Viborgot én is szívesen vennék, de sehol nem lehet kapni.Shimano írta: ↑2022.04.11., hétf. 18:33Én szétkaptam egy repedt kácsás műanyag burkolatos bfa dugót,és az a gond vele szerintem,hogy a vastagabb kábelek esetében kevés az a kontakt ami elérhető vele.
Egy csavar szorítja egy rövid fémlemezhez a drótot,amiből ráadasul hiányzik is egy rész,plusz a csavar sem vesz részt a kontaktban,szóval inkább csak vékonyabb drótokhoz lehet jó,szerintem.
Lehet meg is van még,ha megtalálom mutatom hogy mi nem tetszik benne.Az aq meg azért nem tetszett,mert nagyon vékony csavar van benne ami könnyen megszakad,tehát nem egy többször felhasználható típus,de ettől még lehet jó hangú.
Én amit jónak tartok az a viablue banán,a típusa most nem ugrik be,de az jól működik nálam.Nem olcsó,de masszív,többször is nyugodtan szerelhető,és tuti jó kontaktot ad.
Szinpi még a viborg banán is,csak az a baj vele hogy nincs hazai forgalmazója,sajna.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Én szétkaptam egy repedt kácsás műanyag burkolatos bfa dugót,és az a gond vele szerintem,hogy a vastagabb kábelek esetében kevés az a kontakt ami elérhető vele.
Egy csavar szorítja egy rövid fémlemezhez a drótot,amiből ráadasul hiányzik is egy rész,plusz a csavar sem vesz részt a kontaktban,szóval inkább csak vékonyabb drótokhoz lehet jó,szerintem.
Lehet meg is van még,ha megtalálom mutatom hogy mi nem tetszik benne.Az aq meg azért nem tetszett,mert nagyon vékony csavar van benne ami könnyen megszakad,tehát nem egy többször felhasználható típus,de ettől még lehet jó hangú.
Én amit jónak tartok az a viablue banán,a típusa most nem ugrik be,de az jól működik nálam.Nem olcsó,de masszív,többször is nyugodtan szerelhető,és tuti jó kontaktot ad.
Szinpi még a viborg banán is,csak az a baj vele hogy nincs hazai forgalmazója,sajna.
Re: Kezdő hifi - tanács kéne
+1 igen.Nem vagyok egy nagy kábelfan,de erre a kábelre még én is azt mondom hogy egyszerűen zseniális.Ezen felindulva tovább is vittem a canare drótozást más helyeken is,de az egy más történet.Elmo írta: ↑2022.04.11., hétf. 15:49Szerintem igen. Ha bejön, el tudod adni a Qedet és marad egy kis pénzed, ha nem jön be, kipróbálhatod a kettős kábelezést, ha az sem jön be, nos, akkor mégsem érdemes.József1960 írta: ↑2022.04.08., pén. 19:03Sziasztok!
Qed XT40 kábel köti össze az MF2Si erősítőmet Monitor Audio Silver RS8 hangfalakkal. Szerintetek érdemes kipróbálnom a Canare 2S11F kábelt?

Az hogy nem jönne be az eléggé valószínűtlen,de mint tudjuk a hifiben semmi sem fekete és fehér,tehát van rá 1-2,na jó,legyen 5% esély.

- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Szerintem igen. Ha bejön, el tudod adni a Qedet és marad egy kis pénzed, ha nem jön be, kipróbálhatod a kettős kábelezést, ha az sem jön be, nos, akkor mégsem érdemes.József1960 írta: ↑2022.04.08., pén. 19:03Sziasztok!
Qed XT40 kábel köti össze az MF2Si erősítőmet Monitor Audio Silver RS8 hangfalakkal. Szerintetek érdemes kipróbálnom a Canare 2S11F kábelt?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Semmivel sem jobb, mint a Kácsás BFA vagy az AudioQuest 100.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2682
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 123
Sziasztok!
Azt, de persze nem azért mert jobb...
elsődleges cél, hogy szóljon valami azt a végére elég jó lett az eredmény...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- Elmo
- Törzsvendég
A Harmonic Technology-t váltotta? Azazé nem semmi!

- Elmo
- Törzsvendég
Szerintem ezt az egész Canare "ügyet" át kéne pakolni a helyére, mert itt nem biztos, hogy minden, a kábelek iránt érdeklődő fórumtárs olvassa.
BFA STYLE BANANA PLUGS Â WITH DUAL SET
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Ezt találtam ár-értékben normálisnak ...BFA STYLE BANANA PLUGS Â WITH DUAL SET
- dixie-chicken
- V.I.P.
köszi,de az amplifikáció oldalán lévő 4mm banándugó érdekelne

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
VILLÁS SARU, CSAVAROS, 6MM2 Jantzen Audio
- dixie-chicken
- V.I.P.
guszta a csomagolása

CANARE 4S11 Star Quad van bekötve...
Ez a canare egy qrvajó kábel,az ára meg egy vicc a tudásához képest.Nálam a 2s11 van szinplán,és hát soha rosszabbat.Még teszek majd egy próbát én is biwire módban,de nagyon késztetést nem érzek rá mert szinplán kötve is baromi jó.
A külföldi fórumokon a 4s11-et is éltetik,állítólag az némileg melegebb tónosú,és vettem belőle én is próbára,de egy fórumtárs javaslatára tápkábel lett belőle,és hát nem bántam meg hogy feldaraboltam arra,mert kb azt a szintet hozza tápnak is mint hangfalkábelnek.Jó még a 4s8 is,de az leginkább forráskészülékben ajánlott,legalábbis nekem ez jött le.
- dixie-chicken
- V.I.P.
jó becsomagoldtad,nem fog megfázni...

Nálam is canare zenél már sőt már megdupláztam őket...komoly kábel után lettek bekötve és nem vérzik a fülem :-D
- dixie-chicken
- V.I.P.
a tisztánlátás végett,csak jelzem,én egy pici irányváltást végeztem....egy Klotz 2x4mm2 váltotta a Canare 2S11F-eseket
..talán a Klotz picit bársonyosabb hangja az én rendszeremnek/izlésemnek jobban megfelel hosszú távon 

- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Tudja valaki hol lehet most 5 méteres InAkustik Exellenz CAT 6 kábelt vásárolni? Sehol sem találom idehaza ezt a márkát. 3 méteresem van, de egy átrendezés után rövid lesz.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Elmo
- Törzsvendég
Egy kis érdekesség: https://www.youtube.com/watch?v=cVo8pCO-rX0
A Van Den Hul féle bekötés szimetrikus kábel esetében: Kizárólag a fogadó oldalon van az árnyékolás bekötve...pl:D102 MK III
Japánban "divat",hogy mindkét oldalon ráköti az árnyékolást,izmosabb bassszust kap,de a Van Den Hul féle bekötés tisztább hangzást eredményes.
Legalábbis negyven akárhány éves zenehallgatás tapasztalata ezt sugalja....
Jó Zenehallgatást!
Japánban "divat",hogy mindkét oldalon ráköti az árnyékolást,izmosabb bassszust kap,de a Van Den Hul féle bekötés tisztább hangzást eredményes.
Legalábbis negyven akárhány éves zenehallgatás tapasztalata ezt sugalja....
Jó Zenehallgatást!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
- atis
- V.I.P.
- Értékelés: 307
Köszönöm!a.gabriel írta: ↑2022.03.29., kedd 21:35Majdnem teljesen helytálló a bekötés.atis írta: ↑2022.03.29., kedd 18:23Lesz időm a hétvégén, akkor átforrasztom helyesen. Egy ér lesz test. Egy ér a jelvivő. Az árnyékolás esetében pedig a kislányom húz egyet a gyufaszálakból és ha a rövidebbet húzza, akkor a készülék felől hagyom meg a testhez kötve, ha a hosszabbat, akkor meg iszom egy sörtéééés a fogadó oldalon hagyom meg. Csak ez így nekem nem jött át. De hátha volt oka és itt tudja valaki. Most vettem, egy hálószobai erősítő és tuner közé pont elég a hossza és a minősége is.
v.d.H kábeleket az alábbiak szerint kell bekötni, ha szimmetrikus a kábel felépítése, és RCA csatlakozóra lesz szerelve
- minden esetben az induló - forrás oldalon árnyékolunk, kivéve ha lemezjátszó a forrás
- ennek a kábelnek ha jól emlékszem, kettős árnyékolása van, amit egy szén tartalmú papír szerű anyag választ el, ezért azt az induló oldalon közösíteni kell
- minden esetben sötétebb szín a meleg ér, a Te esetedben a barna színű vezeték
- gyorsan kell végezni a forrasztást, mert gyorsan olvad az a habszerű köppeny, és minden esetben kevés forrasztó anyaggal
Tekintettel arra, hogy ezt a kábelt nem helyesen szerelték, kell neki minimum kb: 100 óra, míg a valós tudását fogja hozni!
Javasolt lenne egy jobb csatlakozót használni , mert többet tud ez a kábel.
Ezt az információt személyesen, az öreg mesterrel történt beszélgetés alapján írom.
Mivel a hálóban lesz, ezért a 100 óra bejáratás gyorsan meg is lesz. Reggel ébredés után, egészen lefekvésig járódni fog minden nap.