Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Autós topik autósoknak

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9524

Re: Autós topik autósoknak

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Acme írta:
2022.05.03., kedd 20:14
tamagaba írta:
2022.05.03., kedd 18:32
Nem értem mire ez a nagy SUV utálat. Divat szidni azokat mostanság. A béna sofőr mindennel béna, a szar kocsi így is úgy is megáll. Szemben a házunkkal anno állt egy korai X5 svájci rendszámmal (szomszéd rokon). Na az valahogy jól nézett ki. Sosem a kocsival van baj ...
Ebben igazad van, az autó csak egy használati tárgy, az emberek teszik hozzá a sztereotípiákat.

Számomra a SUV olyan, mint az alkoholmentes gyümölcsös sör. Divatos és vannak előnyei, de igazán csak az tudja szeretni, aki nem ismeri milyen az igazi ... ;)
Ez jó! Még nem hallottam… :fekverohog:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3688

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

tamagaba írta:
Nem értem mire ez a nagy SUV utálat. Divat szidni azokat mostanság. A béna sofőr mindennel béna, a szar kocsi így is úgy is megáll. Szemben a házunkkal anno állt egy korai X5 svájci rendszámmal (szomszéd rokon). Na az valahogy jól nézett ki. Sosem a kocsival van baj ...
A baj az, hogy a nagyobb tömeg, nagyobb lendülettel is jár. Ha elnéz vele valamit a sofőr, sokkal nagyobb kárt okoz.
És sajnos ilyen dögökkel jobban nyomják neki, mert más a sebesség érzet. És ez tetézi a bajt, ha beüt az esetleges elkerülhetetlen.
Csak a Marantz! :-D

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: Acme »

Egy kis napi Porsche :D

https://www.youtube.com/watch?v=tKgbKd3IuEE

(ANNYIRA jól néz ki így leültetve, kár hogy az itthoni utakon használhatatlan...)
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Acme
V.I.P.
V.I.P.

tamagaba írta:
Ebben igazad van, az autó csak egy használati tárgy, az emberek teszik hozzá a sztereotípiákat.

Számomra a SUV olyan, mint az alkoholmentes gyümölcsös sör. Divatos és vannak előnyei, de igazán csak az tudja szeretni, aki nem ismeri milyen az igazi ... ;)
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 626
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2022.05.03., kedd 16:50
komarfamily írta:
2022.05.03., kedd 10:35
Lehet, hogy az a nyilatkozat a bmw reszerol olyan volt mint Bill Gates hirhedt "640kb ram eleg kell, hogy legyen barkinek" mondasa ami ugy nez ki, hogy csak egy varosi legenda.

Abban viszont van valami, hogy ket tonna folott en sem engednem a B jogsit. A minap az utcankban egy regebbi land rovert vezeto holgy osszecsukott 3 autot plusz a sajatjat, mert nem tudott megallni. Mindez ugy, hogy este volt es nem volt forgalom...

Nalunk rengeteg suv van a kornyeken es alig latnak ki a kormany mogul. Kb annyi a napi hasznalatuk, hogy kidobjak a gyereket a suliban es utana elmennek vasarolni.
Egy 2 tonnas újabb suv (nem hóban, vagy jégen) tuti hamarabb áll meg, mint egy borsodi Opel Astra. ;)
Egy új Astra pedig hamarabb, mint egy borsodi lefingott X5, ami ráadásul 2x annyival is megy jellemzően. És 4-5x akkora kárt okoz emiatt, mint egy esetleg egy hasonló állapotú borsodi Astra ;)

Vagy inkább sad.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

komarfamily írta:
2022.05.03., kedd 10:35
Lehet, hogy az a nyilatkozat a bmw reszerol olyan volt mint Bill Gates hirhedt "640kb ram eleg kell, hogy legyen barkinek" mondasa ami ugy nez ki, hogy csak egy varosi legenda.

Abban viszont van valami, hogy ket tonna folott en sem engednem a B jogsit. A minap az utcankban egy regebbi land rovert vezeto holgy osszecsukott 3 autot plusz a sajatjat, mert nem tudott megallni. Mindez ugy, hogy este volt es nem volt forgalom...

Nalunk rengeteg suv van a kornyeken es alig latnak ki a kormany mogul. Kb annyi a napi hasznalatuk, hogy kidobjak a gyereket a suliban es utana elmennek vasarolni.
Egy 2 tonnas újabb suv (nem hóban, vagy jégen) tuti hamarabb áll meg, mint egy borsodi Opel Astra. ;)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Lemmy9.1 írta:
2022.05.03., kedd 10:57
A Szuvokat nem az emberi fajra tervezik? Lehet, hogy a Vukikra?
A buckalakók bármire képesek! ;peace;

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 815

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

A Szuvokat nem az emberi fajra tervezik? Lehet, hogy a Vukikra?
Szerintem!

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1095

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Lehet, h akkor nem jött át…

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2022.05.01., vas. 18:13

Jah igazad van!

Képzeld, ígérték az M3-al kapcsolatban 4 mp alatti gyorsulást is 0-100-ra és az X7-es a közelében sincs! gondolkodik.gif
Skandallum!
Valamit nagyon félre érthetsz ezzel kapcsolatban, vagy nem jól írtam.

A BMW nyilatkozott az M3-al kapcsolatban valamit, ami nem volt valós (tömeg es LE).

Ugyanezen témában (tömeg) a BMW megint nyilatkozik.

Én ezek után kétkedek, hogy valóban így lesz.

Tetszik érteni? ;)

Bár az sem teljesítmény, ha igazuk lesz, mert már nem nagyon van hova hízni...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

avl2 írta:
2022.05.01., vas. 17:42
itt is ugy erzem, mintha "divat" lenne Alex Aston irasaiba belekötni (persze az is rá lehetöséget ;-)

simán lehet kapcsolatot, párhuzamot találni

a kapcsolat azok között pl.: BMW
a kapcsolat pl.: "minden" - na jó: igen sok - kategóriában nagyon felmentek a méretek, súlyok, lehet ez M3, sima 3, 7-es, de lehet ez Golf is (kivétel is lehet, de mennyi a "hízottakhoz" képest ?)

..ha szívózok azt mondom: az (is) tehet róla, aki "fogyaszt" = vásárol
aki az autójába minden szart szeretne, gerjeszti a keresletet, a gyártó meg kiszolgál

a tömeg biztonságot és érzeteket ad, a fogyasztók meg: akkor én is, én is; ..ne már én "szenvedjek", enyim és utasai sérüljön erösebben...társadalmi játszmák: ki mennyire a saját érdeket a "társadalmi" fölé helyezi

igaz ez az autózási mennyiségre is (neki kényelmes, a világ levegöjének, eröforrásainak rossz) és sok másra is
Jah igazad van!

Képzeld, ígérték az M3-al kapcsolatban 4 mp alatti gyorsulást is 0-100-ra és az X7-es a közelében sincs! gondolkodik.gif
Skandallum!

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

itt is ugy erzem, mintha "divat" lenne Alex Aston irasaiba belekötni (persze az is rá lehetöséget ;-)

simán lehet kapcsolatot, párhuzamot találni

a kapcsolat azok között pl.: BMW
a kapcsolat pl.: "minden" - na jó: igen sok - kategóriában nagyon felmentek a méretek, súlyok, lehet ez M3, sima 3, 7-es, de lehet ez Golf is (kivétel is lehet, de mennyi a "hízottakhoz" képest ?)

..ha szívózok azt mondom: az (is) tehet róla, aki "fogyaszt" = vásárol
aki az autójába minden szart szeretne, gerjeszti a keresletet, a gyártó meg kiszolgál

a tömeg biztonságot és érzeteket ad, a fogyasztók meg: akkor én is, én is; ..ne már én "szenvedjek", enyim és utasai sérüljön erösebben...társadalmi játszmák: ki mennyire a saját érdeket a "társadalmi" fölé helyezi

igaz ez az autózási mennyiségre is (neki kényelmes, a világ levegöjének, eröforrásainak rossz) és sok másra is

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Alex_Aston írta:
2022.05.01., vas. 16:16
Vinkler írta:
2022.05.01., vas. 15:38

Mi az összefüggés az M3 és az elektromos 7-es BMW között? gondolkodik.gif
Mondjuk, hogy mennyire kell komyan venni a BMW kinyilatkoztatását e témában?🤔
Szerintem a két dolognak semmi köze egymáshoz. Egy extra nagy, elektromos luxuslimuzin súlyát felemlegetni egy M3-as kontextusában, hogy is mondjam elég nyakatekert gondolatmenet.
Hozzátenném, hogy egy Mercedes W221-es, vagy egy BMW F01-es is elérte a 2,2-2,3 tonnát. Szóval annyira nem rossz érték, elnézve mennyi luxust pakoltak bele, ami tudjuk, hogy nem könnyű…

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2022.05.01., vas. 15:38

Mondjuk, hogy mennyire kell komyan venni a BMW kinyilatkoztatását e témában?🤔

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Alex_Aston írta:
2022.05.01., vas. 14:15
Megint a tömeg téma.

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2022/ ... paign=link

Amikor anno megjelent az első turbós M3-as kb. 9-10 éve, akkor azt nyilatkozták az M részlegnél, hogy motorerőből több nem kell, most már csak a tömeget kell csökkenteni. Ennek ellenére a következő M3-as, mintha nehezebb, és erősebb lenne...

Szóval ennyire lehet ezt komolyan venni. Bár az is igaz, hogy közel 3 tonna után tényleg érdekes lenne, ha tovább híznának. Már ez a bő 2,5 tonna is agyrém. Ha rajtam múlna, nem kapna engedélyt közúti használatra. De ugye, nem rajtam múlik :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Megint a tömeg téma.

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2022/ ... paign=link

Amikor anno megjelent az első turbós M3-as kb. 9-10 éve, akkor azt nyilatkozták az M részlegnél, hogy motorerőből több nem kell, most már csak a tömeget kell csökkenteni. Ennek ellenére a következő M3-as, mintha nehezebb, és erősebb lenne...

Szóval ennyire lehet ezt komolyan venni. Bár az is igaz, hogy közel 3 tonna után tényleg érdekes lenne, ha tovább híznának. Már ez a bő 2,5 tonna is agyrém. Ha rajtam múlna, nem kapna engedélyt közúti használatra. De ugye, nem rajtam múlik :D

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2022.04.29., pén. 08:46
Sajnos ezzel egyet tudok érteni...

https://totalcar.hu/magazin/technika/20 ... rnak-olni/

Nemcsak nehéz dögök ezek, hanem magas építés miatt nem kompatibilisek a gyűrődő zónák.
Büntető adó kéne a magas epítésre, és a nehezebb autókra. Agyrém, amikor látom, hogy egy gyereket hurcolnak a 2 tonnás dögökben, és természetesen a 30-as zónában 60-al haladva.
Sajnos Karotta ezúttal is demagógra hozta a cikket, kár érte, mert fontos téma. sad.gif

A nagy tömeg az autógyártás pestise! Szerintem is büntetni kéne! :smile30:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Sajnos ezzel egyet tudok érteni...

https://totalcar.hu/magazin/technika/20 ... rnak-olni/

Nemcsak nehéz dögök ezek, hanem magas építés miatt nem kompatibilisek a gyűrődő zónák.
Büntető adó kéne a magas epítésre, és a nehezebb autókra. Agyrém, amikor látom, hogy egy gyereket hurcolnak a 2 tonnás dögökben, és természetesen a 30-as zónában 60-al haladva.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2785

