Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Elmo »

sutemenyx írta:
2022.06.23., csüt. 10:40
Elmo írta:
2022.06.23., csüt. 10:22

Mi lesz akkor 2-3 hét múlva.
Ezeknél az optikai kábeleknél is jelentős változás történik a bejáratás során?
Nem gondoltam volna de igen.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Elmo írta:
2022.06.23., csüt. 10:22

Ezeknél az optikai kábeleknél is jelentős változás történik a bejáratás során?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

sutemenyx írta:
2022.06.23., csüt. 10:12
prando írta:
2022.06.21., kedd 16:32
sutemenyx írta:
2022.06.20., hétf. 22:14
Na akkor talán nem hiába rendeltem meg ma a QED-ből a Performace Quartzot. Köszi a véleményeket!
Majd számolj be róla, kérlek, mert már egy ideje én is optikázom az optikámmal az optikaival.
Megjött a QED Reference Optical, bekötöttem. Első próba az volt, hogy Tidal telefonrol, airplayjel átlőve az AppleTV-re. Az Aq Forest homályos gőzgombóc hangjához képest végre kitusztult a hangkép és helyükre kerültek a megszólaló hangok a térben. Az AQ kábellal pl egyszerűen fókusz sem volt, a QED-del rendben van. Ezen felül lett felbontás is, lettek határolóvonalai a hangoknak. Pl képes voltam végighallgatni az egyik tesztnek berakott zenét, az Aq kábellel nem.
Aztán ami igazán jobban érdekelt -mert ez a készülék nem zene, hanem csak film nézésre van-, hogy a korábban nézett néhány filmnél vajon fogok-e tapasztalni hangjavulást. Végre kínyílnak-e a filmzenék, lesz-e definiáltság, lesz-e jobb tér. A filmek hangjait korábban nem tudtam ugye hallgatni audiopc-ről, teljes ezüst-blackgate láncról. Nos a korábbi élményekhez képest őrületes, ordító a változás. Nagyon sokkal jobb lett a filmek hangja. Abszolút megéri szerintem a sima műanyag optikai kábel helyett.
www.chiliout.hu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

prando írta:
2022.06.21., kedd 16:32
sutemenyx írta:
Na akkor talán nem hiába rendeltem meg ma a QED-ből a Performace Quartzot. Köszi a véleményeket!
Majd számolj be róla, kérlek, mert már egy ideje én is optikázom az optikámmal az optikaival.
Megjött a QED Reference Optical, bekötöttem. Első próba az volt, hogy Tidal telefonrol, airplayjel átlőve az AppleTV-re. Az Aq Forest homályos gőzgombóc hangjához képest végre kitusztult a hangkép és helyükre kerültek a megszólaló hangok a térben. Az AQ kábellal pl egyszerűen fókusz sem volt, a QED-del rendben van. Ezen felül lett felbontás is, lettek határolóvonalai a hangoknak. Pl képes voltam végighallgatni az egyik tesztnek berakott zenét, az Aq kábellel nem.
Aztán ami igazán jobban érdekelt -mert ez a készülék nem zene, hanem csak film nézésre van-, hogy a korábban nézett néhány filmnél vajon fogok-e tapasztalni hangjavulást. Végre kínyílnak-e a filmzenék, lesz-e definiáltság, lesz-e jobb tér. A filmek hangjait korábban nem tudtam ugye hallgatni audiopc-ről, teljes ezüst-blackgate láncról. Nos a korábbi élményekhez képest őrületes, ordító a változás. Nagyon sokkal jobb lett a filmek hangja. Abszolút megéri szerintem a sima műanyag optikai kábel helyett.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Biztos, ami biztos, azért ráhergeltem egy BlackGate-et is az Apple TV tápjára, ha már kábeleket kell benne tesztelni:
8732FD57-E0B0-46FD-B737-6D757D4D5ADC.jpeg
8732FD57-E0B0-46FD-B737-6D757D4D5ADC.jpeg (1.93 MiB) Megtekintve 1681 alkalommal
FC5FC092-FD44-440A-90F4-DC55C1F440D7.jpeg
FC5FC092-FD44-440A-90F4-DC55C1F440D7.jpeg (1.9 MiB) Megtekintve 1681 alkalommal
Mondjuk ez többet számít, mint az említett két kábel közti különbség.
A zeneiség képi megfelelője a festményszerűség. :D

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1344

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Én is így látom valahogy. Ha valaki régóta űzi ezt, nagyon hamar át kell jönni, hogy valami tényleg jobb, vagy csak kamu, hatásvadász.
Én az AQ Carbonban látnék fantáziát az összeszedett információmorzsákból. Állítólag nagyon kiegyensúlyozott, / csak 5% ezüst / nem olyan mint a Pearl vagy a Cinemmon.
Hétfőn hozok el a Kácsából egy darabot próbára. / Hét közepétől áremelés ! /
Addig is érdekelne, van valakinek tapasztalata vele ?
Ja, holnap meg a Supra CAT 8 - at hozom el megfülelni.
Kösz,üdv.
Gyuri

aladin66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: aladin66 »

pjm írta:
2022.06.22., szer. 10:30
Az elsőre lenyűgöző egységek általában hosszú távon túl attraktívak. Aztán nem tudod miért nem hallgatsz zenét, amig ki nem kerül a cucc a rendszerből. Ha az ember egyszer-kétszer megszívja már figyel erre is... :rolleyes:
Én nemrég cseréltem le egy Black Rhodium Symphony rca kábelt egy Atlas Mavrosra. Az első hallgatásnál lenyűgözött, és szerintem így is marad. Ha valami jó, az szerintem rögtön hallható.

