Már csak az lehet a kérdés, nem lazul e vissza. Ha igen, kis loctite menetrogzito a csavarra.

Csak azért javasoltam, hogy tekerj előtte, mert biztos voltam benne, hogy valamit úgyis kell majd rajta mókolnod- addig is örülj neki egy kicsit (ha tudsz).asebestyen írta: ↑2022.08.12., pén. 14:16Ma hazajöttünk a kis 2 napos pihenésből, gyorsan nekiugrottam a Cannondale-nek. :)
Mikor megvettem, Pärt kolléga első hozzászólása az volt, hogy mielőtt ripityomra szedném, azért menjek vele.Jobb lett volna, ha egyből szétszedem és újra összerakom...

Nem tudom, milyen rendszer, de ha az enyém elmenne 15e km-t hang nélkül, nagyon elégedett lennék. :) Persze a 15e km alatt többször szétszedve, kipucolva, újrakenve.AAttila írta: ↑2022.08.12., pén. 14:26Az enyémnek is kezd megint hangja lenni, de az biztos,hogy Hozzád viszem![]()
(Természetesen csak ha majd lesz időd és vállalod) a Bringalandban látatlanban azt mondták, hogy ebben ennyi volt (ők csinálták kb 12-15e kilivel ezelőtt). Mivel edzek rendesen és taposom is, ennyit bír a közepe. Én meg ugye em értek hozzá.

segit az engem nezöként is, ha olyan az etapprofil: mikortól nézzek rá https://tiz-cycling-live.io/live.php -on a közvetítésre ...néha elötte https://www.procyclingstats.com/ -on rálesek, ha van "Livestats" a versenyröl, akkor ott látni, épp mi volt eddig, hol tartanak
Komoly tempót mennek... A leggyorsabb itinert 44-re lőtték be... Ezt messze meglépték...AAttila írta: ↑2022.08.11., csüt. 22:10Szarka Geri avg 46,7. Sikerült az első csoportban maradnia. Szélezés volt.revox írta: ↑2022.08.11., csüt. 20:50Székely Kör
Minden versenyhez van egy un itiner. Ez eltérő tempókhoz adja meg adott pontokon az áthaladás időpontját. Ennek sok értelme van, de főleg a csapatkísérőket segíti, mikor kell bizonyos helyeken lenni, pl frissíteni. De segíti a pályabiztosítókat,esetlegesen a személyesen kilátogatókat, de eredendően a csapatoknak a legfontosabb. 3-4-5 itiner fut párhuzamosan, tempófüggően, nyilván nem kiszámítható előre, milyen szél lesz, stb...
Nos, a mai legbátrabb itinert a mezőny leverte 18 perccel!!!!![]()
A székely fiúk 16 éve csinálják, ismerik a terepet, tudják -elvileg- mi várható... Hááát, most a mezőny keményen odatett nekik![]()
itiner, a mai nap eleje:
Screenshot_2022-08-11-20-40-44.png
Szarka Geri avg 46,7. Sikerült az első csoportban maradnia. Szélezés volt.revox írta: ↑2022.08.11., csüt. 20:50Székely Kör
Minden versenyhez van egy un itiner. Ez eltérő tempókhoz adja meg adott pontokon az áthaladás időpontját. Ennek sok értelme van, de főleg a csapatkísérőket segíti, mikor kell bizonyos helyeken lenni, pl frissíteni. De segíti a pályabiztosítókat,esetlegesen a személyesen kilátogatókat, de eredendően a csapatoknak a legfontosabb. 3-4-5 itiner fut párhuzamosan, tempófüggően, nyilván nem kiszámítható előre, milyen szél lesz, stb...
Nos, a mai legbátrabb itinert a mezőny leverte 18 perccel!!!!![]()
A székely fiúk 16 éve csinálják, ismerik a terepet, tudják -elvileg- mi várható... Hááát, most a mezőny keményen odatett nekik![]()
itiner, a mai nap eleje:
Screenshot_2022-08-11-20-40-44.png

Ja, már látom a belső fogazását... Tudod, vakegér

Gondolom a hozzá való szerszám, amivel be lehet tekerni.
Ha visszakeresd, láthatod az én kálváriámat. Nem Cube, hanem Kuota.asebestyen írta: ↑2022.08.11., csüt. 17:49Érdekes videó, mely jól szemlélteti a pressfit problémát a carbon vázaknál. Bennem még az merült fel nagyon erősen, hogy mi van, ha az alu csészék be lettek ragasztva epoxival, de a hajtómű nem lett beletéve egyből és így nem állnak totál egy vonalban, azaz az egyik csésze dől esetleg a másikhoz képest egy nagyon picit. Maga a csapágy a csészébe jó nehezen ment be, nem tudom elképzelni igazából, hogy az mozogna benne.![]()
.

Osszerakas után sajnos nem forgott olyan szépen, mint egy bsa-s shimano. Pont itt merült fel bennem a gyanú. Akadni nem akadt.

Nem mértem, de marha nehezen jött ki, ami benne volt és marha nehezen ment be az új. Most jön zöld porvédős FSA, a Cannondale verziója kék. Kintről marha drágán jön Cannondale-től, egyébként ugyanúgy FSA, játszani jó lesz a sima FSA is. Beragasztom, rohadjon meg, az majd kitömíti meg rögzíti is. Ha úgyis nyöszörög, akkor nem onnan jön. Láttam a Youtubeon olyan felvételt, pont így nyöszörgött és a hátsó sor nem volt lehúzva rendesen. Volt akinek szintén így nyöszörgött és a hátsó sor alubak szegecséléshez fújt zsírsprayt és attól kussolt el. Szóval minden pontot át kell néznem a hajtásrendszeren, tüzetesen, egyenként. Sajnos jó nagy erő kell, hogy kijöjjön a baja, nem elég kézzel piszkálgatni, ez nem könnyíti meg a hibakeresést... Amik már arra is reagálnak, azok tekeréskor iszonyat hangosak, kattognak, stb.revox írta: ↑2022.08.10., szer. 23:17Az jutott eszembe, amit most betettél, mérted? Pont 42, vagy plusszos, mínuszos? Lehet nem kell egyből a plusszoshoz nyúlni...asebestyen írta: ↑2022.08.10., szer. 21:36Most az a lényeg, lokalizáljam a hangforrást... Bár továbbra is a középrész a leggyanúsabb... Rendeltem 641-est.![]()
Rendelek BB30 csapágyat.Van 41.96-os, 42-es, 42.1-es...
1x bepréselem a nagyobbat, következőleg azt is ragasztani kell úgyis...
Mondtam, hogy utálom a préselést?
Bár a Cube-ban is pressfit van, alu vázban műanyag és eddig néma, pedig az aztán kapott...
Az jutott eszembe, amit most betettél, mérted? Pont 42, vagy plusszos, mínuszos? Lehet nem kell egyből a plusszoshoz nyúlni...asebestyen írta: ↑2022.08.10., szer. 21:36Most az a lényeg, lokalizáljam a hangforrást... Bár továbbra is a középrész a leggyanúsabb... Rendeltem 641-est.![]()
Bár a Cube-ban is pressfit van, alu vázban műanyag és eddig néma, pedig az aztán kapott...
42,1-est ha zsírral behúzod, hátha párat megélne. Lehet egy tizedet rugózik, főleg, ha kicsit már kopott a csésze.asebestyen írta: ↑2022.08.10., szer. 21:36Most az a lényeg, lokalizáljam a hangforrást... Bár továbbra is a középrész a leggyanúsabb... Rendeltem 641-est.![]()

Most az a lényeg, lokalizáljam a hangforrást... Bár továbbra is a középrész a leggyanúsabb... Rendeltem 641-est.revox írta: ↑2022.08.10., szer. 21:24Azért csak óvatosan. Köszörűkorong... Tudom, akkor miért gyárrják. Egy gondot megold, cserébe behoz egy másikat, ami hosszútávon rosszabb.
Azért csak óvatosan. Köszörűkorong... Tudom, akkor miért gyárrják. Egy gondot megold, cserébe behoz egy másikat, ami hosszútávon rosszabb.asebestyen írta: ↑2022.08.10., szer. 09:36A karbon - alu találkozási pontokat. :)revox írta: ↑2022.08.09., kedd 23:48Reacton is karbon a cilla, nincs betét. Nincs vele semmi baj. Az a negyedik se direkt alu,csak a váltópapucs gondolom. Bár ott lehjet van egy kis szilárdsági fipunkcióka, mert csak ott kapja a nagy csavarást.asebestyen írta: ↑2022.08.09., kedd 19:34
Kivettem a hátsó kereket is, és megdöbbenésemre a karbon vázhoz van szorítva az agy a gyorszárral, nincs alu papucs. Gyakorlatilag egyedül a váltó felőli oldalon a külső fele alu, a másik 3 érintkezési pont karbon. Lepucoltam mindet, karbon zsírral megkentem...
Karbonzsírral mit kensz meg?