Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 875

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Robici írta:
2022.09.12., hétf. 11:55

Részben ezért mondtam hogy szubjektív leírásokat én már rég nem olvasok. Ami az egyiknek szar az a másiknak jó és fordítva. Semmi értelme. Csak az a jó ami nekem jó. :D
Hasonlóan állok hozzá, de lehet hogy csak én éreztem úgy, hogy itt nem az van, hogy tetszik, vagy nem, hanem ellentétes tulajdonságok jelennek meg. :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

fererencz írta:
2022.09.12., hétf. 11:41
Elég szélsőséges, hogy valaki szerint a régi kábelek "tompa" hangúak, mások szerint meg:
"Ami az új kábelt illeti: eltűnt a dinamika, felbontás,a levegő, a felületi zaj (vagyis a színpadi atmoszféra), a felső regiszterek finom mikrodinamikája. Helyette kaptam egy igazi beszűkült hifi hangzást, döngölő mélyekkel."

Ki érti ezt? :rolleyes:
Részben ezért mondtam hogy szubjektív leírásokat én már rég nem olvasok. Ami az egyiknek szar az a másiknak jó és fordítva. Semmi értelme. Csak az a jó ami nekem jó. :D

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Elég szélsőséges, hogy valaki szerint a régi kábelek "tompa" hangúak, mások szerint meg:
"Ami az új kábelt illeti: eltűnt a dinamika, felbontás,a levegő, a felületi zaj (vagyis a színpadi atmoszféra), a felső regiszterek finom mikrodinamikája. Helyette kaptam egy igazi beszűkült hifi hangzást, döngölő mélyekkel."

Ki érti ezt? :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5134

Hozzászólás Szerző: fülelek »

tunerman írta:
2022.09.12., hétf. 11:27

Rossz híreim vannak :smile29:
- az egyszerűbb a jobb (ugyanarra a célra/minőségben)
- minél kevesebb mechanikai csatlakozó kontaktus
- a lehetséges legrövidebb jelút (ehhez tartozó rövid vezetékezés)
- ahol csak lehetséges egyeres vezeték (többeresnél minél kevesebb ér - 3/5/7)
TJ.
az egyszerűbb nem feltétlen jobb, esete válogatja
inkább 5 jó minőségű kontaktus, mint 1 koszos, enyhén beégett
a rövid jelút valóban kívánatos
az egyeres vezeték nem jobb, sok egyéb tényezőtől függ még a kábelek minősége

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

Baryll írta:
2022.09.12., hétf. 10:56
Most itt a vintage és a mai modern kábelek összehasonlításáról van szó, nem? Melyik bolt az, amelyik kimondottan a vintage drótokat, azokból is a legjobbakat árusítja. Életszerűtlen a felvetés. Ilyen kábeleket csak hosszas keresgélés után lehet levadászni használtban, hogy egyáltalán össze tudjuk hasonlítani a mostaniakkal.
Az eredeti kérdés onnan indult, hogy a kérdező a régi, még a készülékhez kapott egyszerű IC kábelét lecserélte egy modern (és nem olcsó) IC kábelre, de a kapott hang nem tetszett neki, sőt erős visszalépésnek érezte.
Ha tetszik a rendszered hangja, valóban életszerűtlen lenne a bevált kábeleidet vintage kábelekre cserélni, csak azért, mert most és itt szóba került.
DE ha kíváncsi vagy, és szeretsz ilyenekkel kísérletezni (jelen esetben inkább azt mondanám: játszani) akkor itt az avx-en a kábeles hirdetőben szoktak néha "kábelbazárt" tartani. Fillérekért vehetsz régi kábeleket - de ha a rendszered így tetszik, ahogy van, akkor hagyd a csudába!
Az erősítőmben van egy AKM DAC, de a játékosom TDA1541A S1 hangja jobban tetszik.
Akkor ez eldőlt! És nem a rövidebb jelúton ... ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2022.09.12., hétf. 11:42-kor.

