Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Re: Pc alapú audio lejátszás
Ja
Mint Zuzuval beszélgetni..
Mint Zuzuval beszélgetni..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Mondanám, hogy egy élmény olvasni benneteket....és, hát végülis az....egyfajta élmény.........
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2871
- Kapcsolat:
Á, kezdem érteni a logikát:
Tehát ha évekig kinlodsz pc komponens fejlesztessel es rohad bonyolultan megoldasz valamit ultragagyi cuccokbol méregdrágán, ami aztán segít mondjuk 10%-ot és mondjuk még külföldi is vagy, akkor te vagy a király, valódi munkát végeztél!
Ha kicserélsz 3 béna alkatrészt és beteszel egy ultrajó analóg tápot, amiknek egyébként az összértéke adja gyakorlatilag a módosítás költségének a 80-90%-át (tehát megmarad, mert értéktartóak) és ezzel 1hét alatt elérsz 50% javulást, akkor hülye vagy és sufnituningolsz
Értem!
Hát sok sikert kívánok a további izzadságos fingreszeléshez szuper SMD alkatrészekből a PaulPangnak meg a SOTM-nak meg a többieknek. Hajrá!
Én inkább maradok a BlackGate-eknél, Cerafine-oknál, NOS USA alkatrészeknél, az ezüstöknél és ponttol-pontig szerelesnel.
Tehát ha évekig kinlodsz pc komponens fejlesztessel es rohad bonyolultan megoldasz valamit ultragagyi cuccokbol méregdrágán, ami aztán segít mondjuk 10%-ot és mondjuk még külföldi is vagy, akkor te vagy a király, valódi munkát végeztél!
Ha kicserélsz 3 béna alkatrészt és beteszel egy ultrajó analóg tápot, amiknek egyébként az összértéke adja gyakorlatilag a módosítás költségének a 80-90%-át (tehát megmarad, mert értéktartóak) és ezzel 1hét alatt elérsz 50% javulást, akkor hülye vagy és sufnituningolsz
Értem!
Hát sok sikert kívánok a további izzadságos fingreszeléshez szuper SMD alkatrészekből a PaulPangnak meg a SOTM-nak meg a többieknek. Hajrá!
Én inkább maradok a BlackGate-eknél, Cerafine-oknál, NOS USA alkatrészeknél, az ezüstöknél és ponttol-pontig szerelesnel.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10970
- Kapcsolat:
Tudom. Ezért nem értem, miért veszed megint magadra, vagy a minőségi audio PC-k ellenesre a szavaimat. Kínosan ügyelek a fogalmazásra, remélve, hogy a többség úgy érti, ahogy le van írva és nem úgy, ahogy érteni akarja.
Na itt a gond.fapaci írta: ↑2022.08.11., csüt. 13:51Az a baj, hogy megint elhintesz itt néhány dolgot, de egyiket sem tudod igazolni. Ettől lesz igazán ellenszenves egy ilyen történet, amit régebben boszorkányüldözésnek neveztek. Nem kellett bizonyíték, elég volt a vád az ítélethez.wittao írta: ↑2022.08.11., csüt. 12:38Ha visszaolvasunk, akkor a csinos kis piros masnival és átlátszó celofánba csomagolva a szart most is te kezdted el dobálni, hozzád se szóltam, meg sem említettelek.
Ha beleolvasol a Robi által belinkelt tartalomba, végig az általad korábban istenített OCXO-ról van szó (mára viccesnek tartod és szitokszóvá vált), annak fontosságáról és azon keresztül IS próbálják kideríteni mi az ok-okozat az ethernet kábelek/switchek hatásai és a reprodukált hang között. Mostanában meg éppen nevetség tárgyává próbálod tenni ezt minden egyes hozzászólásoddal, aki lineárisan tápol, reclock-kol, szoftvert hegyez.
A HiFi-ben bármit is isteníteni részemről elvi okokból kizárt, ilyen kijelentéseket tőlem biztosan nem olvastál, az ellenkezőjét viszont sokszor. Minden tiszteletem a valódi fejlesztőké, akik előre viszik a világot, de attól még nem lesz fejlesztő valaki, hogy kicserél egy alkatrészt egy mások által konstruált és megépített áramkörben, én pedig ritkán érzékenyülök el egy ilyen változástól (ami ugye magánügy, nem vitatéma).
