Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Morph »

Cutler írta:
2022.03.17., csüt. 22:36
Limar!
Van lehetőség meghallgatni, az árához illő rendszerben?
Kiváncsi lennék egy összevetésre is, a 70-el, hogy mennyire hallani, a közel dupla árcetlit. Mert a plusz 2 szub kezelés mellett, azért még másban is jobbnak kellene lennie, a kistesóhoz képest🤔
Ezt a kérdést szerintem magad is meg tudod válaszolni... Ugyanakkor kivi volnék, mi volna számodra az ehhez illő rendszer?
A második részére mi kis hazánkban az első kérdésednél is kisebb valószínűséget vélek belelátni... De legalább pörgetjük a topikot.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Limar!
Van lehetőség meghallgatni, az árához illő rendszerben?
Kiváncsi lennék egy összevetésre is, a 70-el, hogy mennyire hallani, a közel dupla árcetlit. Mert a plusz 2 szub kezelés mellett, azért még másban is jobbnak kellene lennie, a kistesóhoz képest🤔

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Cutler írta:
2022.03.17., csüt. 20:20
LIMAR írta:
2022.03.17., csüt. 18:47
Nálunk már raktáron van.
Mennyi az ára?
https://streamaudio.hu/anthem-avm-90-do ... processzor

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Cutler írta:
2022.03.17., csüt. 16:55
Áprilisban jön:

youtu.be/J1CwmfjGe0s
Az Anthem ARC új verziója is tegnap jött ki. Immáron tudni fogja 4 független szub kimenetnél a fázist, távolságot, és késleltést is állítani.

https://www.facebook.com/anthemav/posts ... 6302351658

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Blondsztyú írta:
2022.03.17., csüt. 20:33
Erre a típusra sem került 2ch audio XLR bemenet sajnos,ha jól látom a proci hátulján!
Spórolnak a nagy márkák ezzel a bemenettel.... gondolkodik.gif
Gondolom felmérték mire mekkora igény van, és aszerint határozták meg a ki és bemenetek számát/típusát.

Blondsztyú
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: Blondsztyú »

Erre a típusra sem került 2ch audio XLR bemenet sajnos,ha jól látom a proci hátulján!
Spórolnak a nagy márkák ezzel a bemenettel.... gondolkodik.gif
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

LIMAR írta:
2022.03.17., csüt. 18:47
Nálunk már raktáron van.
Mennyi az ára?

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Cutler írta:
2022.03.17., csüt. 16:55
Áprilisban jön:

youtu.be/J1CwmfjGe0s
Nálunk már raktáron van.
Csatolmányok
AVM90-Rear.jpg
AVM90-Rear.jpg (677.08 KiB) Megtekintve 3586 alkalommal

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Áprilisban jön:

youtu.be/J1CwmfjGe0s

kotel
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: kotel »

kjoe01 írta:
2022.03.15., kedd 20:35
djkoxi írta:
2022.03.14., hétf. 19:51
Lemmy9.1 írta:
2022.03.14., hétf. 15:50
Ezen mi a flegma?
Segített se@@nyalás nélkül és még neked áll feljebb? :smile33:
Off : Rákattintottál a segítségnek szánt linkre? Szerinted a kérdező nem tudja a google-t használni?
Bocsánat, ha valakit ez bánt. Számomra egy kicsit lekezelő volt, lehet én vagyok èrzèkeny, hogy belinkel egy oldalt, amin beírod a Google be a problémád. Amikor kiderült a problémán én is ezzel kezdtem, de gondoltam van tőlem sokkal előrébb járó fórumtárs, aki 2011 környékén már találkozott ezzel a problémával és neki a gépe legmélyén el van mentve egy file és átküldi segítő szándékkal.
Nem vagyok egy aktív fórum használó, de lehet nem is szeretnék.
Bár a linkelt oldalon, csak regisztrált tagok kommunikálhatnak, sikerült regisztrálni és készségesen segítenek a problémán megoldásán.

