Amúgy lehet, de nem ezt írtam ....

Mondok valami nagyon furát: ballagjál ki a garázsba/műhelybe/lomtárba otthon, és túrjál elő valami jó régi, gagyi 0,75-ös Mzsl kábelt (un közönséges lámpazsinórt). Nekem mondjuk volt itthon több méternyi, 40 éves Vidi dobozokról valamikor rég levágott és feltekert kábel, de ha valami régi lámpáról vagy más őröreg elektromos kütyüről szeded le, az se baj.
a tul "gömbölyű"=mélytartományban sok,puha,vagy (csak) középtartomány+magas olyan ?
Wireworld Starlight 8
https://www.qed.co.uk/reference-xt40.html#tab1
Középkategóriában (5-20.000Ft./m) nagyon sok hf.kábelt kipróbáltam, és a Viablue SC2, SC4 szerintem nagyon jól teljesít, én meg voltam elégedve velük. Dugó is volt nálam TS6, kácsás is, a TS6 igen masszív, jó kontaktot biztosít, az anyagát nem tudom, az aranyozás jónak tűnt nem kopik le könnyen. Annyi probléma volt vele, hogy a Dynaudio csatiból alig lehetett kihúzni annyir beleszorult. A Kácsa 6201BG azért elég egyszerű holmi, de nem rossz, most is használom.MrCollector írta: ↑2022.04.22., pén. 19:18Nem a képet nézem, itt van a kezemben!fülelek írta: ↑2022.04.22., pén. 18:14Ne a renderelt képet nézzed, azon nem látszik semmi, hanem az igazit, nincs rendesen polírozva, valamint kissé sorjás is. Közönséges sárgarézből készült, mert ha nem, akkor azt vastagon reklámoznák. Ha 2000 Ft lenne egy négyes szett, akkor nem mondanék semmit, de akciósan is sokba kerül (kérdés, egyáltalán valaha is árulták nem akciós áron, ez ismert fogás a kereskedelemben...).
Hallottam néhány viablue kábelt, egyiknél sem éreztem, hogy megérné az árát, persze mindre rámondták, hogy milyen szép meg milyen jó ára van, szerintem ez markecing fogás csak, megéri foglalkozni a kereskedőknek vele, hiszen jókora árrést kap.
A nagyon hasonló kivitelű dugó a Kácsánál miért kerül akció nélkül egy szett BP-6201 (ami ráadásul berilliumos ötvözet) csak 6500Ft-ba a viablue akciós(!) 9990Ft árával szemben?![]()
Egyébként meg mindenki úgy okoskodik, ahogy akar, a személyeskedést meg tedd félre, ha lehetséges. Nincs abból probléma, hogy nem értünk egyet.![]()
Hogy miért akciós itthon(!!!) azt hagyjuk, a Viablue oldalán többe kerül. Nekem meg van jó pár kábelem amit használok és szerintem meg ár-érték arányban mind nagyon jó. Nyilván van náluk jobb, ezt nem vitatom. Az meg, hogy miből van inkább hagyjuk, sajnos sokszor belefutottam már ilyen-olyan hiperszuper anyagokból készült kábelekbe amik közel sem szóltak úgy, mint azok amiknél a gyártó meg sem említi miből van. Ha neked ez a mérce én ezt elfogadom, én viszont addig semmit sem minősítek még saját magam ki nem próbálom. Hidd el nekem, az általam ismert kábelmárkák között, szinte ezen van a legkisebb árrés.
Nem a képet nézem, itt van a kezemben!fülelek írta: ↑2022.04.22., pén. 18:14Ne a renderelt képet nézzed, azon nem látszik semmi, hanem az igazit, nincs rendesen polírozva, valamint kissé sorjás is. Közönséges sárgarézből készült, mert ha nem, akkor azt vastagon reklámoznák. Ha 2000 Ft lenne egy négyes szett, akkor nem mondanék semmit, de akciósan is sokba kerül (kérdés, egyáltalán valaha is árulták nem akciós áron, ez ismert fogás a kereskedelemben...).
Hallottam néhány viablue kábelt, egyiknél sem éreztem, hogy megérné az árát, persze mindre rámondták, hogy milyen szép meg milyen jó ára van, szerintem ez markecing fogás csak, megéri foglalkozni a kereskedőknek vele, hiszen jókora árrést kap.
A nagyon hasonló kivitelű dugó a Kácsánál miért kerül akció nélkül egy szett BP-6201 (ami ráadásul berilliumos ötvözet) csak 6500Ft-ba a viablue akciós(!) 9990Ft árával szemben?![]()
Egyébként meg mindenki úgy okoskodik, ahogy akar, a személyeskedést meg tedd félre, ha lehetséges. Nincs abból probléma, hogy nem értünk egyet.