt kivenni a rendszerből, most is a fiókban pihen.
Még annyit, hogy a LAN kábelek hangjával kapcsolatban kifejezetten szkeptikusan ültem le tesztelgetni, ezért a hatás engem nagyon meglepett, de - ahogy süti írja fentebb - erre csak próbálgatva lehet rájönni, itt a tesztek olvasgatása talán még kevesebbet ér, mint más hifi komponensek esetében!
Ajánlásodra vettem kipróbálásra 2db Supra és 2 db Vention LAN kábelt (1 db routerig 1db rutertől PC-ig) Úgy van ahogy mondtad. A Vention karaktere nekem jobban bejön a Supráé nekem kicsit "lapos" . Próbáltam keresztbe párba (Supra+Vention, Vention+Supra, Supra+Supra Vention+Vention) is sőt egy Hydra Lannal is keresztbe mindkettőt. Most a Hydra megy a routerbe onnan Vention a PC-be. Fura módon 2 Vention együtt rosszabb eredményt hozott... De van egy olyan érzésem hogy ezen még lehetne javítani.
Pl. Supra+Ventinon nem egyenlő Vention+Supra-val. Ez is más eredményt mutatott. Igaz minimálisan de érdekes módon más volt.
@Süti Jelenleg Wireworld Starlight 8 USB van bekötve és elég jó. Igen hasonló a tőled kapott fehérhez, de azért jobb. Ezért terelődött a figyelmem a WW Starlight LAN felé.

Sajnos ez a LAN kábel kérdés nem egyszerű. gondolkodik.gif
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

mishow írta:
2022.09.13., kedd 08:52
sutemenyx írta:
2022.09.12., hétf. 23:52
Szerintem zéró esélyetek van ajánlás alapján megtalálni a rendszerhez leginkább passzoló lan kábelt. Sok ismeretlenes az egyenlet, pontosan ugyanannyira befolyásolják a hangot, mint az internet router vagy az esetleges switchek. Ezek a készülékek is, egymáshoz képest is teljesen máshogy szólnak. Még adott márkán belül is, két hasonló eszköz is tud tök eltérően szólni. A kábel kérdés itt is éppen ugyanolyan lutri, mint akár az analóg felületeken.
Csak tartós próbával lehet dönteni.
A kommnetjében "nüansznyi" változásról beszél, ezzel szemben nálam a saját rendszeremben, MicroTic HAPac2 router és Auralic Mini között határozott, és néha nem kicsi volt a változás. Még akkor is hallható volt, ha két noname CAT5e vagy CAT6 közt váltogattam, de pl nálam a Supra nagyságrendet hozott (és végül maradt maradt - lásd lejjebb). Érdekes, hogy viriék a Supra hangját egyformának hallották egy közönséges CAT5e kábelével gondolkodik.gif és mivel nem kételkedem benne, hogy azt írta amit hallott, így ez is azt mutatja, mennyire másképp működ(het)nek a LAN kábelek különböző rendszerekben. Szerintem hallgatni kellett volna még, mert tapasztalataim szerint a Supra kábelek elsőre nem látványosak, és hosszan hallgatva mutatják meg magukat.
A filléresnek mondható, sokak által dícsért "alzás" Vention CAT8-ak hangját is próbáltam: sokaknak tetszene, nyílt, gyors, világos, pontos basszussal. Kicsit pro-audios megszólalás, nem színez, jól kihozza a részleteket. Sajnos a szerelése valószínűleg nem a legjobb minőségű, nálam olyan földhurkot csinált, hogy muszáj volt kivenni a rendszerből, most is a fiókban pihen.
Még annyit, hogy a LAN kábelek hangjával kapcsolatban kifejezetten szkeptikusan ültem le tesztelgetni, ezért a hatás engem nagyon meglepett, de - ahogy süti írja fentebb - erre csak próbálgatva lehet rájönni, itt a tesztek olvasgatása talán még kevesebbet ér, mint más hifi komponensek esetében!
A világ legnagyobb balf@szsága a cat5e feletti szabványokban az árnyékoló földeléssel az eszközök közti földkapcsolat megteremése. Mind a 4 aktív érpár trafós illesztésű, szimmetrikus minden eszközben. Miért? Azért hogy ne legyen földkapcsolat, és így hasonlóan az xlr-hez, jól működjön a vezetékben a zajkioltás. Erre valamelyik barom kitalálja, hogy kössük össze a földeket. Gratula!
Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy a szabvány írja elő -meg kellene nézni- (ennyire nem lehettek hülyék), szabvány szerint lehet, hogy csak az egyik oldalon kellene bekötni az árnyékolást, vagy pedig szabvány szerint Cat5e feletti készülék nem lehet tápoldali földelésű.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2610

