Gondolom a hozzá való szerszám, amivel be lehet tekerni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7991
Re: Kerékpározás
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Ha visszakeresd, láthatod az én kálváriámat. Nem Cube, hanem Kuota.asebestyen írta: ↑2022.08.11., csüt. 17:49Érdekes videó, mely jól szemlélteti a pressfit problémát a carbon vázaknál. Bennem még az merült fel nagyon erősen, hogy mi van, ha az alu csészék be lettek ragasztva epoxival, de a hajtómű nem lett beletéve egyből és így nem állnak totál egy vonalban, azaz az egyik csésze dől esetleg a másikhoz képest egy nagyon picit. Maga a csapágy a csészébe jó nehezen ment be, nem tudom elképzelni igazából, hogy az mozogna benne.![]()
.
Egy kis zsír megoldotta max 50km-re. Új, gyárival megegyező rotor be, bírta ismét talán 50 km-t. A ragasztó nem használt, miután akkora hézag nem volt, hogy normálisan kitöltse.
Vettem a közepén menetes bb-t hozzá, zsírral egy darabig jó volt, majd újra a kezdődött kattogás. Próbálkoztam vékonyabb és vastagabb zsírral is, egyik sem volt jó.
A következő lépés az volt, hogy meghúztam jóval a megadott nyomaték felett (talán másfélszeresével is, de csak azért annyival, mert a műanyag szerszám már nem bírta tovább), bírta egy darabig (nincs még két éve, hogy vettem, szóval nem sokáig). Most újra recseg, majd megpróbálom kiszedni, de gondolom kifelé ismét elhasználok egy szerszámot hozzá. Aztán megmérem mikroval, melyik fele tojás(abb) és azt a felét beragasztom, hátha az segít. Ha mind a két fele, akkor így jártam.
Egyébként ő az:
- Csatolmányok
-
- E6C6A410-F9EC-4486-A27D-FDF74B9C89A8.jpeg (79.41 KiB) Megtekintve 1154 alkalommal
-
- 5775DCCD-89D3-49C7-B38C-E2F1F324D1DE.jpeg (52.5 KiB) Megtekintve 1154 alkalommal
Székely Kör
Minden versenyhez van egy un itiner. Ez eltérő tempókhoz adja meg adott pontokon az áthaladás időpontját. Ennek sok értelme van, de főleg a csapatkísérőket segíti, mikor kell bizonyos helyeken lenni, pl frissíteni. De segíti a pályabiztosítókat,esetlegesen a személyesen kilátogatókat, de eredendően a csapatoknak a legfontosabb. 3-4-5 itiner fut párhuzamosan, tempófüggően, nyilván nem kiszámítható előre, milyen szél lesz, stb...
Nos, a mai legbátrabb itinert a mezőny leverte 18 perccel!!!!
A székely fiúk 16 éve csinálják, ismerik a terepet, tudják -elvileg- mi várható... Hááát, most a mezőny keményen odatett nekik
itiner, a mai nap eleje:
Minden versenyhez van egy un itiner. Ez eltérő tempókhoz adja meg adott pontokon az áthaladás időpontját. Ennek sok értelme van, de főleg a csapatkísérőket segíti, mikor kell bizonyos helyeken lenni, pl frissíteni. De segíti a pályabiztosítókat,esetlegesen a személyesen kilátogatókat, de eredendően a csapatoknak a legfontosabb. 3-4-5 itiner fut párhuzamosan, tempófüggően, nyilván nem kiszámítható előre, milyen szél lesz, stb...
Nos, a mai legbátrabb itinert a mezőny leverte 18 perccel!!!!
A székely fiúk 16 éve csinálják, ismerik a terepet, tudják -elvileg- mi várható... Hááát, most a mezőny keményen odatett nekik
itiner, a mai nap eleje:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

Osszerakas után sajnos nem forgott olyan szépen, mint egy bsa-s shimano. Pont itt merült fel bennem a gyanú. Akadni nem akadt.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5263
Ha a betétek ferdén lettek beragasztva, azt leginkább akadozós forgás, enyhe szorulás jelezné, a feszülő csapágyak miatt.
- asebestyen
- V.I.P.

Érdekes videó, mely jól szemlélteti a pressfit problémát a carbon vázaknál. Bennem még az merült fel nagyon erősen, hogy mi van, ha az alu csészék be lettek ragasztva epoxival, de a hajtómű nem lett beletéve egyből és így nem állnak totál egy vonalban, azaz az egyik csésze dől esetleg a másikhoz képest egy nagyon picit. Maga a csapágy a csészébe jó nehezen ment be, nem tudom elképzelni igazából, hogy az mozogna benne.
.
youtu.be/RFa5HBfRhnE
.
youtu.be/RFa5HBfRhnE
- pärt
- Őslakos

Plessfit bottom blacket?
- asebestyen
- V.I.P.

Nem mértem, de marha nehezen jött ki, ami benne volt és marha nehezen ment be az új. Most jön zöld porvédős FSA, a Cannondale verziója kék. Kintről marha drágán jön Cannondale-től, egyébként ugyanúgy FSA, játszani jó lesz a sima FSA is. Beragasztom, rohadjon meg, az majd kitömíti meg rögzíti is. Ha úgyis nyöszörög, akkor nem onnan jön. Láttam a Youtubeon olyan felvételt, pont így nyöszörgött és a hátsó sor nem volt lehúzva rendesen. Volt akinek szintén így nyöszörgött és a hátsó sor alubak szegecséléshez fújt zsírsprayt és attól kussolt el. Szóval minden pontot át kell néznem a hajtásrendszeren, tüzetesen, egyenként. Sajnos jó nagy erő kell, hogy kijöjjön a baja, nem elég kézzel piszkálgatni, ez nem könnyíti meg a hibakeresést... Amik már arra is reagálnak, azok tekeréskor iszonyat hangosak, kattognak, stb.revox írta: ↑2022.08.10., szer. 23:17Az jutott eszembe, amit most betettél, mérted? Pont 42, vagy plusszos, mínuszos? Lehet nem kell egyből a plusszoshoz nyúlni...asebestyen írta: ↑2022.08.10., szer. 21:36Most az a lényeg, lokalizáljam a hangforrást... Bár továbbra is a középrész a leggyanúsabb... Rendeltem 641-est.![]()
Rendelek BB30 csapágyat.Van 41.96-os, 42-es, 42.1-es...
1x bepréselem a nagyobbat, következőleg azt is ragasztani kell úgyis...
Mondtam, hogy utálom a préselést?
Bár a Cube-ban is pressfit van, alu vázban műanyag és eddig néma, pedig az aztán kapott...
Az jutott eszembe, amit most betettél, mérted? Pont 42, vagy plusszos, mínuszos? Lehet nem kell egyből a plusszoshoz nyúlni...asebestyen írta: ↑2022.08.10., szer. 21:36Most az a lényeg, lokalizáljam a hangforrást... Bár továbbra is a középrész a leggyanúsabb... Rendeltem 641-est.![]()
Bár a Cube-ban is pressfit van, alu vázban műanyag és eddig néma, pedig az aztán kapott...
halfnote.hu
halfnote.hu
42,1-est ha zsírral behúzod, hátha párat megélne. Lehet egy tizedet rugózik, főleg, ha kicsit már kopott a csésze.asebestyen írta: ↑2022.08.10., szer. 21:36Most az a lényeg, lokalizáljam a hangforrást... Bár továbbra is a középrész a leggyanúsabb... Rendeltem 641-est.![]()
Pinarello a király... Mindig menetes volt... De ha kis komolyságot teszek bele, nekem hirtelen nem jut eszembe senki, aki kitartott volna a menetes bb-nél.
halfnote.hu
halfnote.hu
Hátha valaki ismerte:
https://m.nemzetisport.hu/kerekpar/gyas ... an-2907657
https://m.nemzetisport.hu/kerekpar/gyas ... an-2907657
- asebestyen
- V.I.P.

Most az a lényeg, lokalizáljam a hangforrást... Bár továbbra is a középrész a leggyanúsabb... Rendeltem 641-est.revox írta: ↑2022.08.10., szer. 21:24Azért csak óvatosan. Köszörűkorong... Tudom, akkor miért gyárrják. Egy gondot megold, cserébe behoz egy másikat, ami hosszútávon rosszabb.
Rendelek BB30 csapágyat.
Azért csak óvatosan. Köszörűkorong... Tudom, akkor miért gyárrják. Egy gondot megold, cserébe behoz egy másikat, ami hosszútávon rosszabb.asebestyen írta: ↑2022.08.10., szer. 09:36A karbon - alu találkozási pontokat. :)revox írta: ↑2022.08.09., kedd 23:48Reacton is karbon a cilla, nincs betét. Nincs vele semmi baj. Az a negyedik se direkt alu,csak a váltópapucs gondolom. Bár ott lehjet van egy kis szilárdsági fipunkcióka, mert csak ott kapja a nagy csavarást.asebestyen írta: ↑2022.08.09., kedd 19:34
Kivettem a hátsó kereket is, és megdöbbenésemre a karbon vázhoz van szorítva az agy a gyorszárral, nincs alu papucs. Gyakorlatilag egyedül a váltó felőli oldalon a külső fele alu, a másik 3 érintkezési pont karbon. Lepucoltam mindet, karbon zsírral megkentem...
Karbonzsírral mit kensz meg?
halfnote.hu
halfnote.hu
- asebestyen
- V.I.P.

A karbon - alu találkozási pontokat. :)revox írta: ↑2022.08.09., kedd 23:48Reacton is karbon a cilla, nincs betét. Nincs vele semmi baj. Az a negyedik se direkt alu,csak a váltópapucs gondolom. Bár ott lehjet van egy kis szilárdsági fipunkcióka, mert csak ott kapja a nagy csavarást.asebestyen írta: ↑2022.08.09., kedd 19:34
Kivettem a hátsó kereket is, és megdöbbenésemre a karbon vázhoz van szorítva az agy a gyorszárral, nincs alu papucs. Gyakorlatilag egyedül a váltó felőli oldalon a külső fele alu, a másik 3 érintkezési pont karbon. Lepucoltam mindet, karbon zsírral megkentem...
Reacton is karbon a cilla, nincs betét. Nincs vele semmi baj. Az a negyedik se direkt alu,csak a váltópapucs gondolom. Bár ott lehjet van egy kis szilárdsági fipunkcióka, mert csak ott kapja a nagy csavarást.asebestyen írta: ↑2022.08.09., kedd 19:34
halfnote.hu
halfnote.hu
Majd ha a napra kiviszed egy nagy karikára,akkor majd látsz többet is,sima Szovátba még nem láthattad+a kormány elvitte a figyelmedrevox írta: ↑2022.08.09., kedd 18:48Oxt én meg idegbeteg voltam, hogy találtam az új reacton egy kb 2 cenntis, enyhe karcot a fényezésen, bár nem nagyon látszikpärt írta: ↑2022.08.09., kedd 17:16Ha idegenkedsz a ragasztástól, akkor nagyon belenyúltál ebbe a karbon történetbe.Loctite is jó; akkor könnyebb szétszedni, ha később kedved szottyan egy pohár jó vörösbor mellett elnézegetni a bordákat.
![]()
Ezeknél nem bontható a spider/kar, de akárhogy túráztatom a memóriám, nem rémlik, hogy egyszer is szükség lett volna rá... IMG_20220809_170018.jpg
...ellentétben a tányérokkal, amik garantáltan nem egyszerre fognak elkopni . Nálam legalábbis a nagy lánckerék túlél kb. három kicsit, mert sok az emelkedő, ami gyorsabban zabálja az apraját.![]()

