sajnos ez egyre tömegesebb, gyakoribb (ugy latszik bevalt, ha ennyire erre megy sok gyártó) - nem csak hifiben
15+ éve is ezt mondtuk jónéhány dologra: overdesigned, underengineered

Csatlakozom a hozzászóláshoz - jól kihangsúlyozva a videóban -, az érték "kivül" vansutemenyx írta: ↑2022.06.24., pén. 08:50Egy szó mint száz, a bevált receptet követi, a külsővel próbál beférkőzni az elmédbe. Ráadásul a weboldalon semmilyen műszaki dolog nincs leírva még említés szintjén sem, csak a handabanda van ott. Az olcsóbbik alkatrészest hangra nyugodtan egy kalap alá lehet venni egy Primalunával vagy egy Qualitonnal. Ha azoknál jelentősen többe kerül, akkor azt a jelentősen többet a dobozra fizeted ki. Azt meg neked kell eldönteni, hogy szánsz-e annyit dobozra.bigkópé írta: ↑2022.06.23., csüt. 11:37Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.
https://www.youtube.com/watch?v=8oG94T3GQGE

Egy szó mint száz, a bevált receptet követi, a külsővel próbál beférkőzni az elmédbe. Ráadásul a weboldalon semmilyen műszaki dolog nincs leírva még említés szintjén sem, csak a handabanda van ott. Az olcsóbbik alkatrészest hangra nyugodtan egy kalap alá lehet venni egy Primalunával vagy egy Qualitonnal. Ha azoknál jelentősen többe kerül, akkor azt a jelentősen többet a dobozra fizeted ki. Azt meg neked kell eldönteni, hogy szánsz-e annyit dobozra.bigkópé írta: ↑2022.06.23., csüt. 11:37Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.
Tényleg gyönyörű, látszik hogy a cég tulajdonosa nem fukarkodott a fejlesztési és gyártási költségek tekintetében, CNC esztergált tömör aluminium ház, valódi fa burkolat, bőrbetét, minőségi és drága alkatrészek mindenhol. Félvezetős táppal is lehet jó csövest építeni, de én is inkább preferálom a klasszikus csöves dióda + C-L-C szűrő felállást. Kérdés még a kimenő trafók minősége, ami ugye eléggé meg tudja határozni a hangminőséget, ez nem látszik a céglogós trafó burkolat alatt.sutemenyx írta: ↑2022.06.24., pén. 08:24Szóval ez egy magyar gyártású erősítő, Kaposváron készül. Valóban gyönyörű, vélemény a képek után:bigkópé írta: ↑2022.06.23., csüt. 11:37Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.
6347EF4B-5857-4428-805C-E0C354B572AF.jpeg5E521633-BC89-4751-87EB-535D9A37E753.jpegA5E740E2-49D5-433B-BF10-AE432CA59E57.jpeg081895BF-925C-4469-8789-4EC09076C5E8.jpeg86422D37-D004-48C5-BA4E-E8FD9F0A26EB.jpeg
Viszont szerintem sajnos nagyrészt csak a designt fizeted meg. Push-Pull erősítőnek tűnik, viszont annak túlságosan bonyolult azzal 300db tápalkatrésszel, amik oldalt vannak egy panelen. A csöves erősítő lényege, hogy minél kevesebb alkatrészből áll, minél rövidebb jelúttal, hogy minél kevésbé csessze el a hangot. Ehhez képest ennek a tápja egy bonyolult félvezetős dolog, ami nem lehet indokolt egy csöves végfokban. A tápban lévő alkatrészhalmaznak pedig ugyanúgy beleszámít sajnos a hangja a végeredménybe.
A képeken látszik olcsóbb és drágább változat. A drágábbikban Jensen rézfóliás kondik vannak. Ez igazán dícséretes, ahogy maga a törekvés is, hogy relatíve jó cuccokból legyen, de a végeredményt sajnos egészen biztosan elviszi az, hogy 40db alkatrész helyett 400db van benne.