Hozzászólás Szerző: mishow »

tottyi írta:
2022.09.13., kedd 08:50
De hat eddig a SUPRA CAT 8 STP-et mondtatok a "legjobb" ar/ertek vasarlasnak. :rolleyes:
Igen, és nálam be is vált (pont egyszerre írtunk, olvasd el), virinél meg nem - és valószínűleg adott rendszerekben, adott teszten mindketten valóban így is hallottuk. Hát ezért nehéz dolog a rendszerépítés, és ezért muszáj saját fülel, saját rendszerben hallgatózni :smile53:

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2610

Hozzászólás Szerző: mishow »

sutemenyx írta:
Szerintem zéró esélyetek van ajánlás alapján megtalálni a rendszerhez leginkább passzoló lan kábelt. Sok ismeretlenes az egyenlet, pontosan ugyanannyira befolyásolják a hangot, mint az internet router vagy az esetleges switchek. Ezek a készülékek is, egymáshoz képest is teljesen máshogy szólnak. Még adott márkán belül is, két hasonló eszköz is tud tök eltérően szólni. A kábel kérdés itt is éppen ugyanolyan lutri, mint akár az analóg felületeken.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 905

Hozzászólás Szerző: tottyi »

De hat eddig a SUPRA CAT 8 STP-et mondtatok a "legjobb" ar/ertek vasarlasnak. :rolleyes:
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1659

Hozzászólás Szerző: viri »

sutemenyx írta:
Ezzel teljesen egyetértek, ugyanakkor mégis valami kis segítség, támpont lehet, ha már többen is hasonló karakterrel jellemeznek valamit. Legalább mutathat egy irányt. Persze mindig lesz valaki akinél tök ellentétesen működik az adott dolog (és tényleg) de hát ezek a felhasználói tapasztalatok még mindig többet érnek, mint a hivatalos "tesztek". Szerintem.
Minél több, annál jobb, de természetesen csakis a próba, és a saját fül dönthet. Na meg az idő :)
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Tctronic írta:
2022.09.12., hétf. 21:35
Wireworld Starlight 8 Ethernet Cable-t próbált már valaki?
USB-t én is próbáltam belőle, elég jó. Nagyon olyasmi, mint az a fehér USB, ami most neked van. Ezt tibi62 is meg tudja szerintem erősíteni. Valószínűleg ugyanez a vezető van a lan kábelükben is, ugyhogy szerintem neked jó lenne. Legalábbis bizonyos esetben biztosan, a pc-det ismerem, az nem lesz gyenge láncszem.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Tctronic írta:
2022.09.12., hétf. 21:35
Nekem csak usb és digit koax van ebből a drótból, és nagyon jó kábelnek tartom, főleg ár/érték arányban. Egy próbát biztosan megér, ha igaza van Sütinek, akkor főleg. :)
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2643

Hozzászólás Szerző: supravox »

A platinum is járt nàlam...
Nem egy szetethető hangú kábel.
Amit kérdeztél nem ismerem.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2801

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

tibi62
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 283

Hozzászólás Szerző: tibi62 »

Köszönöm srácok! :) Kipróbálom a Viablue EP-7 ethernet kábelt.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

