Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

fericske
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 31

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fericske »

Tctronic írta:
2022.06.24., pén. 14:27
Igen sokan így gondolkodnak de azért ettől bonyolultabb a dolog.... Sajnos nagyon keveseknek adatik meg, hogy a nulláról ezt meg tudják ugrani....(2022.03.-ban bejegyzett cég)

Biztos vagyok benne, hogy vannak kvalitásai az úriembernek, és hogy kvalifikált ismeretségi köre van. Nagyjából ennyi elég is egy ambiciózus embernek. Szerintem nem kell túlgondolni ezt. :smile53:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2833

Hozzászólás Szerző: tunerman »

bigkópé írta:
2022.06.24., pén. 13:07
Nos jól ki lett tárgyalva. :D Nekem az jött át, hogy biztosan nem jó. Szerintetek. Sőt valaki szerint csúnya is. Nos szerintem ez nem így van. Valahol az egész vélemény halmazban az látszik, az hallatszik ki, hogy ez a készülék magyar gyártmányú, de nem én gyártom. Hangját még senki sem hallotta, de már a negatív vélemény megjelent. Úgy érzem, kézen fogható a "jó" magyarosch irigység. Látván az itt véleményt mondó tisztelt urak egy két munkáját, nos azokhoz képest ez az erősítő csodaszép. Ráadásul semmi sem bizonyítja, hogy rosszabbul szól, mint például egy TJ. által amerikai használt alkatrészekkel tele épített 3 Wattos elektronika. Persze sorolhatnám tovább is. Az viszont igaz, hogy a jelvezetékek hosszabbak 25cm-el mint egy másik erősítőben. Ezt én is úgy vélem. De azt még senki sem bizonyította be, hogy ezt a hangminőség megszenvedi. Ez olyan internetes DIY-os hülyeség.
A piacon való megjelenés sem ilyen egyszerű, mint ahogy írjátok. Gondoljunk csak bele Kondo munkásságára. Ő is egy drága készülékkel tört be a piacra. Pedig ő csak 1 ember volt. Ennek az erősítőnek a létrehozásában egy mérnök, egy régi erősítő tervező, és a cég tulaja vett részt. Három ember több évi munkájának a gyümölcse.
Az árát én is várom, ugyanis ezen múlik, hogy megbírom-e venni. Viszont az is igaz, külföldön akarják elsősorban forgalmazni.
Nos nekem ez a véleményem erről a masináról.
Mivel megemlitettél a hozzászólásodban...amivel én az erősítéstechnika területén foglakozom, annak nincs sehol közös pontja az általad kérdezett gyártmánnyal, kár volt itt szóba hozni.
Szakmai kérdések esetén az AVX megfelő topikjában találkozhatunk (az a 3 wattos beszólás pedig egyszerűen nem fedi a valóságot).
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

bigkópé írta:
Nos jól ki lett tárgyalva. :D Nekem az jött át, hogy biztosan nem jó. Szerintetek. Sőt valaki szerint csúnya is. Nos szerintem ez nem így van. Valahol az egész vélemény halmazban az látszik, az hallatszik ki, hogy ez a készülék magyar gyártmányú, de nem én gyártom. Hangját még senki sem hallotta, de már a negatív vélemény megjelent. Úgy érzem, kézen fogható a "jó" magyarosch irigység. Látván az itt véleményt mondó tisztelt urak egy két munkáját, nos azokhoz képest ez az erősítő csodaszép. Ráadásul semmi sem bizonyítja, hogy rosszabbul szól, mint például egy TJ. által amerikai használt alkatrészekkel tele épített 3 Wattos elektronika. Persze sorolhatnám tovább is. Az viszont igaz, hogy a jelvezetékek hosszabbak 25cm-el mint egy másik erősítőben. Ezt én is úgy vélem. De azt még senki sem bizonyította be, hogy ezt a hangminőség megszenvedi. Ez olyan internetes DIY-os hülyeség.
A piacon való megjelenés sem ilyen egyszerű, mint ahogy írjátok. Gondoljunk csak bele Kondo munkásságára. Ő is egy drága készülékkel tört be a piacra. Pedig ő csak 1 ember volt. Ennek az erősítőnek a létrehozásában egy mérnök, egy régi erősítő tervező, és a cég tulaja vett részt. Három ember több évi munkájának a gyümölcse.
Az árát én is várom, ugyanis ezen múlik, hogy megbírom-e venni. Viszont az is igaz, külföldön akarják elsősorban forgalmazni.
Ha van egy prekoncepciód megspékelve egy megelőlegezett kognitív disszonancia redukcióval, akkor minek teszel fel kérdést vele kapcsolatban? Rettenetesen sajnálom, hogy aki megpróbált objektív véleményt írni annak a meglátásai nem illeszkednek szépen a rózsaszín felhődbe, dehát a véleményünket kérdezted. Arra kellett volna inkább kérned, hogy rajongjunk együtt veled. :D
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2745

