Igen nem voltak eget verő elvárások a 60-as években, de az érem másik oldala hogy akkor készültek a máig legjobb LP lemezek, amiket döbbenetes élmény jó rendszerrel meghallgatni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
A mai kor készülékei, a digitális lehetőségek, és az újabb alkatrészek magukkal hozták az új hangzásvilágot. Azt most itt ebben a topicban hagyjuk, hogy ez kinek mennyire tetszik, de lássuk be, a legtöbb hifistának bejött a több hallható részlet, a gyorsaság, és elindult a számháború, a csilliárd mHz sávszélekkel, meg a "karmester orrában hallani a szőr zizegését" felbontással. Ha valaki ezt szereti, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a készülékeit minél inkább mai készülékekre cserélje. Ezért működik nálad a modern kábelezés, mert egyrészt a rendszered korban már nem valódi vintage, másrészt az ízlésednek is ez felel meg jobban. Megjegyzem, a '90-es évek CD játszói (főleg az évtized végiek) már egyáltalán nem vintage hangzásúak, nem olyanok, mint pl a korai Philips alapú gépek a '80-as évekből, amik egyszerre akartak korszerűen digitálisak, és analógosan hagyományosak lenni. Egyébként a gyors, részletgazdag, nagy sávszélességű megszólalást szereted, akkor lehet megpróbálnék a helyedben a CD játszó után egy modern DAC-ot tenni, az tovább viheti nálad a hangzást ebbe az irányba.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Abban a korban, amikor minden az analógról szólt, más volt a hangzásbeli elvárás, tegyük hozzá, maga technika is más volt. Az akkori készülékek főleg a középsávra koncentráltak, nem volt egetverő bűn, ha az otthoni hifi készülékek hangja magasban 12kHz körül már kezdett lekonyulni, mélyben meg 100-150Hz körül kaptak egy kis kiemelést, miközben a középsávot - ahol a beszéd és a legtöbb hangszerhang jelen van - igyekeztek minél simábban, minél kevesebb torzítással megszólaltatni. Ezt sokan valóban úgy élik meg, hogy az a hangzás tompa, élettelen, nem elég fényes, gyors és attraktív. Pedig valójában ott van minden, aminek kell, csak nem tolja meg a sávszéleket, nem csinál semmit igazán látványosan.Baryll írta: ↑2022.09.12., hétf. 09:21Szerintem amennyiben valakinek fontos a több hallható részlet, a gyorsaság, stb. a zenében, annak érdemes lehet a magasabb minőségi szintet képviselő kábelt bekötni. A rendszeremben cd-lejátszó, hangsugárzók 90-es évek beliek. Erősítő, kábelezés 2010-es évekbeli. Eszem ágában sem lenne valami tompa hangú vintage kábeleket betenni a meglévők helyére. Ez számomra szinte olyan kérdésfelvetés mint, hogy vajon érdemesebb lenne-e high-endet hallgatni a belépő szint helyett?
A mai kor készülékei, a digitális lehetőségek, és az újabb alkatrészek magukkal hozták az új hangzásvilágot. Azt most itt ebben a topicban hagyjuk, hogy ez kinek mennyire tetszik, de lássuk be, a legtöbb hifistának bejött a több hallható részlet, a gyorsaság, és elindult a számháború, a csilliárd mHz sávszélekkel, meg a "karmester orrában hallani a szőr zizegését" felbontással. Ha valaki ezt szereti, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a készülékeit minél inkább mai készülékekre cserélje. Ezért működik nálad a modern kábelezés, mert egyrészt a rendszered korban már nem valódi vintage, másrészt az ízlésednek is ez felel meg jobban. Megjegyzem, a '90-es évek CD játszói (főleg az évtized végiek) már egyáltalán nem vintage hangzásúak, nem olyanok, mint pl a korai Philips alapú gépek a '80-as évekből, amik egyszerre akartak korszerűen digitálisak, és analógosan hagyományosak lenni. Egyébként a gyors, részletgazdag, nagy sávszélességű megszólalást szereted, akkor lehet megpróbálnék a helyedben a CD játszó után egy modern DAC-ot tenni, az tovább viheti nálad a hangzást ebbe az irányba.
ez eg - számomra - érdekes kérdés lennefapaci írta: ↑2022.09.12., hétf. 10:06...a hangfelvételek keverése és a HiFi készülékek hangzása is részben divathullámokon múlik, folyamatosan változnak, de ez nem jelenti azt, hogy az új mindenben jobb, mint a régi. Manapság a HiFi-ben a részletgazdagság és a hangzó tér nagysága kiemelt szemponttá vált ...