viri írta:
2022.09.12., hétf. 16:01
Szia Tibi! Nem rég én is meghallgattam pár lan kábelt, 2 rendszerben füleltük őket, az aláírásomban szereplőben, meg egy dupla PC-s MF monoblokkos Spendor BC3 rendszeren. Minden vélemény szubjektív, de mégis hátha valami elképzelésed lesz. Azzal kezdem, hogy még én is azt hittem hogy nem nagyon lehet lan kábelek között különbség, aztán kiderült, hogy mégis :) Azért nem annyi mint pl. Usb között, főleg nem annyi mint a tápkábelnél, összekötőnél. De azért mindegyik más kicsit. Olcsó Draka 7a core audio tippje, korrekt hang, gyors, feszes, nekem kicsit száraz. Draka 7 izgága, nem tetszett. Suprára nem emlékszem csak arra hogy gyorsan kivettük, nem volt jobb mint az alap cat5e. Viablue, nekem a kedvencem lett, lágyabb, melegebb hang, barátomnak ez már túl lágy volt basszusban. Nekem még belefért, a közepe mindenért kárpótolt. Egy drága sablon audio, az volt a legjobb, de messze nem annyira, mint ami az ára 400 dollár. Lehet hogy ki hagytam valamit, szóval érdemes próbálgatni, akár a noname kábelek között is lehet találni jót, oda passzolót. De nagy dolgokra ne várjál, kisebb nyüansz, amit csinálnak. Szerintem.
Virinek ellent kell,hogy mondjak kicsit.
De csak azért mert mást tapasztaltam.
Arra jutottam,hogy az én rendszeremben a digit kábelek hangra gyakorolt hatása SOKKAL NAGYOBB mint az analóg kábeleké.
Legyen az táp v összekötő.
Illetve a leginkább hallható változást a lan derót tudja okozni.
Sajnos legtöbbször a "neves" "előkelőbb" vagyis k...a drága kábelek elbuknak a sima mezei drót ellenében.
A Via szerencsére nem ezek közé tartozik.
Viri jól írja.
Elég jó a basszus felbontása,de nem elég feszes és pontos.
Talán lehetne nyitotabb fent de így is elég mennyiségű infót közöl.
Viszont a közepe elvarázsol és kárpótol mindenért.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Re: Switch keresés

Ear írta:
2022.09.12., hétf. 08:36
tibi62 írta:
2022.09.10., szomb. 10:55
Kérdezném, hogy te milyen ethernet kábelt használsz? Valamelyik márkától, vagy esetleg cat8 stb. ?
Méterre vásárolt Viablue EP7, amire én raktam fel a csatlakozókat.
A Via szerintem is egy nagyon szerethető kábel lan vonalon.
Ennél csak a Vertere lan kábele tetszik a jobban.
A kettő közt semmi
Pedig jártak itt még a Verterénél is drágább és persze olcsóbb kábelek is.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1659

Hozzászólás Szerző: viri »

Szia Tibi! Nem rég én is meghallgattam pár lan kábelt, 2 rendszerben füleltük őket, az aláírásomban szereplőben, meg egy dupla PC-s MF monoblokkos Spendor BC3 rendszeren. Minden vélemény szubjektív, de mégis hátha valami elképzelésed lesz. Azzal kezdem, hogy még én is azt hittem hogy nem nagyon lehet lan kábelek között különbség, aztán kiderült, hogy mégis :) Azért nem annyi mint pl. Usb között, főleg nem annyi mint a tápkábelnél, összekötőnél. De azért mindegyik más kicsit. Olcsó Draka 7a core audio tippje, korrekt hang, gyors, feszes, nekem kicsit száraz. Draka 7 izgága, nem tetszett. Suprára nem emlékszem csak arra hogy gyorsan kivettük, nem volt jobb mint az alap cat5e. Viablue, nekem a kedvencem lett, lágyabb, melegebb hang, barátomnak ez már túl lágy volt basszusban. Nekem még belefért, a közepe mindenért kárpótolt. Egy drága sablon audio, az volt a legjobb, de messze nem annyira, mint ami az ára 400 dollár. Lehet hogy ki hagytam valamit, szóval érdemes próbálgatni, akár a noname kábelek között is lehet találni jót, oda passzolót. De nagy dolgokra ne várjál, kisebb nyüansz, amit csinálnak. Szerintem.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

tibi62
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 283

Hozzászólás Szerző: tibi62 »

Ear írta:
2022.09.09., pén. 20:06
tibi62 írta:
2022.09.04., vas. 11:42
Switch keresésében vagyok.
Most igyekszem kiismerni magam a switchek között. Tudnátok ajánlani pontos márka, típus jelzéssel switch-et? Jó lenne ha írnátok néhány szót, hogy miben változik a hang, ha egy, vagy több switch van bekötve.
Köszönöm a segítséget!!! :)
Például ezt: https://ipkameradiszkont.hu/Hikvision_S ... t_1000Mbps

Olcsó, eddig mindenki, aki próbálta jól hallotta, hogy valami csinál a hanggal már egy darab is és a legtöbb embernek tetszett is, amit csinál, kettő pedig még jobb.