Amiért valóban gyakran felszólalok, az az apró különbségek folyamatos keresgélése és túlértékelése. Ezek azok a bizonyos "szintugrások", amikből egy kitartó hifista pályafutása során minimum félszázat átél. Rettenetesen félreérted, ha azt gondolod, ez az audio PC-k ellen szól. Ugyanígy leírom ezt akusztikai, elektronikai és zenei témákban is, ha szükségét látom. Múlt héten egy ügyfelemet hosszasan győzködtem, hogy ne alakítsa át a szobáját, mert nem lesz sokkal jobb attól, amit ő kitalált (egy dilettáns fórumos javaslat nyomán). Mindenképpen el akart költeni másfél millió forintot egy hülyeségre, én meg - szakmai érvekkel - lebeszéltem róla, legalábbis rövidtávon. Rásózhattam volna szinte bármit, hiszen már kilógott a zsebéből a pénz, de minek? Hogy még egyet tekerjen a mókuskeréken? Inkább kicseréltem a magassugárzóját tizedáron, mert az tényleg hibás volt (bár ő nem vette észre). A javulás egyaránt tetten érhető a mérési görbéken és a meghallgatás során is, nem csak olyan, mintha...
Hogy valaki régen kedvelt valamit és most valami mást használ, pl. személyes okból, talán nem elégséges ok a felháborodásra, vagy valami komoly ideológia felállítására. Gyerekkoromban szerettem hason fekve aludni, most meg már nem szeretek. Szégyelljem magam, vagy mi legyen?
Ha megnezel manapsag egy audioPC-t, boven nem kis alkatreszecskek cserejerol szol a dolog egy nyakon. Honapok es evek fejlesztesei vannak hardveres es szoftveres fronton egy-egx ilyen gepben. Ezt nem lehet osszekeverni sufnituning megoldasokkal, teljesen masrol szolnak. Illetve ossze lehet keverni, ha szandekosan valaki sarat akar dobalgatni, akkor persze fekek nelkul barmi megengedett. Te is pontosan tudod, milyen kulonbsegek vannak a piacon levo audioPC-k hardveres felepiteseben. Hogy alaplapot es Xeon processzor alternativat nem fejlesztenek ezek a gyartok, azert ne legyunk mar keresztre feszitve, nemde? Na nem mintha a streamerek es egyeb hardvergyartok fejlesztenenek ARM processzorokat, memoria modulokat, csupan hasznaljak azokat. Az egvilagon semmiben nem kulonbozik az elv. Kar a puskaport emiatt az audioPC-kre szorni.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Az a baj, hogy megint elhintesz itt néhány dolgot, de egyiket sem tudod igazolni. Ettől lesz igazán ellenszenves egy ilyen történet, amit régebben boszorkányüldözésnek neveztek. Nem kellett bizonyíték, elég volt a vád az ítélethez.wittao írta: ↑2022.08.11., csüt. 12:38Ha visszaolvasunk, akkor a csinos kis piros masnival és átlátszó celofánba csomagolva a szart most is te kezdted el dobálni, hozzád se szóltam, meg sem említettelek.
Ha beleolvasol a Robi által belinkelt tartalomba, végig az általad korábban istenített OCXO-ról van szó (mára viccesnek tartod és szitokszóvá vált), annak fontosságáról és azon keresztül IS próbálják kideríteni mi az ok-okozat az ethernet kábelek/switchek hatásai és a reprodukált hang között. Mostanában meg éppen nevetség tárgyává próbálod tenni ezt minden egyes hozzászólásoddal, aki lineárisan tápol, reclock-kol, szoftvert hegyez.
A HiFi-ben bármit is isteníteni részemről elvi okokból kizárt, ilyen kijelentéseket tőlem biztosan nem olvastál, az ellenkezőjét viszont sokszor. Minden tiszteletem a valódi fejlesztőké, akik előre viszik a világot, de attól még nem lesz fejlesztő valaki, hogy kicserél egy alkatrészt egy mások által konstruált és megépített áramkörben, én pedig ritkán érzékenyülök el egy ilyen változástól (ami ugye magánügy, nem vitatéma).
Amiért valóban gyakran felszólalok, az az apró különbségek folyamatos keresgélése és túlértékelése. Ezek azok a bizonyos "szintugrások", amikből egy kitartó hifista pályafutása során minimum félszázat átél. Rettenetesen félreérted, ha azt gondolod, ez az audio PC-k ellen szól. Ugyanígy leírom ezt akusztikai, elektronikai és zenei témákban is, ha szükségét látom. Múlt héten egy ügyfelemet hosszasan győzködtem, hogy ne alakítsa át a szobáját, mert nem lesz sokkal jobb attól, amit ő kitalált (egy dilettáns fórumos javaslat nyomán). Mindenképpen el akart költeni másfél millió forintot egy hülyeségre, én meg - szakmai érvekkel - lebeszéltem róla, legalábbis rövidtávon. Rásózhattam volna szinte bármit, hiszen már kilógott a zsebéből a pénz, de minek? Hogy még egyet tekerjen a mókuskeréken? Inkább kicseréltem a magassugárzóját tizedáron, mert az tényleg hibás volt (bár ő nem vette észre). A javulás egyaránt tetten érhető a mérési görbéken és a meghallgatás során is, nem csak olyan, mintha...
Hogy valaki régen kedvelt valamit és most valami mást használ, pl. személyes okból, talán nem elégséges ok a felháborodásra, vagy valami komoly ideológia felállítására. Gyerekkoromban szerettem hason fekve aludni, most meg már nem szeretek. Szégyelljem magam, vagy mi legyen?
Valószínűleg sosem fogok switchekben kondikat, PC-kben RAMokat, sata kábeleket cserélgetni a jobb hangzás reményében, mert valószínűsítem, hogy ott már annyira kicsi a várt javulás mértéke a rendszer teljes egészére vonatkozóan, hogy engem nem foglalkoztat.
Ettől függetlenül elfogadom, hogy sokan teszik ezt és érdeklődéssel olvasom a fórumot.
Szerintem téves azt gondolni, hogy a fórumozók behúznak a csőbe gyanútlan embereket és eladnak nekik routert, PC-t, akármit, a saját haszonszerzésük érdekében.
Az érem másik oldala: az a vevő magára vessen, aki beleugrik ilyenekbe úgy, hogy nem próbálta ki, vásárlás előtt.
Nekem biztos nem adnának el aranyozott, audiofil sata kábelt, amíg meg nem győzödöm róla, hogy a rendszerem és a fülem érzékeli a változást....
A mérés vs. fül témában pedig szerintem teljesen felesleges vitázni, mert pl. a csöves erősítők a mérések alapján pocsékok a tranzisztoros társaikhoz képest, de akik hallgatják, döntő többségben az ellenkezőjét állítják.
Tehát a mérés tök jó, de a fül a végső teszt.
Szerintem...
Ettől függetlenül elfogadom, hogy sokan teszik ezt és érdeklődéssel olvasom a fórumot.
Szerintem téves azt gondolni, hogy a fórumozók behúznak a csőbe gyanútlan embereket és eladnak nekik routert, PC-t, akármit, a saját haszonszerzésük érdekében.
Az érem másik oldala: az a vevő magára vessen, aki beleugrik ilyenekbe úgy, hogy nem próbálta ki, vásárlás előtt.
Nekem biztos nem adnának el aranyozott, audiofil sata kábelt, amíg meg nem győzödöm róla, hogy a rendszerem és a fülem érzékeli a változást....
A mérés vs. fül témában pedig szerintem teljesen felesleges vitázni, mert pl. a csöves erősítők a mérések alapján pocsékok a tranzisztoros társaikhoz képest, de akik hallgatják, döntő többségben az ellenkezőjét állítják.
Tehát a mérés tök jó, de a fül a végső teszt.
Szerintem...
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII
Ha visszaolvasunk, akkor a csinos kis piros masnival és átlátszó celofánba csomagolva a szart most is te kezdted el dobálni, hozzád se szóltam, meg sem említettelek.fapaci írta: ↑2022.08.11., csüt. 12:25Beletrafáltál, mert néhány napja elővettem a sok éve elcsomagolt lemezjátszómat és megbízásból lemezritkaságokat digitalizálok éppen. Számítógéppel!Amúgy igazad van, tényleg hihetetlen, hogy valakinek mindenről ugyanaz jut eszébe. Nem tudom, erre mi a megoldás. Szerencsére nem minden témára jellemző a dolog, fotós, utazós, túrázós és egyéb sporttémákban még nem talált meg Viktor.
Ha beleolvasol a Robi által belinkelt tartalomba, végig az általad korábban istenített OCXO-ról van szó (mára viccesnek tartod és szitokszóvá vált), annak fontosságáról és azon keresztül IS próbálják kideríteni mi az ok-okozat az ethernet kábelek/switchek hatásai és a reprodukált hang között. Mostanában meg éppen nevetség tárgyává próbálod tenni ezt minden egyes hozzászólásoddal, aki lineárisan tápol, reclock-kol, szoftvert hegyez. Pedig a világban vannak, akik kőkemény munkaórákat áldoznak az életükből erre akár hobbistaként, akár cégek fejlesztőiként.
Szóval dobálgasd csak nyugodtan a kis ajándék bonbonjaidat, nehogy a fejedre essen vissza.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Beletrafáltál, mert néhány napja elővettem a sok éve elcsomagolt lemezjátszómat és megbízásból lemezritkaságokat digitalizálok éppen. Számítógéppel!

Azért az dermesztő,hogy szinte minden téma oda fut ki,hogy Ti ketten cseszegetitek egymást.
Hihetetlen.
Még jó,hogy nem lemezjátszóztok

Hihetetlen.
Még jó,hogy nem lemezjátszóztok
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Minden szentnek maga felé hajlik a kábele...fapaci írta: ↑2022.08.11., csüt. 11:31A hülyeségnek megvan az a jó tulajdonsága, hogy hiába ismételgetjük, attól még nem válik igazsággá.wittao írta: ↑2022.08.11., csüt. 11:00Jaja, meg olyan is elofordult mar, hogy hosunk evekig kereskedett valamivel, majd miutan a kereskedelmevel leallt, hirtelen a termekcsoport sok hibajat kezdte eloterbe helyezni. Az a teny biztos nem zavarja, esetleg amit forgalmazott azzal lehetett a problema, es nem a termekcsoporttal. Persze amerre az erosebb szel fujja a papirpenzt, arra hajlik a fuszal is :)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
A hülyeségnek megvan az a jó tulajdonsága, hogy hiába ismételgetjük, attól még nem válik igazsággá.wittao írta: ↑2022.08.11., csüt. 11:00Jaja, meg olyan is elofordult mar, hogy hosunk evekig kereskedett valamivel, majd miutan a kereskedelmevel leallt, hirtelen a termekcsoport sok hibajat kezdte eloterbe helyezni. Az a teny biztos nem zavarja, esetleg amit forgalmazott azzal lehetett a problema, es nem a termekcsoporttal. Persze amerre az erosebb szel fujja a papirpenzt, arra hajlik a fuszal is :)
Jaja, meg olyan is elofordult mar, hogy hosunk evekig kereskedett valamivel, majd miutan a kereskedelmevel leallt, hirtelen a termekcsoport sok hibajat kezdte eloterbe helyezni. Az a teny biztos nem zavarja, esetleg amit forgalmazott azzal lehetett a problema, es nem a termekcsoporttal. Persze amerre az erosebb szel fujja a papirpenzt, arra hajlik a fuszal is :)fapaci írta: ↑2022.08.11., csüt. 09:24Épp válaszolni akartam Süteménynek, meg másoknak, akik azt panaszolták, hogy nem szabad ebbe a topikba írni. Nem pártolom az ilyen tiltásokat, de Rudibá esetében nálam is rezeg a léc.
Most már a sokadik mérjünk/ne mérjünk vitát olvasva arra jutottam, hogy az egzakt adatokra hősünk általában olyan előjellel hivatkozik, ahogy a saját érdekei, élményei, előítéletei indokolják. Ha a mérési eredmény alátámasztja a saját feltevéseit, előszeretettel dobálózik számokkal (akár úgy is, hogy fogalma sincs azok jelentéséről), de ha esetleg ellentét van a görbék és a benyomások között, akkor rögtön kétségbe vonja a mérés minőségét, létjogosultságát. A legszebb, mikor valaki az egyik vitában a méréseket szapulja általánosságban, egy másik beszélgetésben pedig az extrém alacsony jitter értékre hivatkozik.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Na zárjuk rövidre a cunamit. Annyi kezdődött a másik topicban, hogy juliush leirta a meglatasat, amit én kiegeszitettem. Idaig még egyetertes volt. Aztan belementunk reszletekbe jobban, en hozzatettem, hogy szerintem hogyan tortennek problemak lepesrol-lepesre, mindezt empirikus élményekre alapozva, hogy több oldalrol megfeleljen az elmélet a tapasztaltaknak. Wittao hozzatette, hogy voltak érdekes mérései a témában, amik annyit mindenkepp elarulnak, hogy “valami van”. Diagnet az egesszel semennyire sem értett egyet, de valodi mérése senkinek sincs. Nem is könnyen lehet, mert a halozati szakembereket nem érdekli az audio. Az audiosoknak meg jellemzoen nincs ilyesmihez mérőeszközük.
Most egy darabig nincs rá módom, de ha hazamentem, akkor megteszem a tőlem telhetőt, amit tudok meg fogok mérni az ethernet porton. Audio spektrumra valo muszereim vannak, de 100-200kHz-ig tudok mérni spektrumot.
Annyit elöljáróban jeleznék, hogy az említett switchemben az 1V-ot előállító digitalis tapkor terheletlenül is 20mV zaj/1V táp jelzaj viszonnyal rendelkezett, ezt megmértem korábban. Ráadásul ezek 1.5Mhz-es négyszögek voltak, amiknek a felfutó-lefutó élek okán többszáz Mhz-es komponensei is vannak. Na és erről a tápról mennek a kimeneti trafók, a teljesen analóg eye-patternnel vezérelve.
Most egy darabig nincs rá módom, de ha hazamentem, akkor megteszem a tőlem telhetőt, amit tudok meg fogok mérni az ethernet porton. Audio spektrumra valo muszereim vannak, de 100-200kHz-ig tudok mérni spektrumot.
Annyit elöljáróban jeleznék, hogy az említett switchemben az 1V-ot előállító digitalis tapkor terheletlenül is 20mV zaj/1V táp jelzaj viszonnyal rendelkezett, ezt megmértem korábban. Ráadásul ezek 1.5Mhz-es négyszögek voltak, amiknek a felfutó-lefutó élek okán többszáz Mhz-es komponensei is vannak. Na és erről a tápról mennek a kimeneti trafók, a teljesen analóg eye-patternnel vezérelve.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
---
Az audioban egyetlen jellemzővel érdemes foglalkozni, ez pedig az, hogy az adott termékkel (készülék, hangfal, kábel, bármi...) hogy javul a rendszer hangja. Esetleg hogy romlik. A rendszert hallgató tulajdonos értékelése szerint.
Minden más csak figyelem elterelés, magyarázkodás, vélemény befolyásolás.
Az audioban egyetlen jellemzővel érdemes foglalkozni, ez pedig az, hogy az adott termékkel (készülék, hangfal, kábel, bármi...) hogy javul a rendszer hangja. Esetleg hogy romlik. A rendszert hallgató tulajdonos értékelése szerint.
Minden más csak figyelem elterelés, magyarázkodás, vélemény befolyásolás.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5103
Igen, mert nem szeretnénk, ha a gumicsont ügy is egyszer kétharmados lenne, pusztán azért, mert ráhagytuk. 

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Épp válaszolni akartam Süteménynek, meg másoknak, akik azt panaszolták, hogy nem szabad ebbe a topikba írni. Nem pártolom az ilyen tiltásokat, de Rudibá esetében nálam is rezeg a léc.
Most már a sokadik mérjünk/ne mérjünk vitát olvasva arra jutottam, hogy az egzakt adatokra hősünk általában olyan előjellel hivatkozik, ahogy a saját érdekei, élményei, előítéletei indokolják. Ha a mérési eredmény alátámasztja a saját feltevéseit, előszeretettel dobálózik számokkal (akár úgy is, hogy fogalma sincs azok jelentéséről), de ha esetleg ellentét van a görbék és a benyomások között, akkor rögtön kétségbe vonja a mérés minőségét, létjogosultságát. A legszebb, mikor valaki az egyik vitában a méréseket szapulja általánosságban, egy másik beszélgetésben pedig az extrém alacsony jitter értékre hivatkozik.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2022.08.11., csüt. 09:29-kor.
nekem erös a fentiMrCollector írta: ↑2022.08.10., szer. 21:17Az Amir egy dilettáns. És szerintem nem is hall jól. ...
https://www.audiosciencereview.com/foru ... host.1906/
persze ha abban az ertelemben nezzük, hogy "Dilettáns szó jelentése: ...hiányos szakértelmű", akkor igaz, mert ugyan kinek lehetne hiánytalan szakértelme ?