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

sutemenyx írta:
2022.09.12., hétf. 11:16
Baryll írta:

Próbálj ki egy Van Den Hul D300S (a legelsőt) hangfalkábelt. Azon jól le lehet tesztelni mennyire tompa egy vintage hangfalkábel :D
Hol lehet kapni, hogy kipróbálhassam?
(Jó lesz nekem az ócsósított koppintása is a Siltech mellé, próbára.)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2740

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Baryll írta:
2022.09.12., hétf. 11:08
mishow írta:
2022.09.12., hétf. 10:30
Baryll írta:
2022.09.12., hétf. 09:21
Egyébként a gyors, részletgazdag, nagy sávszélességű megszólalást szereted, akkor lehet megpróbálnék a helyedben a CD játszó után egy modern DAC-ot tenni, az tovább viheti nálad a hangzást ebbe az irányba.
Köszi a tanácsot. Az erősítőmben van egy AKM DAC, de a játékosom TDA1541A S1 hangja jobban tetszik.
De, ha már itt tartunk, az a tézis napjainkra már megdőlt, hogy a rövidebb jelút az jobb mint a hosszabb?

Rossz híreim vannak :smile29:
- az egyszerűbb a jobb (ugyanarra a célra/minőségben)
- minél kevesebb mechanikai csatlakozó kontaktus
- a lehetséges legrövidebb jelút (ehhez tartozó rövid vezetékezés)
- ahol csak lehetséges egyeres vezeték (többeresnél minél kevesebb ér - 3/5/7)
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

trane írta:
2022.09.12., hétf. 08:06
sutemenyx írta:
2022.09.12., hétf. 07:35
cables írta:
2022.09.12., hétf. 07:26
---
Itt érdekes ponthoz érkezett a jobb kábel kérdés. A felvételi hibák kérdéséhez. Valóban a jobb kábel jobban megmutatja a felvételi hibákat is. Akit ez zavar annak választania kell, a jó felvételek szóljanak még jobban, vagy a "hibák" legyenek elfogadhatóbbak.

Számomra ez nem kérdés, én az első megoldást választom.
Szép nagy urban legend lett ez a felvételi hiba dolog. Ennél általában jóval prózaibb a történet, legalábbis én még nem találkoztam kifejezetten hallgathatatlan felvétellel. Hallgathatatlan hangú hifi készülékekkel annál inkább :D
egyrészt, Rudi nem "hallgathatatlan"ról írt :ohnoohnoohno: , szóval nem kellene sarkítani leborulok.gif - másrészt, javaslom, hallgass meg néhány pl. Genesis LP-t (az elsőtől a 'Trick...'-ig, de különösen a 'Selling...'-et - sajna, és általuk is bevallottan hangilag meglehetősen gyengén sikerültek a lemezeik sad.gif ) a pl. (és nagyjából bármelyik) Yes-ekkel szemben :smile32: , azt' ha valóban nem lett volna, akkor lesz képed arról, hogyan is lehet sz@r és jó felvételt készíteni :rolleyes: . és most csak a '70-es évek progrock-ja 2 zenekarának felvételeit idéztem... :yingyang:
Ok, de ha jobban hallod a “felvétel hibáit” és emiatt nincs kedved zenét hallgatni annyira, mint előtte, akkor az kissé azt jelenti, hogy számodra hallgathatatlan.
Genesist valoban nem hallgatok, nagyon nem birom a 80-as évek ismertebb előadóinak puhány zenéit. Gyakorlatilag az egyetlen olyan 10év, aminek a zenéiből szinte képtelen vagyok meghallgatni valamit. Igaz, nem is szoktam erőltetni. Valoszinuleg tul sokat hallgattam akkoriban rádiót, és annyira a fülemen jön ki a hangulat, hogy instant émelygés tör rám, ha meghallok ilyesmit.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Baryll írta:
Most itt a vintage és a mai modern kábelek összehasonlításáról van szó, nem? Melyik bolt az, amelyik kimondottan a vintage drótokat, azokból is a legjobbakat árusítja. Életszerűtlen a felvetés. Ilyen kábeleket csak hosszas keresgélés után lehet levadászni használtban, hogy egyáltalán össze tudjuk hasonlítani a mostaniakkal.
Bennem él egyfajta egészséges bizalom is a gyártók fejlesztési jószándékát illetően.
Próbálj ki egy Van Den Hul D300S (a legelsőt) hangfalkábelt. Azon jól le lehet tesztelni mennyire tompa egy vintage hangfalkábel :D
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút

mishow írta:
Baryll írta:
Egyébként a gyors, részletgazdag, nagy sávszélességű megszólalást szereted, akkor lehet megpróbálnék a helyedben a CD játszó után egy modern DAC-ot tenni, az tovább viheti nálad a hangzást ebbe az irányba.
Köszi a tanácsot. Az erősítőmben van egy AKM DAC, de a játékosom TDA1541A S1 hangja jobban tetszik.
De, ha már itt tartunk, az a tézis napjainkra már megdőlt, hogy a rövidebb jelút az jobb mint a hosszabb?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2022.09.12., hétf. 10:13
ez 1991-et jelent ... - ami tapasztalataim szerint épp' a hi-fi csúcs-időszaka volt
Habár valóban jó készülékek születtek akkoriban, de azért azóta is történt egy-s-más a hifiben.
Az ilyen "régenmindejobbvolt" kifejezésekkel azért kell óvatoan bánni, mert még kiderül, mennyire örexünk!
:kapdelm:

Ps: A fiam épp pár napja mondta nevetve, hogy a Spotify feldobott neki egy "oldies" válogatást 2002-ből - először nézte, hogy WTF, utána rájött, hogy az épp 20 éve volt ... :rolleyes:

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Bennem él egyfajta egészséges bizalom is a gyártók fejlesztési jószándékát illetően.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

trane írta:
2022.09.12., hétf. 09:50
... a csontot pedig te magad dobtad be ...
Nem dobtam be semmilyen csontot. Egy információ kapcsán megemlítettem egy nevet, mert az adott információt valóban tőle kaptam, illetve részben magam is nála tapasztaltam. A gumicsontokat a válaszolók - ráugorva a névre - maguk kapták elő a zsebükből, és rágcsálás közben rám mutogattak.
Óvatlan voltam, belátom, XY nevét ezen a fórumon nyilvánosan soha többet nem fogom megemlíteni! :smile53:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2282

Hozzászólás Szerző: cables »

mishow írta:

Abban a korban, amikor minden az analógról szólt, más volt a hangzásbeli elvárás,
Igen nem voltak eget verő elvárások a 60-as években, de az érem másik oldala hogy akkor készültek a máig legjobb LP lemezek, amiket döbbenetes élmény jó rendszerrel meghallgatni.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Baryll írta:
Szerintem amennyiben valakinek fontos a több hallható részlet, a gyorsaság, stb. a zenében, annak érdemes lehet a magasabb minőségi szintet képviselő kábelt bekötni. A rendszeremben cd-lejátszó, hangsugárzók 90-es évek beliek. Erősítő, kábelezés 2010-es évekbeli. Eszem ágában sem lenne valami tompa hangú vintage kábeleket betenni a meglévők helyére. Ez számomra szinte olyan kérdésfelvetés mint, hogy vajon érdemesebb lenne-e high-endet hallgatni a belépő szint helyett?
Abban a korban, amikor minden az analógról szólt, más volt a hangzásbeli elvárás, tegyük hozzá, maga technika is más volt. Az akkori készülékek főleg a középsávra koncentráltak, nem volt egetverő bűn, ha az otthoni hifi készülékek hangja magasban 12kHz körül már kezdett lekonyulni, mélyben meg 100-150Hz körül kaptak egy kis kiemelést, miközben a középsávot - ahol a beszéd és a legtöbb hangszerhang jelen van - igyekeztek minél simábban, minél kevesebb torzítással megszólaltatni. Ezt sokan valóban úgy élik meg, hogy az a hangzás tompa, élettelen, nem elég fényes, gyors és attraktív. Pedig valójában ott van minden, aminek kell, csak nem tolja meg a sávszéleket, nem csinál semmit igazán látványosan.

A mai kor készülékei, a digitális lehetőségek, és az újabb alkatrészek magukkal hozták az új hangzásvilágot. Azt most itt ebben a topicban hagyjuk, hogy ez kinek mennyire tetszik, de lássuk be, a legtöbb hifistának bejött a több hallható részlet, a gyorsaság, és elindult a számháború, a csilliárd mHz sávszélekkel, meg a "karmester orrában hallani a szőr zizegését" felbontással. Ha valaki ezt szereti, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a készülékeit minél inkább mai készülékekre cserélje. Ezért működik nálad a modern kábelezés, mert egyrészt a rendszered korban már nem valódi vintage, másrészt az ízlésednek is ez felel meg jobban. Megjegyzem, a '90-es évek CD játszói (főleg az évtized végiek) már egyáltalán nem vintage hangzásúak, nem olyanok, mint pl a korai Philips alapú gépek a '80-as évekből, amik egyszerre akartak korszerűen digitálisak, és analógosan hagyományosak lenni. Egyébként a gyors, részletgazdag, nagy sávszélességű megszólalást szereted, akkor lehet megpróbálnék a helyedben a CD játszó után egy modern DAC-ot tenni, az tovább viheti nálad a hangzást ebbe az irányba.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