Vagy két ilyet: https://mikrotik.com/product/css610_8g_2s_in SFP+ portokat bele és közéjük optikai kábel. Ez egész másképp csinál valamit a hanggal, de valami olyat, amit semmilyen hagyományos réz kábeles összeköttetéssel nem tudok utánozni.

Aztán mixelheted is őket, jöhet a többszörözés, drágább switchek, LAn kábelek, a hangon szinte mindig mindenhol hozó lineáris tápok...
Szia Ear,
Köszönöm a leveled. :) Szerintem másoknak is nagyon hasznos információkat osztottál meg. :) Kérdezném, hogy te milyen ethernet kábelt használsz? Valamelyik márkától, vagy esetleg cat8 stb. ?

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1021

Hozzászólás Szerző: csövi »

supravox írta:
2022.09.06., kedd 17:58
csövi írta:
2022.09.06., kedd 17:50
sutemenyx írta:
2022.09.06., kedd 15:41

Diagnet, hol vagy? Mi van benne amitől jobb?
Tcom optikán jön a routerig onnan jett bekötve a SoTM elé két switch...és nyugodtabb kellemesebb hallgatható lett a hang. Pedig távolság nincs sok...
Az a Sotm switch egy csoda...
:ohnoohnoohno: nem nincs Sotm switchem csak egy sMS 200 NEO előtte 2 db switch és persze mindegyiknek készíttettem egy egy TMP analóg tápot.
305086559_5241705179210041_8301508508168914171_n.jpeg
305086559_5241705179210041_8301508508168914171_n.jpeg (73.32 KiB) Megtekintve 2063 alkalommal
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

csövi írta:
2022.09.06., kedd 17:50
sutemenyx írta:
csövi írta:
2022.09.06., kedd 15:08
Miért pont 7 és miért működik...Én kipróbáltam egyet és jó..., meg még egyet és még jobb, de mitöl? Mi van benne amitöl jobbnak hallom.
Tcom optikán jön a routerig onnan jett bekötve a SoTM elé két switch...és nyugodtabb kellemesebb hallgatható lett a hang. Pedig távolság nincs sok...
Az a Sotm switch egy csoda...

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

tibi62 írta:
Most igyekszem kiismerni magam a switchek között. Tudnátok ajánlani pontos márka, típus jelzéssel switch-et? Jó lenne ha írnátok néhány szót, hogy miben változik a hang, ha egy, vagy több switch van bekötve.
Én a HP1920S 8 portos switch mellett tettem le a voksom.
6db-ol építettem egy tortát.
Tetejére díszmeggynek egy SoTm switch került.
Természetesen analóg tápról megy mind.
Szerintem ölég jó így.
Nem szívesen szedném ki...
De már 1db ilyen cucc is igen meglepett.
Nem véletlen indultam el ezen az úton

csövi
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
csövi írta:
Miért pont 7 és miért működik...Én kipróbáltam egyet és jó..., meg még egyet és még jobb, de mitöl? Mi van benne amitöl jobbnak hallom.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

csövi írta:
Megváltozik/formálódik, szerencsés esetben csökken az analóg zaj az ethernet adatvonalain. Néhányak szerint ennek semmi jelentősége, néhányak szerint nagyon is van jelentősége, sőt van aki szerint élet/halál kérdése. Olvass vissza egy másfél hónappal ezelőttre. Ha linket találsz, azt is.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

csövi írta:

csövi
V.I.P.
V.I.P.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

sutemenyx írta:
2022.09.06., kedd 10:56
tibi62 írta:
A legjobb switch, ami nincs :D
Szerintem meg 7db:)

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2119

Hozzászólás Szerző: wittao »

shany írta:
2022.09.06., kedd 10:18
Próbált már valaki ilyen USB galvanikus leválasztót ( Intona Model 7055-C )

Van mérés is egy csúcs SINAD-os chifi daccal, a seggébe dugott Audio Precision APx555 B-vel:
https://goldensound.audio/2022/04/14/gu ... mhz-clock/
( meg azt is meg lehet tudni, hogy miért "jó" külső 10MHz-es masterclock-ot használni )
Azt lehet tudni, hogy az APx555 10 MHz referencia órajelkimenete milyen paraméterekkel rendelkezik? Mi lett volna, ha nem azt nyomják rá, hanem a gyártó által is árult 10 MHz referencia clock-ot...
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”