nincsenek valamilyen altalad ismert objektiv összevetesek különbözö - kivüallo szamara is ismert - jellemzök kapcsán ? (gyanitom nincsen, nem is lenne egyszerü, akkora igeny meg nincs rá)
a loudness war közismert volt/lett
pl. vajon a dinamika (azaz max-min) es a max. es min. közötti eloszlas hogyan valtozott az evek soran
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10994
- Kapcsolat:
Nem hiszem, hogy a vintage technika meghatározó jellemzője a tompaság lenne, sőt számomra inkább az elevenség igaz rá. Tény, hogy a hangfelvételek keverése és a HiFi készülékek hangzása is részben divathullámokon múlik, folyamatosan változnak, de ez nem jelenti azt, hogy az új mindenben jobb, mint a régi. Manapság a HiFi-ben a részletgazdagság és a hangzó tér mérete kiemelt szemponttá vált, de egyrészt ez is elmúlik majd idővel, másrészt itt is igaz, hogy néha a kevesebb a több. Hiába van fenenagy színpadunk, ha azon belül káosz van.Baryll írta: ↑2022.09.12., hétf. 09:21Szerintem amennyiben valakinek fontos a több hallható részlet, a gyorsaság, stb. a zenében, annak érdemes lehet a magasabb minőségi szintet képviselő kábelt bekötni. A rendszeremben cd-lejátszó, hangsugárzók 90-es évek beliek. Erősítő, kábelezés 2010-es évekbeli. Eszem ágában sem lenne valami tompa hangú vintage kábeleket betenni a meglévők helyére. Ez számomra szinte olyan kérdésfelvetés mint, hogy vajon érdemesebb lenne-e high-endet hallgatni a belépő szint helyett?
Valószínűleg azért mert a sok ellenkező véleményű szekértábor között legalább abban az egyben egyetértés mutatkozik, hogy otthoni kipróbálás nélkül semmilyen hifi cuccot venni nem szabad. Kivéve ha az ember szeretne zsákbamacskát játszani.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10994
- Kapcsolat:
Én már találkoztam "hallgathatatlan" felvétellel, de az nem került a piacra, mert a közreműködők megvétózták.
Ahogy Chord is leírta, ha a rendszer bármilyen változása ront a kedvenc zenéink hallgatása okozta örömön, akkor az a változás nem lehet pozitív. Nem értem, Shimano pontosan mit ért azon, hogy a jobb kábel jobb hangot eredményezett, de rontott a produkción, hiszen ez egy logikai bukfenc, avagy oximoron. Lehet rugózni a felvételek hibáin, de hogy ezekről mindenki mást gondol, az teljesen bizonyos, az utolsó néhány hozzászólás is szépen megmutatja ezt. Én sok év után szinte a teljes otthoni rendszeremet lecseréltem pár hete. Nyilván sok száz, különböző technikai színvonalú albumot hallgattam már meg vele, de egyiknél sem éreztem visszalépést, sőt... Ehhez persze az is hozzátartozik, hogy az új eszközök kiválasztására ráment a fél nyaram.
És ha már kábelezzünk topic... Én nagyon kevés olyan kábelt ismerek, ami bátran illeszthető bármilyen rendszerbe és biztosra vehetjük az előrelépést általuk. A legtöbb összekötő zsákbamacska, azaz valahol beválik, valahol nem, másképpen mondva valakinek tetszik, valakinek nem. Mert ugye továbbra sincs egyetértés abban, hogy milyen is az a JÓ hang.
Vintage készülékek átkábelezése... Számomra egy készülék mindig is készülék volt, nem kapcsoltam hozzá lelket, felsőbb szintű gondolatokat, egy műszaki berendezésnél az eredetiség számomra felhasználóként kevésbé érték, mint egy gyűjtőnek. De azért értem ezt a szempontot is, mert pl. egy 1972-es Fender Stratocaster-en én sem cserélnék semmit, amíg működik és az elhasználódás, kopás nem korlátozza a muzsikus játékát. Volt néhány öreg erősítőm, amik bár nem voltak tökéletesek (tompaság egyikre sem volt jellemző), mégsem akartam őket modernizálni, mai alkatrészekkel megtömni. Mindegyik úgy volt kerek egész, ahogy egykor megalkották őket. Ha más hangra vágytam, akkor kerestem másik készüléket, nem a meglévőket kezdtem áthangolni, mert ezek szerintem műszaki értelemben is jóval "törékenyebbek", mint a mai, többnyire összelegózott berendezések. Utóbbiakban cserélhetünk chipeket, kondenzátorokat, műveleti erősítőket, kábelt, csatlakozót, nagy dráma nem történik, lehet tologatni a hangot jobbra/balra. Egyszer belenyúltam egy öreg végfokba, hogy na majd én jól feltuningolom, de a lépéssel egy technikai káoszt rántottam magamra, szóval soha többé...
