Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 629

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Rock60 írta:
2022.08.24., szer. 13:14
" Minden rendszeremnek meg van a funkciója..."
Ok, Te tudod. Ez csak egy vélemény volt, ráadásul csak az enyém...
Mindenesetre ha nem három ingatlanban, hanem egyben lenne a három rendszerem, én biztosan t...ön szúrnám magam. Nagyon sajnálnám a két gyengébben álló pénzt, amit belepumpálhatnék a legjobba. De hát nyílván, ez csak egy maximalista hifis reflex.
Ne értsd félre, de ahhoz, hogy a legjobb rendszerem még jobb legyen sokkal több pénz kéne, mint amennyiért a többit el tudnám nagy nehezen sok macera árán adni. A "kütyüzés" meg nem az én világom, sosem volt az.
Pl. csak az a lemezjátszó amire szívesen kicserélném a mostanit 5 millió forint. Az még már eleve 5x annyi pénz amibe most van az egész eXcájg.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1471

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

" Minden rendszeremnek meg van a funkciója..."
Ok, Te tudod. Ez csak egy vélemény volt, ráadásul csak az enyém...
Mindenesetre ha nem három ingatlanban, hanem egyben lenne a három rendszerem, én biztosan t...ön szúrnám magam. Nagyon sajnálnám a két gyengébben álló pénzt, amit belepumpálhatnék a legjobba. De hát nyílván, ez csak egy maximalista hifis reflex.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2022.08.23., kedd 19:05
Snipi írta:
2022.08.23., kedd 14:39
Hát én már kb. 15 éve (2007 v. 8) óta lezártam ezt a jobb hangzás kergetését. Azóta amim van azt hallgatom, tetszik, van zene amit az egyik cuccon hallgatok van amit a másikon, vagy fordítva ahogy éppen kedvem van. Nem agyalok már semmi minőség javító dolgon, hanem leülök a cucc elé (amelyik elé éppen kedvem van) aztán hallgatom azt a zenét amelyiket éppen kedvem van. Hifi vásárlásaim egyetlen oka : a régi tönkre ment, és javíthatatlan.
Nem sokan vagyunk ezzel így ezen a fórumon. 31_1_21.gif
Már öreg is vagyok, meg kb. 1988 - tól (előtte is volt hifim, csak akkor még nem annyira érdekelt, mert inkább a csajozással voltam elfoglalva) kb. 2006-ig "vívtam a csatát" a hifi terén, aztán egyrészt megtaláltam amit kerestem, meg addigra talán bele is fáradtam. Mindig az volt az álmom, hogy több rendszerem legyen, ne egy (nem tudom miért, biztos becsípődés) ez megvan. További teendőm már csak annyi, hogy pótoljam az elhalálozott részegységeket, meg hogy ha kedvem meg időm van elüljek zenét hallgatni. (Régebben magam is zenélgettem a szomszédok nagy örömére, de ma már így közel a 60-hoz ehhez már lusta vagyok.)

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Snipi írta:
2022.08.23., kedd 14:39
Hát én már kb. 15 éve (2007 v. 8) óta lezártam ezt a jobb hangzás kergetését. Azóta amim van azt hallgatom, tetszik, van zene amit az egyik cuccon hallgatok van amit a másikon, vagy fordítva ahogy éppen kedvem van. Nem agyalok már semmi minőség javító dolgon, hanem leülök a cucc elé (amelyik elé éppen kedvem van) aztán hallgatom azt a zenét amelyiket éppen kedvem van. Hifi vásárlásaim egyetlen oka : a régi tönkre ment, és javíthatatlan.
Nem sokan vagyunk ezzel így ezen a fórumon. 31_1_21.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

