Az igazából nem kétféle bekötési lehetőség, hanem un. bikábelezés. Ez azt jelenti, hogy külön megy egy kábel a magas és egy a mély hangszóróhoz. (Vagy ahogy éppen a hangváltó meg van szoborva több utas rendszerek esetén.)
Szóval neked mindkét terminált be kell kötnöd, ami megoldható un. jumper-el is, ami azt jelenti, hogy a két terminált összekötöd, és csak az egyiket kötöd össze az erősítővel.
Itt érdemes kísérletezni, hogy ha az alsót (általában az a mély) vagy a felsőt kötöd az erősítőre és melyik a jobb. Persze lehetőség van az erősítőről két külön kábellel összekötni a hangfalat ezt hívják biwire módszernek. Elvileg ez a legjobb, bár ezt sokan vitatják, és van hogy igaz is.
Ez is olyan mint a puding : próbája az evés, jelen esetbe a meghallgatás, és hogy hogyan tetszik jobban (fontos, hogy neked, nem a havernak ...
Én személy szerint a H/K erősítőhöz nem biztos, hogy angol hangfalat nagyon ajánlanék, B&W-t (nagyon jól ismerem őket, nekem is van belőle jópár) semmiképp. Teljesen más hangzásvilág, és csak összekutyulod vele a dolgot.
Talán ez a német-olasz (Phonar, Sonus Faber stb.) vonal bejöhet, ha túl élénknek érzed (bár H/K erősítőt általában pont az élénk hangot kedvelők szoktak venni, aztán rákötnek egy JBL-t és hajrá ... ) de szerintem nem biztos, hogy jó irány az ha ellentétes hangkaraktereket párosítasz össze úgy, hogy elveszed tőlük amiben jók. (Ezt én kissé leegyszerűsítve hibát hibával javításnak hívom, bár tudom, hogy ez így elég béna megfogalmazás.)
Én inkább - ha nem kedveled azt az élénk hangot ami a H/K-k sajátja, és amiért sokan szeretik - eladnám, és az árán vennék egy visszafogottabb hangú angol vasat, és ahhoz keresnék angol hangsugárzót, ha már vágyol egy kis angol hifire.
Pl. A Castle-hoz amit itt belinkeltek egy NAD tökéletes választás lehet, vagy a JPW-hez mondjuk egy Cambrige Audio. (És az ellenkezője is igaz, hiszen mindenkinek más az ízlése.)
Azért is nehéz mit mondani, mert szerintem a H/K nem éppen az általad említett klasszikus-jazz vonal hallgatására a legjobb. (Inkább a dögösebb műfaj.) De ez csak az én véleményem.
Ismeretségi körömben is van pár H/K fan, de ők általában mind rockot és rokonaikat hallgatnak.
Szóval végkövetkeztetésként (bár tudom ezt így könnyű kimondani) a jelzett műfajhoz én inkább valami más erősítőt keresnék, a H/K árából.