Nem, nem azért mondtam, hanem azért, mert a PVC-snek jobb hangja van. A teflonosnak kevésbé, sejtem is, hogy miért, ők is az új szériájú ezüstjük szigetelését lecserélték inkább polietilénre. Szintén - sejtem is, hogy miért. Viszont a teflonos az vékonyabb ugyanolyan keresztmetszetüből, így pl befér dc dugóba. Valamint kisfeszultségen nem tapasztaltam közvetlenül, hogy ne lenne jó a teflonos, 230V-os tápkábelben viszont igen, azokat összehasonlítottam.Rock60 írta: ↑2022.07.22., pén. 10:28Elszámoltam magam. Két ér SOCP, föld gagyi, így 26-ra jön ki.
Nem tudom, hogy a 16 - osnak milyen a szigetelése, a 18-asnak tudom, hogy teflon, és Süti mondta, hogy olyat csak akkor használ, ha törpefeszhez kell, mert a PVC szigetelésűek jobban beváltak neki, ezért mondta a 14-est.
Ha jól emlékszem Bese is 2.5-ös tömörből készíti a tápkábeleit.
Túl sok kisérletezésbe már amúgy sem kezdek vékonyabb drótok felé, mert már felszabdaltam a százezernyi kábelt.
Én egyáltalán nem értek hozzá, de ha csak a terhelést nézzük, mindenhova elég lenne a vékonyabb, a párszáz wattot felvevő integráltnak is, szóval gondolom más szempontok is szerepet játszanak.
Aztán, lehet hogy kevés lesz, ahogy így végignézek a készülékek garmadán, ami még hiányzik, ahhoz lehet hogy veszek pár méter tizenhatost.
A 14-est pedig azért javasoltam, mert tisztán tapasztalati úton, a 12-es már sok, a 16-os viszont tud lenni kevés.