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

fericske írta:
2022.06.24., pén. 13:59

Úgy vélem nem jól értelmezed a Schablauer terméket.
Te is audiophile szempontból ítéled meg, mint itt a többiek - velem együtt - , mivel ez egy ilyen közösség itt.
"A hangminőség oltárán áldozunk."
Schablauer nem audiophile terméket készített - és fog beárazni, függően attól milyen visszajelzéseket kap a rendezvényein megjelent elittől - hanem egy életérzést. Luxus életérzést. Számokban ez legalább 10x-es szorzót jelent (lehet szerény vagyok), ahhoz képest ha ez egy csúcs audiophile eszköznek készült volna. Legalább 10x-est.
Nem akar kereskedni vele, ezer, tízezer darabokat eladni belőle, Kínában gyártatni olcsón futószalagon, meg ilyesmit.
Elad pár tucatot azoknak akik meg tudják fizetni azt amit kér érte.
S azok akik ezt megveszik, jobban fogják érezni magukat a bőrükben, egy újabb önigazolás az elit önérzetüknek.
Hiába is próbálnál beszélni egy ilyennel, hogy tudsz mutatni olyat ami jobb hangminőséget képvisel ehhez képest töredék áron. Oda sem figyelne rád, ha nem vagy vele egy szinten (vagyon, egzisztencia).
Schablauer ezekre alapoz.
Ha csak egyet ad el már megtérül a befektetése, és tudja, hogy ott senkit nem érdekel az audiophile kritika, nem fogják buktatni az üzletét.
Okosan csinálja egyébként.
Gondolom rájött, hogy a high-end audio főleg sznobizmus. A gazdagoknak mindent el lehet adni, ha jól van tálalva, és erre ő még rátett egy lapáttal. Aki meg szeret zenét hallgatni az egy olcsó BT eszközön is tudja azt élvezni.
Nem fog középszerű termékekkel vacakolni középszerű árakon, versenyezni ezernyi más gyártóval, hogy talán évtizedek alatt kivívhat némi reputációt és stabil profitot, egy csomó nyűg és meló után.
Szervez exkluzív rendezvényeket ahol kábít, részt vesz exkluzív rendezvényeken ahol simul és eladja magát meg a cuccot.
Nem izzad a melóban, stresszeli magát a piaci helyzeten, az elitnek mindig volt, van pénze mindenre is. Pezsgőzik, whisky-zik, közben dől a lé.
Erről szól ez az egész, szerintem, nem a hangminőségről, főképp nem az ár/érték arányról.

Persze kíváncsian várom, milyen kézzelfogható információkat szolgáltasz majd erről, ha kitartasz elhatározásod mellett. :smile53:
Igen sokan így gondolkodnak de azért ettől bonyolultabb a dolog.... Sajnos nagyon keveseknek adatik meg, hogy a nulláról ezt meg tudják ugrani....(2022.03.-ban bejegyzett cég)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

