Snipi írta: ↑2022.08.23., kedd 08:54
Rock60 írta: ↑2022.08.22., hétf. 18:50
Én lehet, hogy a három lemezjátszót piacosítanám, és az árukból vennék egy sokkal jobbat, azon minden zene jobban szólna. / Nem kicsit, nagyon. /
Utálok "kupeckedni". Nemrég kellett apám láncát eladnom (még az ára sem az enyém lett) az is nagy nehézségekkel járt. Macerás, kiszolgálni a vevők hülyeségeit, beengedni a lakásomba ismeretleneket, nem az én világom. Egyéb okok miatt is nehéz dió nekem az eladás (pl. ide kell jönni érte, mert én eü. okok miatt nem tudok semmit sehova elvinni stb.) Nekem ez így nagyon jó, nem vágyok komolyabb lemezjátszóra, meg semmire. Amúgy ezt a felvetést már sokan mondták, de nem igazán érdekel. Mire eladnék mindent annyira kiégnék, hogy inkább hagynám az egészet a fenébe. Meg különben is bármit eladtam eddig (amíg még fiatalabb voltam annyira nem zavart az eladással járó macera) mindig megbántam. Szóval nem adok el semmit és minden marad így ahogy van. Nekem ez így nagyon jó.
Meg az se biztos, hogy jobb lenne mint most. Bocs, de azért látatlanban elég bátor ilyet mondani. A legjobb lemezjátszómnál pl. csak sokkal-sokkal drágábban tudnék jobbat venni,
annyit meg nem költenék rá. Minden rendszeremnek megvan a funkciója, és hogy miért szeretem. Szóval szerintem ezt inkább hagyjuk ...
ez a felvetés logikus,de nem mindenki számára járható ez az út,és nem mindig sikeres a következő lépcsőfok meglépése...volt egy hasonló gondolatmenetem,vagy kb12-13 éve,meg is lett a kiszemelt "ez 100% jobb mint a jobb régid,ki fogja váltani a másdok lemezjátszódat is,1000%" aztán hasfájások halmaza,felhasználói oldalrol nézve,amit a közvélemény tabu témaként kezel,merthogy a magasztalt,aranyúton járó gyártó azon terméke túlmutat hangzásban,többszörösen a hasonló termékeken ,aztán hazsnálat közben kiderül,hogy ergonomiailag vannak bizonyos gondok, akadnak hangzásbeli paraméterei amelyek valóvan jobbak,de olyan is van,amiben gyengébb,a régiekhez viszonyitva..2 lépés előre,3 hátra...nézzük csak meg a mai lemezjátszó kinálatot,emeltebb szinten is:kuktafazekakra,dobostartára,bumerángra stb hasonlitó "műtárgyak" halmaza,spéci filozófivál megtervezve,3D nyomtatóval elkészitve...tisztelet a kivételnek..

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)