fapaci írta:
2022.09.12., hétf. 10:06
...a hangfelvételek keverése és a HiFi készülékek hangzása is részben divathullámokon múlik, folyamatosan változnak, de ez nem jelenti azt, hogy az új mindenben jobb, mint a régi. Manapság a HiFi-ben a részletgazdagság és a hangzó tér nagysága kiemelt szemponttá vált ...
ez eg - számomra - érdekes kérdés lenne
nincsenek valamilyen altalad ismert objektiv összevetesek különbözö - kivüallo szamara is ismert - jellemzök kapcsán ? (gyanitom nincsen, nem is lenne egyszerü, akkora igeny meg nincs rá)

a loudness war közismert volt/lett
pl. vajon a dinamika (azaz max-min) es a max. es min. közötti eloszlas hogyan valtozott az evek soran

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10994
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Baryll írta:
Szerintem amennyiben valakinek fontos a több hallható részlet, a gyorsaság, stb. a zenében, annak érdemes lehet a magasabb minőségi szintet képviselő kábelt bekötni. A rendszeremben cd-lejátszó, hangsugárzók 90-es évek beliek. Erősítő, kábelezés 2010-es évekbeli. Eszem ágában sem lenne valami tompa hangú vintage kábeleket betenni a meglévők helyére. Ez számomra szinte olyan kérdésfelvetés mint, hogy vajon érdemesebb lenne-e high-endet hallgatni a belépő szint helyett?
Nem hiszem, hogy a vintage technika meghatározó jellemzője a tompaság lenne, sőt számomra inkább az elevenség igaz rá. Tény, hogy a hangfelvételek keverése és a HiFi készülékek hangzása is részben divathullámokon múlik, folyamatosan változnak, de ez nem jelenti azt, hogy az új mindenben jobb, mint a régi. Manapság a HiFi-ben a részletgazdagság és a hangzó tér mérete kiemelt szemponttá vált, de egyrészt ez is elmúlik majd idővel, másrészt itt is igaz, hogy néha a kevesebb a több. Hiába van fenenagy színpadunk, ha azon belül káosz van.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

fapaci írta:
2022.09.12., hétf. 09:40
Ezen a fórumon ez talán kevésbé jellemző, mert az itteni gárda talán ritkábban követi el a hibát, hogy mások tanácsa alapján vásárol be, de más fórumokon, csoportokban még mindig így választ a többség.
Valószínűleg azért mert a sok ellenkező véleményű szekértábor között legalább abban az egyben egyetértés mutatkozik, hogy otthoni kipróbálás nélkül semmilyen hifi cuccot venni nem szabad. Kivéve ha az ember szeretne zsákbamacskát játszani.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10994
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

sutemenyx írta:
2022.09.12., hétf. 07:35
Szép nagy urban legend lett ez a felvételi hiba dolog. Ennél általában jóval prózaibb a történet, legalábbis én még nem találkoztam kifejezetten hallgathatatlan felvétellel. Hallgathatatlan hangú hifi készülékekkel annál inkább :D
Én már találkoztam "hallgathatatlan" felvétellel, de az nem került a piacra, mert a közreműködők megvétózták.

Ahogy Chord is leírta, ha a rendszer bármilyen változása ront a kedvenc zenéink hallgatása okozta örömön, akkor az a változás nem lehet pozitív. Nem értem, Shimano pontosan mit ért azon, hogy a jobb kábel jobb hangot eredményezett, de rontott a produkción, hiszen ez egy logikai bukfenc, avagy oximoron. Lehet rugózni a felvételek hibáin, de hogy ezekről mindenki mást gondol, az teljesen bizonyos, az utolsó néhány hozzászólás is szépen megmutatja ezt. Én sok év után szinte a teljes otthoni rendszeremet lecseréltem pár hete. Nyilván sok száz, különböző technikai színvonalú albumot hallgattam már meg vele, de egyiknél sem éreztem visszalépést, sőt... Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy az új eszközök kiválasztására ráment a fél nyaram.

És ha már kábelezzünk topic... Én nagyon kevés olyan kábelt ismerek, ami bátran illeszthető bármilyen rendszerbe és biztosra vehetjük az előrelépést általuk. A legtöbb összekötő zsákbamacska, azaz valahol beválik, valahol nem, másképpen mondva valakinek tetszik, valakinek nem. Mert ugye továbbra sincs egyetértés abban, hogy milyen is az a JÓ hang.

