Középkategóriában (5-20.000Ft./m) nagyon sok hf.kábelt kipróbáltam, és a Viablue SC2, SC4 szerintem nagyon jól teljesít, én meg voltam elégedve velük. Dugó is volt nálam TS6, kácsás is, a TS6 igen masszív, jó kontaktot biztosít, az anyagát nem tudom, az aranyozás jónak tűnt nem kopik le könnyen. Annyi probléma volt vele, hogy a Dynaudio csatiból alig lehetett kihúzni annyir beleszorult. A Kácsa 6201BG azért elég egyszerű holmi, de nem rossz, most is használom.MrCollector írta: ↑2022.04.22., pén. 19:18Nem a képet nézem, itt van a kezemben!fülelek írta: ↑2022.04.22., pén. 18:14Ne a renderelt képet nézzed, azon nem látszik semmi, hanem az igazit, nincs rendesen polírozva, valamint kissé sorjás is. Közönséges sárgarézből készült, mert ha nem, akkor azt vastagon reklámoznák. Ha 2000 Ft lenne egy négyes szett, akkor nem mondanék semmit, de akciósan is sokba kerül (kérdés, egyáltalán valaha is árulták nem akciós áron, ez ismert fogás a kereskedelemben...).
Hallottam néhány viablue kábelt, egyiknél sem éreztem, hogy megérné az árát, persze mindre rámondták, hogy milyen szép meg milyen jó ára van, szerintem ez markecing fogás csak, megéri foglalkozni a kereskedőknek vele, hiszen jókora árrést kap.
A nagyon hasonló kivitelű dugó a Kácsánál miért kerül akció nélkül egy szett BP-6201 (ami ráadásul berilliumos ötvözet) csak 6500Ft-ba a viablue akciós(!) 9990Ft árával szemben?![]()
Egyébként meg mindenki úgy okoskodik, ahogy akar, a személyeskedést meg tedd félre, ha lehetséges. Nincs abból probléma, hogy nem értünk egyet.![]()
Hogy miért akciós itthon(!!!) azt hagyjuk, a Viablue oldalán többe kerül. Nekem meg van jó pár kábelem amit használok és szerintem meg ár-érték arányban mind nagyon jó. Nyilván van náluk jobb, ezt nem vitatom. Az meg, hogy miből van inkább hagyjuk, sajnos sokszor belefutottam már ilyen-olyan hiperszuper anyagokból készült kábelekbe amik közel sem szóltak úgy, mint azok amiknél a gyártó meg sem említi miből van. Ha neked ez a mérce én ezt elfogadom, én viszont addig semmit sem minősítek még saját magam ki nem próbálom. Hidd el nekem, az általam ismert kábelmárkák között, szinte ezen van a legkisebb árrés.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
-
- Beköltözött
- Értékelés: 440
Nem a képet nézem, itt van a kezemben!fülelek írta: ↑2022.04.22., pén. 18:14Ne a renderelt képet nézzed, azon nem látszik semmi, hanem az igazit, nincs rendesen polírozva, valamint kissé sorjás is. Közönséges sárgarézből készült, mert ha nem, akkor azt vastagon reklámoznák. Ha 2000 Ft lenne egy négyes szett, akkor nem mondanék semmit, de akciósan is sokba kerül (kérdés, egyáltalán valaha is árulták nem akciós áron, ez ismert fogás a kereskedelemben...).
Hallottam néhány viablue kábelt, egyiknél sem éreztem, hogy megérné az árát, persze mindre rámondták, hogy milyen szép meg milyen jó ára van, szerintem ez markecing fogás csak, megéri foglalkozni a kereskedőknek vele, hiszen jókora árrést kap.
A nagyon hasonló kivitelű dugó a Kácsánál miért kerül akció nélkül egy szett BP-6201 (ami ráadásul berilliumos ötvözet) csak 6500Ft-ba a viablue akciós(!) 9990Ft árával szemben?![]()
Egyébként meg mindenki úgy okoskodik, ahogy akar, a személyeskedést meg tedd félre, ha lehetséges. Nincs abból probléma, hogy nem értünk egyet.