fericske
Újonc fórumos
Újonc fórumos

bigkópé írta:
Úgy vélem nem jól értelmezed a Schablauer terméket.
Te is audiophile szempontból ítéled meg, mint itt a többiek - velem együtt - , mivel ez egy ilyen közösség itt.
"A hangminőség oltárán áldozunk."
Schablauer nem audiophile terméket készített - és fog beárazni, függően attól milyen visszajelzéseket kap a rendezvényein megjelent elittől - hanem egy életérzést. Luxus életérzést. Számokban ez legalább 10x-es szorzót jelent (lehet szerény vagyok), ahhoz képest ha ez egy csúcs audiophile eszköznek készült volna. Legalább 10x-est.
Nem akar kereskedni vele, ezer, tízezer darabokat eladni belőle, Kínában gyártatni olcsón futószalagon, meg ilyesmit.
Elad pár tucatot azoknak akik meg tudják fizetni azt amit kér érte.
S azok akik ezt megveszik, jobban fogják érezni magukat a bőrükben, egy újabb önigazolás az elit önérzetüknek.
Hiába is próbálnál beszélni egy ilyennel, hogy tudsz mutatni olyat ami jobb hangminőséget képvisel ehhez képest töredék áron. Oda sem figyelne rád, ha nem vagy vele egy szinten (vagyon, egzisztencia).
Schablauer ezekre alapoz.
Ha csak egyet ad el már megtérül a befektetése, és tudja, hogy ott senkit nem érdekel az audiophile kritika, nem fogják buktatni az üzletét.
Okosan csinálja egyébként.
Gondolom rájött, hogy a high-end audio főleg sznobizmus. A gazdagoknak mindent el lehet adni, ha jól van tálalva, és erre ő még rátett egy lapáttal. Aki meg szeret zenét hallgatni az egy olcsó BT eszközön is tudja azt élvezni.
Nem fog középszerű termékekkel vacakolni középszerű árakon, versenyezni ezernyi más gyártóval, hogy talán évtizedek alatt kivívhat némi reputációt és stabil profitot, egy csomó nyűg és meló után.
Szervez exkluzív rendezvényeket ahol kábít, részt vesz exkluzív rendezvényeken ahol simul és eladja magát meg a cuccot.
Nem izzad a melóban, stresszeli magát a piaci helyzeten, az elitnek mindig volt, van pénze mindenre is. Pezsgőzik, whisky-zik, közben dől a lé.
Erről szól ez az egész, szerintem, nem a hangminőségről, főképp nem az ár/érték arányról.

Persze kíváncsian várom, milyen kézzelfogható információkat szolgáltasz majd erről, ha kitartasz elhatározásod mellett. :smile53:

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2745

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Szerintem maga a dizájn tök jó. Egy baj van vele, ha jól látom ez csak egy erősítő. Önmagában tök jól mutat, de a többi elektronika társaságában elveszíti a varázsát. Még lehet idegenül is nézne ki... Nem tudom milyen egyéb High-End komponensekkel mutatna jól, mit lehetne mellé tenni hasonló kinézettel. Sajnos vagy nem egy jó kinézet, vagy inkább egyedi dizájn is kell az eladáshoz. Ugye a nappalinkban általában többet látjuk a Hifi cuccunkat mint amennyit hallgatjuk. (Én nem feltétlenül így választok, de azért egy minimális kinézeti szint még nekem is kell, meg szerintem mindenkinek.... Ha pl. szálka belemegy a kezünkbe az erősítő kávájábol, mert nincs lecsiszolva a raklapból bontott fa, azért az elgondolkodtató na....Csak egy szándékosan durva példa)
A luxustermékek piaca nagyon nehéz és bonyolult terület... Minden gyártó ide szeretne betörni, mert nyilván a profit itt a legmagasabb. Itt már nem az ár domináns, hanem egyéb szempontok. A bent lévők foggal körömmel védik pozíciójukat, és idegenek nagyon nehezen tudnak bekerülni. A másik ami eszembe jutott, hogy a legdrágább hifi cuccokat hallgatják a legkevesebbet szerintem....

