Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

F1 - Motogp - Wrc és egyéb motorsport

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3243

Re: F1 - Motogp - Wrc és egyéb motorsport

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

2 futam alapján jónak tűnik az új szabály. Ha lesz mindig valós verseny az élen, az mindenkinek jó.
És én annak is örülök, hogy beszélgetnek a győztesek, nem úgy, mint Hamilton esetében volt.
Maradjon így minden, én ezt kívánom.

Hamilton meg látszik mit ér jó kocsi nélkül...
Csak a Marantz! :-D

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8866

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Magnussen P5. :nonononono: :smile52:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Na, most mutassa meg, milyen pilóta, nem akkor amikor egyedül ő van másik ligábanaz autója miatt...

https://racingline.hu/forma-1/hamilton- ... 022/03/19/

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Van pár negatív és pozitív meglepetés is, de ez egy ilyen sport. Mindenesetre elég meglepő, hogy Magnussen és Hülkenberg is kifújta az orrát a csapattársának. gondolkodik.gif

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Kiegyeznék egész évre vetítve ezzel a ma látott erőviszonnyal.
Kíváncsi vagyok, hány futam kell a Mercinek, hogy feljöjjön.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Vettel koronavírusos. Már megint Hülkenberg! ;peace;

mechazseni
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 365

Hozzászólás Szerző: mechazseni »

Vinkler írta:
2022.02.12., szomb. 11:32
Izgalmasan néznek ki. :smile29:

0C492FF4-EA86-429A-8D83-75AC12E2FBCE.jpeg
Kiváncsi vagyok a “mekin”, hogy cserélnek majd első kereket :D :D :D
Lehet a kép csalóka, vagy csak nekem?
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Izgalmasan néznek ki. :smile29:
0C492FF4-EA86-429A-8D83-75AC12E2FBCE.jpeg
0C492FF4-EA86-429A-8D83-75AC12E2FBCE.jpeg (148.02 KiB) Megtekintve 1854 alkalommal

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Erről ennyit… ;peace; ;peace; ;peace;

BREAKING NEWS: LOEB SNATCHES DRAMATIC MONTE WIN FROM OGIER
Sébastien Loeb became the oldest winner of an FIA World Rally Championship round after grabbing a remarkable Rallye Monte-Carlo victory from the under the nose of old foe Sébastien Ogier on Sunday.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Az megvan, hogy Loeb beült egy Fordba a 2022-es MC Rally-n és jelenleg 9,5 mp-el vezet Ogier előtt?! ;peace; :nonononono: :smile52:

Bestofthebest! :smile54:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Nem tudom, ki, hogy van vele, de szerintem szomorú, hogy egy ilyen kis "egyszerű" autó nagyságrendekkel több hangélményt ad, mint az király kategória...

https://totalcar.hu/magazin/bologatokut ... hallottal/

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

vidor2009 írta:
2021.12.25., szomb. 15:07

Mégegyszer:
Te értesz hozzá?
Ők értenek hozzá?
https://www.vezess.hu/forma-1/2021/12/2 ... ings-2021/
Nagyon kíváncsi leszek, Russel milyen lesz Hamilton mellett.
Persze kell majd pár futam, vagy talán fel évad is, hogy megszokja az autót/csapatot.
De szerintem jobban meg fogja szorongatni, mint Bottas, és remélem, hogy inkább azt mondhatom majd: sőt!

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

robi20064 írta:
2021.12.15., szer. 00:03
vidor2009 írta:
2021.12.14., kedd 20:56
robi20064 írta:
2021.12.13., hétf. 12:46

Gyurci, a nyilvanvalo rasszizmuson kivul (amugy 2007-ben amikor az F1-ben kezdte baromira senkit sem erdekelt hogy afroamerikai vagy sem, es meg evtizednyire voltunk a BLM-tol is) szomoruan konstatalom, hogy te sajnos olyan sotet vagy mint hollo hata a teljes napfogyatkozaskor a Mariana arok melyerol nezve. Megszolalasaidbol sut hogy semmit sem tudsz errol a sportrol, sem az emberrol, sem a multjukrol, sem a jelenrol, csak utalod a szarmazasa miatt mert ez igy szamodra leegyszerusiti a dolgokat.