Vintage készülékek átkábelezése... Számomra egy készülék mindig is készülék volt, nem kapcsoltam hozzá lelket, felsőbb szintű gondolatokat, egy műszaki berendezésnél az eredetiség számomra felhasználóként kevésbé érték, mint egy gyűjtőnek. De azért értem ezt a szempontot is, mert pl. egy 1972-es Fender Stratocaster-en én sem cserélnék semmit, amíg működik és az elhasználódás, kopás nem korlátozza a muzsikus játékát. Volt néhány öreg erősítőm, amik bár nem voltak tökéletesek (tompaság egyikre sem volt jellemző), mégsem akartam őket modernizálni, mai alkatrészekkel megtömni. Mindegyik úgy volt kerek egész, ahogy egykor megalkották őket. Ha más hangra vágytam, akkor kerestem másik készüléket, nem a meglévőket kezdtem áthangolni, mert ezek szerintem műszaki értelemben is jóval "törékenyebbek", mint a mai, többnyire összelegózott berendezések. Utóbbiakban cserélhetünk chipeket, kondenzátorokat, műveleti erősítőket, kábelt, csatlakozót, nagy dráma nem történik, lehet tologatni a hangot jobbra/balra. Egyszer belenyúltam egy öreg végfokba, hogy na majd én jól feltuningolom, de a lépéssel egy technikai káoszt rántottam magamra, szóval soha többé...

A folyamatos kábelcserék mögött is sokszor azt látom/sejtem, hogy a feladatra nem teljesen megfelelő (azaz nem otthoni meghallgatás alapján választott) készülékek hangzását próbálják tekergetni a madzagokkal ahelyett, hogy az odavaló berendezést vinnék haza a rendszerükbe. Ezen a fórumon ez talán kevésbé jellemző, mert az itteni gárda ritkábban követi el a hibát, hogy mások tanácsa alapján vásárol be, de más fórumokon, csoportokban még mindig így választ a többség.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2022.09.12., hétf. 09:54-kor.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

Érdekes, nekem is az a tapasztalatom, hogy ahogy egyre jobb (aktív) eszközökön hallgatok zenét, egyre több albumra mondom rá, hogy ez habár zeneileg nagyon jól sikerült, imádom/imádtam, de valamit elrontottak a hangzásnál/keverésnél.

Fura, hogy a kollégák ezt edzettebb hallással és sokkal jobb eszközökön máshogy élik meg.
Nem szotkam hibázni.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3279

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Baryll írta:

Miért jelenti automatikusan a régi azt, hogy tompa hangú?
A te kb. 30 éves komponenseid tompa hangúak?
Tudtak régen penge hangú eszközöket gyártani, de kábelt hozzá nem....? gondolkodik.gif
Csak a Marantz! :-D

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút

mishow írta:
2022.09.12., hétf. 08:54
Tisztelt Urak!

Csak szólok, hogy az eredeti téma a vintage készülékek kábelezése volt.
Mivel a kommentekből láthatóan elég sokan hallgatnak kifejezetten vintage (a '70-80-as évekből származó) és még többen "youngtimer" (főleg '90-es évek) készülékeket, ezért szerintem ez fontos téma lehet(ne). Pláne, hogy sokan bátran átkábelezik ezeket, mások meg az eredetiséget tekintik elsődlegesnek.

Ehhez képest megint ugyanazt a rágógumit rágjuk, parttalan elméleti okfejtésekkel dobálózunk a "jóhangról" meg a "rosszhangról", közben Rudi nyomja az önreklámot, ami miatt százszor figyelmeztették már, és amit megint úgy hozott elő, hogy senki nem kérdezte!
Kizárólag a tényszerűség kedvéért: a téma kapcsán pár kommenttel ezelőtt megemlítettem, hogy XY-nál hallottam egy vintage dobozt az eredeti kábelével, és az milyen jól szólt. NEM hoztam szóba témaként sem XY-t, sem az általa gyártott készülékeket, főleg eszemben sem volt azok kábelezéséről beszélni (mivel azt már unásig szétragoztuk), csak annyit és NEM TÖBBET írtam, hogy VALAKINÉL hallottam VALAMIT, ami VALAHOGY reagált a kábelcserére. Egy hangdobozról és a kábeléről beszéltem. PONT! Ebből lett azután, ami lett ... :smile51:

Pedig az eredeti téma (vagyis milyen kábeleket érdemes a vintage készülékekhez használni, érdemes-e cserélni a gyári kábeleket, és ez mit hoz hangban, valamint mit visz el az eredetiség megszűnése miatti értékvesztésben) szerintem a "rágóguminál" sokkal izgalmasabb, talán érdemesebb lenne ahhoz visszatérni!