Csak egy hasonló példa: Ismerősöm modernkori szántó-vető gazda. Vett egy hiper-szuper traktort sok 10 millió forintért. Megkérdeztük tőle, hogy tudja hogy mi-micsoda a fülkében, egyáltalán szüksége van erre? Azt mondta nem tudja, nem is érdekli de a "szomszéd" gazda is ilyet vett, nehogy már azt mondja, hogy csóró, nem engedheti meg magának.....
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

sutemenyx írta:
2022.06.24., pén. 11:33
alto írta:
2022.06.24., pén. 11:17
sutemenyx írta:
2022.06.24., pén. 09:37

Egyébként jó lenne megtudni, hogy miért. Neked mi a véleményed?
Mert ez alapvetően a bizalomról szól. A vevőnek bíznia kell a cégben, hogyha kifizet 10-20-30 milliót egy ilyen termékért, akkor az működőképes lesz 5-10 múlva is, vagy ha mégis elromlik, akkor még lesz, aki megjavítja, ha meg el akarná adni, akkor nem jár úgy, hogy egy megszűnt, rég elfeledett cég terméke a kutyát nem fog érdekelni.

Ez olyan mint a luxus sportautó. Ha ilyenre vágysz, és van rá 200 milliód, akkor mit néznél, egy Ferrarit vagy a Jóska és Pista Kft. csoda verdáját?
Jó, tehát akkor ebből azt lehet levonni tanulságként, hogy ebben a témában talán többet számít az általad leírt megbízhatóság, mint maga a termék. Nade ezt a megbízhatóságot gondolom csak a piacon eltöltött 10évekkel lehet csak megszerezni. Viszont ha valaki ultra high-end szegmensbe akar pozicionalni, akkor hogy tud úgy fennmaradni mondjuk 20évig, hogy közben alig tud valamit eladni?
Esetleg a folyamatosan fenntartott ultra high-end modellek mellett szükségszerűen olcsóbb szegmensebe is muszáj gyártania, amiből megél? S aztán majd ha eltelt elég idő és már ismerik, onnantól lesznek talán kelendőek a komolyabb cuccai?
Ha igen, akkor ebben az esetben mi garantálja, hogy nem skatulyázzák be középszerűnek?
Nyilván a terméknek is jónak kell lenni, nem hülyék a vevők, hogy megvegyenek valamit, aminek nem jobb a hangja mint a tizedáron megvehető konkurens terméknek.

A második mondatodra megint autós példát tudok hozni. Nézd meg az Audi történetét, teljesen átlagos gyártóként kezdték, és hosszú évek alatt, szívós munkával küzdöttél fel magukat a prémium kategóriába, a Mercedes és a BMW mellé.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2060

Hozzászólás Szerző: wittao »

A bementválasztó és hangerőszabályzó kívül bazári számomra, de mindezt félretéve szívesen meghallgatnám.
Sok olyan termék van, ami külsőre még műszaki szemmel nézve is imponáló és 1 perc hallgatózás utána "kéremkaccsójjaki".
A hangbéli kvalitásokat kép alapján eldönteni elég merész dolog szerintem.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

bigkópé
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: bigkópé »

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

alto írta:
2022.06.24., pén. 11:17
sutemenyx írta:
alto írta:
2022.06.24., pén. 09:33

Láttam én már az utóbbi 20 évben jó néhány ilyen magyar ultra high-end próbálkozást, többnyire nyom nélkül tűntek el, mint könnyek az esőben. Eszméletlen nehéz erre a speciális piacra betörni és megmaradni, főleg Magyarországról.
Mert ez alapvetően a bizalomról szól. A vevőnek bíznia kell a cégben, hogyha kifizet 10-20-30 milliót egy ilyen termékért, akkor az működőképes lesz 5-10 múlva is, vagy ha mégis elromlik, akkor még lesz, aki megjavítja, ha meg el akarná adni, akkor nem jár úgy, hogy egy megszűnt, rég elfeledett cég terméke a kutyát nem fog érdekelni.