Azon kivul hogy nem mindig ove volt a legjobb auto, ajanlom figyelmedbe a "Formula–1-es rekordjai" reszt:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Lewis_Hamilton

Reszemrol itt be is fejeztem, falhoz beszelni csak a skizofrenek es mazohistak szoktak :napsut: ;peace; :napsut:
Én soha nem mondtam, hogy értek hozzá a többséggel együtt, ettől még elmondhatom a véleményemet, mint bárki más!
Te értesz hozzá???

Röviden, hogy mit gondolok a rasszizmusról:
Előttem alapból minden ember egyforma, fajtól, nemtől, bőrszíntől, vallási hovatartozástól függetlenül!
Amikor azonban bárki az előzőek miatt előnyben, vagy hátrányban részesül, akkor kinyílik a bicska a zsebemben!

Azzal amit és ahogy írtál, magadat jellemezted és visszaszáll Rád!
Üdv. Gyuri :napsut:
Velemenye mindenkinek lehet, es az latszik is hogy az emberek eloszeretettel elnek is ezzel, tematol es hozzaertestol abszolult fuggetlenul. A fingos hasonlatot most direkt nem citalom ide. A problema akkor van, amikor valaki olyan velemenyt nyilvanit ki ami teljesseggel szakmaiatlan - illetve legtobbszor erzelmi indittatasu - egy adott temanal, es az elismero vallveregetes helyett valami mast kap visszajelzesul. Peldanak okaert en egeszen biztosan nem fogom osztani az eszt egy enekes topikban hogy ki hany oktavot enekel ki es mi mennyire volt hamis vagy eppen ellenkezoleg. Egyreszt, mert kepes vagyok felmerni a sajat hozza(nem)ertesemet, masreszt mert ez is habitus es intelligencia kerdese.
Mégegyszer:
Te értesz hozzá?
Ők értenek hozzá?
https://www.vezess.hu/forma-1/2021/12/2 ... ings-2021/

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Beszurnam ide a sok neurotikus, szelektiv memoriaval rendelkezo embernek ezt a kis videot, a hibatlan mindig fair es profin vesenyzo Hamilton-rol hogyan is intezi o buntetlenul a rivalisait.
[youtube]https://www.youtube.com/shorts/IMySliDxx_U[/youtube]
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

robi20064 írta:
2021.12.15., szer. 00:03
vidor2009 írta:
2021.12.14., kedd 20:56
robi20064 írta:

Gyurci, a nyilvanvalo rasszizmuson kivul (amugy 2007-ben amikor az F1-ben kezdte baromira senkit sem erdekelt hogy afroamerikai vagy sem, es meg evtizednyire voltunk a BLM-tol is) szomoruan konstatalom, hogy te sajnos olyan sotet vagy mint hollo hata a teljes napfogyatkozaskor a Mariana arok melyerol nezve. Megszolalasaidbol sut hogy semmit sem tudsz errol a sportrol, sem az emberrol, sem a multjukrol, sem a jelenrol, csak utalod a szarmazasa miatt mert ez igy szamodra leegyszerusiti a dolgokat.

Azon kivul hogy nem mindig ove volt a legjobb auto, ajanlom figyelmedbe a "Formula–1-es rekordjai" reszt:

Reszemrol itt be is fejeztem, falhoz beszelni csak a skizofrenek es mazohistak szoktak :napsut: ;peace; :napsut:
Én soha nem mondtam, hogy értek hozzá a többséggel együtt, ettől még elmondhatom a véleményemet, mint bárki más!
Te értesz hozzá???

Előttem alapból minden ember egyforma, fajtól, nemtől, bőrszíntől, vallási hovatartozástól függetlenül!
Amikor azonban bárki az előzőek miatt előnyben, vagy hátrányban részesül, akkor kinyílik a bicska a zsebemben!

Velemenye mindenkinek lehet, es az latszik is hogy az emberek eloszeretettel elnek is ezzel, tematol es hozzaertestol abszolult fuggetlenul. A fingos hasonlatot most direkt nem citalom ide. A problema akkor van, amikor valaki olyan velemenyt nyilvanit ki ami teljesseggel szakmaiatlan - illetve legtobbszor erzelmi indittatasu - egy adott temanal, es az elismero vallveregetes helyett valami mast kap visszajelzesul. Peldanak okaert en egeszen biztosan nem fogom osztani az eszt egy enekes topikban hogy ki hany oktavot enekel ki es mi mennyire volt hamis vagy eppen ellenkezoleg. Egyreszt, mert kepes vagyok felmerni a sajat hozza(nem)ertesemet, masreszt mert ez is habitus es intelligencia kerdese.
Ne is haragudj, de te eklatens peldaja vagy annak az esetnek amikor valaki nem a sportot szereti, hanem csak rajong valakiert... Az irasaidbol csak gyulolet es hozza nem ertes ordit.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég

robi20064 írta:
vidor2009 írta:
2021.12.13., hétf. 12:29
Alex_Aston írta:
2021.12.12., vas. 18:13

Hányszor ültek ők bajnoki autóban? Kb. annyiszor is nyertek.
Ez így igaz!
Hamilton semmit, még egyszer mondom semmit nem bizonyított, :ohnoohnoohno: sosem ült rossz autóban, csak mindig a kiemelkedően legjobban és első perctől fogva mindig mindenben kedvezményezett volt, mert az egyetlen ...!!!

Egy friss Martin Brundle idézet:„Megérdemli-e Max a világbajnoki címet? Persze, hogy megérdemli. 652 kört töltött az élen idén, míg Lewis csak 303-at. 22 versenyből 15-ről távozott bajnoki éllovasként, és ebben az utolsó hét futam is benne volt. Tíz versenyt nyert Lewis nyolc győzelmével szemben, és tizennyolcszor állt a dobogón, míg Lewis tizenhétszer. És még csak szerencséje sem volt mindig, a legutolsó méterekig természetesen”
Természetesen ő sem ért hozzá?! :fekverohog:

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég

robi20064 írta:
vidor2009 írta:
Alex_Aston írta:

Ez így igaz!
Hamilton semmit, még egyszer mondom semmit nem bizonyított, :ohnoohnoohno: sosem ült rossz autóban, csak mindig a kiemelkedően legjobban és első perctől fogva mindig mindenben kedvezményezett volt, mert az egyetlen ...!!!

Te értesz hozzá???

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6159

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Uraim
Ideje befejezni mind a rasszista jellegű hsz-eket, mind a személyeskedést-ha e nélkül nem megy akkor a topikot határozatlan időre lezárom, a hsz-ek elkövetői (a már kiosztott figyelmeztetések után) pihenőre mennek.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Ez mondjuk parttalan vita, mint mondjuk anno Prost és Senna esetében is volt sokszor, hogy ki lökött ki kit, vagy ki volt a sportszerű, és ki nem.
A legemlékezetesebb talán a két suzukai eset közöttük, ráadásul talán két egymást követő évben ('89 és 90'?).
Esetükben sem volt kérdés összességében, hogy miért 3x és 4x-es világbajnokokról beszélünk. Mert mindketten nagyon jó (vagy inkább kiemelkedő) pilóták voltak.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
2021.12.14., kedd 11:33
rokamester írta:
2021.12.14., kedd 10:37

Igen, a Merci nyert volna ha kereket cserél, igen Verstappen már 1 futammal korábban győztes ha Bottas nem löki ki a ringen vagy épp Bakuban nem kap defektet... de hát megboldogult nagyapám is troli lenne, ha élne és lenne áramszedője. :rolleyes:
Hamilton kilöki Verstappent Silverstone-ban, majd ünnepelteti magát, miközben Verstappent kórházba kell vinni. De gondolom ez rendben van. Ráadásul ez már a harmadik ilyen manőverje volt a karrierje során, ugyanezzel a végkimenetellel. Külföldi kommentek között olvastam, hogy még nevet is adtak ennek a manővernek. Ugyanúgy neki is megvannak a saját piszkos trükkjei, ahogy az f1 legnagyobbjainál ugyanígy megvoltak ezek. Ezen nincs mit szépíteni.

Csak ide tennék egy 2018-as Hamilton nyilatkozatot:

""Ultimately, when someone destroys your race through an error and it's kind of a tap on the hand really – they're allowed to come back and still finish ahead of that person he took out – it doesn't weigh up," Hamilton said after that race.

"You shouldn't really be able to finish ahead of him if you took him out of the race."

Micsoda szemléletváltozás pár év alatt :rolleyes:

A Hungaroringen is véletlen pont a rivális Merci miatt esik ki Verstappen :rolleyes: Nem mondom azt, hogy 100% szándékos volt, de szerinted ha Hamilton megy Verstappen helyén, ugyanúgy megy be Bottas abba a kanyarba? Kötve hiszem. Akárhogy próbálod bagatelizálni, meg gyúnyolódni, ez két verseny, ahol Max 0 pontot szerzett önhibáján kívül a közvetlen rivális csapat miatt, miközben Hamilton 43 pontot szerez. Aztán ott van még Baku. Illetve Hamilton piros zászlós esete is, ami szintén hatalmas mák Hamiltonnak. Még ők maguk is elismerték, hogy ez mentette meg őket akkor. Jössz azzal, hogy dehát az utolsó versenyen így úgy, meg hogy tekintsünk el a múlttól :rolleyes: . Igen, de ez a szezon 22 versenyből állt, nem egy verseny egy köréből. Hamilton bukott 7 pontot az utolsó versenyen, az előbb említett esetek miatt Verstappen pedig bukott 50-60-at. Egyáltalán nem lett volna igazságos ha így nyeri a 8.-at Lewis.

Amit Timo Glocknál megadott a sors Hamiltonnak, azt most visszavette. Egyébként pedig ajánlom a boxutca tegnapi műsorát, ott pontosan elmagyarázták miért volt szabályos Masi döntése. De valóban, nem magától értetődő a magyarázat.

Fernando Alonso véleménye:

https://www.nemzetisport.hu/f1/f1-ez-cs ... so-2865687

Mindemellett együtt érzek Hamiltonnal, még talán sajnálom is. Szar érzés lehet így elbukni a vb címet,hogy egy körön múlott, de akkor is így volt igazságos. Mielőtt megkapnám a szokásos érveket, hogy vagy Hamilton hater vagyok, vagy rasszista. Engem az se izgatott volna különösebben, ha megint ő nyer, és az se izgat, hogy Verstappennek meglesz-e a 2. vb címe jövőre. De aki nyer, az ne úgy nyerjen, hogy egy versenyen győztes pozícióban defektet kap az ellenfele, és ezen kívül két versenyről kilökik a közvetlen riválisok a fő riválist.

Azért 8 vb címmel egyedülálló lett volna az F1 történetében, és nem garantált, hogy meglesz neki a 8. cím. Jövőre új autók lesznek, semmi garancia, hogy megint a Merci(vagy akár a Red Bull) lesz a legjobb autó, mint az utóbbi években igen gyakran. Persze az esély meg van rá. Ráadásul az idő nem áll meg, ő se lesz fiatalabb és az se kizárt, hogy Russell nyugdíjazni fogja 1-2 éven belül.
Szó szerint egyetértek.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1675

Hozzászólás Szerző: -KP- »

rokamester írta:
2021.12.14., kedd 10:37

Igen, a Merci nyert volna ha kereket cserél, igen Verstappen már 1 futammal korábban győztes ha Bottas nem löki ki a ringen vagy épp Bakuban nem kap defektet... de hát megboldogult nagyapám is troli lenne, ha élne és lenne áramszedője. :rolleyes:
Hamilton kilöki Verstappent Silverstone-ban, majd ünnepelteti magát, miközben Verstappent kórházba kell vinni. De gondolom ez rendben van. Ráadásul ez már a harmadik ilyen manőverje volt a karrierje során, ugyanezzel a végkimenetellel. Külföldi kommentek között olvastam, hogy még nevet is adtak ennek a manővernek. Ugyanúgy neki is megvannak a saját piszkos trükkjei, ahogy az f1 legnagyobbjainál ugyanígy megvoltak ezek. Ezen nincs mit szépíteni.

Csak ide tennék egy 2018-as Hamilton nyilatkozatot:

""Ultimately, when someone destroys your race through an error and it's kind of a tap on the hand really – they're allowed to come back and still finish ahead of that person he took out – it doesn't weigh up," Hamilton said after that race.

"You shouldn't really be able to finish ahead of him if you took him out of the race."

Micsoda szemléletváltozás pár év alatt :rolleyes:

A Hungaroringen is véletlen pont a rivális Merci miatt esik ki Verstappen :rolleyes: Nem mondom azt, hogy 100% szándékos volt, de szerinted ha Hamilton megy Verstappen helyén, ugyanúgy megy be Bottas abba a kanyarba? Kötve hiszem. Akárhogy próbálod bagatelizálni, meg gyúnyolódni, ez két verseny, ahol Max 0 pontot szerzett önhibáján kívül a közvetlen rivális csapat miatt, miközben Hamilton 43 pontot szerez. Aztán ott van még Baku. Illetve Hamilton piros zászlós esete is, ami szintén hatalmas mák Hamiltonnak. Még ők maguk is elismerték, hogy ez mentette meg őket akkor. Jössz azzal, hogy dehát az utolsó versenyen így úgy, meg hogy tekintsünk el a múlttól :rolleyes: . Igen, de ez a szezon 22 versenyből állt, nem egy verseny egy köréből. Hamilton bukott 7 pontot az utolsó versenyen, az előbb említett esetek miatt Verstappen pedig bukott 50-60-at. Egyáltalán nem lett volna igazságos ha így nyeri a 8.-at Lewis.

Amit Timo Glocknál megadott a sors Hamiltonnak, azt most visszavette. Egyébként pedig ajánlom a boxutca tegnapi műsorát, ott pontosan elmagyarázták miért volt szabályos Masi döntése. De valóban, nem magától értetődő a magyarázat.

Fernando Alonso véleménye:

https://www.nemzetisport.hu/f1/f1-ez-cs ... so-2865687

Mindemellett együtt érzek Hamiltonnal, még talán sajnálom is. Szar érzés lehet így elbukni a vb címet,hogy egy körön múlott, de akkor is így volt igazságos. Mielőtt megkapnám a szokásos érveket, hogy vagy Hamilton hater vagyok, vagy rasszista. Engem az se izgatott volna különösebben, ha megint ő nyer, és az se izgat, hogy Verstappennek meglesz-e a 2. vb címe jövőre. De aki nyer, az ne úgy nyerjen, hogy egy versenyen győztes pozícióban defektet kap az ellenfele, és ezen kívül két versenyről kilökik a közvetlen riválisok a fő riválist.

Azért 8 vb címmel egyedülálló lett volna az F1 történetében, és nem garantált, hogy meglesz neki a 8. cím. Jövőre új autók lesznek, semmi garancia, hogy megint a Merci(vagy akár a Red Bull) lesz a legjobb autó, mint az utóbbi években igen gyakran. Persze az esély meg van rá. Ráadásul az idő nem áll meg, ő se lesz fiatalabb és az se kizárt, hogy Russell nyugdíjazni fogja 1-2 éven belül.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

rokamester írta:
2021.12.14., kedd 10:55
De azt is látni kell, hogy ott sem nyert volna Rozi 2016-ban, ha előtte lévő futamon Hami motorja nem füstöl el.
Ehhez annyit tennék csak hozzá, hogy kár ezt felhozni.
Szerintem Rosberg azért nyert, mert az első 4 futamot akkor zsinórban behúzta.
Ne feledjük, hogy hányszor döntött a csapat Hamilton javára, vagy hányszor volt Rosberg alatt is hiba (pl. amikor leszakadt az első szárnya magától, és ezért esett ki).
Rosberg legyőzte. Ezt kár vitatni.

rokamester
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: rokamester »

vidor2009 írta:
Alex_Aston írta:
robi20064 írta:
2021.12.12., vas. 18:11
Van ebben a mezonyben sok jo oreg pilota (Alonso,Vettel,Kimi) es naluk is max 2-4 cim van fejenkent.
Ez így igaz!
Kedves Gyuri!
Utálok személyeskedni, de most az egyszer kivételt kell tegyek. Pont olyan színvonaltalan hozzászólás és vélemény volt ez, mint amit a facebookon tolnak a Verstappen drukkerek. Ennél, itt ezen a fórumon sokkal komolyabb hozzászólást várna az ember.
Semmit nem bizonyított? Ez azért erős. És ezt mondom úgy, hogy évekig utáltam őt. Kifejezetten ellene szurkoltam a Rosberg csatában is. De azt is látni kell, hogy ott sem nyert volna Rozi 2016-ban, ha előtte lévő futamon Hami motorja nem füstöl el. Tény, hogy sokszor övé volt a legjobb, vagy az egyik legjobb autó, azonban ha kicsit mögé tudsz látni ennek a ködnek, akkor az is tény, hogy számtalanszor kihozta belőle azt a pluszt, amit sem Rosberg, sem Bottas nem tudott. És semmit nem bizonyított akkor sem, amikor 2007-ben a hatalmas túlbálványozott Alonso mellé került? Elverte, vagy legalábbis pontegyenlőséget ért el ellene (igaz Ron pártfogoltja volt, de a futamokon és időmérőn gyors volt, az autóban nem fogta senki a kezét). Ne vicceljünk már, hogy semmit nem tett le az asztalra. Hányszor verte el Vettelt is, ha nem is azonos autóval, de az a Ferrari nem volt lassú, főleg hogy csaltak mint utólag kiderült, azóta sincsenek kanyarban sem a vörösök. Vedd le kérlek a szemellenzőt, és próbálj meg elfogulatlan maradni.
Szeretitek még felhozni a silverstoni esetet. De mielőtt ebbe belemennék jobban, meséld el kérlek hányszor csinálta előtte Verstappen a helyet nem hagyó védekezését? Silverstoneban abban a fél körben a rajttól kezdve kő keményen védekezett, 2x a szabályosság határán, az első kanyarban pl. fehér vonalon túlra került (nem feltétlen szabályos - de belefért szerintem) aztán az egyenesben összeért Hamival, majd a rövidebbet húzta az ominózus esetnél. Én azt továbbra is úgy látom egyik fél sem volt vétkes, mindketten ott maradtak ahol, nem engedtek, összeértek, elmérték mindketten egy kicsit. Az hogy komoly balesetet eredményezett egy másik kérdés. Szerencsére nem lett semmi baja Verstappennek. Egyébként ha korábban nem keménykedik annyit más pályákon, valószínűleg Hamilton elveszi a gázt. De megmondta hogy nem fogja már ezt tenni, mert mindig csak ő enged. Verstappen ellen mindig csak a másik fél enged. Előbb utóbb ennek is megvan a következménye.
https://www.youtube.com/watch?v=NqaGyAgBxfI (itt meg lehet nézni miről beszélek)

Egyébként én baromira nagyra tartom Verstappent is, és a Red Bullt is. Newey ahova megy csak siker verdákat tervez... a Honda óriásit fejlődött (hogy szabályosan vagy nem, az egy másik kérdés, de mivel csak az csal aki lebukik, így ez mindegy is) Verstappen egy hihetetlenül gyors és agresszív pilóta. Szinte tökéletes kombináció. Azonban elég gyakorta vannak megkérdőjelezhető védekezései, ez az ami miatt nem annyira szimpatikus. Egyik ilyenre már szabályt is bevezettek, a másikra most fognak vélhetően, mégpedig hogy helyet kell hagyni a másiknak, nem lehet a pályáról kiterelni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2021.12.14., kedd 13:45-kor.
Ok: szabályzattal ütköző hsz az idézetben

