Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 55

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nagyatt »

Koszonom.
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

nagyatt írta:
2022.04.29., pén. 15:15
USB A-B kabelbol van preferalt ar/ertek bajnok kabel ? :)
Mac mini - Lindemann Limetree koze keresnek valami jo kvalitasu megoldast :) Ha valakinek lenne ajanlasa kerem ne tartsa magaban.

Koszonom
Wireworld Starlight 8
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

nagyatt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 55

Hozzászólás Szerző: nagyatt »

USB A-B kabelbol van preferalt ar/ertek bajnok kabel ? :)
Mac mini - Lindemann Limetree koze keresnek valami jo kvalitasu megoldast :) Ha valakinek lenne ajanlasa kerem ne tartsa magaban.

Koszonom
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Re: különbség

Hozzászólás Szerző: kasumi »

"An update to 2014's classic, award-winning XT40 speaker cable, the XT40i features several technological upgrades to further enhance its performance.

The XT40i has improved on an already successful cable by designing a groundbreaking Air Gap dielectric construction, according to the company. We are told that this reduces the cable's dissipation factor and capacitance by half. The promised result is vastly improved musical timing, a wider soundstage and improved bass control over its predecessor."

https://www.stereonet.com/uk/news/qed-r ... terconnect

XT40:
Wire gauge - 12 AWG
Jacket OD - 6.00 mm
Cross-sectional area - 4.00 mm²
Loop resistance - 0.008 Ω/m
Capacitance - 59 pF/m
Inductance - 0.46 µH/m
Dissipation factor - 0.0576
Nominal outside diameter 6.0 mm
For best results use QED Airloc™ Forte banana plugs.

XT40i:
Outside diameter: 6 x 14 mm
Conductor area: 4 mm²
Dielectric properties: Air Gap (εr = 2.4)
Conductor chemistry: 99.999% oxygen-free copper
Dielectric properties: Air Gap
Loop resistance: 8.0 mΩ/m
Parallel capacitance: 35 pF/m
Dissipation factor @ 10kHz: 0.0295
Self-inductance: 0.57 μH/m
Gauge: 12 AWG
Stranded Diameter - 2.75 mm (min)
Suitable for ABS, Metal & Maxi Airloc
Újratervezés

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Re: különbség

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

akvapark írta:
2022.04.28., csüt. 09:55
Ki tudja mi a különbség a QED XT40 és 40i hangfal kábel közt?
leborulok.gif
https://www.qed.co.uk/reference-xt40.html#tab1

https://www.qed.co.uk/xt40i-speaker-cable.html#tab2

az i-s mintha jobb lenne
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

különbség

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ki tudja mi a különbség a QED XT40 és 40i hangfal kábel közt?
leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Csak két kép, elnézést:
kabel.1jpg.png
kabel.1jpg.png (443.57 KiB) Megtekintve 2566 alkalommal
kabel.jpg
kabel.jpg (53.93 KiB) Megtekintve 2566 alkalommal
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

G66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: G66 »

MrCollector írta:
2022.04.22., pén. 19:18
fülelek írta:
2022.04.22., pén. 18:14
Ne a renderelt képet nézzed, azon nem látszik semmi, hanem az igazit, nincs rendesen polírozva, valamint kissé sorjás is. Közönséges sárgarézből készült, mert ha nem, akkor azt vastagon reklámoznák. Ha 2000 Ft lenne egy négyes szett, akkor nem mondanék semmit, de akciósan is sokba kerül (kérdés, egyáltalán valaha is árulták nem akciós áron, ez ismert fogás a kereskedelemben...).
Hallottam néhány viablue kábelt, egyiknél sem éreztem, hogy megérné az árát, persze mindre rámondták, hogy milyen szép meg milyen jó ára van, szerintem ez markecing fogás csak, megéri foglalkozni a kereskedőknek vele, hiszen jókora árrést kap.
A nagyon hasonló kivitelű dugó a Kácsánál miért kerül akció nélkül egy szett BP-6201 (ami ráadásul berilliumos ötvözet) csak 6500Ft-ba a viablue akciós(!) 9990Ft árával szemben? :smile29:
Egyébként meg mindenki úgy okoskodik, ahogy akar, a személyeskedést meg tedd félre, ha lehetséges. Nincs abból probléma, hogy nem értünk egyet.
Nem a képet nézem, itt van a kezemben! :D
Hogy miért akciós itthon(!!!) azt hagyjuk, a Viablue oldalán többe kerül. Nekem meg van jó pár kábelem amit használok és szerintem meg ár-érték arányban mind nagyon jó. Nyilván van náluk jobb, ezt nem vitatom. Az meg, hogy miből van inkább hagyjuk, sajnos sokszor belefutottam már ilyen-olyan hiperszuper anyagokból készült kábelekbe amik közel sem szóltak úgy, mint azok amiknél a gyártó meg sem említi miből van. Ha neked ez a mérce én ezt elfogadom, én viszont addig semmit sem minősítek még saját magam ki nem próbálom. Hidd el nekem, az általam ismert kábelmárkák között, szinte ezen van a legkisebb árrés.
Középkategóriában (5-20.000Ft./m) nagyon sok hf.kábelt kipróbáltam, és a Viablue SC2, SC4 szerintem nagyon jól teljesít, én meg voltam elégedve velük. Dugó is volt nálam TS6, kácsás is, a TS6 igen masszív, jó kontaktot biztosít, az anyagát nem tudom, az aranyozás jónak tűnt nem kopik le könnyen. Annyi probléma volt vele, hogy a Dynaudio csatiból alig lehetett kihúzni annyir beleszorult. A Kácsa 6201BG azért elég egyszerű holmi, de nem rossz, most is használom.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

fülelek írta:
2022.04.22., pén. 18:14
Ne a renderelt képet nézzed, azon nem látszik semmi, hanem az igazit, nincs rendesen polírozva, valamint kissé sorjás is. Közönséges sárgarézből készült, mert ha nem, akkor azt vastagon reklámoznák. Ha 2000 Ft lenne egy négyes szett, akkor nem mondanék semmit, de akciósan is sokba kerül (kérdés, egyáltalán valaha is árulták nem akciós áron, ez ismert fogás a kereskedelemben...).
Hallottam néhány viablue kábelt, egyiknél sem éreztem, hogy megérné az árát, persze mindre rámondták, hogy milyen szép meg milyen jó ára van, szerintem ez markecing fogás csak, megéri foglalkozni a kereskedőknek vele, hiszen jókora árrést kap.
A nagyon hasonló kivitelű dugó a Kácsánál miért kerül akció nélkül egy szett BP-6201 (ami ráadásul berilliumos ötvözet) csak 6500Ft-ba a viablue akciós(!) 9990Ft árával szemben? :smile29:
Egyébként meg mindenki úgy okoskodik, ahogy akar, a személyeskedést meg tedd félre, ha lehetséges. Nincs abból probléma, hogy nem értünk egyet.
Nem a képet nézem, itt van a kezemben! :D
Hogy miért akciós itthon(!!!) azt hagyjuk, a Viablue oldalán többe kerül. Nekem meg van jó pár kábelem amit használok és szerintem meg ár-érték arányban mind nagyon jó. Nyilván van náluk jobb, ezt nem vitatom. Az meg, hogy miből van inkább hagyjuk, sajnos sokszor belefutottam már ilyen-olyan hiperszuper anyagokból készült kábelekbe amik közel sem szóltak úgy, mint azok amiknél a gyártó meg sem említi miből van. Ha neked ez a mérce én ezt elfogadom, én viszont addig semmit sem minősítek még saját magam ki nem próbálom. Hidd el nekem, az általam ismert kábelmárkák között, szinte ezen van a legkisebb árrés.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2132

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Nekem volt,sőt van is az említett kácsásból is,és a viablueből is,és laikusként nézve is egészen más a kettő.A kácsás jó még el nem törik a burkolata,viszont én kevésnek érzem rajta a kontaktfelületet is.Persze lehet ez csak az én mániám, :D de hangban is érezhető ez,mert mintha felfelé húzná a hangképet.Mondjuk én most viszonylag vastag kábelre raktam,vékonyabb drótoknál lehet jó.A viablue-ban több az anyag,nagyobb a kontaktfelület a rögzítéseknél,és a z banánrésze is jól láthatóan vastagabb anyagból van.Mondjuk valószínű hogy nem csak ez a jó hang ismérve,de az egész dugóról sugárzik az örök élet meg egy nap érzés,a kácsásról nem mondható el ez.Így nézve nekem a kácsás tűnik drágának.Volt itthon már vagy 20db,de szinte mindegyik törött lett,és ez inkább előbb mint utóbb történt meg.Ha már kácsa dugó és berillium,akkor sokkal inkább a jóval olcsóbb forrasztható banánhegyek mint ez a műanyagba foglalt,szerintem.
Csak laikus szemlélőként jött ez le,szóval tessék igy kezelni eme észrevételeket. :D

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5150

Hozzászólás Szerző: fülelek »

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

fülelek írta:
2022.04.22., pén. 13:33
Mr.²,
az ominózus viablue banán valós képét kinagyítva látszik a megmunkálás alacsony minősége. Ahhoz képest meg drága.
A viablue chifibutikaudio, kitűnő marketing stratégiával.

A direkt aranyozás matt szokott lenni
Hol látszik ezen az alacsony minőség? Melyik részén? De a kérdést megválaszoltad, még csak képen láttál ilyen dugót. Nem tudom mi van veled mostanában Zoli, de ezek a megnyilvánulásaid elég kiábrándítóak számomra.