Csak csatlakoztasd a wifire és nyomj a frissítésre...

kjoe01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: kjoe01 »

djkoxi írta:
2022.03.14., hétf. 19:51
Lemmy9.1 írta:
Ezen mi a flegma?
Off : Rákattintottál a segítségnek szánt linkre? Szerinted a kérdező nem tudja a google-t használni?
Bocsánat, ha valakit ez bánt. Számomra egy kicsit lekezelő volt, lehet én vagyok èrzèkeny, hogy belinkel egy oldalt, amin beírod a Google be a problémád. Amikor kiderült a problémán én is ezzel kezdtem, de gondoltam van tőlem sokkal előrébb járó fórumtárs, aki 2011 környékén már találkozott ezzel a problémával és neki a gépe legmélyén el van mentve egy file és átküldi segítő szándékkal.
Nem vagyok egy aktív fórum használó, de lehet nem is szeretnék.
Bár a linkelt oldalon, csak regisztrált tagok kommunikálhatnak, sikerült regisztrálni és készségesen segítenek a problémán megoldásán.

buribuc
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: buribuc »

Hali.
Érdeklődnék, hogy érdemes e hdmi earc extractorral bíbelődni? A tv earc os az avr arc os és szeretnék true HD-t és társait a DD+ helyett.
Ha lehet mediastreamert kihagynám, gyakran váltogatom a szolgáltatókat és nem tudom van e olyan media player streamer ami a későbbi disney+ tól kezdve majd az összes ismertebb szolgáltatót támogatja.
Az avr-t 5.1.4 felállásban használnám.
Találtam egy sharc nevű kütyüt csak egy kicsit drágállom.
https://www.thenaudio.com/product/sharc ... converter/

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Igazad van, bocs.
Szerintem!

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: djkoxi »

Lemmy9.1 írta:
Ezen mi a flegma?

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

kjoe01 írta:
2022.03.14., hétf. 09:35
:inbox:
Quetz írta:
2022.03.14., hétf. 08:54
kjoe01 írta:
2022.03.14., hétf. 08:36
Sziasztok! Valaki tudna segíteni Meridian G68XXV Firmware file honnan lehetne letölteni? 1.11 van most 1.44 vagy 1.5 verzió kellene.
Köszi a segítséget!
Itt található
Köszönöm! Bár nem tudom, hogy itt hozzá fogok e jutni, mert tegnap pár nálam okosabb barátom nem járt sikerrel, de bízunk benne!
A linket lehetett volna nem ennyire flegymára venni!!!
Az utolso mondatot magyarazd el kerlek!
Mi is a nem tetszes oka?
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ezen mi a flegma?
Szerintem!

kjoe01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

:inbox:
Quetz írta:
2022.03.14., hétf. 08:54
kjoe01 írta:
Sziasztok! Valaki tudna segíteni Meridian G68XXV Firmware file honnan lehetne letölteni? 1.11 van most 1.44 vagy 1.5 verzió kellene.
Köszi a segítséget!
Itt található
Köszönöm! Bár nem tudom, hogy itt hozzá fogok e jutni, mert tegnap pár nálam okosabb barátom nem járt sikerrel, de bízunk benne!
A linket lehetett volna nem ennyire flegymára venni!!!

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

kjoe01 írta:
Köszi a segítséget!
Itt található
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

kjoe01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Köszi a segítséget!

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Ha valaki linux rendszeren szeretne dsp-zni, az ASR-n találtam egy tutorialt: RPi4 + CamillaDSP Tutorial
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Den, Donald van hasonlóság! :D Még egy elégedett fórumtárs! :smile32:

Donald
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Donald »