rokamester
Nincs visszaút
Nincs visszaút

-KP- írta:
2021.12.13., hétf. 02:16
Én Maxnak szurkoltam, de sajnálom, hogy ilyen vége lett. Ettől független így tartom igazságosnak az egész szezont tekintve. Főképp a Silverstone-ban és a Hungaroringen történtek miatt. 2 verseny, ahol nem szerzett pontot Max és Hamilton első és második hely mennyi is? 43(?) pont úgy, hogy Max 0. Nem lett volna igazságos, ha így nyer vb-t. Ha csak két 3. helyet szerez ezen a két versenyen Max, az utolsó futam formalitás lett volna majdhogynem. Hamiltonnak minden esélye meg van, hogy jövőre meg legyen neki a 8. címe.
Az, hogy hogyan igazságos az szubjektív. Én úgy gondolom, hogy Hamilton végig dominálta ezt a futamot, az lett volna igazságos ha megnyeri a vb-t. A múltat engedjük el, mindkét fél javára hoztak nem feltétlen igazságos ítéleteket. Ezen a futamon nem volt kérdés a rajttól kezdve, hogy ki a jobb. Tekintsünk el most a Mercedes taktikai hibájától is, hogy nem cseréltek kereket, vizsgáljuk tisztán csak azt, hogy az egész futamon ki és mennyivel vezetett, mi történt volna ha a szabályok szerint járnak el a végén. Hamilton befut a SC mögött és megnyeri a futamot és a vb-t. Vagy ha kihozzák a safety cart de a lekörözöttek maradnak a hátralévő 1 kör miatt, akkor is jó eséllyel szoros a befutó, de Hamilton nyerhet. Így viszont semmi esélye nem volt. A non plus ultra az a rész volt, mikor mondták és ki is írták a közvetítésben, hogy a lekörözöttek nem vehetik vissza a körüket. Aztán 1 perc múlva mégis, de csak az 1. és 2. helyezett közöttiek. NEVETSÉGES, ilyet sosem alkalmaztak még az F1 történelem során. Mert nincs ilyen szabály. Ez a show miatt volt, a Libero Média és a sok támogató nyomása volt ez, semmi több.

rokamester
Nincs visszaút
Nincs visszaút

-KP- írta:
2021.12.13., hétf. 02:16
Én Maxnak szurkoltam, de sajnálom, hogy ilyen vége lett. Ettől független így tartom igazságosnak az egész szezont tekintve. Főképp a Silverstone-ban és a Hungaroringen történtek miatt. 2 verseny, ahol nem szerzett pontot Max és Hamilton első és második hely mennyi is? 43(?) pont úgy, hogy Max 0. Nem lett volna igazságos, ha így nyer vb-t. Ha csak két 3. helyet szerez ezen a két versenyen Max, az utolsó futam formalitás lett volna majdhogynem. Hamiltonnak minden esélye meg van, hogy jövőre meg legyen neki a 8. címe.
Az, hogy hogyan igazságos az szubjektív. Én úgy gondolom, hogy Hamilton végig dominálta ezt a futamot, az lett volna igazságos ha megnyeri a vb-t. A múltat engedjük el, mindkét fél javára hoztak nem feltétlen igazságos ítéleteket. Ezen a futamon nem volt kérdés a rajttól kezdve, hogy ki a jobb. Tekintsünk el most a Mercedes taktikai hibájától is, hogy nem cseréltek kereket, vizsgáljuk tisztán csak azt, hogy az egész futamon ki és mennyivel vezetett, mi történt volna ha a szabályok szerint járnak el a végén. Hamilton befut a SC mögött és megnyeri a futamot és a vb-t. Vagy ha kihozzák a safety cart de a lekörözöttek maradnak a hátralévő 1 kör miatt, akkor is jó eséllyel szoros a befutó, de Hamilton nyerhet. Így viszont semmi esélye nem volt. A non plus ultra az a rész volt, mikor mondták és ki is írták a közvetítésben, hogy a lekörözöttek nem vehetik vissza a körüket. Aztán 1 perc múlva mégis, de csak az 1. és 2. helyezett közöttiek. NEVETSÉGES, ilyet sosem alkalmaztak még az F1 történelem során. Mert nincs ilyen szabály. Ez a show miatt volt, a Libero Média és a sok támogató nyomása volt ez, semmi több.

Válasz küldése

Vissza: “Autó Sport és szórakozás”