A folyamatos kábelcserék mögött is sokszor azt látom/sejtem, hogy a feladatra nem teljesen megfelelő (azaz nem otthoni meghallgatás alapján választott) készülékek hangzását próbálják tekergetni a madzagokkal ahelyett, hogy az odavaló berendezést vinnék haza a rendszerükbe. Ezen a fórumon ez talán kevésbé jellemző, mert az itteni gárda ritkábban követi el a hibát, hogy mások tanácsa alapján vásárol be, de más fórumokon, csoportokban még mindig így választ a többség.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2022.09.12., hétf. 09:54-kor.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 876
Érdekes, nekem is az a tapasztalatom, hogy ahogy egyre jobb (aktív) eszközökön hallgatok zenét, egyre több albumra mondom rá, hogy ez habár zeneileg nagyon jól sikerült, imádom/imádtam, de valamit elrontottak a hangzásnál/keverésnél.
Fura, hogy a kollégák ezt edzettebb hallással és sokkal jobb eszközökön máshogy élik meg.
Fura, hogy a kollégák ezt edzettebb hallással és sokkal jobb eszközökön máshogy élik meg.
Nem szotkam hibázni.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3279
Miért jelenti automatikusan a régi azt, hogy tompa hangú?Baryll írta: ↑2022.09.12., hétf. 09:21
Szerintem amennyiben valakinek fontos a több hallható részlet, a gyorsaság, stb. a zenében, annak érdemes lehet a magasabb minőségi szintet képviselő kábelt bekötni. A rendszeremben cd-lejátszó, hangsugárzók 90-es évek beliek. Erősítő, kábelezés 2010-es évekbeli. Eszem ágában sem lenne valami tompa hangú vintage kábeleket betenni a meglévők helyére. Ez számomra szinte olyan kérdésfelvetés mint, hogy vajon érdemesebb lenne-e high-endet hallgatni a belépő szint helyett?
A te kb. 30 éves komponenseid tompa hangúak?
Tudtak régen penge hangú eszközöket gyártani, de kábelt hozzá nem....?

Csak a Marantz! :-D
Szerintem amennyiben valakinek fontos a több hallható részlet, a gyorsaság, stb. a zenében, annak érdemes lehet a magasabb minőségi szintet képviselő kábelt bekötni. A rendszeremben cd-lejátszó, hangsugárzók 90-es évek beliek. Erősítő, kábelezés 2010-es évekbeli. Eszem ágában sem lenne valami tompa hangú vintage kábeleket betenni a meglévők helyére. Ez számomra szinte olyan kérdésfelvetés mint, hogy vajon érdemesebb lenne-e high-endet hallgatni a belépő szint helyett?mishow írta: ↑2022.09.12., hétf. 08:54Tisztelt Urak!
Csak szólok, hogy az eredeti téma a vintage készülékek kábelezése volt.
Mivel a kommentekből láthatóan elég sokan hallgatnak kifejezetten vintage (a '70-80-as évekből származó) és még többen "youngtimer" (főleg '90-es évek) készülékeket, ezért szerintem ez fontos téma lehet(ne). Pláne, hogy sokan bátran átkábelezik ezeket, mások meg az eredetiséget tekintik elsődlegesnek.
Ehhez képest megint ugyanazt a rágógumit rágjuk, parttalan elméleti okfejtésekkel dobálózunk a "jóhangról" meg a "rosszhangról", közben Rudi nyomja az önreklámot, ami miatt százszor figyelmeztették már, és amit megint úgy hozott elő, hogy senki nem kérdezte!
