Nem is az anyagát kritizálták azoknak, hanem a szerkezetüket.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Sajnos ez ilyen. Láttam én is 11€-s cd-t 30-ért ideszállítva. A legtöbb bolt nem hajlandó csak úgy a postán feladni a csomagokat, hanem futárszolgálattal küldenek. Ami amúgy biztonságosabb és gyorsabb, de más az ára. Ezzel együtt akkor sem biztosan olcsóbb valami, ha van magyar kereskedő, valószínűleg mások az adók és az árrés is.zoli73 írta: ↑2022.04.12., kedd 11:35Egy aktuális példa, egy barátom, egy szintén idehaza nem kapható dolgot(igen hifis) megrendelt nekem Németországból, az ára 24€, de a küldéssel együtt fizetendő ősszeg 50€, 40 cent.
Tehát nagyon nem gazdaságos, de nagyon kell az a valami, ezért lenyelem a békát.
Nincs más lehetőség, mint nagyon alaposan körülnézni a világ minden piacán, akár használtan is, aztán reménykedni, hogy valahol megtalálod, éppen akció van, olcsóbb a posta stb.
Ha meg találsz valamilyen jó cuccot jó áron külföldön, legrosszabb esetben kell keresni egy barátot, ismerőst, aki az ügyletet meg tudja oldani. Láttam már hirdetést is ilyen ügyben, vagy csak kérést a fórumon.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Szép ez, de semmivel nem jobb a vezető anyaga mint a 200Ft-os banánoknak.Shimano írta: ↑2022.04.12., kedd 12:00Igen erre.Ha valaki rendelne,beszállnék én is.Nézegettem,de túl sok a postaköltsége.pali923 írta: ↑2022.04.12., kedd 09:18Erre gondoltok?
https://avcorp.pl/product-eng-4474-Vibo ... plugs.html![]()
Én most ezt használom.Jónak tűnik,és szerintem még az erősítőt is megemelhetném vele,olyan passzentos.Vastagabb anyagból is van mint általában a hasonló z banánok.
viablue-ts-banana-tube-banandugo-gedeon.jpg
Egyépként tényleg fura hogy a viborgnak nincs hazai képviselete,tök guszta csatikat gyárt,és pont azon az áron ami még egy pici szájhúzogatással ugyan
,de többeknek beleférne a keretbe.Clónok vannak,de eredeti az nincs,fura ez. 

Igen erre.Ha valaki rendelne,beszállnék én is.Nézegettem,de túl sok a postaköltsége.pali923 írta: ↑2022.04.12., kedd 09:18Erre gondoltok?
https://avcorp.pl/product-eng-4474-Vibo ... plugs.html

Én most ezt használom.Jónak tűnik,és szerintem még az erősítőt is megemelhetném vele,olyan passzentos.

- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Igen, az Unioból kb. mindent be lehet szerezni, de nem is hinnéd, hogy milyen sokaknak nem opció a külföldről rendelés(pl. nekem sem). Nem beszélve a valóban filléres(értsdd pár ezer Forintos) kütyük esetében, amikor a szállítási díj bőven meghaladja a rendelt termék árát.pali923 írta: ↑2022.04.12., kedd 10:37Igen, sajnos ez szomorú, de tudomásul kell vennünk, hogy az Unióból be lehet szerezni szinte mindent, még itt a keleti blokkban is. Ez a lengyel oldal elég jó, de vettem már kábelt egy szlovákiai oldalról is (https://enigma-audio.sk), ahol ráadásul magyarul válaszoltak a kérdéseimre. Ezek a lengyelek meg pont azt írják erről a dugóról, hogy nagy tételben is kapható, többféle bevonattal.
Főleg kábelek esetén tapasztaltam, hogy van magyar forgalmazó, de amit szeretnék, csak rendelésre hoznak. Arról nem beszélve, hogy még szállítással is olcsóbban jön ki időnként külföldről, mint itthon.
Valami nagyon nem jól van ebben az országban, és tudnék még hasonló panaszokat írni más piacokról is.
Egy aktuális példa, egy barátom, egy szintén idehaza nem kapható dolgot(igen hifis) megrendelt nekem Németországból, az ára 24€, de a küldéssel együtt fizetendő ősszeg 50€, 40 cent.
Tehát nagyon nem gazdaságos, de nagyon kell az a valami, ezért lenyelem a békát.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Igen, sajnos ez szomorú, de tudomásul kell vennünk, hogy az Unióból be lehet szerezni szinte mindent, még itt a keleti blokkban is. Ez a lengyel oldal elég jó, de vettem már kábelt egy szlovákiai oldalról is (https://enigma-audio.sk), ahol ráadásul magyarul válaszoltak a kérdéseimre. Ezek a lengyelek meg pont azt írják erről a dugóról, hogy nagy tételben is kapható, többféle bevonattal.
Főleg kábelek esetén tapasztaltam, hogy van magyar forgalmazó, de amit szeretnék, csak rendelésre hoznak. Arról nem beszélve, hogy még szállítással is olcsóbban jön ki időnként külföldről, mint itthon.
Valami nagyon nem jól van ebben az országban, és tudnék még hasonló panaszokat írni más piacokról is.
Így van, ez pl ár/érték bajnok, itthon 60 ezerért van vörösréz banán.zoli73 írta: ↑2022.04.12., kedd 10:04Szerintem hazai elérhetőségre gondoltak. Hozzáteszem jogosan.pali923 írta: ↑2022.04.12., kedd 09:18Erre gondoltok?
Nevetséges, hogy sokszor filléres, de annál hasznosabb kütyük(nem csak hifi téren) itthon elérhetetlenek, pedig kereslet volna rá.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Szerintem hazai elérhetőségre gondoltak. Hozzáteszem jogosan.pali923 írta: ↑2022.04.12., kedd 09:18Erre gondoltok?
Nevetséges, hogy sokszor filléres, de annál hasznosabb kütyük(nem csak hifi téren) itthon elérhetetlenek, pedig kereslet volna rá.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Elég sajátosan működik mostanában ez a fórummotor...
Viborgot én is szívesen vennék, de sehol nem lehet kapni.Shimano írta: ↑2022.04.11., hétf. 18:33Én szétkaptam egy repedt kácsás műanyag burkolatos bfa dugót,és az a gond vele szerintem,hogy a vastagabb kábelek esetében kevés az a kontakt ami elérhető vele.
Egy csavar szorítja egy rövid fémlemezhez a drótot,amiből ráadasul hiányzik is egy rész,plusz a csavar sem vesz részt a kontaktban,szóval inkább csak vékonyabb drótokhoz lehet jó,szerintem.
Lehet meg is van még,ha megtalálom mutatom hogy mi nem tetszik benne.Az aq meg azért nem tetszett,mert nagyon vékony csavar van benne ami könnyen megszakad,tehát nem egy többször felhasználható típus,de ettől még lehet jó hangú.
Én amit jónak tartok az a viablue banán,a típusa most nem ugrik be,de az jól működik nálam.Nem olcsó,de masszív,többször is nyugodtan szerelhető,és tuti jó kontaktot ad.
Szinpi még a viborg banán is,csak az a baj vele hogy nincs hazai forgalmazója,sajna.
Én szétkaptam egy repedt kácsás műanyag burkolatos bfa dugót,és az a gond vele szerintem,hogy a vastagabb kábelek esetében kevés az a kontakt ami elérhető vele.
Egy csavar szorítja egy rövid fémlemezhez a drótot,amiből ráadasul hiányzik is egy rész,plusz a csavar sem vesz részt a kontaktban,szóval inkább csak vékonyabb drótokhoz lehet jó,szerintem.
Lehet meg is van még,ha megtalálom mutatom hogy mi nem tetszik benne.Az aq meg azért nem tetszett,mert nagyon vékony csavar van benne ami könnyen megszakad,tehát nem egy többször felhasználható típus,de ettől még lehet jó hangú.
Én amit jónak tartok az a viablue banán,a típusa most nem ugrik be,de az jól működik nálam.Nem olcsó,de masszív,többször is nyugodtan szerelhető,és tuti jó kontaktot ad.
Szinpi még a viborg banán is,csak az a baj vele hogy nincs hazai forgalmazója,sajna.
Re: Kezdő hifi - tanács kéne
+1 igen.Nem vagyok egy nagy kábelfan,de erre a kábelre még én is azt mondom hogy egyszerűen zseniális.Ezen felindulva tovább is vittem a canare drótozást más helyeken is,de az egy más történet.Elmo írta: ↑2022.04.11., hétf. 15:49Szerintem igen. Ha bejön, el tudod adni a Qedet és marad egy kis pénzed, ha nem jön be, kipróbálhatod a kettős kábelezést, ha az sem jön be, nos, akkor mégsem érdemes.József1960 írta: ↑2022.04.08., pén. 19:03Sziasztok!
Qed XT40 kábel köti össze az MF2Si erősítőmet Monitor Audio Silver RS8 hangfalakkal. Szerintetek érdemes kipróbálnom a Canare 2S11F kábelt?

Az hogy nem jönne be az eléggé valószínűtlen,de mint tudjuk a hifiben semmi sem fekete és fehér,tehát van rá 1-2,na jó,legyen 5% esély.

- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Szerintem igen. Ha bejön, el tudod adni a Qedet és marad egy kis pénzed, ha nem jön be, kipróbálhatod a kettős kábelezést, ha az sem jön be, nos, akkor mégsem érdemes.József1960 írta: ↑2022.04.08., pén. 19:03Sziasztok!
Qed XT40 kábel köti össze az MF2Si erősítőmet Monitor Audio Silver RS8 hangfalakkal. Szerintetek érdemes kipróbálnom a Canare 2S11F kábelt?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Semmivel sem jobb, mint a Kácsás BFA vagy az AudioQuest 100.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2672
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Sziasztok!
Azt, de persze nem azért mert jobb...
elsődleges cél, hogy szóljon valami azt a végére elég jó lett az eredmény...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- Elmo
- Törzsvendég
A Harmonic Technology-t váltotta? Azazé nem semmi!

- Elmo
- Törzsvendég
Szerintem ezt az egész Canare "ügyet" át kéne pakolni a helyére, mert itt nem biztos, hogy minden, a kábelek iránt érdeklődő fórumtárs olvassa.
BFA STYLE BANANA PLUGS Â WITH DUAL SET
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Ezt találtam ár-értékben normálisnak ...BFA STYLE BANANA PLUGS Â WITH DUAL SET
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2672
köszi,de az amplifikáció oldalán lévő 4mm banándugó érdekelne

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503