Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Re: Kábelezzünk
Tudja valaki hol lehet most 5 méteres InAkustik Exellenz CAT 6 kábelt vásárolni? Sehol sem találom idehaza ezt a márkát. 3 méteresem van, de egy átrendezés után rövid lesz.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Egy kis érdekesség: https://www.youtube.com/watch?v=cVo8pCO-rX0
A Van Den Hul féle bekötés szimetrikus kábel esetében: Kizárólag a fogadó oldalon van az árnyékolás bekötve...pl:D102 MK III
Japánban "divat",hogy mindkét oldalon ráköti az árnyékolást,izmosabb bassszust kap,de a Van Den Hul féle bekötés tisztább hangzást eredményes.
Legalábbis negyven akárhány éves zenehallgatás tapasztalata ezt sugalja....
Jó Zenehallgatást!
Japánban "divat",hogy mindkét oldalon ráköti az árnyékolást,izmosabb bassszust kap,de a Van Den Hul féle bekötés tisztább hangzást eredményes.
Legalábbis negyven akárhány éves zenehallgatás tapasztalata ezt sugalja....
Jó Zenehallgatást!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
- atis
- V.I.P.
- Értékelés: 307
Köszönöm!a.gabriel írta: ↑2022.03.29., kedd 21:35Majdnem teljesen helytálló a bekötés.atis írta: ↑2022.03.29., kedd 18:23Lesz időm a hétvégén, akkor átforrasztom helyesen. Egy ér lesz test. Egy ér a jelvivő. Az árnyékolás esetében pedig a kislányom húz egyet a gyufaszálakból és ha a rövidebbet húzza, akkor a készülék felől hagyom meg a testhez kötve, ha a hosszabbat, akkor meg iszom egy sörtéééés a fogadó oldalon hagyom meg. Csak ez így nekem nem jött át. De hátha volt oka és itt tudja valaki. Most vettem, egy hálószobai erősítő és tuner közé pont elég a hossza és a minősége is.
v.d.H kábeleket az alábbiak szerint kell bekötni, ha szimmetrikus a kábel felépítése, és RCA csatlakozóra lesz szerelve
- minden esetben az induló - forrás oldalon árnyékolunk, kivéve ha lemezjátszó a forrás
- ennek a kábelnek ha jól emlékszem, kettős árnyékolása van, amit egy szén tartalmú papír szerű anyag választ el, ezért azt az induló oldalon közösíteni kell
- minden esetben sötétebb szín a meleg ér, a Te esetedben a barna színű vezeték
- gyorsan kell végezni a forrasztást, mert gyorsan olvad az a habszerű köppeny, és minden esetben kevés forrasztó anyaggal
Tekintettel arra, hogy ezt a kábelt nem helyesen szerelték, kell neki minimum kb: 100 óra, míg a valós tudását fogja hozni!
Javasolt lenne egy jobb csatlakozót használni , mert többet tud ez a kábel.
Ezt az információt személyesen, az öreg mesterrel történt beszélgetés alapján írom.
Mivel a hálóban lesz, ezért a 100 óra bejáratás gyorsan meg is lesz. Reggel ébredés után, egészen lefekvésig járódni fog minden nap.
Majdnem teljesen helytálló a bekötés.atis írta: ↑2022.03.29., kedd 18:23Lesz időm a hétvégén, akkor átforrasztom helyesen. Egy ér lesz test. Egy ér a jelvivő. Az árnyékolás esetében pedig a kislányom húz egyet a gyufaszálakból és ha a rövidebbet húzza, akkor a készülék felől hagyom meg a testhez kötve, ha a hosszabbat, akkor meg iszom egy sörtéééés a fogadó oldalon hagyom meg. Csak ez így nekem nem jött át. De hátha volt oka és itt tudja valaki. Most vettem, egy hálószobai erősítő és tuner közé pont elég a hossza és a minősége is.
v.d.H kábeleket az alábbiak szerint kell bekötni, ha szimmetrikus a kábel felépítése, és RCA csatlakozóra lesz szerelve
- minden esetben az induló - forrás oldalon árnyékolunk, kivéve ha lemezjátszó a forrás
- ennek a kábelnek ha jól emlékszem, kettős árnyékolása van, amit egy szén tartalmú papír szerű anyag választ el, ezért azt az induló oldalon közösíteni kell
- minden esetben sötétebb szín a meleg ér, a Te esetedben a barna színű vezeték
- gyorsan kell végezni a forrasztást, mert gyorsan olvad az a habszerű köppeny, és minden esetben kevés forrasztó anyaggal
Tekintettel arra, hogy ezt a kábelt nem helyesen szerelték, kell neki minimum kb: 100 óra, míg a valós tudását fogja hozni!
Javasolt lenne egy jobb csatlakozót használni , mert többet tud ez a kábel.
Ezt az információt személyesen, az öreg mesterrel történt beszélgetés alapján írom.
- atis
- V.I.P.
Lesz időm a hétvégén, akkor átforrasztom helyesen. Egy ér lesz test. Egy ér a jelvivő. Az árnyékolás esetében pedig a kislányom húz egyet a gyufaszálakból és ha a rövidebbet húzza, akkor a készülék felől hagyom meg a testhez kötve, ha a hosszabbat, akkor meg iszom egy sört