Kizárólag a tényszerűség kedvéért: a téma kapcsán pár kommenttel ezelőtt megemlítettem, hogy XY-nál hallottam egy vintage dobozt az eredeti kábelével, és az milyen jól szólt. NEM hoztam szóba témaként sem XY-t, sem az általa gyártott készülékeket, főleg eszemben sem volt azok kábelezéséről beszélni (mivel azt már unásig szétragoztuk), csak annyit és NEM TÖBBET írtam, hogy VALAKINÉL hallottam VALAMIT, ami VALAHOGY reagált a kábelcserére. Egy hangdobozról és a kábeléről beszéltem. PONT! Ebből lett azután, ami lett ...![]()
Pedig az eredeti téma (vagyis milyen kábeleket érdemes a vintage készülékekhez használni, érdemes-e cserélni a gyári kábeleket, és ez mit hoz hangban, valamint mit visz el az eredetiség megszűnése miatti értékvesztésben) szerintem a "rágóguminál" sokkal izgalmasabb, talán érdemesebb lenne ahhoz visszatérni!
- mishow
- V.I.P.
Tisztelt Urak!
Mivel a kommentekből láthatóan elég sokan hallgatnak kifejezetten vintage (a '70-80-as évekből származó) és még többen "youngtimer" (főleg '90-es évek) készülékeket, ezért szerintem ez fontos téma lehet(ne). Pláne, hogy sokan bátran átkábelezik ezeket, mások meg az eredetiséget tekintik elsődlegesnek.
Ehhez képest megint ugyanazt a rágógumit rágjuk, parttalan elméleti okfejtésekkel dobálózunk a "jóhangról" meg a "rosszhangról", közben Rudi nyomja az önreklámot, ami miatt százszor figyelmeztették már, és amit megint úgy hozott elő, hogy senki nem kérdezte!
Kizárólag a tényszerűség kedvéért: a téma kapcsán pár kommenttel ezelőtt megemlítettem, hogy XY-nál hallottam egy vintage dobozt az eredeti kábelével, és az ÚGY milyen jól szólt. NEM hoztam szóba témaként sem XY-t, sem az általa gyártott készülékeket, főleg eszemben sem volt megint azok kábelezéséről beszélni (mivel unásig szétragoztuk már), csak annyit és NEM TÖBBET írtam, hogy VALAKINÉL hallottam VALAMIT, ami VALAHOGY reagált a kábelcserére. Egy hangdobozról és a kábeléről beszéltem. PONT! Ebből lett azután, ami lett ...
Pedig az eredeti téma (vagyis milyen kábeleket érdemes a vintage készülékekhez használni, érdemes-e cserélni a gyári kábeleket, és ez mit hoz hangban, valamint mit visz el az eredetiség megszűnése miatti értékvesztésben) szerintem a "rágóguminál" sokkal izgalmasabb, talán érdemesebb lenne ahhoz visszatérni!
Kizárólag a tényszerűség kedvéért: a téma kapcsán pár kommenttel ezelőtt megemlítettem, hogy XY-nál hallottam egy vintage dobozt az eredeti kábelével, és az ÚGY milyen jól szólt. NEM hoztam szóba témaként sem XY-t, sem az általa gyártott készülékeket, főleg eszemben sem volt megint azok kábelezéséről beszélni (mivel unásig szétragoztuk már), csak annyit és NEM TÖBBET írtam, hogy VALAKINÉL hallottam VALAMIT, ami VALAHOGY reagált a kábelcserére. Egy hangdobozról és a kábeléről beszéltem. PONT! Ebből lett azután, ami lett ...

Szép nagy urban legend lett ez a felvételi hiba dolog. Ennél általában jóval prózaibb a történet, legalábbis én még nem találkoztam kifejezetten hallgathatatlan felvétellel. Hallgathatatlan hangú hifi készülékekkel annál inkább 
[/quote]
egyrészt, Rudi nem "hallgathatatlan"ról írt
, szóval nem kellene sarkítani
- másrészt, javaslom, hallgass meg néhány pl. Genesis LP-t (az elsőtől a 'Trick...'-ig, de különösen a 'Selling...'-et - sajna, és általuk is bevallottan hangilag meglehetősen gyengén sikerültek a lemezeik
) a pl. (és nagyjából bármelyik) Yes-ekkel szemben
, azt' ha valóban nem lett volna, akkor lesz képed arról, hogyan is lehet sz@r és jó felvételt készíteni
. és most csak a '70-es évek progrock-ja 2 zenekarának felvételeit idéztem... 