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Tisztelt Urak!

Csak szólok, hogy az eredeti téma a vintage készülékek kábelezése volt.
Mivel a kommentekből láthatóan elég sokan hallgatnak kifejezetten vintage (a '70-80-as évekből származó) és még többen "youngtimer" (főleg '90-es évek) készülékeket, ezért szerintem ez fontos téma lehet(ne). Pláne, hogy sokan bátran átkábelezik ezeket, mások meg az eredetiséget tekintik elsődlegesnek.

Ehhez képest megint ugyanazt a rágógumit rágjuk, parttalan elméleti okfejtésekkel dobálózunk a "jóhangról" meg a "rosszhangról", közben Rudi nyomja az önreklámot, ami miatt százszor figyelmeztették már, és amit megint úgy hozott elő, hogy senki nem kérdezte!
Kizárólag a tényszerűség kedvéért: a téma kapcsán pár kommenttel ezelőtt megemlítettem, hogy XY-nál hallottam egy vintage dobozt az eredeti kábelével, és az ÚGY milyen jól szólt. NEM hoztam szóba témaként sem XY-t, sem az általa gyártott készülékeket, főleg eszemben sem volt megint azok kábelezéséről beszélni (mivel unásig szétragoztuk már), csak annyit és NEM TÖBBET írtam, hogy VALAKINÉL hallottam VALAMIT, ami VALAHOGY reagált a kábelcserére. Egy hangdobozról és a kábeléről beszéltem. PONT! Ebből lett azután, ami lett ... :smile51:

Pedig az eredeti téma (vagyis milyen kábeleket érdemes a vintage készülékekhez használni, érdemes-e cserélni a gyári kábeleket, és ez mit hoz hangban, valamint mit visz el az eredetiség megszűnése miatti értékvesztésben) szerintem a "rágóguminál" sokkal izgalmasabb, talán érdemesebb lenne ahhoz visszatérni!

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

[/quote]

egyrészt, Rudi nem "hallgathatatlan"ról írt :ohnoohnoohno: , szóval nem kellene sarkítani leborulok.gif - másrészt, javaslom, hallgass meg néhány pl. Genesis LP-t (az elsőtől a 'Trick...'-ig, de különösen a 'Selling...'-et - sajna, és általuk is bevallottan hangilag meglehetősen gyengén sikerültek a lemezeik sad.gif ) a pl. (és nagyjából bármelyik) Yes-ekkel szemben :smile32: , azt' ha valóban nem lett volna, akkor lesz képed arról, hogyan is lehet sz@r és jó felvételt készíteni :rolleyes: . és most csak a '70-es évek progrock-ja 2 zenekarának felvételeit idéztem... :yingyang:
[/quote]

Süti nem hallgat ilyeneket, én viszont annál inkább, és mégis Süti véleményét osztom. Egyáltalán nem olyan rosszak azok a Genesis felvételek (legalábbis nálam nem), igaz pont LP-ből hallottam egy tényleg nem annyira jó kiadást (igen azt hiszem pont a Selling...) de cd ken többféle kiadás megtalálható nálam és van amelyik egészen kiváló, pont a hangminőségével együtt lenyűgöző - a korai korszakukból. Nem mindegy melyik kiadásból ítélsz. A jó rendszereken, illetve a saját rendszeremen pont azt élvezem hogy az általánosítva kevésbé jó felvételekből is olyan mélységeket mutat meg hogy bármit élvezettel meg lehet hallgatni.
Tehát szerintem ahol úgy véljük hogy egy jobb kábel jobban megmutatja a felvételi hibákat ott valójában az adott rendszer hibáit mutatja meg jobban.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

cables írta:
2022.09.12., hétf. 07:26
---
Itt érdekes ponthoz érkezett a jobb kábel kérdés. A felvételi hibák kérdéséhez. Valóban a jobb kábel jobban megmutatja a felvételi hibákat is. Akit ez zavar annak választania kell, a jó felvételek szóljanak még jobban, vagy a "hibák" legyenek elfogadhatóbbak.

Számomra ez nem kérdés, én az első megoldást választom.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”