Hogy miért akciós itthon(!!!) azt hagyjuk, a Viablue oldalán többe kerül. Nekem meg van jó pár kábelem amit használok és szerintem meg ár-érték arányban mind nagyon jó. Nyilván van náluk jobb, ezt nem vitatom. Az meg, hogy miből van inkább hagyjuk, sajnos sokszor belefutottam már ilyen-olyan hiperszuper anyagokból készült kábelekbe amik közel sem szóltak úgy, mint azok amiknél a gyártó meg sem említi miből van. Ha neked ez a mérce én ezt elfogadom, én viszont addig semmit sem minősítek még saját magam ki nem próbálom. Hidd el nekem, az általam ismert kábelmárkák között, szinte ezen van a legkisebb árrés.
Nekem volt,sőt van is az említett kácsásból is,és a viablueből is,és laikusként nézve is egészen más a kettő.A kácsás jó még el nem törik a burkolata,viszont én kevésnek érzem rajta a kontaktfelületet is.Persze lehet ez csak az én mániám,
de hangban is érezhető ez,mert mintha felfelé húzná a hangképet.Mondjuk én most viszonylag vastag kábelre raktam,vékonyabb drótoknál lehet jó.A viablue-ban több az anyag,nagyobb a kontaktfelület a rögzítéseknél,és a z banánrésze is jól láthatóan vastagabb anyagból van.Mondjuk valószínű hogy nem csak ez a jó hang ismérve,de az egész dugóról sugárzik az örök élet meg egy nap érzés,a kácsásról nem mondható el ez.Így nézve nekem a kácsás tűnik drágának.Volt itthon már vagy 20db,de szinte mindegyik törött lett,és ez inkább előbb mint utóbb történt meg.Ha már kácsa dugó és berillium,akkor sokkal inkább a jóval olcsóbb forrasztható banánhegyek mint ez a műanyagba foglalt,szerintem.
Csak laikus szemlélőként jött ez le,szóval tessék igy kezelni eme észrevételeket.

Csak laikus szemlélőként jött ez le,szóval tessék igy kezelni eme észrevételeket.

- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Ne a renderelt képet nézzed, azon nem látszik semmi, hanem az igazit, nincs rendesen polírozva, valamint kissé sorjás is. Közönséges sárgarézből készült, mert ha nem, akkor azt vastagon reklámoznák. Ha 2000 Ft lenne egy négyes szett, akkor nem mondanék semmit, de akciósan is sokba kerül (kérdés, egyáltalán valaha is árulták nem akciós áron, ez ismert fogás a kereskedelemben...).
A nagyon hasonló kivitelű dugó a Kácsánál miért kerül akció nélkül egy szett BP-6201 (ami ráadásul berilliumos ötvözet) csak 6500Ft-ba a viablue akciós(!) 9990Ft árával szemben?
Egyébként meg mindenki úgy okoskodik, ahogy akar, a személyeskedést meg tedd félre, ha lehetséges. Nincs abból probléma, hogy nem értünk egyet.
A nagyon hasonló kivitelű dugó a Kácsánál miért kerül akció nélkül egy szett BP-6201 (ami ráadásul berilliumos ötvözet) csak 6500Ft-ba a viablue akciós(!) 9990Ft árával szemben?

-
- Beköltözött
Hol látszik ezen az alacsony minőség? Melyik részén? De a kérdést megválaszoltad, még csak képen láttál ilyen dugót. Nem tudom mi van veled mostanában Zoli, de ezek a megnyilvánulásaid elég kiábrándítóak számomra.
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Már megy az Isotek Cd ismétlő üzemmódban.Shimano írta: ↑2022.04.22., pén. 14:15Másodjára még jobb lesz.József1960 írta: ↑2022.04.22., pén. 14:06Bekötöttem a Canare 2F11s kábelt. Első hallásra nagyon jó! Nem használtam semmiféle villát,banándugót,hanem direktbe átdugtam a hangfal,és erősítő csatlakozóin. Forrasztani nem fogom,mert azzal +1 anyagot vinnék be a rendszerbe. Banánoknál van maga a dugó anyaga,bevonat(ok) esetleg forraszanyag...Igaz jobban mutat,mint egy csupasz drótvég.![]()
Kell neki némi idő,de hát ez minden drótra igaz.
A 4s11-re pl többszáz óra járatást írnak a külföldi fórumokon,de nálam a 2s11 már elsőre is éreztette a benne lévő potenciált,és azóta csak jobb lett.
A 4s11-re pl többszáz óra járatást írnak a külföldi fórumokon,de nálam a 2s11 már elsőre is éreztette a benne lévő potenciált,és azóta csak jobb lett.
Másodjára még jobb lesz.József1960 írta: ↑2022.04.22., pén. 14:06Bekötöttem a Canare 2F11s kábelt. Első hallásra nagyon jó! Nem használtam semmiféle villát,banándugót,hanem direktbe átdugtam a hangfal,és erősítő csatlakozóin. Forrasztani nem fogom,mert azzal +1 anyagot vinnék be a rendszerbe. Banánoknál van maga a dugó anyaga,bevonat(ok) esetleg forraszanyag...Igaz jobban mutat,mint egy csupasz drótvég.

-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Bekötöttem a Canare 2F11s kábelt. Első hallásra nagyon jó! Nem használtam semmiféle villát,banándugót,hanem direktbe átdugtam a hangfal,és erősítő csatlakozóin. Forrasztani nem fogom,mert azzal +1 anyagot vinnék be a rendszerbe. Banánoknál van maga a dugó anyaga,bevonat(ok) esetleg forraszanyag...Igaz jobban mutat,mint egy csupasz drótvég.
- fülelek
- V.I.P.
Mr.²,
az ominózus viablue banán valós képét kinagyítva látszik a megmunkálás alacsony minősége. Ahhoz képest meg drága.
A viablue chifibutikaudio, kitűnő marketing stratégiával.
A direkt aranyozás matt szokott lenni
az ominózus viablue banán valós képét kinagyítva látszik a megmunkálás alacsony minősége. Ahhoz képest meg drága.
A viablue chifibutikaudio, kitűnő marketing stratégiával.
A direkt aranyozás matt szokott lenni
De hát így van ez,mindig tanul valamit az ember,persze ha van kitől,mitől és miből.
Azt egyépként honnét lehet tudni hogy melyiken nincs pl nikkel az aranyozás alatt?
Érdekes amit írsz.Én pl nem tudtam arról sem hogy az aranyozás sem minden esetben kerül közvetlenül a csatlakozó anyagára.fülelek írta: ↑2022.04.21., csüt. 22:09Nem kell használni a csavart, forrasztani kell, én is úgy szoktam. A saját hangfalkábelemen (>800€) is ezt a dugót használom.
Direkt aranyozás, nincs nikkel a réz és az arany réteg között. A berillium-réz ötvözetben mindössze max. 2% a berillium, ezért a fajlagos vezetés nem sokkal rosszabb a tiszta réznél, és sokkal jobb, mint a sárgaréz ötvözetnek. A mechanikai tulajdonságok meg jobbak, mint a tiszta réznél. Azt nem tudom, hogy a rögzítő csavar miből készül, de valóban elég gyenge.
De hát így van ez,mindig tanul valamit az ember,persze ha van kitől,mitől és miből.