Ez olyan mint a luxus sportautó. Ha ilyenre vágysz, és van rá 200 milliód, akkor mit néznél, egy Ferrarit vagy a Jóska és Pista Kft. csoda verdáját?
Jó, tehát akkor ebből azt lehet levonni tanulságként, hogy ebben a témában talán többet számít az általad leírt megbízhatóság, mint maga a termék. Nade ezt a megbízhatóságot gondolom csak a piacon eltöltött 10évekkel lehet csak megszerezni. Viszont ha valaki ultra high-end szegmensbe akar pozicionalni, akkor hogy tud úgy fennmaradni mondjuk 20évig, hogy közben alig tud valamit eladni?
Esetleg a folyamatosan fenntartott ultra high-end modellek mellett szükségszerűen olcsóbb szegmensebe is muszáj gyártania, amiből megél? S aztán majd ha eltelt elég idő és már ismerik, onnantól lesznek talán kelendőek a komolyabb cuccai?
Ha igen, akkor ebben az esetben mi garantálja, hogy nem skatulyázzák be középszerűnek?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
alto írta:
avl2 írta:
2022.06.24., pén. 09:05

sajnos ez egyre tömegesebb, gyakoribb (ugy latszik bevalt, ha ennyire erre megy sok gyártó) - nem csak hifiben

15+ éve is ezt mondtuk jónéhány dologra: overdesigned, underengineered
Láttam én már az utóbbi 20 évben jó néhány ilyen magyar ultra high-end próbálkozást, többnyire nyom nélkül tűntek el, mint könnyek az esőben. Eszméletlen nehéz erre a speciális piacra betörni és megmaradni, főleg Magyarországról.

BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1233

Hozzászólás Szerző: -CB- »

istvan01 írta:
2022.06.24., pén. 10:46
Akinek ez a világító elefánt-mellbimbó bejön? Az megérdemli, mert ez messze nem a "hangról-zenéről" szól, Giccs a köbön.
Aztán a hang? lehet olyan készülék minőségpozícióban talán 400eFt.
/Igaz, én a saját DIY csövesem csőkészlete ennél jóval többe fáj, de nem is kiállítási dísz.
Ez egy extravagáns design. Nem lehet minden vas egy sarkos, fekete kockában. Nem néz ki az rosszul egy hozzá passzoló környezetben. Mondjuk fotózhatták volna vmi Tannoy fallal, vagy Sonus Faberrel

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3523

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Akinek ez a világító elefánt-mellbimbó bejön? Az megérdemli, mert ez messze nem a "hangról-zenéről" szól, Giccs a köbön.
Aztán a hang? lehet olyan készülék minőségpozícióban talán 400eFt.
/Igaz, a saját DIY csövesem DHT csőkészlete 400eFt-nél többe fáj, de nem is kiállítási dísz.
Csatolmányok
6347EF4B-5857-4428-805C-E0C354B572AF.jpeg
6347EF4B-5857-4428-805C-E0C354B572AF.jpeg (245.43 KiB) Megtekintve 1501 alkalommal

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1233

Hozzászólás Szerző: -CB- »

sutemenyx írta:
alto írta:
avl2 írta:

sajnos ez egyre tömegesebb, gyakoribb (ugy latszik bevalt, ha ennyire erre megy sok gyártó) - nem csak hifiben

Szvsz. van némi sznobizmus ebben a hobbiban. Inkább vesznek az emberek nagy nevű Angol, Francia, Olasz, USA, Japán termékeket, mint egy kelet-európai startup vállalkozás teremtményeit. Részben érthető. Vagy befut, vagy elbukik. Utóbbi esélyesebb, ezáltal az esetleges eladhatósága is a 0-hoz konvergál.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

alto írta:
avl2 írta:
sutemenyx írta:
2022.06.24., pén. 08:50
...a bevált receptet követi, a külsővel próbál ...

