Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
Re: DAC-olás
Sziasztok. Véleményetekre, tapasztalatotokra lennék kíváncsi. Eddig a rendszerem egy Dali Ikon 6 MK2ből, egy Denon 3312ből, és egy PopcornHour A500ból ált. Popi dac-a feldolgozta a zenéimet és analogba küldte rá a denonra. Viszonyítási alapom nincs, de én megvagyok vele elégedve.
Gondolkozom, hogy veszek hozzá egy lineáris vagy egy normális kapcsolóüzemű tápot, hogy javítson a hangzáson. Ez kb 50-60e lenne ahogy nézegettem.
Viszont belebotlottam az általam eddig nem ismert Marantz NA 7004 és társaiba. Elvileg ehhez már nem is kellene plusz táp mert úgy van összerakva megépítve. Árban pedig kb pont a Popi ára + a táp árából ki is jönne a csere.
Ha csak a nyers tudást nézem:
Popi: Sabre ES9023, 112 db, 24-bites, 192 kHz-es mintavételezés, DSD zenéit akár DSD512-ig
Mar: 192 kHz / 24bit D/A konverter, DSD2.8MHz / 5.6MHz, FLAC 192/24, 192/24
Ezeket találtam róluk. Szerintetek, melyik változattal járnék jobban? Egy Martanz vagy a Popi+lineáris táp megoldással?
Gondolkozom, hogy veszek hozzá egy lineáris vagy egy normális kapcsolóüzemű tápot, hogy javítson a hangzáson. Ez kb 50-60e lenne ahogy nézegettem.
Viszont belebotlottam az általam eddig nem ismert Marantz NA 7004 és társaiba. Elvileg ehhez már nem is kellene plusz táp mert úgy van összerakva megépítve. Árban pedig kb pont a Popi ára + a táp árából ki is jönne a csere.
Ha csak a nyers tudást nézem:
Popi: Sabre ES9023, 112 db, 24-bites, 192 kHz-es mintavételezés, DSD zenéit akár DSD512-ig
Mar: 192 kHz / 24bit D/A konverter, DSD2.8MHz / 5.6MHz, FLAC 192/24, 192/24
Ezeket találtam róluk. Szerintetek, melyik változattal járnék jobban? Egy Martanz vagy a Popi+lineáris táp megoldással?
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10183
Ezt nagyon sokszor kiveséztük már itt. Olvass vissza.zoli73 írta: ↑2022.04.02., szomb. 11:29Köszönöm!Vinkler írta: ↑2022.04.02., szomb. 11:10A Google szinte minden kérdésre tudja a választ.zoli73 írta: ↑2022.04.02., szomb. 10:56Szép napot!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Azt hogy lehet kideríteni, hogy egy adott dac milyen chip-et tartalmaz?
Egy konkrét eset, hogy hírdetek egy dac-ot(Benchmark dac 1), és privátban kérdezték, hogy milyen chip van benne?
Nem tudtam rá választ adni, mert nem tudom, és igazából nem is érdekel.
Azt sem értem, hogy valaki egy chip típusából milyen következtetést tud levonni, mit tud megítélni ennek tudatában?
Számomra ez az információ semmit nem mond, de ahogy látom, itt sokaknak ez kardinális kérdés.
Az én dac-om papírjaiban semilyen utalást nem találtam a chip típusára, sőt a neten található bemutatókban, tesztekben sem.![]()
Analog Devices AD1853
Már csak az a kérdés számomra, hogy ennek az infónak a tudatában, meg lehet ítélni egy készülék hangminőségét? Sokaknál ez alapvető kérdés.
Véleményem szerint sok támpotot ez irányban nem ad, csak a meghallgatás.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3442
Köszönöm!Vinkler írta: ↑2022.04.02., szomb. 11:10A Google szinte minden kérdésre tudja a választ.zoli73 írta: ↑2022.04.02., szomb. 10:56Szép napot!
Egy konkrét eset, hogy hírdetek egy dac-ot(Benchmark dac 1), és privátban kérdezték, hogy milyen chip van benne?