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

Shimano írta:
2022.04.22., pén. 14:15
József1960 írta:
2022.04.22., pén. 14:06
Bekötöttem a Canare 2F11s kábelt. Első hallásra nagyon jó! Nem használtam semmiféle villát,banándugót,hanem direktbe átdugtam a hangfal,és erősítő csatlakozóin. Forrasztani nem fogom,mert azzal +1 anyagot vinnék be a rendszerbe. Banánoknál van maga a dugó anyaga,bevonat(ok) esetleg forraszanyag...Igaz jobban mutat,mint egy csupasz drótvég.
Másodjára még jobb lesz. :D
Kell neki némi idő,de hát ez minden drótra igaz.
A 4s11-re pl többszáz óra járatást írnak a külföldi fórumokon,de nálam a 2s11 már elsőre is éreztette a benne lévő potenciált,és azóta csak jobb lett.
Már megy az Isotek Cd ismétlő üzemmódban.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

József1960 írta:
2022.04.22., pén. 14:06
Bekötöttem a Canare 2F11s kábelt. Első hallásra nagyon jó! Nem használtam semmiféle villát,banándugót,hanem direktbe átdugtam a hangfal,és erősítő csatlakozóin. Forrasztani nem fogom,mert azzal +1 anyagot vinnék be a rendszerbe. Banánoknál van maga a dugó anyaga,bevonat(ok) esetleg forraszanyag...Igaz jobban mutat,mint egy csupasz drótvég.
Másodjára még jobb lesz. :D
Kell neki némi idő,de hát ez minden drótra igaz.
A 4s11-re pl többszáz óra járatást írnak a külföldi fórumokon,de nálam a 2s11 már elsőre is éreztette a benne lévő potenciált,és azóta csak jobb lett.

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Mr.²,
az ominózus viablue banán valós képét kinagyítva látszik a megmunkálás alacsony minősége. Ahhoz képest meg drága.
A viablue chifibutikaudio, kitűnő marketing stratégiával.

A direkt aranyozás matt szokott lenni

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2022.04.21., csüt. 22:09
Nem kell használni a csavart, forrasztani kell, én is úgy szoktam. A saját hangfalkábelemen (>800€) is ezt a dugót használom.
Direkt aranyozás, nincs nikkel a réz és az arany réteg között. A berillium-réz ötvözetben mindössze max. 2% a berillium, ezért a fajlagos vezetés nem sokkal rosszabb a tiszta réznél, és sokkal jobb, mint a sárgaréz ötvözetnek. A mechanikai tulajdonságok meg jobbak, mint a tiszta réznél. Azt nem tudom, hogy a rögzítő csavar miből készül, de valóban elég gyenge.
Érdekes amit írsz.Én pl nem tudtam arról sem hogy az aranyozás sem minden esetben kerül közvetlenül a csatlakozó anyagára.
De hát így van ez,mindig tanul valamit az ember,persze ha van kitől,mitől és miből. :D
Azt egyépként honnét lehet tudni hogy melyiken nincs pl nikkel az aranyozás alatt?

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Kedves Miszter! A Veled való beszélgetésről egy Ford Fairlane idézet jutott eszembe: "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." :)
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

fülelek írta:
2022.04.22., pén. 08:33
MrCollector írta:
2022.04.21., csüt. 23:25
fülelek írta:
Nem kell használni a csavart, forrasztani kell, én is úgy szoktam. A saját hangfalkábelemen (>800€) is ezt a dugót használom.
Direkt aranyozás, nincs nikkel a réz és az arany réteg között. A berillium-réz ötvözetben mindössze max. 2% a berillium, ezért a fajlagos vezetés nem sokkal rosszabb a tiszta réznél, és sokkal jobb, mint a sárgaréz ötvözetnek. A mechanikai tulajdonságok meg jobbak, mint a tiszta réznél. Azt nem tudom, hogy a rögzítő csavar miből készül, de valóban elég gyenge.

Mindenki avval és úgy dug, ahogy akar, no meg bír... :smile29:

És mitől jobb Mr. szerint a Viablue?
"Ki melyik dugót választaná?" - Egy kérdés, egy felelet. Nem kérdezte melyik jobb és miért. Én sem írtam semmi ilyet.
Nem kérdezte??
Shimano írta: "Jó,jó,de a miértre is kíváncsiak lennénk,"
:quetionmark:
Ezt tőled kérdezte a kijelentésed miatt. Egyébként, ha nem próbáltad a Viablue-t akkor nincs is sok alapja...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

MrCollector írta:
2022.04.21., csüt. 23:25
fülelek írta:

"Ki melyik dugót választaná?" - Egy kérdés, egy felelet. Nem kérdezte melyik jobb és miért. Én sem írtam semmi ilyet.
Nem kérdezte??
Shimano írta: "Jó,jó,de a miértre is kíváncsiak lennénk,"
:quetionmark:

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

fülelek írta:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2022.04.21., csüt. 14:45
Az Audioquest sokkal jobb, mint a netdepos...
Jó,jó,de a miértre is kíváncsiak lennénk,már ha van,és nem csak egy próba miatt alakult ki ez a vélemény. :rolleyes:
Volt ilyen aq dugóm,de azt a vékony csavart aki beleálmodta,lehet megetetném vele :D ,mert egyszerűen gyenge az oda.
A hangja persze ettől lehet szuper.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Megyer írta:
2022.04.21., csüt. 09:22
Ki melyik dugót választaná, vagy nagyjából mindegy?

https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aq-ezu ... banan-dugo
https://netdepo.hu/kabel-csatlakozo/ban ... szett-4-db
Viablue

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Az Audioquest sokkal jobb, mint a netdepos...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”