dixie-chicken írta:
2022.08.23., kedd 14:30
Snipi írta:
2022.08.23., kedd 08:54
Rock60 írta:
2022.08.22., hétf. 18:50
Én lehet, hogy a három lemezjátszót piacosítanám, és az árukból vennék egy sokkal jobbat, azon minden zene jobban szólna. / Nem kicsit, nagyon. /
Utálok "kupeckedni". Nemrég kellett apám láncát eladnom (még az ára sem az enyém lett) az is nagy nehézségekkel járt. Macerás, kiszolgálni a vevők hülyeségeit, beengedni a lakásomba ismeretleneket, nem az én világom. Egyéb okok miatt is nehéz dió nekem az eladás (pl. ide kell jönni érte, mert én eü. okok miatt nem tudok semmit sehova elvinni stb.) Nekem ez így nagyon jó, nem vágyok komolyabb lemezjátszóra, meg semmire. Amúgy ezt a felvetést már sokan mondták, de nem igazán érdekel. Mire eladnék mindent annyira kiégnék, hogy inkább hagynám az egészet a fenébe. Meg különben is bármit eladtam eddig (amíg még fiatalabb voltam annyira nem zavart az eladással járó macera) mindig megbántam. Szóval nem adok el semmit és minden marad így ahogy van. Nekem ez így nagyon jó.
Meg az se biztos, hogy jobb lenne mint most. Bocs, de azért látatlanban elég bátor ilyet mondani. A legjobb lemezjátszómnál pl. csak sokkal-sokkal drágábban tudnék jobbat venni, annyit meg nem költenék rá. Minden rendszeremnek megvan a funkciója, és hogy miért szeretem. Szóval szerintem ezt inkább hagyjuk ...
ez a felvetés logikus,de nem mindenki számára járható ez az út,és nem mindig sikeres a következő lépcsőfok meglépése...volt egy hasonló gondolatmenetem,vagy kb12-13 éve,meg is lett a kiszemelt "ez 100% jobb mint a jobb régid,ki fogja váltani a másdok lemezjátszódat is,1000%" aztán hasfájások halmaza,felhasználói oldalrol nézve,amit a közvélemény tabu témaként kezel,merthogy a magasztalt,aranyúton járó gyártó azon terméke túlmutat hangzásban,többszörösen a hasonló termékeken ,aztán hazsnálat közben kiderül,hogy ergonomiailag vannak bizonyos gondok, akadnak hangzásbeli paraméterei amelyek valóvan jobbak,de olyan is van,amiben gyengébb,a régiekhez viszonyitva..2 lépés előre,3 hátra...nézzük csak meg a mai lemezjátszó kinálatot,emeltebb szinten is:kuktafazekakra,dobostartára,bumerángra stb hasonlitó "műtárgyak" halmaza,spéci filozófivál megtervezve,3D nyomtatóval elkészitve...tisztelet a kivételnek.. :angry: :D

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2735

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Snipi írta:
2022.08.23., kedd 08:54
Rock60 írta:
Én lehet, hogy a három lemezjátszót piacosítanám, és az árukból vennék egy sokkal jobbat, azon minden zene jobban szólna. / Nem kicsit, nagyon. /
Utálok "kupeckedni". Nemrég kellett apám láncát eladnom (még az ára sem az enyém lett) az is nagy nehézségekkel járt. Macerás, kiszolgálni a vevők hülyeségeit, beengedni a lakásomba ismeretleneket, nem az én világom. Egyéb okok miatt is nehéz dió nekem az eladás (pl. ide kell jönni érte, mert én eü. okok miatt nem tudok semmit sehova elvinni stb.) Nekem ez így nagyon jó, nem vágyok komolyabb lemezjátszóra, meg semmire. Amúgy ezt a felvetést már sokan mondták, de nem igazán érdekel. Mire eladnék mindent annyira kiégnék, hogy inkább hagynám az egészet a fenébe. Meg különben is bármit eladtam eddig (amíg még fiatalabb voltam annyira nem zavart az eladással járó macera) mindig megbántam. Szóval nem adok el semmit és minden marad így ahogy van. Nekem ez így nagyon jó.
Meg az se biztos, hogy jobb lenne mint most. Bocs, de azért látatlanban elég bátor ilyet mondani. A legjobb lemezjátszómnál pl. csak sokkal-sokkal drágábban tudnék jobbat venni, annyit meg nem költenék rá. Minden rendszeremnek megvan a funkciója, és hogy miért szeretem. Szóval szerintem ezt inkább hagyjuk ...
ez a felvetés logikus,de nem mindenki számára járható ez az út,és nem mindig sikeres a következő lépcsőfok meglépése...volt egy hasonló gondolatmenetem,vagy kb12-13 éve,meg is lett a kiszemelt "ez 100% jobb mint a jobb régid,ki fogja váltani a másdok lemezjátszódat is,1000%" aztán hasfájások halmaza,felhasználói oldalrol nézve,amit a közvélemény tabu témaként kezel,merthogy a magasztalt,aranyúton járó gyártó azon terméke túlmutat hangzásban,többszörösen a hasonló termékeken ,aztán hazsnálat közben kiderül,hogy ergonomiailag vannak bizonyos gondok, akadnak hangzásbeli paraméterei amelyek valóvan jobbak,de olyan is van,amiben gyengébb,a régiekhez viszonyitva..2 lépés előre,3 hátra...nézzük csak meg a mai lemezjátszó kinálatot,emeltebb szinten is:kuktafazekakra,dobostartára,bumerángra stb hasonlitó "műtárgyak" halmaza,spéci filozófivál megtervezve,3D nyomtatóval elkészitve...tisztelet a kivételnek.. :angry: :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1471

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

La_Valse írta:
2022.08.22., hétf. 13:46
Snipi írta:
2022.08.22., hétf. 10:54
bocsánat a többszöri küldésért ... én próbálkozom, de a motor nem akarja a kutyafittyet ...
Nem kell mindent a fórummotorra fogni. Innen ismerszik meg a türelmetlen hifista. :D
Hááát nem vagyok türelmetlen. Hifista meg még talán annyira se ... :D
34 éve vagyok IT-s (közg.-IT-exp. izébizé ... :D ) , így a türelmet megtanultam nagyon,
a gond az, hogy céges gépről írok ott meg a "forepoint" (ez egy hülye tűzfal progi, de biztos tudod) sz@rakszik, és azért van ez a sok bukdácsolás ...

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Snipi írta:
2022.08.22., hétf. 10:54
bocsánat a többszöri küldésért ... én próbálkozom, de a motor nem akarja a kutyafittyet ...
Nem kell mindent a fórummotorra fogni. Innen ismerszik meg a türelmetlen hifista. :D
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Snipi írta:
2022.08.22., hétf. 10:49
akvapark írta:
2022.08.22., hétf. 10:35
Természetesen igazad van, a saját füllel szerzett tapasztalatokat semmi nem válthatja ki.
Azért nézek videókat, hogy egyrészt némileg képben legyek, másrészt ezek segítségével leszűkítsem
a választási-döntési lehetőséget 2-3-ra, és ne több tucat közül kelljen kiválasztanom a megfelelőt, mert arra se időm, se pénzem.
Mindig elgondolkodom, hogy milyen videón lehet auditiiv élményhez jutni? gondolkodik.gif
Viccen kívül nekem egyszer sikerült. Pont az előbb említett AT100E vásárlása előtt volt egy másik hangszedő ami még képbe volt, és volt egy YT teszt ahol ezt a kettőt hasonították össze. Jó (szerintem) füles fel, és akkor volt még abban a nem túl jó minőségben a két hangszedő között a különbség, hogy abból lett az AT100E. Mai napig nem bántam meg a döntésem. Főleg miután 1-2 évre rá (ez kb. 2018-ban volt) hallottam "élőben" a másik hangszedőt is.
[/quote]

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

akvapark írta:
Természetesen igazad van, a saját füllel szerzett tapasztalatokat semmi nem válthatja ki.
Azért nézek videókat, hogy egyrészt némileg képben legyek, másrészt ezek segítségével leszűkítsem
a választási-döntési lehetőséget 2-3-ra, és ne több tucat közül kelljen kiválasztanom a megfelelőt, mert arra se időm, se pénzem.
Mindig elgondolkodom, hogy milyen videón lehet auditiiv élményhez jutni? gondolkodik.gif
[/quote]

Viccen kívül nekem egyszer sikerült. Pont az előbb említett AT100E vásárlása előtt volt egy másik hangszedő ami még képbe volt, és volt egy YT teszt ahol ezt a kettőt hasonították össze. Jó (szerintem) füles fel, és akkor volt még abban a túl jó minőségben a két hangszedő között a különbség, hogy abból lett az AT100E. Mai napig nem bántam meg a döntésem. Főleg miután 1-2 évre rá (ez kb. 2018-ban volt) hallottam "élőben" a másik hangszedőt is.

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: grindlock »

akvapark írta:
[/quote]

A "nem otthoni" hangminőség miatt korlátozottan.
Egyébként találtam olyan hangfal tesztvideókat, amikben egyes darabokat egymással hasonlítottak össze,
és ott legalább kijött, hogy melyiket NE válasszam (pl Klipsch-ek magasa, Wharfedale-ok meleg hangzása nem az én világom).
Ennek segítségével aztán szűkült a kör, meghallgattam párat élőben, és sikerült egy jót kifognom.
Ezek miatt inkább az elhangzott információk lehetnek hasznosak, amiket figyelembe lehet venni.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1440

Hozzászólás Szerző: akvapark »

[/quote]

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

mishow írta:
2022.08.22., hétf. 10:14
grindlock írta:
2022.08.22., hétf. 09:54
Köszönöm a kioktatást
Nem annak szántam, de befejeztem! leborulok.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2609

Hozzászólás Szerző: mishow »

grindlock írta:
2022.08.22., hétf. 09:54
Köszönöm a kioktatást
Nem annak szántam, de befejeztem! leborulok.gif

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

PgSpa írta:
2022.08.22., hétf. 09:56
"Közben a hétvégén néztem videókat (HiViNyws channel), ahol az VM520EB-t meg ledöngölik :-("
Ki érti ezt? Elég komoly demó videót és magyarázatot tett mögé.
Nyilván az ő saját rendszerében tesztelte, amitől az enyém mérföldekre van.
A fickó a Goldring Electrára meg a Gardo Greenre, Nagaoka MP-110-re eszküszik ebben a szegmensben.
Sajna az első 2 nem lelhető fel itthon. :-(

Belenéztem a videóba. Nekem több dolog tűnt fel:

1. Ahogy a fejekbe berakott hangszedőket mutogatja, hogy mindegyik csavarja ugyanott van, a fogantyú csavarjai között. Ezek szerint az összes túlnyúlása azonos? Kétlem...
2. Az AT hangszedőt ott csomagolta ki. Egy bejáratottal szemben egy újat demózni elég nagy hülyeség...

Az elő pontot nem is figyeltem.

A másodiknál lehet, hogy frissen demózta, vagy lehet, hogy időben eltért a kicsomagolás és a bejáratás, hallgatás, stb, és utólag vágta össze a videót. A módszertant nem osztotta meg.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 446

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

"Közben a hétvégén néztem videókat (HiViNyws channel), ahol az VM520EB-t meg ledöngölik :-("
Ki érti ezt? Elég komoly demó videót és magyarázatot tett mögé.
A fickó a Goldring Electrára meg a Gardo Greenre, Nagaoka MP-110-re eszküszik ebben a szegmensben.

Belenéztem a videóba. Nekem több dolog tűnt fel:

1. Ahogy a fejekbe berakott hangszedőket mutogatja, hogy mindegyik csavarja ugyanott van, a fogantyú csavarjai között. Ezek szerint az összes túlnyúlása azonos? Kétlem...
2. Az AT hangszedőt ott csomagolta ki. Egy bejáratottal szemben egy újat demózni elég nagy hülyeség...

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

mishow írta:
2022.08.22., hétf. 09:48
grindlock írta:
2022.08.22., hétf. 09:18
Közben a hétvégén néztem videókat (HiViNyws channel), ahol az VM520EB-t meg ledöngölik :-(
Ki érti ezt?
A VM520EB, a Nagaoka MP-110 és a Goldring E3 pedig fellelhető itthon, és mind benne van a vinil.hu tesztprogramjában.
Jaaa, és mindegyiknek megvan a maga előnye, mindegyik passzolhat a lejátszódba, de mind más hangzásvilág!
Ezt OTTHON a saját rendszeredben tudnád teszteni, saját füleddel/ízléseddel kiválaszthatod, ennél jobb opciót nem tudok, ehhez képest még mindig videókat nézel, ismeretlen ízlésű emberektől, ismeretlen hangú rendszerekben tesztelve gondolkodik.gif
Te tudod .... :smile53:

Köszönöm a kioktatást. :-D

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

mishow írta:
2022.08.22., hétf. 09:42
Snipi írta:
2022.08.22., hétf. 08:54
Azért a sima 505 meg az 505/4 nem ugyanaz.
Hogy milyen kar van benne? Nem tudom. 2 éve vettem használtan, bekötöttem, beletettem az AT100E-t (saját hangszedője volt benne, valami Dual azzal nagyon puhán lagymatagon szólt - amúgy szerintem Ortofon 5M vagy valami hasonló) aztán lett olyan dög mint az állat ... :D
Itt van, amit korábban írtam az ízlésekről: az 505/4-ben Ortofon OM10 volt Dual felirattal. Kerek, puha hang, amit lehet mondani lagymatagnak, ha nem jön be.
A vinylengine szerint a mkIV hangkarja tényleg más valamennyire, bár a kis tömeg maradt szerintem ...
Ehhez képest egy AT dögös, főleg elektronikus zenén (Kraftwerk) vagy rockon (Metallica)!
Ha ez tetszik, ezt kell használni, hajrá! ;peace;
Télleg OM10! Én is arra gondoltam, csak mást írtam. :)
Egyébként azt a hangszedőt beraktam egy másik (sokadik - nem röhög) rendszeremben lévő lemezjátszóba, abban meg tök jól szól. Tök "jól áll" neki az a kicsit puhább hang, mivel azon a cuccon nem Kratwerket (stb.) hallgatok, hanem régi magyar 60-70-80-as évek beli magyar lemezeket, azoknak meg pont jó ez a kicsit "álmatag" hangkép. (Nekem legalább is tetszik. Divatos szóval : olyan retró :D )

mishow
V.I.P.
V.I.P.