Azt sem értem, hogy valaki egy chip típusából milyen következtetést tud levonni, mit tud megítélni ennek tudatában?
Számomra ez az információ semmit nem mond, de ahogy látom, itt sokaknak ez kardinális kérdés.
Az én dac-om papírjaiban semilyen utalást nem találtam a chip típusára, sőt a neten található bemutatókban, tesztekben sem.![]()
Analog Devices AD1853
Már csak az a kérdés számomra, hogy ennek az infónak a tudatában, meg lehet ítélni egy készülék hangminőségét? Sokaknál ez alapvető kérdés.
Véleményem szerint sok támpotot ez irányban nem ad, csak a meghallgatás.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10183
A Google szinte minden kérdésre tudja a választ.zoli73 írta: ↑2022.04.02., szomb. 10:56Szép napot!
Az én dac-om papírjaiban semilyen utalást nem találtam a chip típusára, sőt a neten található bemutatókban, tesztekben sem.
Analog Devices AD1853
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3442
Szép napot!
Az én dac-om papírjaiban semilyen utalást nem találtam a chip típusára, sőt a neten található bemutatókban, tesztekben sem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Igen, tulajdonképpen THX soha nem gyártott fizikai termékeket, csakis a tanúsítványt adta, tulajdonképpen egy standardizáció. Szóval ez az első, hogy ők kiadnak valamit saját márkanév alatt (Razer Inc. meg szimplán a tulajdonos).alto írta: ↑2022.03.18., pén. 13:08Valószínűleg azért, mert még senki sem találkozott vele. Én 15 éve foglalkozom hifi kereskedéssel, de nekem is tök ismeretlen volt. Utánanéztem, egy Razer nevű gamer cuccokat gyártó cég van mögötte. Ettől még szólhat akár kiválóan is, de én mondjuk sosem vennék audió terméket egy gamer gyártótól.
Cogito, ergo sum
- alto
- Törzsgárda

- Értékelés: 3598
- Kapcsolat:
Valószínűleg azért, mert még senki sem találkozott vele. Én 15 éve foglalkozom hifi kereskedéssel, de nekem is tök ismeretlen volt. Utánanéztem, egy Razer nevű gamer cuccokat gyártó cég van mögötte. Ettől még szólhat akár kiválóan is, de én mondjuk sosem vennék audió terméket egy gamer gyártótól.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Tulajdonképpen senki nem szólt az eredeti kérdésemhez. Van tapasztalata bárkinek is a THX Onyx-al?
Cogito, ergo sum
Ugyanaz a fejhallgató (D9200) nem szólt semmivel másabban, mint a laptop 3,5mm-es csatlakozóján keresztül. Milyen rendszeren? Windows 10 alatt futó Tidal App pl....M
Ugyancsak kipróbáltam Sony Xperia 1 III-al, ott sem hallottam semmivel részletesebb felbontást, mintha a 3,5mm-es csatlakozón keresztül szólt volna, itt is Tidal Appot próbáltam.
Ahol hallottam különbséget, az a Marantz SR8015....tudom az nem egy szimpla sztereó erősítő meg nem is ugyanaz a líga.
Cogito, ergo sum
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1760
Felmerül a kérdés, hogy a dragonfly mihez képest nem adott semmi lényegeset? illetve, hogy milyen rendszeren...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 584
Műszaki szakember objektív véleménye? Minek? Szerinted te meghallassz 0.001% és 0,0001% torzítás közötti különbséget? Akkor inkább kérd ki egy zenéhez értő, jó hallással rendelkező ember véleményét, ha már mindenképp tanácsra van szükséged! Meg kell hallgatni!!! Amelyik tetszik azt kell választani. Ja, hogy az utánajárás, pénz, idő stb.! Hát igen attól könnyebb egy ilyen dilettáns ajánlása alapján dönteni, utána meg győzködni magad, hogy ez tényleg szuper buli volt. Nem azt mondom, hogy mindig hülyeségeket mond, csak elég sokszor. Aki a hifi-ben mindent műszaki alapon, méréseken (amik lehet nem is jók) alapuló számokon akar leírni az elég rossz úton jár.