ez a fentit "erösségben" (jó nagy marhaság) meghaladja (várom pl. nagyon rossz vezetöképességü anyagból ..esetleg vezetöképes külsö réteggel az újabb drótokat)
-
- Beköltözött
- Értékelés: 420
Semmivel, csak leírtam amit tapasztaltam. És nem csak az olcsó cuccoknál volt ellentmondás. Másrészt többször valaki más is jelen volt, akinek adok a hallására. Természetesen ez nem jelenti, hogy Amir nem találhat el valamit, de a megközelítése számomra nem meggyőző. Már azért sem mert mértem már meg fejhallgatót és a mérési görbe és a hallott hang teljesen mást mutattak.fülelek írta: ↑2022.08.10., szer. 22:12A te értékítéleted mennyivel kell, hogy relevánsabb legyen más számára, mondjuk Amirnál? Mivel bizonyítod, hogy te jól hallasz? Csak kérdezem...MrCollector írta: ↑2022.08.10., szer. 21:17Az Amir egy dilettáns. És szerintem nem is hall jól. Ennek ellenére ítél minden felett. Elolvastam 1-2 "tesztjét", azokról a készülékekről amik nálam is megfordultak. A kiváló mérési eredményű cuccok, hihetetlen módon nem jól szóltak. Persze aki meghall 1 tízezred torzításbeli különbséget, annál lehet más lett volna a konklúzió.
Az olcsóbb holmik ritkán jobbak a drágáknál, de a drágák között is van jócskán gyenge produktum.
Vannak torzítás és ESR mérések is a pdf-ben. Olyat is állítanak, hogy a táp ripple-rejection az akár 6x is jobb lehet, mint a hagyományos tipusokkal. Kb ennyi a lényeg.
Meg még annyi, hogy a non polar tipusok nem olyanok, mint ahogy szokás, hanem valodi szimmetrikus strukturajuak, jelentsen ez bármit is.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Dióhéjban: grafit tartalmú az elektrolit, így az áramvezetés nem csak ionok töltésátadásán keresztül valósul meg (ami szerintük túl nagy zajjal és ezáltal torzítással történik), hanem a grafiton keresztül is. A grafitban pedig mindenki tudja, hogy milyen szépen és rendben áramlanak az elektronok.fülelek írta: ↑2022.08.10., szer. 22:01Azért szükséges a személyes társas tapasztalás, hogy a másik által hallott különbség mértékét helyesen értékeljük, persze csak magunkhoz képest. Van, aki óriásinak állítja a különbséget, más meg éppen hogy csak hallja, avagy nem is hallja, pedig figyel rendesen, de őt nem zavarja az, ami mást meg igen.sutemenyx írta: ↑2022.08.10., szer. 21:37Akkor hadd összegzem a látottakat.
Tehát aki hall valamit, de nem bizonyította be elméleti síkon az menjen a..
Aki hall valamit és elméleti síkon megpróbálja magyarázni az is menjen a..
Aki hall valamit és mért is valamit, de nem magyarázta meg elvi síkon az is menjen a..
Mostmár csak az a kérdés, hogy esetleg elég lenne-e hallani+megmérni+megmagyarázni, vagy még külföldinek is kell lenni?
Mi az a kritérium, amivel lehet írni ebbe a topicba?
Le lehet írni sok mindent, lehetőleg ismert műszaki folyamatokkal nem szembemenve, és némi magyarázat vagy mérés sosem árt, még ha nem is magyaráz meg mindent. A mai napig nem tudom, hogy a BG kondik melyik műszaki paramétere az, amitől azonnali pozitív változást okoznak egy csomó áramkörben.
Vannak torzítás és ESR mérések is a pdf-ben. Olyat is állítanak, hogy a táp ripple-rejection az akár 6x is jobb lehet, mint a hagyományos tipusokkal. Kb ennyi a lényeg.
Meg még annyi, hogy a non polar tipusok nem olyanok, mint ahogy szokás, hanem valodi szimmetrikus strukturajuak, jelentsen ez bármit is.