[/quote]
Süti nem hallgat ilyeneket, én viszont annál inkább, és mégis Süti véleményét osztom. Egyáltalán nem olyan rosszak azok a Genesis felvételek (legalábbis nálam nem), igaz pont LP-ből hallottam egy tényleg nem annyira jó kiadást (igen azt hiszem pont a Selling...) de cd ken többféle kiadás megtalálható nálam és van amelyik egészen kiváló, pont a hangminőségével együtt lenyűgöző - a korai korszakukból. Nem mindegy melyik kiadásból ítélsz. A jó rendszereken, illetve a saját rendszeremen pont azt élvezem hogy az általánosítva kevésbé jó felvételekből is olyan mélységeket mutat meg hogy bármit élvezettel meg lehet hallgatni.
Tehát szerintem ahol úgy véljük hogy egy jobb kábel jobban megmutatja a felvételi hibákat ott valójában az adott rendszer hibáit mutatja meg jobban.

[/quote]
egyrészt, Rudi nem "hallgathatatlan"ról írt

[/quote]
Süti nem hallgat ilyeneket, én viszont annál inkább, és mégis Süti véleményét osztom. Egyáltalán nem olyan rosszak azok a Genesis felvételek (legalábbis nálam nem), igaz pont LP-ből hallottam egy tényleg nem annyira jó kiadást (igen azt hiszem pont a Selling...) de cd ken többféle kiadás megtalálható nálam és van amelyik egészen kiváló, pont a hangminőségével együtt lenyűgöző - a korai korszakukból. Nem mindegy melyik kiadásból ítélsz. A jó rendszereken, illetve a saját rendszeremen pont azt élvezem hogy az általánosítva kevésbé jó felvételekből is olyan mélységeket mutat meg hogy bármit élvezettel meg lehet hallgatni.
Tehát szerintem ahol úgy véljük hogy egy jobb kábel jobban megmutatja a felvételi hibákat ott valójában az adott rendszer hibáit mutatja meg jobban.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Szép nagy urban legend lett ez a felvételi hiba dolog. Ennél általában jóval prózaibb a történet, legalábbis én még nem találkoztam kifejezetten hallgathatatlan felvétellel. Hallgathatatlan hangú hifi készülékekkel annál inkábbcables írta: ↑2022.09.12., hétf. 07:26---
Itt érdekes ponthoz érkezett a jobb kábel kérdés. A felvételi hibák kérdéséhez. Valóban a jobb kábel jobban megmutatja a felvételi hibákat is. Akit ez zavar annak választania kell, a jó felvételek szóljanak még jobban, vagy a "hibák" legyenek elfogadhatóbbak.
Számomra ez nem kérdés, én az első megoldást választom.

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
---
Itt érdekes ponthoz érkezett a jobb kábel kérdés. A felvételi hibák kérdéséhez. Valóban a jobb kábel jobban megmutatja a felvételi hibákat is. Akit ez zavar annak választania kell, a jó felvételek szóljanak még jobban, vagy a "hibák" legyenek elfogadhatóbbak.
Az nem 'jobb' hang, amelynek hátulütői vannak.
A 'jobb kábel', az azt jelenti, hogy minden lemez jobban szól vele. Minden lemez. Ez, egy nagyobbacska gyűjteménynél, pl. nálam, ahol 75+ különböző kiadó különböző hangmérnökgárdája meg ezerféle mikrofonja meg teóriája tenyészik, egy aggasztóan szigorú elvárás. Egyetlen kivétel, akár csak tényleg egyetlen, amely gyengébben szól, vagy valami zavar hosszú távon, és megy a kábel a levesbe...
Aki régebb óta van ezen a játszótéren, és szereti a lemezeit, az szerintem hasonlóan gondolkodik erről. Vagyis, bizonyos elért szint felett, a 'jobb' kábel, az annyira ritka esemény lesz, hogy jó, ha szökőévente felbukkan valami, ami tényleg tartós varázslatot ad.
Nálad, előfordulhat, hogy nem sikerül megtalálni; a jól összelőtt rendszereknél van úgy, hogy elkezdődik a komoly zenehallgatás, a kábelezés meg visszaszorul, teljesen jogosan, mert a próbák sorra negatív eredménnyel zárulnak, és egy idő után a hifis érdeklődés is kialszik, mert nem kap tápot. Az ilyen 'majdnem-kialudt' kábelérdeklődésű rendszernél a 'kábelbetörés' esélye énszerintem minimális.
Van itt egy kis keveredés.Shimano írta: ↑2022.09.11., vas. 12:38
Soha nem leszünk egy nevezőn,mert én értem hogy te mire gondolsz,viszont te nem hogy mire én.Nem élsz együtt azzal amivel én igen,de nem is kell hogy így legyen.