Az igaz, hogy egyszer volt nálam egy olcsó ezüst rca, ami első hallásra jónak tűnt, de kb. 1 óra múlva már nem bírtam hallgatni a magasait. Annyira csilingelt, hogy elviselhetetlen volt.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 297

Hozzászólás Szerző: pjm »

Az elsőre lenyűgöző egységek általában hosszú távon túl attraktívak. Aztán nem tudod miért nem hallgatsz zenét, amig ki nem kerül a cucc a rendszerből. Ha az ember egyszer-kétszer megszívja már figyel erre is... :rolleyes:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

pjm írta:
2022.06.21., kedd 16:53
sutemenyx írta:
2022.06.19., vas. 21:11
Rock60 írta:
2022.06.18., szomb. 23:45
Jó estét mindenkinek !
Most kaptam egy fülest- nem igazit szerencsére - hogy érdemes a reuter és a set-up box közötti UTP kábelt jobbra cserélni. Tudja valaki, honnan lehet jobb minőségű UTP- kábelt keríteni ?
Én még csak kiszerelt és méterben árult gagyival találkoztam.
Kösz,üdv.
Gyuri
Hát én inkább sorolnám hátra az utp kábelt. Egy sima mezei, tömör réz lan kábel nem nagyon húz igazán semerre, attól könnyen lehet még a rendszer többi elemet fejleszteni.

Viszont az ilyen-olyan egyéb utp kábel tudnak nagyon valamilyenek lenni. Jo pelda az audioquest, amit kiprobaltam. Eloszor jonak tunt, aztan a nagyobbik darabot 2nap utan kiszedtem, hogy nemjo. Utana kovetkezo 3het azzal telt, hogy valami meg mindig nem kerek. Aztan rajottem, hogy bennmaradt még egy kicsi, 50centis darab. Kivettem es vegre helyreallt a rend.
Nekem ugy ánblokk ment az összes quest, biztos van ahol jó, nekem az alap széria (Type4, Forest) még tetszett, de fentebb inkább hifis lett mint jó, vagy egységes. UTP kábelből én valószínűleg a Canaret fogom kipróbálni, 1700 Ft/m, annyit még rá fogok szánni, mivel amúgy a hálózati lejátszás minőségével semmi bajom. Hamarabb adok egy japán cuccért pénzt mint az elterjedt hifi márkákért - és nem is drága.
Hát szèp lassan nekem is elfogytak. Épp most tesztelem a meglévő Chocolate HDMI-t egy Wireworld Silver Sphere ellenében. Nagyon nehéz dolog ez, a szemem nem edzett annyira. Ráadásul azt szokták tudni az aq vezetékek, hogy lenyűgözőek legyenek. Így a képen is apróságokban néha jobb, mondjuk pl néhol részletesebbnek tűnik. Viszont összképben, természetességben, árnyalatgazdagságban, azaz a valódi felbontásban egyelőre úgytűnik a wireworld jobb.

Egyedül a Mont Blanc kábelt sajnálom egy kicsit, az sokáig megvolt és az tényleg egy jó tipus, nagyon arányos, nagyon ki van balanszolva, meg lehet bízni benne. Dehát azon nem tud túllépni, hogy réz.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Köszönöm az UTP kábel-segítségeket.

Ha jól rémlik, a vintage erősítőkbe nem passzol a 4 mm - es banándugó. :ohnoohnoohno:
Már abból gondolom, hogy csak 3 mm - es a luk rajta. :hahaha:

Gyuri

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

hodyka írta:
2022.06.21., kedd 19:43
Rock60 írta:
Jó estét mindenkinek !
Most kaptam egy fülest- nem igazit szerencsére - hogy érdemes a reuter és a set-up box közötti UTP kábelt jobbra cserélni. Tudja valaki, honnan lehet jobb minőségű UTP- kábelt keríteni ?
Kösz,üdv.
Gyuri
Én innen vettem

https://www.kabelfutar.hu/89/struktural ... -6-kabelek
Melyiket? Mármint az ott lévők közül.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Rock60 írta:
Jó estét mindenkinek !
Kösz,üdv.
Gyuri
Én innen vettem

https://www.kabelfutar.hu/89/struktural ... -6-kabelek
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
2022.06.19., vas. 21:11
Rock60 írta:
Jó estét mindenkinek !
Kösz,üdv.
Gyuri
Hát én inkább sorolnám hátra az utp kábelt. Egy sima mezei, tömör réz lan kábel nem nagyon húz igazán semerre, attól könnyen lehet még a rendszer többi elemet fejleszteni.

Viszont az ilyen-olyan egyéb utp kábel tudnak nagyon valamilyenek lenni. Jo pelda az audioquest, amit kiprobaltam. Eloszor jonak tunt, aztan a nagyobbik darabot 2nap utan kiszedtem, hogy nemjo. Utana kovetkezo 3het azzal telt, hogy valami meg mindig nem kerek. Aztan rajottem, hogy bennmaradt még egy kicsi, 50centis darab. Kivettem es vegre helyreallt a rend.
Nekem ugy ánblokk ment az összes quest, biztos van ahol jó, nekem az alap széria (Type4, Forest) még tetszett, de fentebb inkább hifis lett mint jó, vagy egységes. UTP kábelből én valószínűleg a Canaret fogom kipróbálni, 1700 Ft/m, annyit még rá fogok szánni, mivel amúgy a hálózati lejátszás minőségével semmi bajom. Hamarabb adok egy japán cuccért pénzt mint az elterjedt hifi márkákért - és nem is drága.

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

sutemenyx írta:
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

migabi24 írta:
2022.06.20., hétf. 07:25
sutemenyx írta:
2022.06.19., vas. 23:16
Most akkor kérdeznék én:
Optikai toslink kábel kellene nekem, valami jó. Kicsit utánajárva a valódi üveg(szerű) szálas kivitelek jelentik a kínálat csúcsát.
Az is kiderült, hogy kb az alábbi modellek tudják ezt a kritériumot:

(Ár szerint növekvő sorrendben)
DH Labs GlassMaster
QED Reference Quartz
Lifatec Premium Silflex
AudioQuest Diamond

Van ezekkel esetleg tapasztalata valakinek?
Most egy egyszerű AudioQuest Forest-et használok, ennél nyilván kb bármi jobb, de nekem szuperjó kéne.
Nálam a közepes Qed van nem ez, de már az is elvrt mindent amit eddig hallottam, csak ajánlani tudom.
Ugyanez van nálam is.
www.chiliout.hu

aladin66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: aladin66 »

midian82 írta:
2022.06.18., szomb. 11:51
Sziasztok
Banándugó témában nem igazán vagyok otthon :D
Létezik ezekből különböző vastagságú?
Az egyik erősítőmbe át akartam tenni a kábelt.
De nagyon úgy tűnt nem megy bele a banándugó.
Szia!
Én is így jártam, de miután jobban megnéztem, rájöttem, hogy van az erősítő dugójában egy kis műanyag gyárilag (amivel lezárják), és ezért nem ment bele a banándugó. Kiszedtem, és utána bele tudtam dugni. Nézd meg, neked nincs-e benne valami záró.

migabi24
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: migabi24 »

sutemenyx írta:
2022.06.19., vas. 23:16
Most akkor kérdeznék én:
Optikai toslink kábel kellene nekem, valami jó. Kicsit utánajárva a valódi üveg(szerű) szálas kivitelek jelentik a kínálat csúcsát.

DH Labs GlassMaster
QED Reference Quartz
Lifatec Premium Silflex
AudioQuest Diamond

Most egy egyszerű AudioQuest Forest-et használok, ennél nyilván kb bármi jobb, de nekem szuperjó kéne.
Nálam a közepes Qed van nem ez, de már az is elvrt mindent amit eddig hallottam, csak ajánlani tudom.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Most akkor kérdeznék én:

DH Labs GlassMaster
QED Reference Quartz
Lifatec Premium Silflex
AudioQuest Diamond

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Rock60 írta:
Tudja valaki, honnan lehet jobb minőségű UTP- kábelt keríteni ?
https://www.crystalcable.com/products/c ... s/monet-2/
https://www.limar.hu/index.php/arlistak/crystalconnect

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Rock60 írta:
Jó estét mindenkinek !
Kösz,üdv.
Gyuri

Rock60
Őslakos
Őslakos

Szuper... Köszi.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

Rock60 írta:
Tudja valaki, honnan lehet jobb minőségű UTP- kábelt keríteni ?
Kácsa Audio
Elmondod, mire kell és mennyit szánsz rá.
Segítenek tanáccsal és meg is csinálják, ha kéred.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Jó estét mindenkinek !
Kösz,üdv.
Gyuri

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

midian82 írta:
2022.06.18., szomb. 11:51
Sziasztok
Banándugó témában nem igazán vagyok otthon :D
Létezik ezekből különböző vastagságú?
Az egyik erősítőmbe át akartam tenni a kábelt.
De nagyon úgy tűnt nem megy bele a banándugó.
Tudomásom szerint nincs, csak 4 mm átmérőjű...
A gondolkodás nem megerőltető...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”