Azt egyépként honnét lehet tudni hogy melyiken nincs pl nikkel az aranyozás alatt?
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Kedves Miszter! A Veled való beszélgetésről egy Ford Fairlane idézet jutott eszembe: "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." :)
-
- Beköltözött
Ezt tőled kérdezte a kijelentésed miatt. Egyébként, ha nem próbáltad a Viablue-t akkor nincs is sok alapja...fülelek írta: ↑2022.04.22., pén. 08:33Nem kérdezte??MrCollector írta: ↑2022.04.21., csüt. 23:25"Ki melyik dugót választaná?" - Egy kérdés, egy felelet. Nem kérdezte melyik jobb és miért. Én sem írtam semmi ilyet.fülelek írta: ↑2022.04.21., csüt. 22:09Nem kell használni a csavart, forrasztani kell, én is úgy szoktam. A saját hangfalkábelemen (>800€) is ezt a dugót használom.
Direkt aranyozás, nincs nikkel a réz és az arany réteg között. A berillium-réz ötvözetben mindössze max. 2% a berillium, ezért a fajlagos vezetés nem sokkal rosszabb a tiszta réznél, és sokkal jobb, mint a sárgaréz ötvözetnek. A mechanikai tulajdonságok meg jobbak, mint a tiszta réznél. Azt nem tudom, hogy a rögzítő csavar miből készül, de valóban elég gyenge.
Mindenki avval és úgy dug, ahogy akar, no meg bír...
És mitől jobb Mr. szerint a Viablue?
Shimano írta: "Jó,jó,de a miértre is kíváncsiak lennénk,"
![]()
- fülelek
- V.I.P.
Nem kérdezte??MrCollector írta: ↑2022.04.21., csüt. 23:25"Ki melyik dugót választaná?" - Egy kérdés, egy felelet. Nem kérdezte melyik jobb és miért. Én sem írtam semmi ilyet.fülelek írta: ↑2022.04.21., csüt. 22:09Nem kell használni a csavart, forrasztani kell, én is úgy szoktam. A saját hangfalkábelemen (>800€) is ezt a dugót használom.
Shimano írta: "Jó,jó,de a miértre is kíváncsiak lennénk,"

-
- Beköltözött
"Ki melyik dugót választaná?" - Egy kérdés, egy felelet. Nem kérdezte melyik jobb és miért. Én sem írtam semmi ilyet.fülelek írta: ↑2022.04.21., csüt. 22:09Nem kell használni a csavart, forrasztani kell, én is úgy szoktam. A saját hangfalkábelemen (>800€) is ezt a dugót használom.
- fülelek
- V.I.P.
Nem kell használni a csavart, forrasztani kell, én is úgy szoktam. A saját hangfalkábelemen (>800€) is ezt a dugót használom.

Volt ilyen aq dugóm,de azt a vékony csavart aki beleálmodta,lehet megetetném vele
,mert egyszerűen gyenge az oda.
A hangja persze ettől lehet szuper.
Jó,jó,de a miértre is kíváncsiak lennénk,már ha van,és nem csak egy próba miatt alakult ki ez a vélemény.

Volt ilyen aq dugóm,de azt a vékony csavart aki beleálmodta,lehet megetetném vele

A hangja persze ettől lehet szuper.
-
- Beköltözött
ViablueMegyer írta: ↑2022.04.21., csüt. 09:22Ki melyik dugót választaná, vagy nagyjából mindegy?
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aq-ezu ... banan-dugo
https://netdepo.hu/kabel-csatlakozo/ban ... szett-4-db
- fülelek
- V.I.P.
Az Audioquest sokkal jobb, mint a netdepos...
- Megyer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 29
Ki melyik dugót választaná, vagy nagyjából mindegy?
Szerintem nem neked írtam amit írtam, de akkor válaszolok neked is, hiányérzeted csak akkor lesz, ha egy jobb csatlakozóval hasonlítod össze.Shimano írta: ↑2022.04.20., szer. 19:15Arra a "villanydrótra" amire tettem,csak annyit hogy soha rosszabb villanydrót hangot.migabi24 írta: ↑2022.04.20., szer. 09:51Persze villanydrótra mindegy mit rakszMrCollector írta: ↑2022.04.20., szer. 09:07
Szóval feltételezed, valami alapján. Szerintem nem is tudod mennyire nem csak az számít mi a vezető anyaga. Remélem azért még a kevésbé hozzáértők jelentős része is csak megmosolyogja az ilyen amatőr megjegyzéseket!![]()
Én kontakt mániás vagyok,és ez a viablue tuti jól teljesít ez ügyben.Összehasonlításban csak annyit tudok mondani hogy a csavaros rögzítésű berillium réz kácsással nekem volt némi hiányérzetem,ezekkel a viablue dugókkal viszont nincs.Hogy ez most a jobb kontakt,vagy más miatt nem tudom,de jobb így,az biztos.
Én kontakt mániás vagyok,és ez a viablue tuti jól teljesít ez ügyben.Összehasonlításban csak annyit tudok mondani hogy a csavaros rögzítésű berillium réz kácsással nekem volt némi hiányérzetem,ezekkel a viablue dugókkal viszont nincs.Hogy ez most a jobb kontakt,vagy más miatt nem tudom,de jobb így,az biztos.
Arra a "villanydrótra" amire tettem,csak annyit hogy soha rosszabb villanydrót hangot.migabi24 írta: ↑2022.04.20., szer. 09:51Persze villanydrótra mindegy mit rakszMrCollector írta: ↑2022.04.20., szer. 09:07Szóval feltételezed, valami alapján. Szerintem nem is tudod mennyire nem csak az számít mi a vezető anyaga. Remélem azért még a kevésbé hozzáértők jelentős része is csak megmosolyogja az ilyen amatőr megjegyzéseket!![]()

Persze villanydrótra mindegy mit rakszMrCollector írta: ↑2022.04.20., szer. 09:07Szóval feltételezed, valami alapján. Szerintem nem is tudod mennyire nem csak az számít mi a vezető anyaga. Remélem azért még a kevésbé hozzáértők jelentős része is csak megmosolyogja az ilyen amatőr megjegyzéseket!
-
- Beköltözött
Szóval feltételezed, valami alapján. Szerintem nem is tudod mennyire nem csak az számít mi a vezető anyaga. Remélem azért még a kevésbé hozzáértők jelentős része is csak megmosolyogja az ilyen amatőr megjegyzéseket!migabi24 írta: ↑2022.04.20., szer. 07:28Mert jobb esetbe mind berillium réz, de egy jó vörösrézért zsebbe kell nyúlni.
-
- Beköltözött
Szóval feltételezed, valami alapján. Szerintem nem is tudod mennyire nem csak az számít mi a vezető anyaga. Remélem azért a kevésbé hozzáértők jelentős része csak megmosolyogja az ilyen amatőr megjegyzéseket!migabi24 írta: ↑2022.04.20., szer. 07:28Mert jobb esetbe mind berillium réz, de egy jó vörösrézért zsebbe kell nyúlni.
Mert jobb esetbe mind berillium réz, de egy jó vörösrézért zsebbe kell nyúlni.MrCollector írta: ↑2022.04.19., kedd 21:39Ugyan ezt miből gondolod?migabi24 írta: ↑2022.04.12., kedd 12:36Szép ez, de semmivel nem jobb a vezető anyaga mint a 200Ft-os banánoknak.Shimano írta: ↑2022.04.12., kedd 12:00
Igen erre.Ha valaki rendelne,beszállnék én is.Nézegettem,de túl sok a postaköltsége.![]()
Én most ezt használom.Jónak tűnik,és szerintem még az erősítőt is megemelhetném vele,olyan passzentos.Vastagabb anyagból is van mint általában a hasonló z banánok.
viablue-ts-banana-tube-banandugo-gedeon.jpg