Nálam az a jó hangzás amit élvezek a felvételi anomáliákkal együtt is.Azt viszont nem szeretem ha a hibák zavarnak,szóval hiába reszelem baromi jó hangúra jobb drótokkal a rendszert, ha az lesz az ára hogy ez meg az zavar tőle hosszútávon.Van többszáz cd lemezem,sok a 60-70-es évekből,azoknak mindnek élvezhetően kell szólniuk,nálam ez alap,és úgy is szólnak.
Szóval a jobb kábel mint fogalom nálam az lenne hogy minden lemezemet jobban élvezem vele,de ilyennel még nem futottam össze.Jobb hangot össze tudok hozni,sőt baromi jót is jó felvételekkel,de hogy ennek ne legyen valami hátul ütője is hosszabb távon,na az még nem jött össze,és talán nem is fog,de nem is érdekel mert nem erre hajtok,csak kíváncsiságból teszek próbát időnként ezzel azzal.![]()
Az nem 'jobb' hang, amelynek hátulütői vannak.
A 'jobb kábel', az azt jelenti, hogy minden lemez jobban szól vele. Minden lemez. Ez, egy nagyobbacska gyűjteménynél, pl. nálam, ahol 75+ különböző kiadó különböző hangmérnökgárdája meg ezerféle mikrofonja meg teóriája tenyészik, egy aggasztóan szigorú elvárás. Egyetlen kivétel, akár csak tényleg egyetlen, amely gyengébben szól, vagy valami zavar hosszú távon, és megy a kábel a levesbe...
Aki régebb óta van ezen a játszótéren, és szereti a lemezeit, az szerintem hasonlóan gondolkodik erről. Vagyis, bizonyos elért szint felett, a 'jobb' kábel, az annyira ritka esemény lesz, hogy jó, ha szökőévente felbukkan valami, ami tényleg tartós varázslatot ad.
Nálad, előfordulhat, hogy nem sikerül megtalálni; a jól összelőtt rendszereknél van úgy, hogy elkezdődik a komoly zenehallgatás, a kábelezés meg visszaszorul, teljesen jogosan, mert a próbák sorra negatív eredménnyel zárulnak, és egy idő után a hifis érdeklődés is kialszik, mert nem kap tápot. Az ilyen 'majdnem-kialudt' kábelérdeklődésű rendszernél a 'kábelbetörés' esélye énszerintem minimális.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Egy olyan hangzás, ami már az első másodpercekben is megfog, amelyben több az érzelem és a hangszerek hangjának szépsége.asebestyen írta: ↑2022.09.11., vas. 12:10
Na és a jobb hang, mint fogalom, az mit jelent?Nem szerinted, hanem, mint fogalom.
Nem élsz együtt azzal amivel én igen,de nem is kell hogy így legyen.
Nálam az a jó hangzás amit élvezek a felvételi anomáliákkal együtt is.Azt viszont nem szeretem ha a hibák zavarnak,szóval hiába reszelem baromi jó hangúra jobb drótokkal a rendszert, ha az lesz az ára hogy ez meg az zavar tőle hosszútávon.Van többszáz cd lemezem,sok a 60-70-es évekből,azoknak mindnek élvezhetően kell szólniuk,nálam ez alap,és úgy is szólnak.
Szóval a jobb kábel mint fogalom nálam az lenne hogy minden lemezemet jobban élvezem vele,de ilyennel még nem futottam össze.Jobb hangot össze tudok hozni,sőt baromi jót is jó felvételekkel,de hogy ennek ne legyen valami hátul ütője is hosszabb távon,na az még nem jött össze,és talán nem is fog,de nem is érdekel mert nem erre hajtok,csak kíváncsiságból teszek próbát időnként ezzel azzal.
Soha nem leszünk egy nevezőn,mert én értem hogy te mire gondolsz,viszont te nem hogy mire én.cables írta: ↑2022.09.11., vas. 11:04A jobb kábel, mint fogalom azt jelenti, hogy azzal a kábellel jobb a hang.Shimano írta: ↑2022.09.10., szomb. 11:58
... eddig nekem minden "jobb" táp és hangfalkábel a levesben végezte,pedig egy pár hétig szinte mindegyikre letettem volna a nagyesküt hogy ezekkel egyértelműen jobb a hang,aztán meg némi kényelmetlen fészkelődés után visszatéve a jól beváltat,vissza is jött a szerethető hangzás,zene,és nyugalom.
Lehet a heed is úgy viselkedik mint a retro cuccok.
Ha te állandóan rosszabb hangú kábeleket vélsz jobbnak és hetek múlva veszed észre, hogy mellényúltál az tényleg sajnálatos, de ez a te egyéni problémád.
A HEED és a retro cuccok ugyan úgy jobban szólnak jobb kábelekkel, mint minden más készülék.

Szóval a jobb kábel mint fogalom nálam az lenne hogy minden lemezemet jobban élvezem vele,de ilyennel még nem futottam össze.Jobb hangot össze tudok hozni,sőt baromi jót is jó felvételekkel,de hogy ennek ne legyen valami hátul ütője is hosszabb távon,na az még nem jött össze,és talán nem is fog,de nem is érdekel mert nem erre hajtok,csak kíváncsiságból teszek próbát időnként ezzel azzal.

SE20 phonomba beletákmányoztam egy "jobb" kábelt..
Nagyon ritka és a piacon egyre magasabb értéket képviselő elektronika...VOLT
Én is nagyon megbántam már,hogy a tök gyári Shuretunerman írta: ↑2022.09.10., szomb. 08:20"... mert a gyártók elég jó kábeleket tettek a régi készülékekbe, és egy ilyen tuninggal elvész a vintage jelleg. "
Leginkább a vintage készülék "eredetisége", retró értékének a csökkenése következik be, ezért nagyon meggondolandó, hogy hol és mit mire cserélünk ezekben![]()
TJ.
SE20 phonomba beletákmányoztam egy "jobb" kábelt..
Nagyon ritka és a piacon egyre magasabb értéket képviselő elektronika...VOLT
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Nem szerinted, hanem, mint fogalom.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7555
Na és a jobb hang, mint fogalom, az mit jelent?cables írta: ↑2022.09.11., vas. 11:04A jobb kábel, mint fogalom azt jelenti, hogy azzal a kábellel jobb a hang.Shimano írta: ↑2022.09.10., szomb. 11:58
... eddig nekem minden "jobb" táp és hangfalkábel a levesben végezte,pedig egy pár hétig szinte mindegyikre letettem volna a nagyesküt hogy ezekkel egyértelműen jobb a hang,aztán meg némi kényelmetlen fészkelődés után visszatéve a jól beváltat,vissza is jött a szerethető hangzás,zene,és nyugalom.
Ha te állandóan rosszabb hangú kábeleket vélsz jobbnak és hetek múlva veszed észre, hogy mellényúltál az tényleg sajnálatos, de ez a te egyéni problémád.
A HEED és a retro cuccok ugyan úgy jobban szólnak jobb kábelekkel, mint minden más készülék.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
A jobb kábel, mint fogalom azt jelenti, hogy azzal a kábellel jobb a hang.Shimano írta: ↑2022.09.10., szomb. 11:58
Nekem az a bajom az ilyen és ehhez hasonló kommentjeiddel, hogy burkoltan ugyan, de szinte mindig reklámozod vele a kábeleidet. Pedig itt nem kéne.cables írta: ↑2022.09.10., szomb. 06:48Tudtommal Zsolt hallotta az én példámban felhozott McIntosh / Royd rendszert és nagyon tetszett neki a hangja, amely pontosan a kábel cserélgetés/tesztelés eredményeképpen lett olyan kiemelkedő.
Ha már így szóba került Zsolt (nem én hoztam be a nevét ebbe a vélemény cserébe), azért szeretném elmondani, hogy az én tapasztalataim azt mutatták, hogy HEED készülékek is kifejezetten jól reagálnak a kábel válogatásra,

.
A te kábeleidet még nem próbáltam,arra is sort kerítünk majd,de eddig nekem minden "jobb" táp és hangfalkábel a levesben végezte,pedig egy pár hétig szinte mindegyikre letettem volna a nagyesküt hogy ezekkel egyértelműen jobb a hang,aztán meg némi kényelmetlen fészkelődés után visszatéve a jól beváltat,vissza is jött a szerethető hangzás,zene,és nyugalom.
Mondjuk az én tapasztalatom egy komplett heed láncon alapul,máshol ahol csak egy egy készülék van a heedtől más eredmény is születhet.
