Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Ismer valaki, valakit Bp. északi részén, aki elvállalna öt precíziós forrasztást, nem ingyért természetesen?
A hangkar tövéből kijövő - nem karkábel - vékony ezüst kábelről leszakadtak az RCA dugók + a harisnyára kellene egy kis testkábel.
Sajna, nem merek nekiesni a forrasztópákámmal.
Köszi. Gyuri
A hangkar tövéből kijövő - nem karkábel - vékony ezüst kábelről leszakadtak az RCA dugók + a harisnyára kellene egy kis testkábel.
Sajna, nem merek nekiesni a forrasztópákámmal.
Köszi. Gyuri
Jahh, kicsit belekeveredtem a nevekbe. 

Naim Nd5xs2 ---->Gato Amp150 ---->Dynaudio Special 25
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Hát köszönöm szépen, ahogy írod ez több mint korrekt!

Élnék a lehetőséggel, írok privit.
Cserébe több tízezres tapasztalatot szerezhetsz.
Ne viccelj már …. a felajánlás pedig több, mint korrekt!
- mishow
- V.I.P.
A Foxpost oda-vissza hozza-viszi cca 3eFt-ból.Arpi82 írta: ↑2022.07.26., kedd 16:23Köszönöm a felajánlást egy ilyen próba valóban gyorsan feloldaná a dilemmát. Annyi a gond, hogy én Sopronban vagyok Te meg gondolom Budapest környékén, így sajnos (gondolom) nem kivitelezhető a kölcsönkábel.
Max megpróbálok itt a környéken szerezni egy kábelt aztán így kipróbálni, nem egyből a falon átrángatni.
Köszön az ötletet és a felajánlást!![]()
Cserébe több tízezres tapasztalatot szerezhetsz.
Ne viccelj már …. a felajánlás pedig több, mint korrekt!

Hát ez az, hogy szerintem nem fér el a CAT csati sem. A kábelt kellene áthúzni és ott rátenni a csatit.
De az igaz, hogy az üveg kábel csatija kicsit vékonyabb.
Köszönöm a felajánlást egy ilyen próba valóban gyorsan feloldaná a dilemmát. Annyi a gond, hogy én Sopronban vagyok Te meg gondolom Budapest környékén, így sajnos (gondolom) nem kivitelezhető a kölcsönkábel.wittao írta: ↑2022.07.26., kedd 16:42Megnezem hany m van nekem most tekercsben CAT8-bol. Ha van 30m, akkor csak siman a proba erejeig ket vegere egy-egy csatlakozot rateszek Neked es egyszeruen athuzod a hazon a forraskeszulekig.
Ha nincs annyi akkor bocs, de 250-300Ft/m egy ilyen cat7-8 kabel, 3000-5000 Ft a megfelelo csatlakozo, nem horror aron ki lehet probalni. Elmelkedni rajta miert nem, miert igen szvsz felesleges, nem jutsz elorebb.
Max megpróbálok itt a környéken szerezni egy kábelt aztán így kipróbálni, nem egyből a falon átrángatni.
Köszön az ötletet és a felajánlást!

A szolgáltatói kültéri üvegkábel, SM-Simplex. Ez a kábel sokkal robusztusabb mint a beltéri CAT kábelek. Csatalakozója is lényegesen kisebb átmérőjű mint az RJ-45 csatlakozók. Tehát ahol elfér a CAT kábel csatival, ott ez is. Ellenben azt hosszabbítani valami toldóval nem egyszerű. Pl azért, mert a csatija furmányosan egyedi, toldó elem nem tudom létezik-e, szerelni spéci vágó, csiszoló szerszám kell, meg gyakorlat. A toldás bevisz 0,5-1.0dB plusz csillapítást. A Beltéri üvegkábelem SM LC-LC duplex, tehát kettő üveg párhuzamosan, annak csatija is mindenütt átment, ahol az RJ-45 csatis CAT. A beltéri üvegkábel nagyon hajlékony, ellenben már óvatosan szabad mozgatni, élesen hajlítani tilos.Arpi82 írta: ↑2022.07.26., kedd 16:23
Még egy lehetőség jutott eszembe, hogy a routert levinni a nappaliba ahol van a zene.
