Ez foleg akkor tunt fel mikor apu volvojaba beultem es abban nincs es feltunt, hogy terelgetni (kormanyozni) kell a nagy batart a 21. szazadban
a tobbirol nem tudok nyilatkozni mert az meg nincs.

Én a mi vasunkon indokolatlan és zavaró működést nem tapasztaltam,de hallottam már olyan modellről ami pl akkor is satuzik mikor nem kéne,de ezeket a betegségeket kinövik majd.Én a sávtartót első körben kiiktattam,engem zavart,még akkor is ha jól működött,és hála az égnek ezt nem kell minden alkalommal megtennem,csak egyszer.A távolságtartó tempomat a legvagányabb és a leghasznosabb dolog ezek közül,na meg a vészfékaszisztens,ami szintén hasznos ha jól működik.Vinkler írta: ↑2022.05.16., hétf. 20:58Az aktív sávtartó csak részben ismeri fel az utat, általában inkább nem, mint igen. A vészfékaszisztens, illetve a figyelmeztetés indokolatlanul hamar lép működésbe, a táblafelismerés is eshetőleges. Sokszor indokolatlanul lelassít, pedig nincs korlátozó tábla. A legjobban a távolságtartó tempomat működik, ha van hozzá stop and go az kiváló. Csak ami hirtelen eszembe jutott. Első dolgom, h kikapcsolgatom ezeket, de ezt minden alkalommal meg kell tenni és egy sárga felkiáltójel a jutalom, amitől szintén a falra mászok!![]()

Jövőbeni "chip tuning" nem a plusz teljesítmény lesz, hanem ezek kikapcsolása, hogy csak a felhasználó akarata szerint legyen visszakapcsolva, ne monden indulás után.

Az aktív sávtartó csak részben ismeri fel az utat, általában inkább nem, mint igen. A vészfékaszisztens, illetve a figyelmeztetés indokolatlanul hamar lép működésbe, a táblafelismerés is eshetőleges. Sokszor indokolatlanul lelassít, pedig nincs korlátozó tábla. A legjobban a távolságtartó tempomat működik, ha van hozzá stop and go az kiváló. Csak ami hirtelen eszembe jutott. Első dolgom, h kikapcsolgatom ezeket, de ezt minden alkalommal meg kell tenni és egy sárga felkiáltójel a jutalom, amitől szintén a falra mászok!Shimano írta: ↑2022.05.16., hétf. 19:32Pl?Vinkler írta: ↑2022.05.16., hétf. 17:49A nagyobb problémát abban látom, hogy ezek a vezetést támogató rendszerek elég hektikusan működnek, de leginkább sz@rul.Alex_Aston írta: ↑2022.05.16., hétf. 08:08Na, így lesznek még drágábbak, és még inkább elérhetetlenek az autók...
https://totalcar.hu/magazin/technika/20 ... z-autoban/![]()
Pl?Vinkler írta: ↑2022.05.16., hétf. 17:49A nagyobb problémát abban látom, hogy ezek a vezetést támogató rendszerek elég hektikusan működnek, de leginkább sz@rul.Alex_Aston írta: ↑2022.05.16., hétf. 08:08Na, így lesznek még drágábbak, és még inkább elérhetetlenek az autók...
https://totalcar.hu/magazin/technika/20 ... z-autoban/![]()

Valóban én sem szeretnék ilyeneket tartani a kocsimban, deAlex_Aston írta: ↑2022.05.16., hétf. 08:08Na, így lesznek még drágábbak, és még inkább elérhetetlenek az autók...
https://totalcar.hu/magazin/technika/20 ... z-autoban/

A nagyobb problémát abban látom, hogy ezek a vezetést támogató rendszerek elég hektikusan működnek, de leginkább sz@rul.Alex_Aston írta: ↑2022.05.16., hétf. 08:08Na, így lesznek még drágábbak, és még inkább elérhetetlenek az autók...
https://totalcar.hu/magazin/technika/20 ... z-autoban/

Gratula,viszont akkor azonnal fel vele az ebayra 300-500€-ért.Lemmy9.1 írta: ↑2022.05.12., csüt. 14:29Sikerült az egyik legnehezebben beszerezhető, eredeti Vti dísztárcsát szereznem.
15 éve vadászom. Az Ebayen jó ha 5 évente feltűnik, 300-500€/garnitúra.
Racingbazár, 10000 Ft/garnitúra volt.![]()
Vágódtam a verdába, rohantam érte.
Jövőre OT.
IMG_20220306_085359.jpg
Nem tudom, változnak az idők. A lovakat is lehetett nagyon szeretni. Sokan ma is odavannak értük

komarfamily írta: ↑2022.05.03., kedd 22:02En speciel nem utalom a nagy suvokat, sot tetszenek. Csak arra akartam utalni, hogy ha valaki hulyeseget csinal az egy 2.5 tonnas vasat jobban al tud dobni mint egy nissan micrat.
A lentiekre reflektalva ki nem allhatom a sort de a gyumolcsoset imadom
Es mielott leirnad...tudom, hogy velem van a baj.
Csak, hogy a temanal maradjunk valamivel meg kell erkezni a golfpalyara is.

Azért a mai szgk val is nagyon más a sebesség érzet mint kb 25 évvel ezelőttAlex_Aston írta: ↑2022.05.03., kedd 20:32A baj az, hogy a nagyobb tömeg, nagyobb lendülettel is jár. Ha elnéz vele valamit a sofőr, sokkal nagyobb kárt okoz.tamagaba írta: ↑2022.05.03., kedd 18:32Nem értem mire ez a nagy SUV utálat. Divat szidni azokat mostanság. A béna sofőr mindennel béna, a szar kocsi így is úgy is megáll. Szemben a házunkkal anno állt egy korai X5 svájci rendszámmal (szomszéd rokon). Na az valahogy jól nézett ki. Sosem a kocsival van baj ...
És sajnos ilyen dögökkel jobban nyomják neki, mert más a sebesség érzet. És ez tetézi a bajt, ha beüt az esetleges elkerülhetetlen.

Nekem pl. ilyen kis szép varacskos disznaja

Ez jó! Még nem hallottam…Acme írta: ↑2022.05.03., kedd 20:14Ebben igazad van, az autó csak egy használati tárgy, az emberek teszik hozzá a sztereotípiákat.tamagaba írta: ↑2022.05.03., kedd 18:32Nem értem mire ez a nagy SUV utálat. Divat szidni azokat mostanság. A béna sofőr mindennel béna, a szar kocsi így is úgy is megáll. Szemben a házunkkal anno állt egy korai X5 svájci rendszámmal (szomszéd rokon). Na az valahogy jól nézett ki. Sosem a kocsival van baj ...
Számomra a SUV olyan, mint az alkoholmentes gyümölcsös sör. Divatos és vannak előnyei, de igazán csak az tudja szeretni, aki nem ismeri milyen az igazi ...![]()

A baj az, hogy a nagyobb tömeg, nagyobb lendülettel is jár. Ha elnéz vele valamit a sofőr, sokkal nagyobb kárt okoz.tamagaba írta: ↑2022.05.03., kedd 18:32Nem értem mire ez a nagy SUV utálat. Divat szidni azokat mostanság. A béna sofőr mindennel béna, a szar kocsi így is úgy is megáll. Szemben a házunkkal anno állt egy korai X5 svájci rendszámmal (szomszéd rokon). Na az valahogy jól nézett ki. Sosem a kocsival van baj ...