Jól reagálják le a kábelek különbözőségét ez tény,viszont nehéz olyan spécibb tápkábelt találni hozzájuk amitől a zene nem veszíti el a szerethetőségét.Baromi jó hifis hangot ki lehet hozni velük a pc dróttól "jobb" tápdrótokkal pl,de hosszabb távon a valóság pofánvágja az embert mert egyszerűen sok lesz a jóból,és az a jó nem az a jó amiért a heed hangot szeretjük.Ezt vagy bevallja magának az ember,vagy erőlteti tovább azt ami nem működik.cables írta: ↑2022.09.10., szomb. 06:48
Ha már így szóba került Zsolt (nem én hoztam be a nevét ebbe a vélemény cserébe), azért szeretném elmondani, hogy az én tapasztalataim azt mutatták, hogy HEED készülékek is kifejezetten jól reagálnak a kábel válogatásra, erre gyt és chord_ rendszere nekem a legjobb példa.
A te kábeleidet még nem próbáltam,arra is sort kerítünk majd,de eddig nekem minden "jobb" táp és hangfalkábel a levesben végezte,pedig egy pár hétig szinte mindegyikre letettem volna a nagyesküt hogy ezekkel egyértelműen jobb a hang,aztán meg némi kényelmetlen fészkelődés után visszatéve a jól beváltat,vissza is jött a szerethető hangzás,zene,és nyugalom.

Mondjuk az én tapasztalatom egy komplett heed láncon alapul,máshol ahol csak egy egy készülék van a heedtől más eredmény is születhet.
- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2741
"... mert a gyártók elég jó kábeleket tettek a régi készülékekbe, és egy ilyen tuninggal elvész a vintage jelleg. "
Leginkább a vintage készülék "eredetisége", retró értékének a csökkenése következik be, ezért nagyon meggondolandó, hogy hol és mit mire cserélünk ezekben
TJ.
Leginkább a vintage készülék "eredetisége", retró értékének a csökkenése következik be, ezért nagyon meggondolandó, hogy hol és mit mire cserélünk ezekben

TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3
Elnézést, hogy kicsit röviden írtam a beírásodra, itt az AVX-en tényleg meg kell rágni minden szót, mert hamar sértődés lesz belőle. Akkor most kicsit hosszabban reagálnék.
Az audió egy hihetetlenül titokzatos világ, amelyben nem lehet igazán jól tájékozódni. Ráadásul azonnal elterjednek a nem éppen megalapozott vélemények, amelyek sommásak, mert látszólag kapaszkodót adnak, biztos kiindulást.
Ilyennek tűnt nekem a te beírásod, amely azért azt sugalja, hogy vintage készülékeknél nem várható jó eredmény a kábel cserélgetésektől. Ráadásul ez a vélemény megerősítve az általam mélységesen tisztelt Huszti Zsolt tapasztalataival egy vintage Linn készülék kábel érzéketlenségével. Ezzel ez olyan erős beírás, amelyre építhet bárki: nem érdemes vintage készülék esetében sokat várni a kábelezéstől. Ezt szerettem volna elkerülni.
Tudtommal Zsolt hallotta az én példámban felhozott McIntosh / Royd rendszert és nagyon tetszett neki a hangja, amely pontosan a kábel cserélgetés/tesztelés eredményeképpen lett olyan kiemelkedő.
Ha már így szóba került Zsolt (nem én hoztam be a nevét ebbe a vélemény cserébe), azért szeretném elmondani, hogy az én tapasztalataim azt mutatták, hogy HEED készülékek is kifejezetten jól reagálnak a kábel válogatásra, erre gyt és chord_ rendszere nekem a legjobb példa.
Még valami a vintage készülékek témakörhöz. Ezek a készülékek jó részben beépített hálózati kábelekkel készültek. Ha valaki tudja, hogy milyen sokat számít a hálózati kábel egy készülék hangjában, az hajlamos lehet arra, hogy tuningoltasson hálózati csatlakozó beépítésével. Én ezt nem javaslom, mert a gyártók elég jó kábeleket tettek a régi készülékekbe, és egy ilyen tuninggal elvész a vintage jelleg.
- mishow
- V.I.P.
Soha sehol nem írtam azt, hogy a különbség nem hallható (sőt, gyakorlatilag szinte mindig hallható), csak nem mindig hoz annyi, vagy olyan változást, amire a felhasználó számít. Mindössze ennyit írtam, nem többet, és ezért tettem hozzá, hogy "próbálkozni persze lehet, hisz nem vagyunk egyformák"

Egy ellenpélda erre: McIntosh csöves monoblokk és Royd hangfal a hangfalkábel minden apró változtatására is jól hallhatóan reagál.