Megértem, hogy bejön a Tool (mikor felfedeztem Maynard James Keenan-t, talán egy véletlen szembejött Puscifer albumjával), akkor magam is teljesen rákattantam (addig nem is ismertem).
Emiatt lenne is ajánlásom, bár már lehet utánaolvastál.
A frontembere Maynard James Keenan a zenei sajtó (a neves lemezkritikai oldalak, pl. Pitchfork stb.) által is igen elismert zenész, illetve egy filantróp, ember- és életszerető nagy tehetség.
Ráadásul három!!! zenekarban frontember, érdemes ezeket is hallgatnod. Magam például nagyon szeretem mindhármat (és mindháromnak teljesen egyedi a hangzásvilága, pl. a Puscifer kimondottan a leglágyabb a három közül:
- Tool
- Puscifer
- Perfect Circle
Idézet Wiki-ről:
"A Tool stílusa
Igencsak egyedi hangzásvilága miatt a Tool zenéjét elég nehéz kategorizálni. Egyesek alternatív metálnak nevezik, míg mások progresszív rocknak, esetleg "prog"-nak. (Az úgynevezett "prog" egy olyan rockzenei stílus, mely úgy kíván mentesülni a popularitástól, hogy szakít minden létező hagyománnyal.) Mások meg egyedi, saját kategóriába sorolják a mesterműveiket, azaz ők maguk egy kategória"
A Puscifer (IPA: pʊsᵻfər)[1] 1995-ben alakult együttes, amely a népszerű Tool zenekar legelső mellék-projektjének számít (a második az 1999-ben alakult A Perfect Circle). Több műfajban is játszanak: alternatív rock, trip-hop, indusztriális rock, elektronikus rock, ambient. Maynard James Keenan az egyetlen olyan tag, aki a kezdetektől fogva benne van a zenekarban.
A Perfect Circle egy amerikai alternatívrock-zenekar. A zenekart Billy Howerdel és a Tool énekese, Maynard James Keenan alapította 1999-ben.
Külön vicces érdekesség, hogy Maynard Kaliforniában (a tehetséges zenei élete mellett) még közepes-nagyobb gazdaságú bortermesztéssel is foglalkozik és a koncertjein (talán Puscifier vagy a Perfect Circle csapatában), kitölti a saját palackozott borát (borospohárba persze) és mikor épp nem énekel, iszogatja (nem alkesz módon, csak pár decit jópofán promotálva is a nedűt, meg a pozitív életszemléletet, stresszmentességre ösztönözve a nézőt/hallgatót). Érdemes megnézni egy ilyen koncertjét, mert a zene is nagyszerű (akinek bejön persze) és az életérzés is átjön.