A felsorolt erősítők nagyjából egy árban vannak. Ez már a legfelső polc termékei ,külön proci végfok van feljebb de szerintem ott már külön szobát is érdemes fenntartani nekik!
Ez nagyon messze van tőlem.
Azért kérdeztem meg mert kíváncsi vagyok a véleményekre hátha van valakinek a felsorolt erősítők közül tapasztalata és ki milyennek gondolja!
Monitor Audio Silver 300 6g,50 6g és c350 6g a szett és pár hónapja 1db svs zárt sub.
A sub egy nagyon jól sikerül váltás lett!
A klipsch-ek 110 sw -k voltak azt hiszem,a hangjuk nem tetszett ,de hatalmas levegőt tudtak megmozgatni ketten ,de a hangjuk miatt mentek a háztól!
Amint rábíztam az svs re a 80Hz alatti hangsávot és indult a teszt tudtam,hogy jól döntöttem.Nekem jobban tetszik ennek a hangja mint a klipsch -é. Svs sb-1000 ez a belépő modell az svs-nél akkor mit tudhatnak a feljebb lévők! Á ez elég nekem társasház és nem vagyok hangos sub igényű. A marantz erősítő Audyssey kalibrálasa után mindig vissza kellet vennem a sub hangerejét .
Most azért picit elvesztem, itt Dirac Live -van.
A nyertes Arcam AVR20 !
Nem is tudom ma hány órakor álltam neki “kb fél egy “de most este kilenc múlt és csak abba hagytam nincs kész!
Nem volt minden pofon egyszerű de azért rájöttem a hogyan miképp-re !
Elfoglalta a helyét a polcon és kapott pár vezetéket, pici setup és zenével kezdtem.
Jó,hogy ültem…..
Hatalmas tér fergeteges dinamika ,szerelem azonnal ….
Mindent akartam hallgatni de beugrott,hogy hahó
mi van a filmekkel!
Az a bizonyos dirac.
Fel kellett adnom a felső hangsávot mert nem tudtam továbbmenni a dirac live programban !
Valamiért nem szólaltatta meg és a kalibráció nem ment tovább!
Kikapcsoltam a felső két csatornát maradt a sima 5.1 hátha végig fut így!
És siker!
Nem jöttem rá,hogy mi lehetett a baj ,ezen még gondolkodnom kell. Első film:Godzilla II – A szörnyek királya ,kisfiam választotta de mindenki nézte.Sokszor nézett film nekem nem kedvencem de legalább ismert sztori, ismert hangsávval.
Nincs betétdal,de legalább Godzilla megment minket,színészi munka is gyenge szerintem,a show-t ellopja illetve nálam a filmet menti meg Godzilla szerelme Mothra!
Ha ilyen 5.1-em lett volna korábban tuti nem pakolom tele a szobát hangfalakkal !
Hatalmas tér de a részletek még nem az igaziak “például majdnem lekapcsoltam a filmet mikor éppen mindenkinek nagyon le kell döbbennie és egy irányba kell nézniük. az egyik színész kisétál de nem hallható a lépéseinek a hangja !! Itt azért mérgelődtem. Holnap ezt még megnézem mert tényleg zavaró volt! Le is írom majd ide ,hogy a filmben hol található hátha valaki megnézi a sajátján ! Én kíváncsi lennék rá!
Mikor a pusztítás zajlik a filmben az olyan dinamikával csapott le ,hogy az egyik gyerek kiment a szobából a másik meg közelebb ült hozzám.másként is le tudtam volna írni de szerintem így igazán hiteles!
Érdekes ,hogy a mélyhang egyáltalán nem telepedett rá,pedig itt nem nyúltam bele a kalibrált eredménybe !
Most jön majd a finomhangolás a felső hangszórók rendszerbe állítása .
Ettől azért picit tartok de sikerülni fog!
Sajnos mikor menekült a gyerekem a háromfejű
Ghidorah pusztítása elöl sikerül megküzdenie a laptopommal és meg is nyerte a csatát!
Itt megint érdekes,hogy éppen,hogy visszatettem a gépet és néztem tovább a már nyerésre álló szörnyek királyát és csak a behódolás után de a pocsék filmvégi ki ki volt zene előtt vettem tudomásul,hogy ugyanakkora fölénnyel nyert a kislány a laptoppal szemben mint Godzilla Ghidorah-val!
:/
A finomhangolás eszköz hiányában késni fog majd kiderül mennyit !
Hy
Csatolmányok
CD32A8F2-BEC9-4699-ABCA-3EC262F924DF.jpeg
CD32A8F2-BEC9-4699-ABCA-3EC262F924DF.jpeg (1.18 MiB) Megtekintve 2527 alkalommal

Donald

Igen igazad van !
Ezért is írtam ,hogy “SAJNOS” hallottam a különbséget!
“Nekem innen nincs több lépcső”
Itt szerintem az avulás “nem támogatott formátum” fogja kikényszeríteni a váltást!
Mint régebben az atmos ,dtsx formátum megjelenésénél a 4k 8k -t nem is említem!
hy

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Donald írta:
2022.02.25., pén. 20:57
Sziasztok!
Írnék pár sor véleményt, és pár kérdést is feltennék.
Nehezen de sikerült döntenem!
...
Valahol meg kell állni, meg kell elégedni az adott, rendelkezésre álló technikával és élvezni kell a filmeket és zenéket. Az állandó "technologizálás" ugyanolyan függőséget tud okozni, mint az alkohol meg a kábítószer. Hiába veszed meg a 2 milliós erősítőt, utána egy héttel azt olvasod, hogy a 4M Ft-os ebben vagy abban sokkal jobb...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Donald

Sziasztok!
Írnék pár sor véleményt, és pár kérdést is feltennék.
Nehezen de sikerült döntenem!
Házimozi erősítő tesztek ,vélemények,tesz videók rabjává váltam egy kisebb időre.
Minden szabadidőmet erre fordítottam.
Számomra Ismeretlen nyelven írt tesztek,vélemények lefordítására is ,a tíz kedvenc filmem játékidejét eltölthettem! lehet,hogy többször!
Itt a fórum is beszéltem pár fórumtársal
Köszönöm nekik a segítséget!
Most a hétvégén lesz a beüzemelés ,reményeim szerint szombat késő délután már eljutok az első film indításáig vele.Még az első film nincs eldöntve,esetleg egy kedvenc filmem vagy egy régebben elővett jó hanggal rendelkező film lesz esetleg egy bontatlan még nem látott ,és így teljesen új élménnyel sikerülne gazdagodnom az új technikán,majd másnap néznék előző rendszeren is látott,hallott filmet és tudnék a két elektronika különbségérő vélemény írni.Hátha valaki hasonló döntést szeretne meghozni!
Marantz sr6013-asra bíztam idáig a zene és a filmek hangsávjainak irányítását,hogy a
Monitor Audio Silver hangfalaim megfelelő hangerővel és térábrázolással szóljanak.
Emlékszem mikor a 6013-ast csomagoltam ki és kötöttem be az akkori rendszerembe
Monitor Audio Bronz két klipsch reflex sub-bal,talán akkor kezdődött nálam komolyabban hobbivá válni a filmezés!
Nagyon meggyőző volt az addig hallotokhoz viszonyítva.
És persze indult az ember álmodozása !
A kivitelezés persze elhúzódik ,itt picit nagyobb az a bizonyos lépcső.
Megkésve de csak jöttek a silverek!
Amikor ez a szett megszólalt és túl voltam egy -két filmes élményen akkor arra gondoltam,hogy megérkeztem maradok:)
Itt már elkezdődött a zene felé kacsingatás és sok időt töltöttem zenehallgatással már már a filmezés kárára is :/
Itt a fórumon ismerkedtem meg egy sráccal közel lakunk egymáshoz mint kiderült. Ö jött hozzám én mentem hozzá meghallgattuk egymás elektronikáját és volt,hogy kipróbáltuk az ő elektronikáját nálam. Na ez szembesített az itthoni zenehallgatás hiányosságaira !Igaz,hogy más ársávban mozgott az ő elektronika szettje.
Talán abban maradtunk,hogy a kábelek amiket magával hozott az az én erősítőm ára,sajnos nem emlékezem pontosan de komoly volt a cucc “SAJNOS”
Itt azonnal vettem egy pm8005 -öst gondoltam hátha…!jó volt kicsit nagyobb térérzet zenén de dinamikát nem tudott hozzátenni a 6013-hoz szerintem!persze akkor cd lejátszó meg lemezek akkor már tidal -t is próbáljuk ki ahhoz egy streamer …..
Nagyon sok pénzt kellett volna ráfordítani így inkább elengedtem a külön sztereózást.maradt a 6013 zenére is !
8005 -nek mennie kellett!
Itt jó sok idő eltelik a 6013-assal !
Filmen szuper hangja van de valami hiányzik!
Egy egy jobban sikerült film megnézése után és fejben való pontozása és a listámon megfelelő helyre kerülése után mindig azon járt a fejem,hogy szólhatott volna dinamikusabban és részletesebben !
Gondoltam eljött az idő ! Reményeim szerint ez holnap estére máshogy lesz !
Megint magas volt a lépcső de az élménynek is jóval nagyobbnak kell lennie szerintem !
Sr8015
Denon 6700
NAD t778
Arcam avr20
Anthem mrx740
“Anthem mrx 1140 “ legdrágább !erre még várnom kellene
Ez a hatos vitte el szabadidőm nagy részét.
Ti melyiket ajánlanátok szívesen ?
Dinamika,térábrázolás és részletek ezekből szeretnék sokat !
Esetleg első film ajánlás !?
Köszönöm előre a véleményeteket !
Az új erősítőről próbálok majd írni gyors élménybeszámolót !
Sziasztok
Donald
“Nem hallottam a világ összes erősítőjét és hangfalát még érteni sem értek hozzá csak icipici tapasztalatom van,pár saját eszközömről, segítő szándékkal próbáltam írni“

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”