Összehasonlítva különféle más technológiájú elkókkal.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Van egy szép hosszú pdf-ük, abban benne van.fülelek írta: ↑2022.08.10., szer. 22:01Azért szükséges a személyes társas tapasztalás, hogy a másik által hallott különbség mértékét helyesen értékeljük, persze csak magunkhoz képest. Van, aki óriásinak állítja a különbséget, más meg éppen hogy csak hallja, avagy nem is hallja, pedig figyel rendesen, de őt nem zavarja az, ami mást meg igen.sutemenyx írta: ↑2022.08.10., szer. 21:37Akkor hadd összegzem a látottakat.
Aki hall valamit és mért is valamit, de nem magyarázta meg elvi síkon az is menjen a..
Mostmár csak az a kérdés, hogy esetleg elég lenne-e hallani+megmérni+megmagyarázni, vagy még külföldinek is kell lenni?
Le lehet írni sok mindent, lehetőleg ismert műszaki folyamatokkal nem szembemenve, és némi magyarázat vagy mérés sosem árt, még ha nem is magyaráz meg mindent. A mai napig nem tudom, hogy a BG kondik melyik műszaki paramétere az, amitől azonnali pozitív változást okoznak egy csomó áramkörben.
Összehasonlítva különféle más technológiájú elkókkal.
Az audio már csak ilyen. A műszaki paramétereknek kb. 0 jelentősége van a hangzásban.
- fülelek
- V.I.P.
A te értékítéleted mennyivel kell, hogy relevánsabb legyen más számára, mondjuk Amirnál? Mivel bizonyítod, hogy te jól hallasz? Csak kérdezem...MrCollector írta: ↑2022.08.10., szer. 21:17Az Amir egy dilettáns. És szerintem nem is hall jól. Ennek ellenére ítél minden felett. Elolvastam 1-2 "tesztjét", azokról a készülékekről amik nálam is megfordultak. A kiváló mérési eredményű cuccok, hihetetlen módon nem jól szóltak. Persze aki meghall 1 tízezred torzításbeli különbséget, annál lehet más lett volna a konklúzió.
Az olcsóbb holmik ritkán jobbak a drágáknál, de a drágák között is van jócskán gyenge produktum.
- fülelek
- V.I.P.
Azért szükséges a személyes társas tapasztalás, hogy a másik által hallott különbség mértékét helyesen értékeljük, persze csak magunkhoz képest. Van, aki óriásinak állítja a különbséget, más meg éppen hogy csak hallja, avagy nem is hallja, pedig figyel rendesen, de őt nem zavarja az, ami mást meg igen.sutemenyx írta: ↑2022.08.10., szer. 21:37Akkor hadd összegzem a látottakat.
- fülelek
- V.I.P.
A tejnél egyszerűbb a helyzet, mert meg lehet mérni az összetevőket egész pontosan, és mivel nem fog megyezni a két tej, ezért rá lehet fogni a tartalom különbözőségére. Persze érdekes lehet, ha mondjuk csak 0,1%-ban térnek el a tejek, akkor mire fogják az íz különbséget, itt jön be a hifivel a párhuzam, hogy egyesek szerint Mozartot hallgatott tehenek teje jobb ízű, ezt viszont elég nehéz megmérni. (Ráadásul Mozart is van nagyon is eltérő, pl. Requiem, vagy Papageno áriája) Mások szerint pont rosszabb ízű, mert ugyan több tejet adnak a mozartos tehenek, de az hígabb
Szerintem a zenehallgatás lelki folyamat is, nemcsak kőkemény fizika, az emberek hangélmény (direkt nem minőséget írok) küszöbszintjei és hiszterézisei, valamint az appercipiáló képessége is jócskán különböző. Ezért nehéz, azaz ismeretlennek a neten tanácsot adni, mi lesz neki megfelelő, legfeljebb a "dobd el messzire és vegyél másikat, amit több helyen való hallgatózással válassz ki" tanács a relatíve korrekt válasz.

Szerintem a zenehallgatás lelki folyamat is, nemcsak kőkemény fizika, az emberek hangélmény (direkt nem minőséget írok) küszöbszintjei és hiszterézisei, valamint az appercipiáló képessége is jócskán különböző. Ezért nehéz, azaz ismeretlennek a neten tanácsot adni, mi lesz neki megfelelő, legfeljebb a "dobd el messzire és vegyél másikat, amit több helyen való hallgatózással válassz ki" tanács a relatíve korrekt válasz.