De, ha neked szimpatikus ennek a mókusnak az okoskodása akkor kövesd csak a "munkásságát".
Ha kérdésed van: 20/3383456
Rendben, viszont akkor kérlek osszad meg egy olyan műszaki szakember véleményét aki valós mérések alapján állít objektív és nem elfogult véleményt.
Cogito, ergo sum
-
MrCollector
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 584
Ezt az oldalt inkább hanyagold.blumen20 írta: ↑2022.03.17., csüt. 15:40Sziasztok,
mi a véleményetek az alábbi termékről? Thx Onyx (Razer gyártja).
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ter.22223/
Régebben volt Dragonfly (Red) a tulajdonomban, semmi lényegeset nem adott a zenéhez. Most már értem miért:
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ter.23015/
Ha kérdésed van: 20/3383456
Sziasztok,
Régebben volt Dragonfly (Red) a tulajdonomban, semmi lényegeset nem adott a zenéhez. Most már értem miért:
Cogito, ergo sum
Milyen lehet a Roxan K3 ? Van most a fórumon egy... 
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 113
Új már nincs egyikből sem...
Az utolsók ami itt elmentek az 170 illetve 180 ezer forint volt.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
Tombrider, köszi a tippet. Milyen árkategóriák? Új / használt 
- tomrider
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 113
Van két tippem, de egyiket sem hasonlítottam a felsoroltakhoz:Rock60 írta: ↑2022.03.09., szer. 09:53Üdvözlök mindenkit! Véleményetek szerínt milyen DAC-ot érdemes venni, amelyik nem kerül egy vagyonba, és hozza a Topping D70-re jellemző - számomra nagyon tetsző - gyönyörű, kiegyenlített középtartományt, de a sávszélei kicsit szélesebbek, és netán dinamikusabb is? Van még a birtokomban egy Menyus által több lépcsőben tunningolt La Presance is, az egy másik világ. Dinamikusabb, mint a Topping, a magasa is szárnyalóbb, a közepe talán nem annyira finom, selymes, mondjuk egy kicsit kidolgozattlanabb. Volt nálam egy csöves RIF is. Annak gyönyörű, erőteljes, mélyre menő basszusait verhetetlennek érzem. Rögtön nem akartam SUB-ládát venni a Quadok alá. Viszont a közép,és még inkább a magastartományát fedettnek éreztem, egyáltalán nem passzolt a rendszerembe. Valóban az a helyzet, hogy kategórián belül csak helyben forog az ember, de látszik, hogy hangzásvilágban igen komoly különbségek lehetnek. Szóval kéne egy DAC a Topping közepével, a La Presance dinamikájával és magasával, és a RIF mélyével, basszusával. Tud valaki ilyet? Kösz. Gyuri![]()
![]()
![]()
Metrum Acoustics Octave Mini NOS MKII
Wadia 121
egyik sem gyakori, sokat kell rájuk vadászni.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
Shany mester, értékelném a segítségedet- vagy bárkiét - de valószínű hogy az én felfogóképességemmel van probléma, mert nemigen tudom kihámozni a mondandód lényegét. Főleg a vintage cucc sztorit nem értem. Van nekem ilyen? Ja, van, egy negyven éves tunerem... Arra még nem próbáltam DAC-ot kötni. 

Topping D70S....bár szvsz jó lehallgató berendezés kell hozzá ( nem vintage csodák ). Ami pénzben kifejezve azt jelentené, hogy sokkal drágább-, sokszorosába kerülő berendezéssel lehet a tényleges képességeibe betekinteni ( mint egyéb esetekben is ). Persze, ez ilyen durván hifi-ateista vélemény, no meg az a kínai levegő belül a készülékben...Rock60 írta: ↑2022.03.09., szer. 09:53Üdvözlök mindenkit! Véleményetek szerínt milyen DAC-ot érdemes venni, amelyik nem kerül egy vagyonba, és hozza a Topping D70-re jellemző - számomra nagyon tetsző - gyönyörű, kiegyenlített középtartományt, de a sávszélei kicsit szélesebbek, és netán dinamikusabb is? .....