- pärt
- Őslakos

Az alu csészék a képeid alapján jól be vannak ragasztva: a peremeknél látszik a minimális túlfolyás.asebestyen írta: ↑2022.08.09., kedd 19:34[
Értem amit Pärt ír, a spider a hajtókarhoz csatlakozik, ezen 40Nm-re kell lehúzni a lock ring-et. Érzésre, mint Katiban a gyerek.... de megrendeltem a szerszámot hozzá meg egy tartalék lock ringet.Ellenőríztem a lánctányér csavarokat, mind ugyanúgy fog, mint amikor lehúztam őket. A karok ugyanúgy a tengelyhez, szóval semmi nem lazult fel.
Kivettem a hátsó kereket is, és megdöbbenésemre a karbon vázhoz van szorítva az agy a gyorszárral, nincs alu papucs. Gyakorlatilag egyedül a váltó felőli oldalon a külső fele alu, a másik 3 érintkezési pont karbon. Lepucoltam mindet, karbon zsírral megkentem... Addig úgyse állok meg, míg ki nem derül, mi nyekeg rajta. Persze ha a Mester Bike-ban nem tudják ezeket megcsinálni, akkor én se fogom tudni.
Srác egyébként kapásból az alu csésze, karbon középrészt mondta, aztán mondtam azok össze vannak kegyetlenül ragasztva. Erre azt mondta, nem látni bele, hogy körben mindenhol rendesen egyenletesen meg van-e ragasztva vagy csak helyenként fog, de hogy igazából már mindegy, mert azzal úgyse lehet mit csinálni.
Drukkoljatok, mert hifibuzik ride-on az őrületbe kergetek vele mindenkit, ahogy mászunk felfelé...![]()
A spider/kar résbe befújhatsz valami kenőanyagot. Ha megszűnik a cicergés, akkor már nyugodtan várod a leszedő szerszámot.
Majd szendvicsben gurulunk: elöl Attila a Megmagyarázhatatlanul Kattogó Kerékkel, Te mögöttem a Misztikusan Cicergő Középcspággyal, én középen a Minden Úthibán Csilingelő Csengőmmel. Revi meg a fülei mellé betűzött négyes és ötös imbuszkulcsokkal.
- asebestyen
- V.I.P.

Értem amit Pärt ír, a spider a hajtókarhoz csatlakozik, ezen 40Nm-re kell lehúzni a lock ring-et. Érzésre, mint Katiban a gyerek.... de megrendeltem a szerszámot hozzá meg egy tartalék lock ringet.revox írta: ↑2022.08.09., kedd 18:56Émmost fáradt vagyok, de mintha nem egy dologról beszélnétek Pärttal. Ő a hajtókar csatlakozását mondja a spiderre, nem a lánctányérokat a spider "másik végén". De lehet rosszul veszem az adást...asebestyen írta: ↑2022.08.09., kedd 16:34Azt terveztem, hogy ha az FSA lánctányérok elkopnak, akkor veszek rá Cannondale OPI-t https://www.cannondale-parts.de/epages/ ... P2319U10OS , ahol ugye 1 darabból van a 2 tányér, nincs csavar, stb.pärt írta: ↑2022.08.09., kedd 16:00Szerintem egy hifista elég jól belövi, hogy honnan jön a nyekergés.![]()
A spidernél nem megoldás a zsír - már amennyiben valóban ott a gond. Csak addig fog segíteni, amíg a hajtás mikromozgásai ki nem szorítják, aztán tovább nyűvi egymást a két felület, egyre nagyobb játékkal. Ha elég nagy a játék, még minimálisan teljesítményt is elzabál. Ragasztani kell: úgysincs értelme a szétszedhetőségnek azon kívül, hogy így kisebb alkatrészeket kovácsolhat a gyártó - olcsóbban.
Valahogy ezektől a ragasztásoktól idegenkedem. Valószínű hülyeség félni tőle, de nekem az olyan végleges dolognak tűnik mindig, én meg szeretem meghagyni a lehetőségét a korrigálásnak.
Végülis már mindegy, csak derülne ki, honnan nyöszörög. Olyan műanyag nyöszörgés az a bajom, nem fémes. Srác szerint szarni kell rá, ez ilyen.Engem viszont nem hagy nyugodni...
Bár szerintem is inkább középrész,de ellenörzést megér.
Kivettem a hátsó kereket is, és megdöbbenésemre a karbon vázhoz van szorítva az agy a gyorszárral, nincs alu papucs. Gyakorlatilag egyedül a váltó felőli oldalon a külső fele alu, a másik 3 érintkezési pont karbon. Lepucoltam mindet, karbon zsírral megkentem... Addig úgyse állok meg, míg ki nem derül, mi nyekeg rajta. Persze ha a Mester Bike-ban nem tudják ezeket megcsinálni, akkor én se fogom tudni.
Srác egyébként kapásból az alu csésze, karbon középrészt mondta, aztán mondtam azok össze vannak kegyetlenül ragasztva. Erre azt mondta, nem látni bele, hogy körben mindenhol rendesen egyenletesen meg van-e ragasztva vagy csak helyenként fog, de hogy igazából már mindegy, mert azzal úgyse lehet mit csinálni.
Drukkoljatok, mert hifibuzik ride-on az őrületbe kergetek vele mindenkit, ahogy mászunk felfelé...
Émmost fáradt vagyok, de mintha nem egy dologról beszélnétek Pärttal. Ő a hajtókar csatlakozását mondja a spiderre, nem a lánctányérokat a spider "másik végén". De lehet rosszul veszem az adást...asebestyen írta: ↑2022.08.09., kedd 16:34Azt terveztem, hogy ha az FSA lánctányérok elkopnak, akkor veszek rá Cannondale OPI-t https://www.cannondale-parts.de/epages/ ... P2319U10OS , ahol ugye 1 darabból van a 2 tányér, nincs csavar, stb.pärt írta: ↑2022.08.09., kedd 16:00Szerintem egy hifista elég jól belövi, hogy honnan jön a nyekergés.![]()
A spidernél nem megoldás a zsír - már amennyiben valóban ott a gond. Csak addig fog segíteni, amíg a hajtás mikromozgásai ki nem szorítják, aztán tovább nyűvi egymást a két felület, egyre nagyobb játékkal. Ha elég nagy a játék, még minimálisan teljesítményt is elzabál. Ragasztani kell: úgysincs értelme a szétszedhetőségnek azon kívül, hogy így kisebb alkatrészeket kovácsolhat a gyártó - olcsóbban.
Valahogy ezektől a ragasztásoktól idegenkedem. Valószínű hülyeség félni tőle, de nekem az olyan végleges dolognak tűnik mindig, én meg szeretem meghagyni a lehetőségét a korrigálásnak.
Végülis már mindegy, csak derülne ki, honnan nyöszörög. Olyan műanyag nyöszörgés az a bajom, nem fémes. Srác szerint szarni kell rá, ez ilyen.Engem viszont nem hagy nyugodni...
Bár szerintem is inkább középrész,de ellenörzést megér.
halfnote.hu
halfnote.hu
Ja, a röhögő szmájli az én balgaságomnak szól, totál megértem Sebit, én is agybajt kapnék. Bár szerintem Pärt is, csak ő menetes....
halfnote.hu
halfnote.hu
Oxt én meg idegbeteg voltam, hogy találtam az új reacton egy kb 2 cenntis, enyhe karcot a fényezésen, bár nem nagyon látszikpärt írta: ↑2022.08.09., kedd 17:16Ha idegenkedsz a ragasztástól, akkor nagyon belenyúltál ebbe a karbon történetbe.Loctite is jó; akkor könnyebb szétszedni, ha később kedved szottyan egy pohár jó vörösbor mellett elnézegetni a bordákat.
![]()
Ezeknél nem bontható a spider/kar, de akárhogy túráztatom a memóriám, nem rémlik, hogy egyszer is szükség lett volna rá... IMG_20220809_170018.jpg
...ellentétben a tányérokkal, amik garantáltan nem egyszerre fognak elkopni . Nálam legalábbis a nagy lánckerék túlél kb. három kicsit, mert sok az emelkedő, ami gyorsabban zabálja az apraját.
halfnote.hu
halfnote.hu
Meg mellé a kicsin a lánc kevesebb fogat fog át és ugyanaz a 2000Watt kiseb felületen, jobban koptat. Halmazati bümtett, 2 év száműzetés Hortobágyra
halfnote.hu
halfnote.hu
A Biogal/Teva gyógyszergyár ipari vágánya. Émmég vonatot ott nem láttam, de vizes gumival eltaknyolókat igen
halfnote.hu
halfnote.hu