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Acme írta:
2022.04.28., csüt. 20:14
.....
Eddig csak kétszer vettem szalonból új autót, de mindkét alkalommal jó tapasztalataim voltak. Minimális gondok adódtak velük (egy váltógomb és egy ablaktörlő csere). A kötelező szerviznél egyik helyen le akartak venni, az hiba volt mert gari után nem látták többet az autót.
Teljesítmény: a turbós benzinesek elvileg a gyári adat felett szoktak hozni. gondolkodik.gif
Igaz, nem vittem fékpadra, de a jelenlegi 130 TCe érzésre jóval felette van a gyári adatnak. A chip tuningot az átvétel napján maga a kereskedő ajánlotta - természetesen csak ha már nem lesz garis a verda. 31_1_21.gif
Az említett autót nem én vettem, hanem a munkahelyem. Csak egy problémát vázoltam fel, ami lehet bárkivel megtörténhet. Ha nem ilyen hasonló. Ha saját részre vásárolnék autót az egy külön történet lenne. Én mindig ár/minőséget mérlegelnék mivel nagyon sok esetben látom az érem mindkét oldalát. Szerencsére eddig csak egy saját autót kellett vennem: (Használt Ford Focus 1.8 D 3 ajtós, azzal is beszívtam. VP 40 adagoló probléma Görögben, emlékezetes na :D ), kb 15 éve cég autókat nyúzok, hála az égnek. Második autó vásárlást jó pár éve halogatom, de soha nem bántam meg eddig, hogy nem vettem. Szerintem a feleségem sem. ;)
Ennek ellenére szeretem az autókat, buszokat munkagépeket főleg a technikai műszaki megoldások miatt.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Acme
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:
2022.04.28., csüt. 17:45
Lentebb említett autó. Pár hét használat után mindenki panaszkodott rá, hogy gyenge. Üresen még csak-csak, rakottan meghal egy kisebb emelkedőn is. Elődje, ami papíron kisebb telj+nyomatékú nyilván nem. Mivel a régi is megvan még, akik használták kivétel nélkül panaszkodtak rá. Autóban kb. 2000 Km. Visszavisz, panaszkodik. Munkafelvétel: mentünk vele hibakód nincs benne semmi baja. Kábé elküldtek a sunyiba minket..... Mondtuk de hát előző, ami gyengébb simán erősebb mint ez. Hosszas viaskodás után saját költségre (!) teljesítményt mértünk fékpadon. Mivel kicsit nagy a bódé, csak a gödöllői Egyetemen (SZIE) tudták megejteni.... Közös mérés márka ügyfélszolgálatosa nagy mellénnyel jelen.... Eredmény: 140 LE helyett 128LE, 340Nm helyett 290Nm. :o Hoppá. Akkor ezt elküldjük a gyárnak........ Hivatalosan 8%(!) eltérésig a gyár nem vizsgálja az ügyet. :kiss: Ez telj. kb annyi nyomatékban kicsit több.... Na várjuk a fejleményeket.

A sok rizsának az az alja, hogy új autóval is lehetnek szép, kellemes pillanatok..... :smile49:
Eddig csak kétszer vettem szalonból új autót, de mindkét alkalommal jó tapasztalataim voltak. Minimális gondok adódtak velük (egy váltógomb és egy ablaktörlő csere). A kötelező szerviznél egyik helyen le akartak venni, az hiba volt mert gari után nem látták többet az autót.
Teljesítmény: a turbós benzinesek elvileg a gyári adat felett szoktak hozni. gondolkodik.gif
Igaz, nem vittem fékpadra, de a jelenlegi 130 TCe érzésre jóval felette van a gyári adatnak. A chip tuningot az átvétel napján maga a kereskedő ajánlotta - természetesen csak ha már nem lesz garis a verda. 31_1_21.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Tctronic írta:
2022.04.28., csüt. 19:40
Vinkler írta:
2022.04.28., csüt. 19:09
Ez az oldalfal összeillesztésénél lévő befelé húzódás kb. normális. Az erősített oldalfalú, vagy peremvédős kiviteleknél nem nagyon látszik, mert sokkal több a rávulkanizált gumi, ami szintbe hozza ezt, de a sima abroncsoknál, főleg a magasabb oldalfalúaknál ez teljesen normális. Ez régen is ilyen volt, most is.
Az előd autó téli-nyári gumijain nem volt ilyen "jelenség". Bár a márkájukra nem emlékszem. gondolkodik.gif
Teljesen mindegy, kb bármelyik gyártónál találkoztam már ezzel.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2785

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Vinkler írta:
2022.04.28., csüt. 19:09
Ez az oldalfal összeillesztésénél lévő befelé húzódás kb. normális. Az erősített oldalfalú, vagy peremvédős kiviteleknél nem nagyon látszik, mert sokkal több a rávulkanizált gumi, ami szintbe hozza ezt, de a sima abroncsoknál, főleg a magasabb oldalfalúaknál ez teljesen normális. Ez régen is ilyen volt, most is.
Az előd autó téli-nyári gumijain nem volt ilyen "jelenség". Bár a márkájukra nem emlékszem. gondolkodik.gif
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 626
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Majdnem Péntek ;peace;
Csatolmányok
f5ff2445-8bcf-428a-8da3-3a364f0fd124.jpg
f5ff2445-8bcf-428a-8da3-3a364f0fd124.jpg (354.5 KiB) Megtekintve 1437 alkalommal
Roma.jpg
Roma.jpg (442.68 KiB) Megtekintve 1437 alkalommal
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”