Persze akkor meg az üveg kábelt kell áthúzni mindenen ami nem biztos, hogy menne mert a csatlakozót nem tudom szerelni rajta, viszont csatival nem biztos, hogy mindenhol elmegy...
Ez esetben viszont nem kellene switch mert router-ből menne egyenesen a streamerbe.
Megnezem hany m van nekem most tekercsben CAT8-bol. Ha van 30m, akkor csak siman a proba erejeig ket vegere egy-egy csatlakozot rateszek Neked es egyszeruen athuzod a hazon a forraskeszulekig.Arpi82 írta: ↑2022.07.26., kedd 16:23Nálam üveg optikai kábelen jön be a házba a router -ig, onnan meg cat5e ahogy már lentebb írtam.
Az a bajom, hogy azt a 20 métert is át kell cibálni a fél házon és mindenhol ilyen régi vékony műanyag cső van a falban. Nem tűnik valami egyszerűnek.![]()
Ha meg kiderül, hogy semmivel sem lett jobb...
Még egy lehetőség jutott eszembe, hogy a routert levinni a nappaliba ahol van a zene.
Persze akkor meg az üveg kábelt kell áthúzni mindenen ami nem biztos, hogy menne mert a csatlakozót nem tudom szerelni rajta, viszont csatival nem biztos, hogy mindenhol elmegy...
Ez esetben viszont nem kellene switch mert router-ből menne egyenesen a streamerbe.
Ha nincs annyi akkor bocs, de 250-300Ft/m egy ilyen cat7-8 kabel, 3000-5000 Ft a megfelelo csatlakozo, nem horror aron ki lehet probalni. Elmelkedni rajta miert nem, miert igen szvsz felesleges, nem jutsz elorebb.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
Nálam üveg optikai kábelen jön be a házba a router -ig, onnan meg cat5e ahogy már lentebb írtam.
Az a bajom, hogy azt a 20 métert is át kell cibálni a fél házon és mindenhol ilyen régi vékony műanyag cső van a falban. Nem tűnik valami egyszerűnek.
Az a bajom, hogy azt a 20 métert is át kell cibálni a fél házon és mindenhol ilyen régi vékony műanyag cső van a falban. Nem tűnik valami egyszerűnek.

Ez nagyon profinak hangzik de ennyire nem szeretnék belemélyedni.
Azért köszönöm a segítséget!
Nálam a router és a setup-box között bevált, ezen ugyebár túlvagyok.
Viszont nem tudom, hogy a router előtti szakasszal mit kezdjek.
Hosszúkás a házunk, a padlástérre bejön a szolgáltató vastag fekete kanóca. Onnan van végigvezetve a padlástéren / nem a falban megy /, födém átfúrva, le a szobába a routerig kb. 25 m.össz hosszon. Nem tudom milyen kábel, de nem tömör, az a hagyományos puha fehér valami. 14 éve építkeztünk, azóta ott van. A rueter előtt van jelentősége ? Ha igen, ott mennyire ássam bele magam a sztoriba ?
Köszi
Viszont nem tudom, hogy a router előtti szakasszal mit kezdjek.
Hosszúkás a házunk, a padlástérre bejön a szolgáltató vastag fekete kanóca. Onnan van végigvezetve a padlástéren / nem a falban megy /, födém átfúrva, le a szobába a routerig kb. 25 m.össz hosszon. Nem tudom milyen kábel, de nem tömör, az a hagyományos puha fehér valami. 14 éve építkeztünk, azóta ott van. A rueter előtt van jelentősége ? Ha igen, ott mennyire ássam bele magam a sztoriba ?
Köszi
Meghírdeted azzal a szöveggel,hogy feljebblépés miatt eladó
Dehogy..viri írta: ↑2022.07.26., kedd 14:40Ha-ha, aztán ha elqrja a hangot, akkor árulgassak egy 15 méteres lan kábelt? :) Tényleg, még nem is láttam ilyet az apróban.supravox írta: ↑2022.07.26., kedd 14:31Viri!viri írta: ↑2022.07.26., kedd 14:16Nekem is cat5e kábel van 15-20 méteren, most már kiváncsivá tettetek, akkor valaki ajánljon valami jót![]()
A supra 15 méter 58000, ennél jobb lenne valami szerényebb árazású. Ráadásul Suprával nekem még nem volt jó tapasztalatom, hálózatiba pont olyannak hallottam, mint amilyennek a Ventiont írta le mishow, persze ez lehet teljesen máshogy sikerült nekik. Az a baj, hogy ez nem az a kategória amiket próbálgatni lehet, ezért is jó lenne valami olcsóbb jól bevált tipp...
A komplett felszerelésedhez képest aprópénz.
Ne kicsinyeskedj![]()
Az a helyzet, hogy semmi bajom ezzel a szolgáltatótól kapott Legrand cat5e-vel, lehet nem kéne a fórumot olvasgatom? :)
Szóval megvan a kockázata, 20eft-ot nem bánnék, 60eft-ot sajnálnék kidobni, hogyha a fiókban köt ki.
Meghírdeted azzal a szöveggel,hogy feljebblépés miatt eladó
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Ha-ha, aztán ha elqrja a hangot, akkor árulgassak egy 15 méteres lan kábelt? :) Tényleg, még nem is láttam ilyet az apróban.supravox írta: ↑2022.07.26., kedd 14:31Viri!viri írta: ↑2022.07.26., kedd 14:16Nekem is cat5e kábel van 15-20 méteren, most már kiváncsivá tettetek, akkor valaki ajánljon valami jót![]()
A supra 15 méter 58000, ennél jobb lenne valami szerényebb árazású. Ráadásul Suprával nekem még nem volt jó tapasztalatom, hálózatiba pont olyannak hallottam, mint amilyennek a Ventiont írta le mishow, persze ez lehet teljesen máshogy sikerült nekik. Az a baj, hogy ez nem az a kategória amiket próbálgatni lehet, ezért is jó lenne valami olcsóbb jól bevált tipp...
Ne kicsinyeskedj![]()
Az a helyzet, hogy semmi bajom ezzel a szolgáltatótól kapott Legrand cat5e-vel, lehet nem kéne a fórumot olvasgatom? :)
Szóval megvan a kockázata, 20eft-ot nem bánnék, 60eft-ot sajnálnék kidobni, hogyha a fiókban köt ki.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Ne kicsinyeskedj
Viri!viri írta: ↑2022.07.26., kedd 14:16Nekem is cat5e kábel van 15-20 méteren, most már kiváncsivá tettetek, akkor valaki ajánljon valami jót![]()
Ne kicsinyeskedj
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Nekem is cat5e kábel van 15-20 méteren, most már kiváncsivá tettetek, akkor valaki ajánljon valami jót

Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Ha mégis belevágnál üvegNET megoldásba akkor annak költsége:
Switch: CRS305-1G-4S+IN 2db
https://mikrotik.com/product/crs305_1g_4s_in
SFP+ modul hozzá: 1+1db
https://www.fs.com/de-en/products/74670 ... &id=290339
SM LC-LC duplex kábel 20m
https://www.fs.com/de-en/products/40205 ... &id=302704
363EUR
Ha csak SFP/1Gbps modult választasz hozzá, akkor csak 325EUR
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1018
István és Mishow hozzászólása is hasznos és érdemes rájuk hallgatni.
Saját vélemény, ami nem túl hifi kompatibilis: Az utóbbi időben felértékelődött számomra a zenehallgatással töltött idő. Ezért a digitális kábelekkel való "próbálkozást" teljesen elengedtem. Legyen jó minőségű, tudja az új szabványokat és ne legyen drága. Nekem most ez a fontos. Inkább meghallgatok még egy lemezt ha marad még rendelkezésre álló idő.
Jó értelemben véve persze irigylem, aki a digitális vonalat is ki tudja maxolni otthon (akár a táp vagy egyéb analóg vonalak mellett).

Saját vélemény, ami nem túl hifi kompatibilis: Az utóbbi időben felértékelődött számomra a zenehallgatással töltött idő. Ezért a digitális kábelekkel való "próbálkozást" teljesen elengedtem. Legyen jó minőségű, tudja az új szabványokat és ne legyen drága. Nekem most ez a fontos. Inkább meghallgatok még egy lemezt ha marad még rendelkezésre álló idő.

Jó értelemben véve persze irigylem, aki a digitális vonalat is ki tudja maxolni otthon (akár a táp vagy egyéb analóg vonalak mellett).
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
sutemenyx írta: ↑2022.07.26., kedd 08:52Én azért javasoltam a meglévő felállásnál maradást, mert a lan kérdéskör nagyon összetett. A hang függ a szolgáltatói routertől, annak tápjától, a további köztes eszközöktől (switch), azok tápjaitól, a zenelejátszón kívül csatlakoztatott további eszközöktől és valószínűleg tápjaiktól, és aztán persze függ a lan kábelektől is.
Ha valaki a kábelekkel kezdi, szerintem óhatatlanul tévútra kerül. Hiába ruház be többtíz vagy többszázezer forintot lan kábelbe, ha aztán a felsorolt egyéb eszközök cseréjekor kiderül, hogy mégsem jó.
Én tömör réz vezetős lan (cat6,7,8) kábelt javaslok amíg nincs minden más kimaxolva, az mindenféle szempontból “korrekt”. Behúzott falikábelnek szokták árulni őket.
Elnezest Gyuri-tol, hogy ideztem. En erre gondoltam, hogy milyen egyszeru egy kabelt kiprobalni mert azert egy routerban kicserelni a kondikat az nem mindenkinek megy (sajnos). :)Rock60 írta: ↑2022.06.24., pén. 16:45Kop,kop !
Hazaérkezett a Supra Cat 8 utp kábel.
Bepattintottam a router és a set-up box közé a gyári, sárga, tartozékként kapott cat5 madzag helyére.
Első pillanattól drasztikus változás - tér, levegő, finomság, dinamika - tudjátok.
Megtáltosodott a Quad. Mi lesz, ha be is járódik?
Köszönöm mindenkinek a segítséget, különösen mishow mesternek, akitől az ötletet kaptam, eszembe nem jutott volna...
Üdv.
Gyuri
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
3. pont: NE hagyd így, ahogy van. Az a Naim streamer ennél a rendszernél sokkal jobb kiszolgálást érdemel!
2. pont: A rendszered gyenge láncszeme jelenleg szerintem is egyértelműen a 20m CAT5; ha hifis szempontokat elengedjük, 2022-ben a CAT5 ma már akkor is a vicc kategóri - ezt nem én mondom, hanem a barátom aki nálunk a házi "rendszergazda"; ha van módod átállni optikai rendszerre (ahogy István írta), tedd meg; ha nincs, vagy nem akarsz ezzel kínlódni, akkor is feltétlenül húzd ki a falból a CAT5-öt, és húzass be a helyére tömör vezetős CAT7 vagy CAT8 kábelt; ahogy Süti írta: semi extra, ne költs csilliárdokat márkás (hifi) kábelre, csak normális minőség legyen; nekem nincs erre tippem, de valaki itt biztosan segít;
1. pont: Nekem van Vention CAT8 és Supra CAT8 kábelem is, mindkettő szerelt, és a Supra 1m-es, a Ventionből van 1m és 2m; a router (MikroTik) és a streamer (Auralic Mini) közt használom; teljesen más a két hang - a Vention a "hifis" dolgokban jó: gyors, szellős, ritmikus, feszes, jó sávszélekkel, de összességében nekem egy idő után kicsit fárasztóvá válik - ami érdekes, hogy a 2m-es darab kicsit másabb hang, valahogy tovább hallgatható, nem nagy a különbség de határozottan hallani; a Supra más világ, kerek, egész, gyönyörű közepek, artikulált beszéd- és énekhang, sima hegedű, telt "igazi" zongora; szerintem a Naim meghálálná, de persze nem mindegy, mit hallgatsz, mert a Supra előnye finom jazzen és komolyzenén jön ki; zúzósabb zenékhez, pop-rock-elektronikus műfajok a Vention még akár jobban is passzolhat.
Szóval elsődlegesen azzal a 20m CAT5-tel kezdenék valamit, mert bár abban igaza van Sütinek, hogy utána még bőven el lehet veszni a switchek, routerek, tápolások és más fejlesztések erdejében (előre szólok: "neverendig story"), de ha a jel az első 20m-en máris elmegy a lecsóba, akkor utána hiába a többi fejlesztés.
- mishow
- V.I.P.
Ha megengeded, összekombinálnám Süti és István válaszait és a saját tapasztalataimat, ennek alapján pár dolgot merek mondani. A logokai sorrend miatt engedelmeddel visszafelé haladnék a kérdés/válaszokkal:Arpi82 írta: ↑2022.07.25., hétf. 21:48Adott egy Telekom router innen megy kb 20m sima cat5e kábel a switchbe, onnan 1m Vention kábel a streamerbe (Naim nd5xs2) .
A következő opciókon gondolkozom:
1.A switch-től a streamer -ig az utolsó 1m ethernet kábelt jobbra cserélni. Nem gondolok valami túl drágára, pl. Supra Cable cat8 (17.000 Ft) vagy hasonló.
2. A router - től a switch-ig(sima Tp link) kicserélni a kábelt mondjuk cat8 - ra. Itt nyilván extra márkás kábel nem jöhet szóba a hossza miatt.
3. Hagyjam az egészet úgy ahogy van.
3. pont: NE hagyd így, ahogy van. Az a Naim streamer ennél a rendszernél sokkal jobb kiszolgálást érdemel!
2. pont: A rendszered gyenge láncszeme jelenleg szerintem is egyértelműen a 20m CAT5; ha hifis szempontokat elengedjük, 2022-ben a CAT5 ma már akkor is a vicc kategóri - ezt nem én mondom, hanem a barátom aki nálunk a házi "rendszergazda"; ha van módod átállni optikai rendszerre (ahogy István írta), tedd meg; ha nincs, vagy nem akarsz ezzel kínlódni, akkor is feltétlenül húzd ki a falból a CAT5-öt, és húzass be a helyére tömör vezetős CAT7 vagy CAT8 kábelt; ahogy Süti írta: semi extra, ne költs csilliárdokat márkás (hifi) kábelre, csak normális minőség legyen; nekem nincs erre tippem, de valaki itt biztosan segít;
1. pont: Nekem van Vention CAT8 és Supra CAT8 kábelem is, mindkettő szerelt, és a Supra 1m-es, a Ventionből van 1m és 2m; a router (MikroTik) és a streamer (Auralic Mini) közt használom; teljesen más a két hang - a Vention a "hifis" dolgokban jó: gyors, szellős, ritmikus, feszes, jó sávszélekkel, de összességében nekem egy idő után kicsit fárasztóvá válik - ami érdekes, hogy a 2m-es darab kicsit másabb hang, valahogy tovább hallgatható, nem nagy a különbség de határozottan hallani; a Supra más világ, kerek, egész, gyönyörű közepek, artikulált beszéd- és énekhang, sima hegedű, telt "igazi" zongora; szerintem a Naim meghálálná, de persze nem mindegy, mit hallgatsz, mert a Supra előnye finom jazzen és komolyzenén jön ki; zúzósabb zenékhez, pop-rock-elektronikus műfajok a Vention még akár jobban is passzolhat.
Szóval elsődlegesen azzal a 20m CAT5-tel kezdenék valamit, mert bár abban igaza van Sütinek, hogy utána még bőven el lehet veszni a switchek, routerek, tápolások és más fejlesztések erdejében (előre szólok: "neverendig story"), de ha a jel az első 20m-en máris elmegy a lecsóba, akkor utána hiába a többi fejlesztés.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Én azért javasoltam a meglévő felállásnál maradást, mert a lan kérdéskör nagyon összetett. A hang függ a szolgáltatói routertől, annak tápjától, a további köztes eszközöktől (switch), azok tápjaitól, a zenelejátszón kívül csatlakoztatott további eszközöktől és valószínűleg tápjaiktól, és aztán persze függ a lan kábelektől is.
Ha valaki a kábelekkel kezdi, szerintem óhatatlanul tévútra kerül. Hiába ruház be többtíz vagy többszázezer forintot lan kábelbe, ha aztán a felsorolt egyéb eszközök cseréjekor kiderül, hogy mégsem jó.
Én tömör réz vezetős lan (cat6,7,8) kábelt javaslok amíg nincs minden más kimaxolva, az mindenféle szempontból “korrekt”. Behúzott falikábelnek szokták árulni őket.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Szia, Árpi !
Kukkants rá a 06. 24. 16:45 - kommentemre.
Az eltelt idő csak megerősítette az első tapasztalatomat.
Nagyon jó a Supra kábel, és nem csak azért, mert cat8, úgyhogy szerintem mindenképpen próbáld ki !
Gyuri
Kukkants rá a 06. 24. 16:45 - kommentemre.
Az eltelt idő csak megerősítette az első tapasztalatomat.
Nagyon jó a Supra kábel, és nem csak azért, mert cat8, úgyhogy szerintem mindenképpen próbáld ki !
Gyuri
És így legalább nem az lesz, hogy esetleg mindenképpen bele akarsz hallani valamit, hisz drágán vetted.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3283
Lehet letét ellenében kipróbálni ilyen kábeleket. Ha izgat a dolog, megér egy próbát. Veszteni semmit sem vesztesz vele.
És így legalább nem az lesz, hogy esetleg mindenképpen bele akarsz hallani valamit, hisz drágán vetted.
Csak a Marantz! :-D
Kb nálam is ilyen lépcsőkben, méter távolságban jut el a CA851N médiajátszóhoz a NET. A 20m CAT kábel már tud kritikus lenni, switch-el és switch nélkül is. 20m high-end flancos (100-200eFt?) CAT kábelt nem, normál CAT5e, CAT6, CAT7 kábeleket próbáltam. Bizony ezek mind eltértek egy keveset hangzásban is. 20m hosszan nem csak közvetítenek galvanikus villamos zajt, hanem útközben fel is szedik, pedig a CAT6, CAT7 már duplán árnyékolt. Ami egyértelművé tette a más út keresést, hogy a 20m hosszon egyik kábel sem volt képes 1Gbps sebességre beállni. Az igaz, hogy az audio-sztrímerek 99%-*na nem megy 1Gbps-el, csak 100Mbps-el, de azért a kábelen illene szép "eye" alakkal átmenni az RX-TX szimmetrikus jeleknek 1Gbps-el is..Arpi82 írta: ↑2022.07.25., hétf. 21:48Ethernet kábellel kapcsolatban lenne kérdésem:
Jelenleg egyszerű kábelekkel van összekötve a rendszer, vajon érdemes lenne -e rajta variálni?
Adott egy Telekom router innen megy kb 20m sima cat5e kábel a switchbe, onnan 1m Vention kábel a streamerbe (Naim nd5xs2) .
A következő opciókon gondolkozom:
1.A switch-től a streamer -ig az utolsó 1m ethernet kábelt jobbra cserélni. Nem gondolok valami túl drágára, pl. Supra Cable cat8 (17.000 Ft) vagy hasonló.
2. A router - től a switch-ig(sima Tp link) kicserélni a kábelt mondjuk cat8 - ra. Itt nyilván extra márkás kábel nem jöhet szóba a hossza miatt.
3. Hagyjam az egészet úgy ahogy van.
A megoldás fiberNET lett, Mikrotik CRS305-1G-4S+IN, SM single módusú üvegkábel és a CRS305-ben SFP+ modulokkal. Üveg nem szállít és nem vesz fel környezeti zajt. Maga az SM 9/125um kábel alkalmas 100km/10Gbps-re SFP+ modulokkal is. Tehát a fiberNET kábelben szükségtelen "high-end"-re fényezni és azt sokkal drágábban kínálni.
A CRS305 audio környezetben az EtherREGEN switch-el szemben is magasabbra van értékelve audiphilestyle fórumon:
https://audiophilestyle.com/forums/topi ... /#comments