grindlock írta:
2022.08.22., hétf. 09:18
Közben a hétvégén néztem videókat (HiViNyws channel), ahol az VM520EB-t meg ledöngölik :-(
Ki érti ezt?
A VM520EB, a Nagaoka MP-110 és a Goldring E3 pedig fellelhető itthon, és mind benne van a vinil.hu tesztprogramjában.
Jaaa, és mindegyiknek megvan a maga előnye, mindegyik passzolhat a lejátszódba, de mind más hangzásvilág!
Ezt OTTHON a saját rendszeredben tudnád teszteni, saját füleddel/ízléseddel kiválaszthatod, ennél jobb opciót nem tudok, ehhez képest még mindig videókat nézel, ismeretlen ízlésű emberektől, ismeretlen hangú rendszerekben tesztelve gondolkodik.gif
Te tudod .... :smile53:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2022.08.22., hétf. 09:51-kor.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
2022.08.22., hétf. 08:54
Hogy milyen kar van benne? Nem tudom. 2 éve vettem használtan, bekötöttem, beletettem az AT100E-t (saját hangszedője volt benne, valami Dual azzal nagyon puhán lagymatagon szólt - amúgy szerintem Ortofon 5M vagy valami hasonló) aztán lett olyan dög mint az állat ... :D
Itt van, amit korábban írtam az ízlésekről: az 505/4-ben Ortofon OM10 volt Dual felirattal. Kerek, puha hang, amit lehet mondani lagymatagnak, ha nem jön be.
A vinylengine szerint a mkIV hangkarja tényleg más valamennyire, bár a kis tömeg maradt szerintem ...
Ehhez képest egy AT dögös, főleg elektronikus zenén (Kraftwerk) vagy rockon (Metallica)!
Ha ez tetszik, ezt kell használni, hajrá! ;peace;

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Snipi írta:
2022.08.22., hétf. 06:59
grindlock írta:
2022.08.19., pén. 08:15
Sziasztok!

Hangszedő vásárlás előtt állok.
Audio Technika VM520EB a terv.
Jelenleg Ortfon F15C dolgozik, de a basszus (nekem) vérszegény, ezért váltanék.
Valahol azt olvastam, hogy a régebbi AT100E kvázi hozza ezt a szintet, sőt, "dögösebb" is a hangja.
Ez lehetséges?
Köszi
Szia ! Nekem jelenleg is van egy ilyen hangszedőm (AT100E) egy Dual 505/4-es lemezjátszóban. Tényleg naggyon dögös. Olyan Computer World-öt mint azon a rendszeren (Kartwerk) még sehol nem hallottam.
De néha ha rászorulok egy kis AC/DC-re vagy Metallica-ra vagy netán System of a Down-ra azt is azon hallgatom. (Van egy másik rendszerem amin inkább akusztikus zenét hallgatok, mert az meg abban jó.)

Köszi a választ.

Ki érti ezt? gondolkodik.gif Elég komoly demó videót és magyarázatot tett mögé.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

mishow írta:
2022.08.22., hétf. 08:28
Snipi írta:
2022.08.22., hétf. 06:59
Szia ! Nekem jelenleg is van egy ilyen hangszedőm (AT100E) egy Dual 505/4-es lemezjátszóban. Tényleg naggyon dögös. Olyan Computer World-öt mint azon a rendszeren (Kartwerk) még sehol nem hallottam.
De néha ha rászorulok egy kis AC/DC-re vagy Metallica-ra vagy netán System of a Down-ra azt is azon hallgatom. (Van egy másik rendszerem amin inkább akusztikus zenét hallgatok, mert az meg abban jó.)
Na itt a példa, hogy a kar/hangszedő rezonancia számolgatás mennyire nem egyértelmű.
A Dual 505 tipikusan kis tömegű (ULM/Ultra Low Mass) karral szerelt. A kis engedékenységű AT hangszedőnek abban a karban mélyhiányosan kellene szólnia - mint ahogy nekem anno, amikor volt 505-öm, abban az AT-k úgy is szóltak.
Lehet igaza lesz annak a kollégának, aki pár posttal előbb arról beszélt, nyilván a phono illesztése se mindegy gondolkodik.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”