Az eredeti elvek szerint, kvázi szimmetrikus bekötés esetén, a forrásoldalon nincs bekötve az árnyékolás, a fogadó oldalon meg a a testhez kötve. Igaz, áll. az AN fordítva csinálja. 

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- atis
- V.I.P.
Ki szerint furcsa a kábel forrasztása?
Én úgy tudom, hogy az árnyékolás a forrás oldalon hozzá van forrasztva a testkábelhez, a másik végén viszont nem ér semmihez. És ugye a testkábel külön ér, a jelet csak egy ér viszi.
Itt viszont a testet teljes egészében az árnyékolás oldja meg, a jelet pedig mindkét ér egymáshoz forrasztásával oldották meg.
Melyik a jobb, a helyes?
Én úgy tudom, hogy az árnyékolás a forrás oldalon hozzá van forrasztva a testkábelhez, a másik végén viszont nem ér semmihez. És ugye a testkábel külön ér, a jelet csak egy ér viszi.
Itt viszont a testet teljes egészében az árnyékolás oldja meg, a jelet pedig mindkét ér egymáshoz forrasztásával oldották meg.
Melyik a jobb, a helyes?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2880
- Kapcsolat:
DC tápkábel benne van a felsorolásban, amire ajánlják. AC tápkábel viszont nincs. Az adatlap szerint PVC a szigetelés, bár nem túl vastag. 15sec-ig ellen kell állnia a szigetelésnek 500V DC-n. Ha mondjuk ezt tartósan, 20évig is tudja, akkor oké hálózatra is, de ezt ugye senki sem tudja.Shimano írta: ↑2022.03.23., szer. 21:27Én sem,mármint én sem értek hozzá,de látva a kábel felépítését,ennél sokkal vacakabb szigetelésűeket használnak sok helyen hálózati drótként.BLX írta: ↑2022.03.23., szer. 20:33Nem értek hozzá, csak megfordult a fejemben: Mennyire biztonságos egy ilyen hangfalkábelt 230V-os AC hálózati kábelként felhasználni?Shimano írta: ↑2022.03.23., szer. 12:44Hali!
Canare 4s11,próbáljátok ki tápkábelnek ha úgy adódik.Pár gombóc fagyi csupán az ára,szóval nem nagy tétel,és hogy miért?,mert csak azért.
Kíváncsi lennék hogy más rendszerekben milyen,és nem,nem arról van szó hogy itt egy újabb óriásölő ami majd jól lealázza a drágábbakat,csupán van benne valami ami érzésem szerint akár jó lehetne többeknek is,szóval ez csak egy ajánlás.![]()
![]()
Biztonságosnak tűnik,nekem legalábbis.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Én sem,mármint én sem értek hozzá,de látva a kábel felépítését,ennél sokkal vacakabb szigetelésűeket használnak sok helyen hálózati drótként.BLX írta: ↑2022.03.23., szer. 20:33Nem értek hozzá, csak megfordult a fejemben: Mennyire biztonságos egy ilyen hangfalkábelt 230V-os AC hálózati kábelként felhasználni?Shimano írta: ↑2022.03.23., szer. 12:44Hali!
Canare 4s11,próbáljátok ki tápkábelnek ha úgy adódik.Pár gombóc fagyi csupán az ára,szóval nem nagy tétel,és hogy miért?,mert csak azért.
Kíváncsi lennék hogy más rendszerekben milyen,és nem,nem arról van szó hogy itt egy újabb óriásölő ami majd jól lealázza a drágábbakat,csupán van benne valami ami érzésem szerint akár jó lehetne többeknek is,szóval ez csak egy ajánlás.![]()
![]()
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1019
Nem értek hozzá, csak megfordult a fejemben: Mennyire biztonságos egy ilyen hangfalkábelt 230V-os AC hálózati kábelként felhasználni?Shimano írta: ↑2022.03.23., szer. 12:44Hali!

Te hallassz valami jót amit én is hallok,és nem azt mondom hogy tuti tipp mindenkinek,(pl lehet nekem sem ez lesz a befutó),de azt igen hogy érzésem szerint sokaknak nagyon jó lehet.
Nálam nagyon jól működik a 4s8 is,mondjuk az én rendszerem az egyszerűsége mellett eléggé összetett is,de ez a 4s11 még ebben a felállásban is olyat mutat amit sok más eddig nem tudott,ezért is mertem ajánlani.
Na na,óvatosan az ilyen kijelentésekkel.

Te hallassz valami jót amit én is hallok,és nem azt mondom hogy tuti tipp mindenkinek,(pl lehet nekem sem ez lesz a befutó),de azt igen hogy érzésem szerint sokaknak nagyon jó lehet.
Nálam nagyon jól működik a 4s8 is,mondjuk az én rendszerem az egyszerűsége mellett eléggé összetett is,de ez a 4s11 még ebben a felállásban is olyat mutat amit sok más eddig nem tudott,ezért is mertem ajánlani.

- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Az attól függ, mit nevezünk óriásnak. Kisebb óriásokat lazán kenterbe ver.Shimano írta: ↑2022.03.23., szer. 12:44Hali!

Hali!
Kíváncsi lennék hogy más rendszerekben milyen,és nem,nem arról van szó hogy itt egy újabb óriásölő ami majd jól lealázza a drágábbakat,csupán van benne valami ami érzésem szerint akár jó lehetne többeknek is,szóval ez csak egy ajánlás.

Kíváncsi lennék hogy más rendszerekben milyen,és nem,nem arról van szó hogy itt egy újabb óriásölő ami majd jól lealázza a drágábbakat,csupán van benne valami ami érzésem szerint akár jó lehetne többeknek is,szóval ez csak egy ajánlás.

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Mondjuk 20-100Hz között valahol, és nem tudom pontosan megmondani, hogy mitől. Egyszerűen csak kevésbé testes a hang. A felsoroltak közül a “még valami más”-ra tippelnék.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
A fő kérdésemre nem válaszoltál: "Mi az, hogy vékonyodik a mélytartomány?? Milyen frekvenciatartományban? A vékonyodás hangnyomásszint változás, torzítás avagy esetleg jitter, vagy még valami más? "
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Itt egy gyógyszer, amit mindenki használ. Javaslom a leírás első bekezdését tanulmányozni (ez így lemegy rádióhirdetésben is):
Figyelj Marie (Curie)… te hülye vagy, tuti nem is a szurokérctől szineződött el a fiókodban a fotópapír, tuti csak gyártási hibás volt, vagy fényt kapott vagy tényleg csak hülye vagy…Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7586
Szerintem ez így mehet is a tankönyvekbe.sutemenyx írta: ↑2022.03.21., hétf. 16:43Honnan tudjam? Nem vagyok sem számítógép, sem mérőmikrofon. Mellesleg minden bizonnyal nem is megmérhető. Ahogy a tápkábelek sem, mégis máshogy szólnak. Akkor is ha trafó, egyenirányító, szűrő és nagy tápzajelnyomású erősítő vagy akármilyen elektronika van mögöttük. Legjobb tudomásom szerint ebben egyetértesz.fülelek írta: ↑2022.03.21., hétf. 15:19"Azért, mert a tapasztalatom szerint ez jó. Vékonyabbnál már vékonyodik a mélytartomány, vastagabbnál már mosódik a felső és magastartomány."
Mi az, hogy vékonyodik a mélytartomány?? Milyen frekvenciatartományban? A vékonyodás hangnyomásszint változás, torzítás avagy esetleg jitter, vagy még valami más?![]()
Az összes felvétel mélye is mind kapásból szar, mert a mikrofonkábelekben a vezető erek jóval vékonyabbak a 18 gauge-nál, még a hosszan vezetett kábeleknél is?
Nem tudom milyen mikrofonkábelt használnak, de hogy őszinte legyek nem is izgat addig, amíg nem kerülök felvételtechnika közelébe.
Azzal foglalkozok, amire van ráhatásom. Majd ha lesz, akkor írok azzal kapcsolatban is.
Jöhetnek az #azkénemégcsak kommentek.
Leegyszerűsítem:
Értsd úgy, hogy 18awg az a méret, ameddig az alsó tartomány még javul úgy, hogy nem megy a felső tartomány kárára.
És az igazsághoz hozzátartozik az, hogy sodort vezetéknél ez a méretmegállapítás nem igaz, de a korábban taglalt ok miatt nem igaz. Mégpedighogy valojaban a felulet szamit. Azonos kersztmetszetu sodort vezetek eseten az lenyegesen nagyobb is tud lenni, ezért aztán abbol elég a kisebb keresztmetszet is.
Hát még a litzénél, ahol tényleg minden elemi szálnak saját különálló felülete van.
Az általam tapasztalt gyakorlat ezt az elméletet eddig még igazolta. Szólni fogok, ha majd egyszer nem.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Honnan tudjam? Nem vagyok sem számítógép, sem mérőmikrofon. Mellesleg minden bizonnyal nem is megmérhető. Ahogy a tápkábelek sem, mégis máshogy szólnak. Akkor is ha trafó, egyenirányító, szűrő és nagy tápzajelnyomású erősítő vagy akármilyen elektronika van mögöttük. Legjobb tudomásom szerint ebben egyetértesz.fülelek írta: ↑2022.03.21., hétf. 15:19"Azért, mert a tapasztalatom szerint ez jó. Vékonyabbnál már vékonyodik a mélytartomány, vastagabbnál már mosódik a felső és magastartomány."
Mi az, hogy vékonyodik a mélytartomány?? Milyen frekvenciatartományban? A vékonyodás hangnyomásszint változás, torzítás avagy esetleg jitter, vagy még valami más?![]()
Az összes felvétel mélye is mind kapásból szar, mert a mikrofonkábelekben a vezető erek jóval vékonyabbak a 18 gauge-nál, még a hosszan vezetett kábeleknél is?
Nem tudom milyen mikrofonkábelt használnak, de hogy őszinte legyek nem is izgat addig, amíg nem kerülök felvételtechnika közelébe.
Azzal foglalkozok, amire van ráhatásom. Majd ha lesz, akkor írok azzal kapcsolatban is.
Jöhetnek az #azkénemégcsak kommentek.
Leegyszerűsítem:
Értsd úgy, hogy 18awg az a méret, ameddig az alsó tartomány még javul úgy, hogy nem megy a felső tartomány kárára.
És az igazsághoz hozzátartozik az, hogy sodort vezetéknél ez a méretmegállapítás nem igaz, de a korábban taglalt ok miatt nem igaz. Mégpedighogy valojaban a felulet szamit. Azonos kersztmetszetu sodort vezetek eseten az lenyegesen nagyobb is tud lenni, ezért aztán abbol elég a kisebb keresztmetszet is.
Hát még a litzénél, ahol tényleg minden elemi szálnak saját különálló felülete van.
Az általam tapasztalt gyakorlat ezt az elméletet eddig még igazolta. Szólni fogok, ha majd egyszer nem.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
"Azért, mert a tapasztalatom szerint ez jó. Vékonyabbnál már vékonyodik a mélytartomány, vastagabbnál már mosódik a felső és magastartomány."
Mi az, hogy vékonyodik a mélytartomány?? Milyen frekvenciatartományban? A vékonyodás hangnyomásszint változás, torzítás avagy esetleg jitter, vagy még valami más?
Mi az, hogy vékonyodik a mélytartomány?? Milyen frekvenciatartományban? A vékonyodás hangnyomásszint változás, torzítás avagy esetleg jitter, vagy még valami más?

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
“miért kell szerinted 18awg ami 0,82mm2 keresztmetszet?
Ráadásul annyira meg vagy győződve róla, hogy "standardként" emlegeted?”
Azért, mert a tapasztalatom szerint ez jó. Vékonyabbnál már vékonyodik a mélytartomány, vastagabbnál már mosódik a felső és magastartomány.
Ez a mcu vezetéktől egészen a monokristályos Van Den Hul MCS szériáig így van.
De nem a keresztmetszet az érdekes, hanem a felület. 2D-ben megfogalmazva a kerület. 3mm kerület a legjobb szerintem. Ha lapos vezetőről van szó, akkor elég mondjuk 1,2x0.3-as. Lásd Neotech LEST/LECT széria.
És azért emlegetem standardnak, mert ezt tekintem annak és használom mindenhova.
De amúgy nyilván csak piszkálás volt, felőlem mindenki azt csinál, amit akar.
Ráadásul annyira meg vagy győződve róla, hogy "standardként" emlegeted?”
Azért, mert a tapasztalatom szerint ez jó. Vékonyabbnál már vékonyodik a mélytartomány, vastagabbnál már mosódik a felső és magastartomány.
Ez a mcu vezetéktől egészen a monokristályos Van Den Hul MCS szériáig így van.
De nem a keresztmetszet az érdekes, hanem a felület. 2D-ben megfogalmazva a kerület. 3mm kerület a legjobb szerintem. Ha lapos vezetőről van szó, akkor elég mondjuk 1,2x0.3-as. Lásd Neotech LEST/LECT széria.
És azért emlegetem standardnak, mert ezt tekintem annak és használom mindenhova.
De amúgy nyilván csak piszkálás volt, felőlem mindenki azt csinál, amit akar.
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Ha tőlem kérded: nem tudom. Arra gondolsz a hangfalon belül rezeg és kidörzsölődik és hasonló IC-ként is? Mire megjön kitalálok valamit.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Hacsak nem hangkarba, akkor vékony lesz.sutemenyx írta: ↑2022.03.20., vas. 22:14Ma rendeltem Jupiter 26 AWG 5N Cryo Copper-t, kíváncsi vagyok milyen lesz.prando írta: ↑2022.03.20., vas. 20:35A tömör Neotech OCC (SOCP) réz azért jó, mert önmagában is jó, de előpróbának is jó egy AN ezüsthöz. Ha előbbi beválik, akkor utóbbi is, csak mégtöbbet ad. 45ezer pedig igazán nemsok egy pár jo hosszu interconnect probajara. Mindkettő tömör, 1mm-es vezető. Mindkettő nagyon transzparens, nem akarnak nagyon csinálni valamit. Ha nemcsak az ezüst persze 10x jobb.
18awg a standard jó átmérő interconnecthez tömör vezetőből. Egy pár 3x18awg hangfalkabelhez hármasfonatban, és 3x14awg tápkábelhez hármosfonatban. Hangsúlyozom, tömör vezetőből. A standardot én állítottam fel, milőtt valaki megkérdezne.

[/quote]
Ezt a tömör kábelt emlegettétek a diy hangfal topikban belső kébelként hármas fonatban a mélyhez, kettesben a magashoz. 0,4mm az átmérője. Onnan vettem az ötletet, 4 Euro métere, nem gáz és hangszóróként csak 2x40 cm kell. Fapaci IC-ként ezt az átmérőt használja. csinálok belőle egy pár IC-t is, próba szerencse. Csak az asszony ne öljön meg. :)
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.