Üdvözlök mindenkit! Véleményetek szerínt milyen DAC-ot érdemes venni, amelyik nem kerül egy vagyonba, és hozza a Topping D70-re jellemző - számomra nagyon tetsző - gyönyörű, kiegyenlített középtartományt, de a sávszélei kicsit szélesebbek, és netán dinamikusabb is? Van még a birtokomban egy Menyus által több lépcsőben tunningolt La Presance is, az egy másik világ. Dinamikusabb, mint a Topping, a magasa is szárnyalóbb, a közepe talán nem annyira finom, selymes, mondjuk egy kicsit kidolgozattlanabb. Volt nálam egy csöves RIF is. Annak gyönyörű, erőteljes, mélyre menő basszusait verhetetlennek érzem. Rögtön nem akartam SUB-ládát venni a Quadok alá. Viszont a közép,és még inkább a magastartományát fedettnek éreztem, egyáltalán nem passzolt a rendszerembe. Valóban az a helyzet, hogy kategórián belül csak helyben forog az ember, de látszik, hogy hangzásvilágban igen komoly különbségek lehetnek. Szóval kéne egy DAC a Topping közepével, a La Presance dinamikájával és magasával, és a RIF mélyével, basszusával. Tud valaki ilyet? Kösz. Gyuri

Nyilván több összetevőből áll a minden egység .fülelek írta: ↑2022.02.10., csüt. 12:32Kimaradt: Rohm
https://fscdn.rohm.com/en/products/data ... 1ekv-e.pdf
"Hogy melyik a legjobb hangzású ezek közül az inkább csak szubjektivitáson múlik.
Azt lehet mondani hogy ez vagy az tetszik,a hangbéli karakterei miatt.
Úgy gondolom semmi értelme annak hogy melyik a jobb azonos kategórián belül.
Talán a mérések már egy kicsit közelebb visznek az objektivitáshoz.Talán."
Ez így leírva jócskán félrevezető, mert a hangzás minőségéhez >50%-ban hozzátartozik a kiszolgáló egységek minősége, ezt többször és sokan leírták már, de nem elégszer, mert egy újszülöttnek minden vicc új...
Mik ezek a kiszolgáló egységek?
digitális tápegységek,
analóg szűrő és kimeneti fokozat, valamint ennek tápegysége
digitális bemenő fokozat (a legtöbb dac nem tartalmazza) és annak tápegysége
esetleges órajel áramkörök és tápegységük minősége
nyomtatott áramkör tervezettsége és kivitele
kábelezés és csatlakozók
hálózati transzformátor(ok) minősége
készülék doboz
A mérések nagy különbségek esetén számítanak, de jelenleg az egész audio világban nincs megfelelő konszenzusos mérési módszer a hangminőség meghatározására, aminek objektív és főleg szubjektív okai vannak.
Ugyanakkor mint leírtad magad is legalább 50% -át a dac karaktere fogja meghatározni a hangzás milyenségét.
Azt bírom amikor leírják hasonló kategórián belül (ezt itt kiemelném) ez vagy az a termék mennyire jó vagy agyon hájpolt, mert a fan márt csak tudja mi a tuti.
Közben pedig csak arról van itt szó hogy neki szubjektíven menyire jött be ez esetleg egy másik termék és a velejáró hangzásvilága.
Mert márpedig hasonló kategórián belül nincsenek csodák mert egy közép kategóriás termék nyilván nem összehasonlítható akár csak egy felsővel kategóriával is. A beépített kiszolgáló egységek (órajel, tápegység, kimeneti fokozat, kábelezés, szűrök , transzformátorok stb) minősége világosan meghatározzák a termék osztályba tartozását is.
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
A Schiit Bifrostban meg Analog Devices chip van. Az is kimaradt? Lehet, hogy még mások is?
Egyébként meg biztos vagyok benne, hogy ha visszalapoznék a cd-játszós topikban, hasonló vitát/eszmecserét ott is találnék ugyanebben a témában a D/A chipek és lejátszók viszonyáról.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla