De ezt simán kliens oldalon is meg lehet oldani, nem?Aszpirin írta: ↑2022.08.04., csüt. 18:09Nos, ha majd kaptok MQA-konvertert, akkor szólj légyszi :) Nyilván nem akarok semmit vele, csak kíváncsi vagyok a tényre. Hogy nem ők végzik a konverziót. Mert akkor gondolom majd Ti, amihez kell kapjatok MQA kódert, hogy el tudjátok azt végezni.fapaci írta: ↑2022.08.04., csüt. 17:21A Tidal-lal még nem voltam ilyen kapcsolatban, de más szolgáltatókkal igen és mindenkinél ez volt a protokoll és a szerződés lényege. Annyit el tudok képzelni, hogy a Tidal nyomást gyakorol a feltöltőkre (pl. az árazás alakításával), hogy MQA formátumban tegyék fel a kiadványokat, de a konverziót már nem ők végzik.
A másik: az HiRes-t (MQA-t) nem tartalmazó 1500 forintos előfizetői csomagban is elérhetőek az MQA-ban feltöltött albumok. Meg is jelenik mellettük az MQA jel. Sőt, ha van nem-MQA-változat is a Tidalon, akkor mindkettő látszik. DE: ha le akarod játszani az MQA-ban feltöltött zenét, akkor csodák-csodája MQA nélküli 16 bites FLAC-nek jelzi azt a(z MQA-képes) lejátszó, és lejátssza. Próbáltam, nem elméletet mondom, hanem a személyes tapasztalatot.
Nos, akkor most a kérdés: szerinted, ha nem nyúl hozzá az eredeti fájlhoz, ami MQA FLAC, akkor hogyan lesz belőle nem-MQA FLAC? (tudom, hogy "lefelé" kompatibilis a bitfolyam, de akkor is meg kell oldani, hogy a kliens /ami NEM a TIDAL saját lejátszója/ ne érzékelje MQA-nak a FLAC-be tömörített anyagot...).
Szóval én is kíváncsian várom a tapasztalatodat a feltöltéssel és a szerződéssel kapcsolatban.
A beépülő pluginokhoz is a Tidal adja az SDK-t. Abban ugyanúgy benne lehet a tiltás mint a saját app-ban. Szerver oldalról meg csak akkor küldi a streamet, ha egy új verziójú kliens kéri.