Szóval ez egy magyar gyártású erősítő, Kaposváron készül. Valóban gyönyörű, vélemény a képek után: Viszont szerintem sajnos nagyrészt csak a designt fizeted meg. Push-Pull erősítőnek tűnik, viszont annak túlságosan bonyolult azzal 100db tápalkatrésszel, amik oldalt vannak egy panelen. A csöves erősítő lényege, hogy minél kevesebb alkatrészből áll, minél rövidebb jelúttal, hogy minél kevésbé csessze el a hangot. Ehhez képest ennek a tápja egy bonyolult félvezetős dolog, ami nem lehet indokolt egy csöves végfokban. A tápban lévő alkatrészhalmaznak pedig ugyanúgy beleszámít sajnos a hangja a végeredménybe.bigkópé írta: ↑2022.06.23., csüt. 11:37Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.
Sugárzóból két készlet kell hozzá, hogy meglegyen a négy kerék is "speciálba".Kellnerművek írta: ↑2022.06.24., pén. 06:48Ahogy elnézem a videót, ez a térhajtóműves változatbigkópé írta: ↑2022.06.23., csüt. 11:37Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.
https://www.youtube.com/watch?v=8oG94T3GQGE![]()

Ahogy elnézem a videót, ez a térhajtóműves változatbigkópé írta: ↑2022.06.23., csüt. 11:37Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.
Mennyit szánsz rá?bigkópé írta: ↑2022.06.23., csüt. 11:37Valaki Ismeri ezt az erősítőt? Nekem nagyon tetszik. Gondolkodom rajta, hogy ilyet vegyek. Máshol azt írták róla, hogy egy öreg hifista szaki, meg egy, korábban az űrtechnikával foglalkozó mérnök tervezte.

A tranzisztorok nagyon szeretik, ha melegek. Sokkal jobban szólnak. Ami a már nem nagyon lehet megfogni kategóriába esik, az 50-60fok, esetleg 70. Belul a sziliciumkristaly kb 10-15fokkal melegebb, de 120fokig nagyjabol rendben van. Hősokk nem több kivezerlesre, sőt inkább kevesebb, ha már alapbol is meleg.tamagaba írta: ↑2022.06.19., vas. 16:47Egy kicsit had bugriskodjak még így vasárnap estegabesz8207 írta: ↑2022.06.19., vas. 11:39Köszi mindenkinek, egy egész napos tesztelés után minden ok a a Marantz elő-végfokkal, ennek ez az üzemi hőfoka, kinti csoportban is azt írták rá, hogy normális, működési elve miatt forró a gèp! :)
Állításod szerint kézzel alig megfogható a készülékház, az azt jelenti, hogy a tranyó félvezető területén kohó van
Tényleg jó az a tranzisztoroknak?
Nem kéne visszább venni a gain-t vagy a nemtom mit a teljesítmény oltárán, hogy ne kapjon hősokkot az a szöröncsétlen tranzisztor?
Érdemes így 10-20-30 éves A-class erősítőt venni, hogy kb. tojást sütöttek rajta?
Kerestem, de nem találtam erre vonatkozó kutatási cikket vagy beszámolót. Lehet, hogy méréssel ez nem bizonyítható, de hát olyan érzékenyek vagyunk mi amúgy is a textúrákra és a mikrodinamikára :)

mondjuk úgy hogy az egydobozos változatával éltem kb 6 évet+rajta volt a "fakabát",annak volt a készülékfedél felett egy + rács még...meleg volt az is...én átnézetném,munkapontok ellenőrzése,kondik ellenőrzése stb.,nem kockáztatnék vele,a hütési megoldása,nekem nem tetszik ezeknek...megfolyhat,aztán amperszag a szobábantamagaba írta: ↑2022.06.19., vas. 16:47Egy kicsit had bugriskodjak még így vasárnap estegabesz8207 írta: ↑2022.06.19., vas. 11:39Köszi mindenkinek, egy egész napos tesztelés után minden ok a a Marantz elő-végfokkal, ennek ez az üzemi hőfoka, kinti csoportban is azt írták rá, hogy normális, működési elve miatt forró a gèp! :)
Állításod szerint kézzel alig megfogható a készülékház, az azt jelenti, hogy a tranyó félvezető területén kohó van
Tényleg jó az a tranzisztoroknak?
Nem kéne visszább venni a gain-t vagy a nemtom mit a teljesítmény oltárán, hogy ne kapjon hősokkot az a szöröncsétlen tranzisztor?
Érdemes így 10-20-30 éves A-class erősítőt venni, hogy kb. tojást sütöttek rajta?
Kerestem, de nem találtam erre vonatkozó kutatási cikket vagy beszámolót. Lehet, hogy méréssel ez nem bizonyítható, de hát olyan érzékenyek vagyunk mi amúgy is a textúrákra és a mikrodinamikára :)

Egy kicsit had bugriskodjak még így vasárnap estegabesz8207 írta: ↑2022.06.19., vas. 11:39Köszi mindenkinek, egy egész napos tesztelés után minden ok a a Marantz elő-végfokkal, ennek ez az üzemi hőfoka, kinti csoportban is azt írták rá, hogy normális, működési elve miatt forró a gèp! :)

Akkor ne induljak érte?gabesz8207 írta: ↑2022.06.19., vas. 11:39Köszi mindenkinek, egy egész napos tesztelés után minden ok a a Marantz elő-végfokkal, ennek ez az üzemi hőfoka, kinti csoportban is azt írták rá, hogy normális, működési elve miatt forró a gèp! :)

Ez érdekes. Látatlanban azt mondtam volna, hogy a PM-KI Ruby hallhatóan jobb, mint a PM-15.Polarbear írta: ↑2022.06.18., szomb. 12:52Igen, újonnan vettem.
Főként, hogy a Ruby ,,D" osztályú.
Amiért eladtam, mert az én fülem szerint nem szólt jobban mint egy Primare i22, és abban még DAC is volt.
A PM 15-S2 analóg. Imádom, akárcsak a Primare A30.1-et. De már döntöttem, a Marantz marad.
Üdv: János

Meg kéne nézetni szakemberrel, kár lenne elfüstölni. Arra más kellprando írta: ↑2022.06.17., pén. 19:08Elhozom én ezt tőled, ne legyen rá gondod, vasárnap érte is megyek. Nem kell fizess semmit.gabesz8207 írta: ↑2022.06.16., csüt. 16:31Van egy másik A-s erősítőm az forró de simán meg tudom fogni kb 45-50fokra tippelem a készülékháznál, ez olyan 80fok biztos van mert hozzá sem tudok érni, a hátlap is nagyon forró, ez biztos nem normális. Amúgy róla van szó: 9EF4C3B3-B12D-4D9E-B765-E84FE7BEF46C.jpeg

Elhozom én ezt tőled, ne legyen rá gondod, vasárnap érte is megyek. Nem kell fizess semmit.gabesz8207 írta: ↑2022.06.16., csüt. 16:31Van egy másik A-s erősítőm az forró de simán meg tudom fogni kb 45-50fokra tippelem a készülékháznál, ez olyan 80fok biztos van mert hozzá sem tudok érni, a hátlap is nagyon forró, ez biztos nem normális. Amúgy róla van szó: 9EF4C3B3-B12D-4D9E-B765-E84FE7BEF46C.jpeg
Igen, ezt értem, de mit kapcsol át az a kapcsoló? :)fenyő írta: ↑2022.06.17., pén. 12:58Azok az erősítők amelyek 8 Ohmos hangfallal tudják csak a megfelelő minőséget garantálni, a gyártónak érdeke, hogy olyan is megvegye, akinek már van otthon 4 Ohmosa. A kapcsolóval biztosítja, hogy ne legyen túlhajtva a végtranyó és a táp.
Amelyek viszont 4 Ohmon hozzák a minőséget, 8 Ohmon sem romlanak, csak a kimenő teljesítményük csökken. Ezeknél szokták megadni mind a két impedancián a névleges W-ot.

Azok az erősítők amelyek 8 Ohmos hangfallal tudják csak a megfelelő minőséget garantálni, a gyártónak érdeke, hogy olyan is megvegye, akinek már van otthon 4 Ohmosa. A kapcsolóval biztosítja, hogy ne legyen túlhajtva a végtranyó és a táp.