Lesz még számos problémád az életben, ha a nálad tapasztaltabbak jó szándékú tanácsait keresztbe tevésnek minősíted.IO.sys írta: ↑2022.03.30., szer. 01:19Sziasztok! Az értetlenkedők, nekem keresztbe tenni akarók figyelmébe: sikerült elérnem, amit szerettem volna.
Pár jószándékú ember révén sikerült hozzájutnom egy Englert Csaba féle igen komoly audio PC-hez. Lenyűgöző a hangja. Gondoltam, hogy jó lesz, de erre nem számítottam. De a lényeg: pontosan az lett a vége, amit itt kerestem és amiért hülyének voltam nézve. Szakszerű használat mellett, tehát minden kapcsolóüzemű eszköztől távoltartva a gépet, hihetetlenül szól, és hétköznapi használat közben, monitorral a youtube is úgy szól, hogy érdemes volt aznap felkelni. Tehát nem az, amit megszoktam, hanem élvezetes. És ennyi. Ez lett volna a nagy feladvány, hétköznapi gépként használva az audio pc-t sokkal jobb a hangja, mint amúgy egy normál gépnek és kihúzva a kijelzőt előbújik az igazi audio vas. Válaszolva az egyik saját kérdésemre, "gold" fokozatú procit tartalmaz a gép.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- alto
- Törzsgárda

- Értékelés: 3607
- Kapcsolat:
Re: Pc alapú audio lejátszás
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főleg, ha belefért abba a költségkeretbe, amiért az egész polémia zajlott.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
és ezt mér kell így megfogalmazni?. Miért nem lehet ezen a fórumon normálisan kommunikálni?
Szerintem örül mindenki ha elérted a célod ez a lényeg.
Szerintem örül mindenki ha elérted a célod ez a lényeg.
- IO.sys
- Nincs visszaút

- Értékelés: 15
Sziasztok! Az értetlenkedők, nekem keresztbe tenni akarók figyelmébe: sikerült elérnem, amit szerettem volna.
Pár jószándékú ember révén sikerült hozzájutnom egy Englert Csaba féle igen komoly audio PC-hez. Lenyűgöző a hangja. Gondoltam, hogy jó lesz, de erre nem számítottam. De a lényeg: pontosan az lett a vége, amit itt kerestem és amiért hülyének voltam nézve. Szakszerű használat mellett, tehát minden kapcsolóüzemű eszköztől távoltartva a gépet, hihetetlenül szól, és hétköznapi használat közben, monitorral a youtube is úgy szól, hogy érdemes volt aznap felkelni. Tehát nem az, amit megszoktam, hanem élvezetes. És ennyi. Ez lett volna a nagy feladvány, hétköznapi gépként használva az audio pc-t sokkal jobb a hangja, mint amúgy egy normál gépnek és kihúzva a kijelzőt előbújik az igazi audio vas. Válaszolva az egyik saját kérdésemre, "gold" fokozatú procit tartalmaz a gép.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Szia!kakaox írta: ↑2022.03.25., pén. 20:38Köszi Big az infót!Big írta: ↑2022.03.24., csüt. 07:51Tisztelt Hölgyek, Urak!
A MajiorityClean 275 x64 és a LemonadeElitest 37 x64 verziója elérhető Linux alá is, ami eddig nem így volt és természetesen nem tudható, hogy így marad-e a dolog a jövőben is!
Akit érdekel ne habozzon!
Itt https://mega.nz/folder/wBdgnboY#EUIls6NlFfDUVaxn-zLNmQ elérhető (a Rewrite_data_4_30_MC275_LE37_x64.7z mappában keresendő)
Jó szórakozást!![]()
Szerinted az új MC275/LE37 jobb mint a régebbi
MajiorityClean 262 és a LemonadeElitest 26 verziója?
...mert az nagyon jó kombó!
Sajnos nem jutottam még el a 275-ig
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Elmo
- Törzsvendég

- Értékelés: 332
Végre Linuxhoz is elérhető! Köszönöm az információt! Valaki tudna segíteni a telepítésben? Előre is köszönöm!Big írta: ↑2022.03.24., csüt. 07:51Tisztelt Hölgyek, Urak!
A MajiorityClean 275 x64 és a LemonadeElitest 37 x64 verziója elérhető Linux alá is, ami eddig nem így volt és természetesen nem tudható, hogy így marad-e a dolog a jövőben is!
Itt https://mega.nz/folder/wBdgnboY#EUIls6NlFfDUVaxn-zLNmQ elérhető (a Rewrite_data_4_30_MC275_LE37_x64.7z mappában keresendő)
Jó szórakozást!![]()
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 389
Köszi Big az infót!Big írta: ↑2022.03.24., csüt. 07:51Tisztelt Hölgyek, Urak!
Jó szórakozást!![]()
Szerinted az új MC275/LE37 jobb mint a régebbi
MajiorityClean 262 és a LemonadeElitest 26 verziója?
...mert az nagyon jó kombó!
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Tisztelt Hölgyek, Urak!
Jó szórakozást!
Jó szórakozást!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Alapszabály: ami hülyeségnek látszik, de működik, az nem hülyeség!
Különben is: ki látja, mi van a dobozban?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2945
- Kapcsolat:
Mégegy kendács borzalom pc tápnak (kétkörös, hogy jusson tiszta 5V egy Hivox Suricata-nak is):
Noratel, Rubycon BlackGate F, Elna Cerafine, Elna Duroex, Jantzen Wax Coil, Amtrans zavarszűrő, Neotech, Furutech, Switchcraft, trallala..
Noratel, Rubycon BlackGate F, Elna Cerafine, Elna Duroex, Jantzen Wax Coil, Amtrans zavarszűrő, Neotech, Furutech, Switchcraft, trallala..
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2945
- Kapcsolat:
Újabb mekk-elek mutatvány (kéne a DIY-be egy PC építős topic):
Taiko klón PC-be dugott JCAT USB és LAN kártyához meg valami Ethernet bizgentyűhöz való 3 körös táp.
Taiko klón PC-be dugott JCAT USB és LAN kártyához meg valami Ethernet bizgentyűhöz való 3 körös táp.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Hát nekem egyértelműen jobban tetszik.kakaox írta: ↑2022.03.13., vas. 14:40Köszi szépen az infót La_Valse!La_Valse írta: ↑2022.03.11., pén. 09:31Tegnap hozzáférhetővé vált a Media Center 29.
https://yabb.jriver.com/interact/index. ... 364.0.html![]()
Esetleg próbálta már valaki a 28-as verzióval összehasonlítani?
Kizárólag a hangbéli kvalitása érdekel.
Pedig a 28-at is nagyon szeretem.
Ez egy frissebb,pörgősebb,pontosabb hang.
A mélye egyértelműen tisztább feszesebb.
Közben megmaradt az a nagyon szerethető "zeneisége" amitől úgy eggyé tudsz válni a zenével.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, JBL 4349
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Vegigcsinaltam mindent, amit csak lehetett es szegyenszemre ugy gondoltam, hogy beletorik a bicskam.
2-3 hetig ebben a tudatban kellett elnem, hogy kifogott rajtam :)
Nem sorolom el, hogy mennyi mindent probaltam, hogy a nyamvadek winfoson eletre keltsem, mar woodoo babun is gondolkoztam, de vegul az segitett, hogy ki kellett szednem az osszes audio interface-t a roon Audio menujebol es voila!
ez-itt-egy-sirva-nevetos-emojee
Koszi mindenkinek!
2-3 hetig ebben a tudatban kellett elnem, hogy kifogott rajtam :)
Nem sorolom el, hogy mennyi mindent probaltam, hogy a nyamvadek winfoson eletre keltsem, mar woodoo babun is gondolkoztam, de vegul az segitett, hogy ki kellett szednem az osszes audio interface-t a roon Audio menujebol es voila!
ez-itt-egy-sirva-nevetos-emojee
Koszi mindenkinek!
Tom40 írta: ↑2022.02.18., pén. 01:26Sziasztok! Reg jartam nalatok, de jo latni, hogy a kemeny mag meg mindig itt bandazik!![]()
Kellene egy kis szakertes, mert elakadtam. Ujra kellett kotnom a cuccaimat es azota a DAC->USB->MXPX kartya->audio PC egyveleg elvesztette a szinergiat, ugyanis a Roon latja, de szurke es nem lehet lejatszani rajta.
Probaltam, hogy a default audio kimenetet kuldtem ra, kihagyva a Roon-t, hatha ott van valami gond, de a windows audio kliense is ugyanazt csinalja.
Amiket meg megprobaltam:
- A gepet ujrainditottam :)
- masik USB kabellel kiprobaltam, ugyanaz
- kihagytam MCPX kartyajat es az alaplapi USB-be dugtam
- DAC kikapcs/bekapcs
- driver ujratelepit
Es itt elakadtam. Kihagytam valamit, amit meg ki lehetne probalni?
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

Köszi szépen az infót La_Valse!La_Valse írta: ↑2022.03.11., pén. 09:31Tegnap hozzáférhetővé vált a Media Center 29.
https://yabb.jriver.com/interact/index. ... 364.0.html
Esetleg próbálta már valaki a 28-as verzióval összehasonlítani?
Kizárólag a hangbéli kvalitása érdekel.
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
- IO.sys
- Nincs visszaút

Igen, Viktor, megvan. Valamelyikünk nem beszéli jól ezt a nyelvet. 
Csaba es MzperX gyartok. Az is megvan?IO.sys írta: ↑2022.03.12., szomb. 13:08Bocsánat, de nézzél már oda, azzal kezdtem a mondandómat, hogy a gyártókhoz szólok. Erre azzal kezded a választ, hogy ha nem tudnám, ők gyártók. A legutolsó mondat is egyértelműen sugallja, hogy a jelenlévő gyártóknak szól az egész bejegyzés. Hagyjuk, jobb mindenkinek.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- IO.sys
- Nincs visszaút

Bocsánat, de nézzél már oda, azzal kezdtem a mondandómat, hogy a gyártókhoz szólok. Erre azzal kezded a választ, hogy ha nem tudnám, ők gyártók. A legutolsó mondat is egyértelműen sugallja, hogy a jelenlévő gyártóknak szól az egész bejegyzés. Hagyjuk, jobb mindenkinek.
Nem szeretnelek osszezavarni, mert nem tudom ki lehet a 3. nagy kaliberu ember.
Az viszont biztos, hogy a masik ket uriember audioPC-k penzert torteno osszeszerelesevel (is) foglalkozik.
Akik pedig itt a forumon irtak Neked, ha jol lattam, bar nem kovettem vegig, kizarolag felhasznalokat takart.
Ha viszont megtalaltad az “igaz utat” ezen a teren, az egy jo hir Neked is es a tobbi forumozonak is.
Az viszont biztos, hogy a masik ket uriember audioPC-k penzert torteno osszeszerelesevel (is) foglalkozik.
Akik pedig itt a forumon irtak Neked, ha jol lattam, bar nem kovettem vegig, kizarolag felhasznalokat takart.
Ha viszont megtalaltad az “igaz utat” ezen a teren, az egy jo hir Neked is es a tobbi forumozonak is.
IO.sys írta: ↑2022.03.12., szomb. 11:16Üdv újra.
Mellőzve az utolsó pár hozzászólás elolvasását, amik nyilván az akaratom ellenkezőjének elfogadásáról és a hozzáértésem hiányáról szólnak, az audiobizniszből élőlhöz szólok, akik közül többel is sikerült valamilyen minőségben szóba elegyednem a napokban.
Hifis barátomnak sikerült megfogalmaznia, hogy nekem egy belépő audio pc kell, amit az idő nagyrészében rosszul fogok használni a megszokottnál jobb hangok kíséretében, de, ha ZENÉT akarok hallgatni, kihúzok belőle mindent, ami kapcsolóüzemmel érintett és telefonról vezérelve, rendeltetésszerűen hallgatom. Ennyi. Vannak ilyen emberek, velü(n)k is kell tudni beszélgetni. Privátban azt hiszem, 3 ember számolt be a saját rendszeréről, köztük egy nagyobb kaliberű illető, akik olyan pc-vel rendelkeznek, mint amilyen után én is érdeklődtem, elégedettek a renszerükkel és szívesen segítettek. Valamiért ők nem szeretnek nyilvánosan megnyilatkozni, vajon miért nem... Egy dolog az amatőrnek tett javaslat és egy másik a szándéka valóságának a megtagadása. Itt vagytok valahol nagyon eltájolódva. Egyedül MzperX és nagyobb kaliberű illető ismerősöm tudott a kérdésemre anélkül válaszolni, hogy javítani vagy módosítani akart volna a szándékomon, illetve E. Csaba, aki volt olyan kedves és pár perc alatt elmagyarázta a szándékom korlátait elektronikai oldalról, amit fel is fogtam és aszerint folytatom az utat. A kérdésem pillanatában 2 audio pc is volt a használtpiacon, egyik ára az ingerküszöböm alatt volt jóval, a másikét sikerült odáig lehozni. Szóval ezt a "lehetetlen, nincs olyan, felejtsd el" retorikát nem értem, miért erőltetitek, hacsak nem az a cél, hogy az ember még véletlenül se építsen magának, hanem vegyen egyet (tőletek).
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
- IO.sys
- Nincs visszaút

Üdv újra.
Mellőzve az utolsó pár hozzászólás elolvasását, amik nyilván az akaratom ellenkezőjének elfogadásáról és a hozzáértésem hiányáról szólnak, az audiobizniszből élőlhöz szólok, akik közül többel is sikerült valamilyen minőségben szóba elegyednem a napokban.
Hifis barátomnak sikerült megfogalmaznia, hogy nekem egy belépő audio pc kell, amit az idő nagyrészében rosszul fogok használni a megszokottnál jobb hangok kíséretében, de, ha ZENÉT akarok hallgatni, kihúzok belőle mindent, ami kapcsolóüzemmel érintett és telefonról vezérelve, rendeltetésszerűen hallgatom. Ennyi. Vannak ilyen emberek, velü(n)k is kell tudni beszélgetni. Privátban azt hiszem, 3 ember számolt be a saját rendszeréről, köztük egy nagyobb kaliberű illető, akik olyan pc-vel rendelkeznek, mint amilyen után én is érdeklődtem, elégedettek a renszerükkel és szívesen segítettek. Valamiért ők nem szeretnek nyilvánosan megnyilatkozni, vajon miért nem... Egy dolog az amatőrnek tett javaslat és egy másik a szándéka valóságának a megtagadása. Itt vagytok valahol nagyon eltájolódva. Egyedül MzperX és nagyobb kaliberű illető ismerősöm tudott a kérdésemre anélkül válaszolni, hogy javítani vagy módosítani akart volna a szándékomon, illetve E. Csaba, aki volt olyan kedves és pár perc alatt elmagyarázta a szándékom korlátait elektronikai oldalról, amit fel is fogtam és aszerint folytatom az utat. A kérdésem pillanatában 2 audio pc is volt a használtpiacon, egyik ára az ingerküszöböm alatt volt jóval, a másikét sikerült odáig lehozni. Szóval ezt a "lehetetlen, nincs olyan, felejtsd el" retorikát nem értem, miért erőltetitek, hacsak nem az a cél, hogy az ember még véletlenül se építsen magának, hanem vegyen egyet (tőletek).
Tegnap hozzáférhetővé vált a Media Center 29.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- zbiro32
- Törzsvendég

- Értékelés: 163
szkebe írta: ↑2022.03.04., pén. 17:08Azt lehet tudni,hogy milyen típusú alaplapokra gondolsz?
"modern alaplap, aminek már alapból is jó az USB kijárata"
Most ez tényleg bizonyított tény itt a fórumon, hogy egy 200 ezres MAC hangminőségét csak egy 400 ezres Windows PC tudja elérni?
Hogyha igen, akkor el kellene adnom a Windowsos PC-met, de eddig ezt nem láttam egy objektív teszttel sem bizonyítva.
Természetesen nem mezei Windows, és MAC gépekről beszélek, hanem minimum lineáris tápegységgel rendelkezőkről.
asebestyen írta: ↑2022.02.24., csüt. 16:51De miért baj, ha valaki Mac-et ajánl, ami tényszerűen jobb az általad vázolt feladatokra adott összegből, mint egy PC?IO.sys írta: ↑2022.02.24., csüt. 15:30Van fogalmam, csak tökre azt hittem, hogy lehet úgy alkatrészekről beszélni, hogy nem ajánlanak közben pc helyett mac-et.
Az nem segítség, hogy felteszek egy 10 pontos kérdéssort és azt válaszolja valaki, hogy figyelj vegyél macet vagy ami mégjobb: vedd meg a termékem. Ezt nagyképűség segítségnek hívni. Miközben mindenki jól tudja, hogy amit leírtam, az egy belépő audio pc, sőt. Akik meg írnak privátban, mert ide már nem mernek, meg aki megkérdőjelezte az írásomra érkezett kifogásokat, az gondolom mind hülye. :) Mindegy, ezt is megtanultam. Jó zenélést.
A nyitó kérdésedben, hozzászólásodban a nagy hozzáértést az elektronikához már cáfoltad is, hiszen a HDPlex-szel nem lehet lineáris tápot csinálni, mert az nem az.
Az igények, a kiszemelt megoldások és az összeg amit beleinvesztálnál, nem hozható össze sehogy. Kompletten érdemes a kérdést kezelni, hardverestől, szoftverestől. Se egy lineáris táptól, se egy USB kártyától, se egy jittercsökkentő motyótól nem lesz a géped audio-pc. Persze rá írni rá lehet.
Amennyiben 200k körüli befektetéssel megoldást keresel az általad megadott feladatokra, akkor a Mac Mini a legjobb megoldás. Ha mindenképp PC-ből csinálnál ilyen univerzális gépet, akkor a Mini szintje, minimum 2x árban, de inkább több. Egy átlagos PC-be PP V2 vagy az Oehlbach sima pénzkidobás az alaplapi oszci kristályok cseréjével egyetemben. Inkább egy normális minőségű kapcsitáp és jó modern alaplap, aminek már alapból is jó az USB kijárata. Hogy ehhez képest valódi előrelépés legyen, nagyságrendi ugrás következik árban, ráadásul a hardverek képességeinek kihasználásához olyan szoftveres megoldások kellenek, amik nem teszik lehetővé a számítógép univerzális felhasználását.
Hangsugárzó: DIY Fostex 206 szélessávú
Erősítő: DIY EL 34 SE 10W
Előfok: Eversolo DMP 6 Master edition, tuning lineáris tápegység
Tápkábel: Saec AC 600, Gustard
IC: Acrolink 7N RCA
Forrás: Lenovo Thinkcentre , DIY lineáris tápegység
Hálózat: Asus ZenWifi WiFi7 MLO, Mesh
Erősítő: DIY EL 34 SE 10W
Előfok: Eversolo DMP 6 Master edition, tuning lineáris tápegység
Tápkábel: Saec AC 600, Gustard
IC: Acrolink 7N RCA
Forrás: Lenovo Thinkcentre , DIY lineáris tápegység
Hálózat: Asus ZenWifi WiFi7 MLO, Mesh
- szkebe
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 20
Azt lehet tudni,hogy milyen típusú alaplapokra gondolsz?
asebestyen írta: ↑2022.02.24., csüt. 16:51De miért baj, ha valaki Mac-et ajánl, ami tényszerűen jobb az általad vázolt feladatokra adott összegből, mint egy PC?IO.sys írta: ↑2022.02.24., csüt. 15:30Van fogalmam, csak tökre azt hittem, hogy lehet úgy alkatrészekről beszélni, hogy nem ajánlanak közben pc helyett mac-et.
Az nem segítség, hogy felteszek egy 10 pontos kérdéssort és azt válaszolja valaki, hogy figyelj vegyél macet vagy ami mégjobb: vedd meg a termékem. Ezt nagyképűség segítségnek hívni. Miközben mindenki jól tudja, hogy amit leírtam, az egy belépő audio pc, sőt. Akik meg írnak privátban, mert ide már nem mernek, meg aki megkérdőjelezte az írásomra érkezett kifogásokat, az gondolom mind hülye. :) Mindegy, ezt is megtanultam. Jó zenélést.
A nyitó kérdésedben, hozzászólásodban a nagy hozzáértést az elektronikához már cáfoltad is, hiszen a HDPlex-szel nem lehet lineáris tápot csinálni, mert az nem az.
Az igények, a kiszemelt megoldások és az összeg amit beleinvesztálnál, nem hozható össze sehogy. Kompletten érdemes a kérdést kezelni, hardverestől, szoftverestől. Se egy lineáris táptól, se egy USB kártyától, se egy jittercsökkentő motyótól nem lesz a géped audio-pc. Persze rá írni rá lehet.
Amennyiben 200k körüli befektetéssel megoldást keresel az általad megadott feladatokra, akkor a Mac Mini a legjobb megoldás. Ha mindenképp PC-ből csinálnál ilyen univerzális gépet, akkor a Mini szintje, minimum 2x árban, de inkább több. Egy átlagos PC-be PP V2 vagy az Oehlbach sima pénzkidobás az alaplapi oszci kristályok cseréjével egyetemben. Inkább egy normális minőségű kapcsitáp és jó modern alaplap, aminek már alapból is jó az USB kijárata. Hogy ehhez képest valódi előrelépés legyen, nagyságrendi ugrás következik árban, ráadásul a hardverek képességeinek kihasználásához olyan szoftveres megoldások kellenek, amik nem teszik lehetővé a számítógép univerzális felhasználását.
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó

Big igen részletes és mindenre kiterjedő hozzászólása után
a Majiority Clean témával kapcsolatban, ami itt található:
viewtopic.php?f=4&t=6164&start=25
Sógorom programozó és tegnap megkértem, hogy módosítsa a
HungryBears MC Installer v9-et, oly módon, hogy ne csak három,
hanem több...most éppen hat darab MC/LE programot lehessen vele elindítani.
Aki szeretné ezt a kis módosítást kipróbálni, annak itt egy link...
https://drive.google.com/file/d/1e--5eZ ... sp=sharing
Remélem jól fog működik mindenkinél, aki kipróbálja majd a
HungryBears MC Installer v9_6.bat-ot!
a Majiority Clean témával kapcsolatban, ami itt található:
viewtopic.php?f=4&t=6164&start=25
Sógorom programozó és tegnap megkértem, hogy módosítsa a
HungryBears MC Installer v9-et, oly módon, hogy ne csak három,
hanem több...most éppen hat darab MC/LE programot lehessen vele elindítani.
Aki szeretné ezt a kis módosítást kipróbálni, annak itt egy link...
https://drive.google.com/file/d/1e--5eZ ... sp=sharing
Remélem jól fog működik mindenkinél, aki kipróbálja majd a
HungryBears MC Installer v9_6.bat-ot!
- KopaszKutya
- Törzsvendég

- Értékelés: 212
Én is hasonló cipőben járok, pont a napokban kérdeztem rá a Kábelezzünk topikban, igaz USB kábelnek indult, de aztán eljutottam az Audio PC-ig.
Nálam is az lett volna a cél, hogy legyen egy olyan "Audio" PC, ami úgymond mindenes, ebbe bele tartozik a film, játék is. Na ez utóbbi miatt (is) elég problémás lenne, de már többen leírták, hogy ennek nem sok értelme van, így felhagytam vele.
Én annyit tudtam tenni, hogy a PC kapott egy Seasonic 80+ Platinum tápot, ami elég stabil feszt tud leadni, kapott egy normális tápkábelt, a Windows 10-jRiver-Fidelizer meg szolgáltatja a szoftveres oldalt. Ez utóbbi trió zenére olyan amilyen, minden másra meg ugyanúgy tudom használni a PC-t. Nyilván nem olyan, mint egy normális Audio PC, de nem is kerül annyiba.
Nálam is az lett volna a cél, hogy legyen egy olyan "Audio" PC, ami úgymond mindenes, ebbe bele tartozik a film, játék is. Na ez utóbbi miatt (is) elég problémás lenne, de már többen leírták, hogy ennek nem sok értelme van, így felhagytam vele.
Én annyit tudtam tenni, hogy a PC kapott egy Seasonic 80+ Platinum tápot, ami elég stabil feszt tud leadni, kapott egy normális tápkábelt, a Windows 10-jRiver-Fidelizer meg szolgáltatja a szoftveres oldalt. Ez utóbbi trió zenére olyan amilyen, minden másra meg ugyanúgy tudom használni a PC-t. Nyilván nem olyan, mint egy normális Audio PC, de nem is kerül annyiba.
Jay's Audio CDT2-Mk3 - Esoteric N05-XD - Plinius SA-Reference - Vandersteen 2CE Signature - Townshend Maximum Super Tweeter
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8331
De miért baj, ha valaki Mac-et ajánl, ami tényszerűen jobb az általad vázolt feladatokra adott összegből, mint egy PC?IO.sys írta: ↑2022.02.24., csüt. 15:30Van fogalmam, csak tökre azt hittem, hogy lehet úgy alkatrészekről beszélni, hogy nem ajánlanak közben pc helyett mac-et.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok