Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

blumen20
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: blumen20 »

Tulajdonképpen senki nem szólt az eredeti kérdésemhez. Van tapasztalata bárkinek is a THX Onyx-al?
Cogito, ergo sum

blumen20
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

ZolaBA írta:
2022.03.18., pén. 06:49
blumen20 írta:
2022.03.17., csüt. 15:40
Régebben volt Dragonfly (Red) a tulajdonomban, semmi lényegeset nem adott a zenéhez. Most már értem miért:
Felmerül a kérdés, hogy a dragonfly mihez képest nem adott semmi lényegeset? illetve, hogy milyen rendszeren...
Ugyanaz a fejhallgató (D9200) nem szólt semmivel másabban, mint a laptop 3,5mm-es csatlakozóján keresztül. Milyen rendszeren? Windows 10 alatt futó Tidal App pl....M
Ugyancsak kipróbáltam Sony Xperia 1 III-al, ott sem hallottam semmivel részletesebb felbontást, mintha a 3,5mm-es csatlakozón keresztül szólt volna, itt is Tidal Appot próbáltam.

Ahol hallottam különbséget, az a Marantz SR8015....tudom az nem egy szimpla sztereó erősítő meg nem is ugyanaz a líga.
Cogito, ergo sum

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

blumen20 írta:
Régebben volt Dragonfly (Red) a tulajdonomban, semmi lényegeset nem adott a zenéhez. Most már értem miért:
Felmerül a kérdés, hogy a dragonfly mihez képest nem adott semmi lényegeset? illetve, hogy milyen rendszeren...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 437

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

blumen20 írta:
2022.03.17., csüt. 22:11
Rendben, viszont akkor kérlek osszad meg egy olyan műszaki szakember véleményét aki valós mérések alapján állít objektív és nem elfogult véleményt.
Műszaki szakember objektív véleménye? Minek? Szerinted te meghallassz 0.001% és 0,0001% torzítás közötti különbséget? Akkor inkább kérd ki egy zenéhez értő, jó hallással rendelkező ember véleményét, ha már mindenképp tanácsra van szükséged! Meg kell hallgatni!!! Amelyik tetszik azt kell választani. Ja, hogy az utánajárás, pénz, idő stb.! Hát igen attól könnyebb egy ilyen dilettáns ajánlása alapján dönteni, utána meg győzködni magad, hogy ez tényleg szuper buli volt. Nem azt mondom, hogy mindig hülyeségeket mond, csak elég sokszor. Aki a hifi-ben mindent műszaki alapon, méréseken (amik lehet nem is jók) alapuló számokon akar leírni az elég rossz úton jár.
De, ha neked szimpatikus ennek a mókusnak az okoskodása akkor kövesd csak a "munkásságát".

blumen20
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Rendben, viszont akkor kérlek osszad meg egy olyan műszaki szakember véleményét aki valós mérések alapján állít objektív és nem elfogult véleményt.
Cogito, ergo sum

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 437

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

blumen20 írta:
Sziasztok,

mi a véleményetek az alábbi termékről? Thx Onyx (Razer gyártja).

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ter.22223/

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ter.23015/
Ezt az oldalt inkább hanyagold.

blumen20
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok,

mi a véleményetek az alábbi termékről? Thx Onyx (Razer gyártja).

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ter.22223/

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ter.23015/
Cogito, ergo sum

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1334

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Milyen lehet a Roxan K3 ? Van most a fórumon egy... :smile49:

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: tomrider »

Rock60 írta:
2022.03.09., szer. 19:12
Tombrider, köszi a tippet. Milyen árkategóriák? Új / használt :party:
Új már nincs egyikből sem...
Az utolsók ami itt elmentek az 170 illetve 180 ezer forint volt.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

Rock60
Őslakos
Őslakos

Tombrider, köszi a tippet. Milyen árkategóriák? Új / használt :party:

tomrider
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: tomrider »

Rock60 írta:
2022.03.09., szer. 09:53
Üdvözlök mindenkit! Véleményetek szerínt milyen DAC-ot érdemes venni, amelyik nem kerül egy vagyonba, és hozza a Topping D70-re jellemző - számomra nagyon tetsző - gyönyörű, kiegyenlített középtartományt, de a sávszélei kicsit szélesebbek, és netán dinamikusabb is? Van még a birtokomban egy Menyus által több lépcsőben tunningolt La Presance is, az egy másik világ. Dinamikusabb, mint a Topping, a magasa is szárnyalóbb, a közepe talán nem annyira finom, selymes, mondjuk egy kicsit kidolgozattlanabb. Volt nálam egy csöves RIF is. Annak gyönyörű, erőteljes, mélyre menő basszusait verhetetlennek érzem. Rögtön nem akartam SUB-ládát venni a Quadok alá. Viszont a közép,és még inkább a magastartományát fedettnek éreztem, egyáltalán nem passzolt a rendszerembe. Valóban az a helyzet, hogy kategórián belül csak helyben forog az ember, de látszik, hogy hangzásvilágban igen komoly különbségek lehetnek. Szóval kéne egy DAC a Topping közepével, a La Presance dinamikájával és magasával, és a RIF mélyével, basszusával. Tud valaki ilyet? Kösz. Gyuri :party: :party: :party:
Van két tippem, de egyiket sem hasonlítottam a felsoroltakhoz:
Metrum Acoustics Octave Mini NOS MKII
Wadia 121
egyik sem gyakori, sokat kell rájuk vadászni.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shany mester, értékelném a segítségedet- vagy bárkiét - de valószínű hogy az én felfogóképességemmel van probléma, mert nemigen tudom kihámozni a mondandód lényegét. Főleg a vintage cucc sztorit nem értem. Van nekem ilyen? Ja, van, egy negyven éves tunerem... Arra még nem próbáltam DAC-ot kötni. :kapdelm:

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: shany »

Rock60 írta:
2022.03.09., szer. 09:53
Üdvözlök mindenkit! Véleményetek szerínt milyen DAC-ot érdemes venni, amelyik nem kerül egy vagyonba, és hozza a Topping D70-re jellemző - számomra nagyon tetsző - gyönyörű, kiegyenlített középtartományt, de a sávszélei kicsit szélesebbek, és netán dinamikusabb is? .....
Topping D70S....bár szvsz jó lehallgató berendezés kell hozzá ( nem vintage csodák ). Ami pénzben kifejezve azt jelentené, hogy sokkal drágább-, sokszorosába kerülő berendezéssel lehet a tényleges képességeibe betekinteni ( mint egyéb esetekben is ). Persze, ez ilyen durván hifi-ateista vélemény, no meg az a kínai levegő belül a készülékben...

Rock60
Őslakos
Őslakos

Üdvözlök mindenkit! Véleményetek szerínt milyen DAC-ot érdemes venni, amelyik nem kerül egy vagyonba, és hozza a Topping D70-re jellemző - számomra nagyon tetsző - gyönyörű, kiegyenlített középtartományt, de a sávszélei kicsit szélesebbek, és netán dinamikusabb is? Van még a birtokomban egy Menyus által több lépcsőben tunningolt La Presance is, az egy másik világ. Dinamikusabb, mint a Topping, a magasa is szárnyalóbb, a közepe talán nem annyira finom, selymes, mondjuk egy kicsit kidolgozattlanabb. Volt nálam egy csöves RIF is. Annak gyönyörű, erőteljes, mélyre menő basszusait verhetetlennek érzem. Rögtön nem akartam SUB-ládát venni a Quadok alá. Viszont a közép,és még inkább a magastartományát fedettnek éreztem, egyáltalán nem passzolt a rendszerembe. Valóban az a helyzet, hogy kategórián belül csak helyben forog az ember, de látszik, hogy hangzásvilágban igen komoly különbségek lehetnek. Szóval kéne egy DAC a Topping közepével, a La Presance dinamikájával és magasával, és a RIF mélyével, basszusával. Tud valaki ilyet? Kösz. Gyuri :party: :party: :party:

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 168

Hozzászólás Szerző: robi-k »

zatar01 írta:
2022.02.10., csüt. 10:26
/quote]

Kimaradt: R2R architektúrájú digital-analóg átalakítók.

Marcaudio
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: Marcaudio »

Hifiman közben kihozott egy ilyet:

https://hifiman.com/products/detail/320

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

fülelek írta:
2022.02.10., csüt. 12:32
Kimaradt: Rohm
https://fscdn.rohm.com/en/products/data ... 1ekv-e.pdf

"Hogy melyik a legjobb hangzású ezek közül az inkább csak szubjektivitáson múlik.
Azt lehet mondani hogy ez vagy az tetszik,a hangbéli karakterei miatt.
Úgy gondolom semmi értelme annak hogy melyik a jobb azonos kategórián belül.
Talán a mérések már egy kicsit közelebb visznek az objektivitáshoz.Talán."

Ez így leírva jócskán félrevezető, mert a hangzás minőségéhez >50%-ban hozzátartozik a kiszolgáló egységek minősége, ezt többször és sokan leírták már, de nem elégszer, mert egy újszülöttnek minden vicc új...
Mik ezek a kiszolgáló egységek?
digitális tápegységek,
analóg szűrő és kimeneti fokozat, valamint ennek tápegysége
digitális bemenő fokozat (a legtöbb dac nem tartalmazza) és annak tápegysége
esetleges órajel áramkörök és tápegységük minősége
nyomtatott áramkör tervezettsége és kivitele
kábelezés és csatlakozók
hálózati transzformátor(ok) minősége
készülék doboz
A mérések nagy különbségek esetén számítanak, de jelenleg az egész audio világban nincs megfelelő konszenzusos mérési módszer a hangminőség meghatározására, aminek objektív és főleg szubjektív okai vannak.
Nyilván több összetevőből áll a minden egység .
Ugyanakkor mint leírtad magad is legalább 50% -át a dac karaktere fogja meghatározni a hangzás milyenségét.
Azt bírom amikor leírják hasonló kategórián belül (ezt itt kiemelném) ez vagy az a termék mennyire jó vagy agyon hájpolt, mert a fan márt csak tudja mi a tuti.
Közben pedig csak arról van itt szó hogy neki szubjektíven menyire jött be ez esetleg egy másik termék és a velejáró hangzásvilága.
Mert márpedig hasonló kategórián belül nincsenek csodák mert egy közép kategóriás termék nyilván nem összehasonlítható akár csak egy felsővel kategóriával is. A beépített kiszolgáló egységek (órajel, tápegység, kimeneti fokozat, kábelezés, szűrök , transzformátorok stb) minősége világosan meghatározzák a termék osztályba tartozását is.
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fülelek írta:
2022.02.10., csüt. 12:32
A Schiit Bifrostban meg Analog Devices chip van. Az is kimaradt? Lehet, hogy még mások is?

Egyébként meg biztos vagyok benne, hogy ha visszalapoznék a cd-játszós topikban, hasonló vitát/eszmecserét ott is találnék ugyanebben a témában a D/A chipek és lejátszók viszonyáról. :D :rolleyes:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

aladin66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: aladin66 »

Egy dolog nekem elég furcsa. Volt egy hirdetés (https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php? ... g#p2680654), amiben az eladó ezt írta:
"A Topping D70S+A90 párosomat eladtam, miután meghallgattam a V2-t. Nekem jobban tetszik, zeneibb hangja van. Nem csak az én véleményem hanem másik két ismerősöm is megvette azóta, hogy meghallgatták az enyémet. Közülük az egyik Topping D90+A90 párosát cserélte le rá, és nem bánta meg."
A Topping D90+A90 páros több mint 500.000 Ft, az iFi Zen DAC V2 készülék 59.000 Ft. Én mindig úgy tudtam, az árakban nincs olyan különbség, hogy egy közel tízszer drágább készülék rosszabb lenne. Az meg, hogy zeneibb a hangja mit jelenthet? Nekem van Ifi Idac2 és Topping D90 is. Az Ifinek egy bársonyos, meleg, jól hallgatható hangja van, a Topping D90 inkább semleges. Ha a zeneibb azt jelenti, hogy nem semleges, akkor igaz, de szerintem nem azt kellene jelentenie.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5136

Hozzászólás Szerző: fülelek »

https://fscdn.rohm.com/en/products/data ... 1ekv-e.pdf

"Hogy melyik a legjobb hangzású ezek közül az inkább csak szubjektivitáson múlik.
Talán a mérések már egy kicsit közelebb visznek az objektivitáshoz.Talán."

Ez így leírva jócskán félrevezető, mert a hangzás minőségéhez >50%-ban hozzátartozik a kiszolgáló egységek minősége, ezt többször és sokan leírták már, de nem elégszer, mert egy újszülöttnek minden vicc új...
digitális tápegységek,
analóg szűrő és kimeneti fokozat, valamint ennek tápegysége
digitális bemenő fokozat (a legtöbb dac nem tartalmazza) és annak tápegysége
esetleges órajel áramkörök és tápegységük minősége
nyomtatott áramkör tervezettsége és kivitele
kábelezés és csatlakozók
hálózati transzformátor(ok) minősége
készülék doboz
A mérések nagy különbségek esetén számítanak, de jelenleg az egész audio világban nincs megfelelő konszenzusos mérési módszer a hangminőség meghatározására, aminek objektív és főleg szubjektív okai vannak.

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

alto írta:
2022.02.09., szer. 17:27
NadFan írta:
2022.02.09., szer. 13:48
Sziasztok!

Lehet-e vajon erősebb egy Pro-Ject dac box RS egy Topping d70s-nél avagy csak a fülem káprázik? Az RS jelenlétét, énekhang élethűsegét erősebbnek hallom ennél a kiváló kínai dacnál, de még a színpadkép is kidolgozottabbnak hat.

Ennyire erős dac lenne a 9 éves Pro-Ject RS avagy a rendszeremben lehet valami turpisság?
Nincs ebben semmi meglepő, a DAC BOX RS a Pro-ject legerősebb DAC-ja. Noha korántsem a Pro-Ject képviseli a DAC gyártás csúcs kategóriáját, de ezt az agyonhájpolt Toppingot megveri. A Topping kiváló Sinad mérési eredményei még nem jelentik azt, hogy jól is szól. Aztán gondolj bele, hogy egy valóban felső kategóriás DAC, mondjuk egy Audio Research, Ayre vagy egy T+A meg ehhez képest hol van.
Hogy melyik a legjobb hangzású ezek közül az inkább csak szubjektivitáson múlik.
Talán a mérések már egy kicsit közelebb visznek az objektivitáshoz.Talán.

ADC/DAC chip cégek

• AKM
• Burr-Brown
• C-Media Electronics
• Cambridge Silicon
• Cirrus Logic
• Conexant Crystal Semiconductor
• ESS
• IDT
• NXP
• Pacific Microsonics
• Philips Semiconductors
• Realtek
• Signetics Texas Instruments
• VIA Technologies
• Wolfson
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

robi-k írta:
2022.02.09., szer. 22:08
sutemenyx írta:
2022.02.09., szer. 20:28
Nem tudtad, hogy rendszerint visszafelé fejlesztenek az ismert gyártók? A fejlesztés fő csapásiránya 99%-ban az, hogy hogyan lehetne mégolcsóbban előállítani egy terméket, amit majd drágábban adnak.
Ez így, ebben a formában, egyáltalán nem igaz. Nézd meg az új fejlesztésű DAC IC-k tulajdonságait, ég és föld a különbség akár az 5-10 évvel ezelőtti IC-k tudásához képest.
Az már más kérdés, hogy manapság a marketingesek és a jogászok nagymértékben beleszólnak a végtermék tulajdonságaiba.
Ez a neves gyártóknál hatványozottan igaz, a felkapott chifi gyártók (SMSL, Topping, stb.) is kezdik követni ezt a működési modellt.
Azt se felejtsük el, hogy pl. a mai 1000 Forint vásárlói értékben kevesebb, mint pl. 5-10 évvel ezelőtt (de ez igaz a dollárra vagy az euróra is).
Mit nézzek rajtuk? Kb annyi értelme van ezeket nézegetni, mint az erősítők adatlapjait. Hosszú és izzadtságos munka van a bitstream dacok mögött, a Philips jó munkát végzett, amikor kitalálta. Ugye az volt a cél akkor, hogy na jó-jó, megcsináltuk mi is és a Sony is a CD-t, de most akkor hogy lehetne ezt sokkal olcsóbban gyártani? Á megvan.. legyen smd bitstreames dac, az jo lesz. Olyan jól sikerült a butítás, hogy azóta próbálják visszatornászni a minőséget (ilyen értelemben valóban próbálnak előre fejleszteni és nem hátra, de ez is csak a chipgyártókra igaz valamelyest. A készülékgyártók folyamatosan dózerolják lefelé a minőséget a többi alkatrész minőségével és a “jóleszazúgy” fejlesztésekkel), de közben néhány gyártó azért rájött, hogy ez sosem lesz már olyan, mint kéne, ugyhogy csinálnak inkább R2R meg egyéb multibites megoldásokat.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

robi-k
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 168

Hozzászólás Szerző: robi-k »

sutemenyx írta:
2022.02.09., szer. 20:28
Nem tudtad, hogy rendszerint visszafelé fejlesztenek az ismert gyártók? A fejlesztés fő csapásiránya 99%-ban az, hogy hogyan lehetne mégolcsóbban előállítani egy terméket, amit majd drágábban adnak.
Ez így, ebben a formában, egyáltalán nem igaz. Nézd meg az új fejlesztésű DAC IC-k tulajdonságait, ég és föld a különbség akár az 5-10 évvel ezelőtti IC-k tudásához képest.
Az már más kérdés, hogy manapság a marketingesek és a jogászok nagymértékben beleszólnak a végtermék tulajdonságaiba.
Ez a neves gyártóknál hatványozottan igaz, a felkapott chifi gyártók (SMSL, Topping, stb.) is kezdik követni ezt a működési modellt.
Azt se felejtsük el, hogy pl. a mai 1000 Forint vásárlói értékben kevesebb, mint pl. 5-10 évvel ezelőtt (de ez igaz a dollárra vagy az euróra is).

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

NadFan írta:
2022.02.09., szer. 13:48
Sziasztok!

Lehet-e vajon erősebb egy Pro-Ject dac box RS egy Topping d70s-nél avagy csak a fülem káprázik? Az RS jelenlétét, énekhang élethűsegét erősebbnek hallom ennél a kiváló kínai dacnál, de még a színpadkép is kidolgozottabbnak hat.

Ennyire erős dac lenne a 9 éves Pro-Ject RS avagy a rendszeremben lehet valami turpisság?
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

baluauto írta:
2022.02.09., szer. 11:47
Sziasztok! Valakinek tapasztalat,vagy csak úgy tudna-e állást foglalni egy régi Audio Research DAC1-20 készüléknek, a mai korban, van-e használati értéke,érdemes lenne vele foglalkozni egy Lindemann limetree bridge használatához.Vagy teljesen vakvágány?
Nagyon érdemes lenne! És a limetree-vel is, hogy felnőjön hozzá.
Ha mégsincs kedved, megveszem tőled.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”