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

avl2 írta:
sutemenyx írta:

BARTIMEX AUDIO Honlap

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

tunerman írta:
2022.06.24., pén. 09:02
sutemenyx írta:
bigkópé írta:
2022.06.23., csüt. 11:37
Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.
https://www.youtube.com/watch?v=8oG94T3GQGE
Egy szó mint száz, a bevált receptet követi, a külsővel próbál beférkőzni az elmédbe. Ráadásul a weboldalon semmilyen műszaki dolog nincs leírva még említés szintjén sem, csak a handabanda van ott. Az olcsóbbik alkatrészest hangra nyugodtan egy kalap alá lehet venni egy Primalunával vagy egy Qualitonnal. Ha azoknál jelentősen többe kerül, akkor azt a jelentősen többet a dobozra fizeted ki. Azt meg neked kell eldönteni, hogy szánsz-e annyit dobozra.
Csatlakozom a hozzászóláshoz - jól kihangsúlyozva a videóban -, az érték "kivül" van :smile53:
TJ.
én még az "érték"-et is idézöjelbe teszem

tényleg problémásnak látom a kinézet túlhangsúlyozását, a látszattal túlzott mértékü törödést
nyilván nem ez az 1 cucc okoz társadalmi szinten gondokat, hanem, hogy rengeteg területen ez van

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

sutemenyx írta:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2833

Hozzászólás Szerző: tunerman »

sutemenyx írta:
bigkópé írta:
Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.
Egy szó mint száz, a bevált receptet követi, a külsővel próbál beférkőzni az elmédbe. Ráadásul a weboldalon semmilyen műszaki dolog nincs leírva még említés szintjén sem, csak a handabanda van ott. Az olcsóbbik alkatrészest hangra nyugodtan egy kalap alá lehet venni egy Primalunával vagy egy Qualitonnal. Ha azoknál jelentősen többe kerül, akkor azt a jelentősen többet a dobozra fizeted ki. Azt meg neked kell eldönteni, hogy szánsz-e annyit dobozra.
Csatlakozom a hozzászóláshoz - jól kihangsúlyozva a videóban -, az érték "kivül" van :smile53:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

bigkópé írta:

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
2022.06.24., pén. 08:24
bigkópé írta:
Szóval ez egy magyar gyártású erősítő, Kaposváron készül. Valóban gyönyörű, vélemény a képek után:
6347EF4B-5857-4428-805C-E0C354B572AF.jpeg5E521633-BC89-4751-87EB-535D9A37E753.jpegA5E740E2-49D5-433B-BF10-AE432CA59E57.jpeg081895BF-925C-4469-8789-4EC09076C5E8.jpeg86422D37-D004-48C5-BA4E-E8FD9F0A26EB.jpeg

Viszont szerintem sajnos nagyrészt csak a designt fizeted meg. Push-Pull erősítőnek tűnik, viszont annak túlságosan bonyolult azzal 300db tápalkatrésszel, amik oldalt vannak egy panelen. A csöves erősítő lényege, hogy minél kevesebb alkatrészből áll, minél rövidebb jelúttal, hogy minél kevésbé csessze el a hangot. Ehhez képest ennek a tápja egy bonyolult félvezetős dolog, ami nem lehet indokolt egy csöves végfokban. A tápban lévő alkatrészhalmaznak pedig ugyanúgy beleszámít sajnos a hangja a végeredménybe.
A képeken látszik olcsóbb és drágább változat. A drágábbikban Jensen rézfóliás kondik vannak. Ez igazán dícséretes, ahogy maga a törekvés is, hogy relatíve jó cuccokból legyen, de a végeredményt sajnos egészen biztosan elviszi az, hogy 40db alkatrész helyett 400db van benne.
Tényleg gyönyörű, látszik hogy a cég tulajdonosa nem fukarkodott a fejlesztési és gyártási költségek tekintetében, CNC esztergált tömör aluminium ház, valódi fa burkolat, bőrbetét, minőségi és drága alkatrészek mindenhol. Félvezetős táppal is lehet jó csövest építeni, de én is inkább preferálom a klasszikus csöves dióda + C-L-C szűrő felállást. Kérdés még a kimenő trafók minősége, ami ugye eléggé meg tudja határozni a hangminőséget, ez nem látszik a céglogós trafó burkolat alatt.
Semmit nem találni az árral kapcsolatban, de weboldalukról az sugárzik, hogy az ultra high-end szegmensbe pozícionálják magukat, így forintban 8 számjegyű ár valószínűsíthető.
BARTIMEX AUDIO Honlap

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

bigkópé írta:
Szóval ez egy magyar gyártású erősítő, Kaposváron készül. Valóban gyönyörű, vélemény a képek után:
6347EF4B-5857-4428-805C-E0C354B572AF.jpeg
6347EF4B-5857-4428-805C-E0C354B572AF.jpeg (245.43 KiB) Megtekintve 1409 alkalommal
5E521633-BC89-4751-87EB-535D9A37E753.jpeg
5E521633-BC89-4751-87EB-535D9A37E753.jpeg (208.26 KiB) Megtekintve 1409 alkalommal
A5E740E2-49D5-433B-BF10-AE432CA59E57.jpeg
A5E740E2-49D5-433B-BF10-AE432CA59E57.jpeg (227.07 KiB) Megtekintve 1409 alkalommal
081895BF-925C-4469-8789-4EC09076C5E8.jpeg
081895BF-925C-4469-8789-4EC09076C5E8.jpeg (334.62 KiB) Megtekintve 1409 alkalommal
86422D37-D004-48C5-BA4E-E8FD9F0A26EB.jpeg
86422D37-D004-48C5-BA4E-E8FD9F0A26EB.jpeg (283.54 KiB) Megtekintve 1409 alkalommal
Viszont szerintem sajnos nagyrészt csak a designt fizeted meg. Push-Pull erősítőnek tűnik, viszont annak túlságosan bonyolult azzal 100db tápalkatrésszel, amik oldalt vannak egy panelen. A csöves erősítő lényege, hogy minél kevesebb alkatrészből áll, minél rövidebb jelúttal, hogy minél kevésbé csessze el a hangot. Ehhez képest ennek a tápja egy bonyolult félvezetős dolog, ami nem lehet indokolt egy csöves végfokban. A tápban lévő alkatrészhalmaznak pedig ugyanúgy beleszámít sajnos a hangja a végeredménybe.
A képeken látszik olcsóbb és drágább változat. A drágábbikban Jensen rézfóliás kondik vannak. Ez igazán dícséretes, ahogy maga a törekvés is, hogy relatíve jó cuccokból legyen, de a végeredményt sajnos egészen biztosan elviszi az, hogy 40db alkatrész helyett 200db van benne. A jelúthoz van benne több méternyi vezeték a bemenettől potiig, aztán a potitól a végfokpanelig. Ráadásul még a végcsövek is vezetékezve vannak a panelra. Aztán a végcsövek a kimenőtrafóra megint egy teljes készülékmélységnyi madzaggal mennek, majd legalább ugyanannyival vissza a hátlapig a kimenetekhez. Lehet, hogy egészjó, de összességében szerintem nincs összhangban a műszaki tartalom a design-nal.

Ezek után nagy kérdés, hogy mennyit kérnek érte.

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

Kellnerművek írta:
2022.06.24., pén. 06:48
bigkópé írta:
Ahogy elnézem a videót, ez a térhajtóműves változat :car-motor:
Sugárzóból két készlet kell hozzá, hogy meglegyen a négy kerék is "speciálba".
(Két beépített muzsika van hozzá, a porsche szerelem, meg a Yello race.)

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 547

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

bigkópé írta:
Ahogy elnézem a videót, ez a térhajtóműves változat :car-motor:

fericske
Újonc fórumos
Újonc fórumos

bigkópé írta:
Mennyit szánsz rá?
Volt már a kezemben olyan japán whisky amiből 1 félliteres palack £12ezerbe kerül. Az itt gombonként egy ezresbe is kerülhet.
Egy hangszórókészlet is dukálna hozzá, elméletileg azzal van szinergiában. Ez esetleg megdobhatja az árat (amiről semmi infót nem találtam, bár tippre egy Hold séta költségei fedeznék a végösszeget).
Amúgy nem ismerem az erősítőt.
Feltehetőleg Kaposváron meghallgatható, előzetes egyeztetés után. https://ceginfo.hu/ceg-adatlap/schablau ... 19189.html

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”