Kaptam Kimbertől kölcsön egy általa korábban, a felszámolt CD-jéhez használt táp kábelt (hogy pontosan milyen, nem tudom, remélem majd leírja, annyi tudok, hogy viszonylag vastag, tömör réz). Elhozta a talira, de eszembe sem jutott bekötni, mert annyira szkeptikus vagyok én ezzel, és annyira érdektelen. A tali végén, szinte már a cipő felvétel közben azért mondta, hogy tegyük be, mit mutat nálam. Mondom, jó, legyen. Lássuk (hallgassuk). Bekötöttem a PM-11-be a gyári PC kábel helyére.
Aztán csak néztem, hogy mi a fene, hallom a változást.

És meg is tudom nagyjából fogalmazni a különbséget. Persze nem fogok olyan kifejezéseket használni, hogy kategória ugrás, meg a szomszéd is átjött, mivel a 40cm-es falon keresztül is hallani a különbséget, mert nem, messze nem. Amit hallottam, az az, hogy a magasak kevésbé tűntek harsánynak (elsőre úgy tűnt, kevesebb, de nem, csak más), és a mélyek is megváltoztak. Utóbbi úgy tűnt, kevesebb szub basszust tartalmaz, viszont kicsit hosszabban hallgatva, inkább az utózengés mértéke csökkent valamelyest.
Mintha minden kicsit kontrolláltabb lenne. De még hallgatni fogom sokat, aztán meglátjuk, hosszú távon, milyennek érzem.
Sosem gondoltam volna, hogy én ezt valaha is hallani fogom, és most tessék. Nem, neeeem akarok újabb ösvényre lépni. Miért hoztad nekem ezt el kedves Kimber...?