Snipi írta: ↑2022.08.30., kedd 11:12
Nekem két Arcam erősítőm van, igaz régi típusúak. (Egy Alpha - jelzés nélkül - és egy Delta 90).
Én mind a kettőt B&W hangfalakkal hallgatom a legnagyobb megelégedéssel.
Ez persze nem azt jelenti, hogy az Arcam az összes B&W-vel jó, mert pl. egy másik B&W-mmel az Alpha nem jó. És sajnos azt sem tudom, ennek az újabb típusnak a hangzásvilága és a réigeké között van-e hasonlóság.
Anno a régi Arcam-ok könnyed, levegős hangúak voltak, nem az a steril-precíz hangzásvilág. Ezért is szeretem őket annyira. Szóval szerintem ha látáskörödbe kerül egy B&W hangsugárzó (ezekkel az újabbakkal fenntartásaim vannak) egy próbát talán megérhet a dolog, ha Te is ezt a lágyabb könnyedebb, levegős és természetes hangzásvilágot kedveled. (Már ha az új Arcam-ok is ilyenek.)
Az én javaslataim B&W ügyben : 601-602 S2-S3, Mátrix 805,804 és a régi 703-as, esetleg 705-ös (704 semmiképp). Vagy pl CDM1 vagy CDM9NT (CMD7 semmiképp). Itt mondjuk 60-70 ezertől a több százezer forintosig minden van, így el tudod dönteni - persze ha módodban áll csak meghallgatás után - hogy melyik lehetne jó.
Jaigen! Egyetlen nagy gond van a 2000 előtt készült B&W hangsugárzókkal : sajnos a cég valami titkos ügyből kifolyólag az összes (még a méregdrága kategóriát is) hangsugárzó hangváltójába elkókat rakott. Ezeket sajnos úgy 20 év után cserélni kell, mert kiszáradnak elfolynak vagy a jóég tudja mi. Nekem is erre a sorsra jutott két 90-es években gyártott hangsugárzóm. Nem lett rosszabb, sőt!, de ezt is bele kell kalkulálni ha netán régebbi B&W-t vennél. És lehetőleg nem új elkóra kell cserélni, hanem valami másmilyen kondira a régieket.
Ui. : lehet, hogy hülyeség, de anno a Classé és a Rotel előtt a B&W az Arcam-al "kooperált" talán ez is benne van a dologban, de ezt persze a fene se tudja biztosan. Ezek az "üzleti" együttműködések nekem mindig büdösek.