Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3498

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

DeLorean írta:
2022.03.08., kedd 20:40

A főszereplő srácot nagyon szerettem. Hatalmas karriert jósoltam neki, mint sokan mások. Szegény lecsúszott, de most ennek kapcsán letöltöttem egy filmet. Látta már valaki itt?
Honey Boy - 2019-es film és a srác - Shia LaBeouf - gyermekkorát mutatja be és a saját apját alakítja.
Kíváncsi leszek rá!
:smile32:
Nekem nagyon idegesítő volt a Transformersben, és az Indiana Jonesban is.

Viszont ez, amit írsz, nálam is már sorban áll a megnézendő filmek között.

Készült ekkortájt egy másik filmje is, The Peanut Butter Falcon - Mogyoróvaj Sólyom
https://www.imdb.com/title/tt4364194/

A viszonylag magas pontozással egyet tudok érteni.
Nagyon jó kis film, szép történet, szép fényképezés, és bizony jó színészi játékok.
Nagyon tudom ajánlani egy könnyed, de azért kicsit elgondolkodtató kikapcsolódás gyanánt.
Csak a Marantz! :-D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Aszpirin írta:
2022.03.08., kedd 22:55

A Csillagok között agyonhájpolt parasztvakítás?
...
1.) Valóban a Tarkovszkij-féle Solarisra gondoltam.

Szánalmas magyarázkodás: eredetileg a 2001: Űrodüsszeiát akartam írni.
S, amióta nem asztali PC-én, normális monitoron fórumozok, hanem egy mobiltelefont tapicskolok, utólag veszem észre a rengeteg elütést, rossz helyre tett írásjelet, helyesírási, szerkesztési (másol/beilleszt) hibát.

2.) Tudom, hogy a Csillagok között egy csomó tudományos dolgot megjelenít, tudom, hogy Kip Thorne közreműködött, illetve könyvet is írt.

Csak ez, SZÁMOMRA nem menti meg a filmet.

A cselekményére már nem is nagyon emlékszem, csak a 2 óra 49 perc, M.M. ripacskodásba hajló szenvelgésével súlyosbított dögunalomra.

Visszakerestem, filmes naplómba ennyit írtam:
"Nagyon örülök, hogy itthon karosszékből néztem, mert a moziban rohadt ideges lettem volna (ahogy, anno, a túljhájpolt Eredet is kiakasztott).
Egy ekkora baromságtól.
Az egészben az a szomorú, hogy lehetett volna jó film, a kiinduló pont jó volt, a látványvilág jó volt, a színészek jók voltak.
Csak a fránya forgatókönyv, ugye, mint oly sokszor.
A téridőn átívelő szeretet egy Aronofsky filmben a helyén van, de egy SCI-fi-ben nevetséges.
"

Nekem nincs bajom (sőt!) az ismeretterjesztő hard SF-fel, illetve sci-fi-vel, A.C.Clarke nem egyszer inspirált, hogy ragadjak tollat, papírt és számolgassak pl. centripetális és centrifugális erőket.

De ez, SZÁMOMRA fájóan elvesztegetett idő volt.

3.) Elismerem, nagyon nehéz JÓ sci-fit készíteni.
(Pláne olyat, ami nekem is tetszik... :D )

Tarkovszkij Solarisa remekmű, Soderberghé kevésbé.

Most fogom kinyitni a pofonos ládát, mert, SZERINTEM, a 2001 is rossz film.
(Persze, az én polcomon is itt van!)
Azért rossz, mert egyáltalán nem áll meg a saját lábán háttér információk nélkül.

Emlékszem, anno, filmklubban láttam, s a közönség egyként hördült fel, hogy még ekkora értelmetlen baromságot.
Ugyanaz a közönség, amely pár héttel korábban tátott szájjal nézte Tarkovszkij Solarisát, s utána kedélyesen beszélgetett róla.

Évekkel később, amikor elolvastam A.C.Clarke Űrodüsszeia könyveit, akkor értettem meg, miről szól a film.
A Solaris a könyv nélkül érthető, befogadható volt (Lem regényét is utólag olvastam.)

Ott volt a Napfény (Sunshine) is, hiába prof. Brian Cox közreműködése, az se volt túl jó.

Ami most hirtelen eszembe jut sci-fi, ami tetszett, az Érkezés (Arrival), minden hibájával együtt az Expedíció (Annihilation), illetve régebbről A Moebius-metró (Moebius).
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Azért ilyen szemszögből is érdekes egy filmet megnézni, pláne hogy vannak dolgok benne akkor ezek szerint amit el is lehet hinni, és nem csak szórakoztatásra való! :tutiok:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

scaurus írta:
2022.03.08., kedd 18:05
Illetve annyit, hogy sokkal tisztességesebbnek tartok egy Bloodshot-ot vagy egy Brandon Lee-féle Leszámolás Kis-Tokióban, mint egy agyonhájpolt parasztvakítást (pl. Csillagok között, Eredet, Matrix 2-3.).
...
Én sok mindenbe belenézek (igen, tettem próbát borongós skandináv filmmel, japán és koreai sorozattal is - nem jöttek be), nálam a Kubrik-féle Solaris mellett simán elfér a Ruggero Deodato-féle Sivatag lovagja (Lone Runner).
(Ahogy zenében is megfér egymás mellett Corelli mester és DJ BoBo...)
31_1_21.gif
A Csillagok között agyonhájpolt parasztvakítás? Abban a filmben - bár szerintem sem minen idők legjobb sci-fi alkotása, de mégis - több tudomány van, mint az őt megelőző öt év sci-fi termésében összesen, csak szólok, ha esetleg nem néztél volna utána. A film Nolan által felkért tudományos munkatársa maga Kip Thorne volt, a fekete lyukak ma élő legnagyobb szakértője, aki nem mellesleg Nobel díjas, messze földön is elismert tudós. Abban a filmben jelent meg először (mondhatni vették a fáradtságot először) az akkréciós koronggal rendelkező Kerr-típusú szupermasszív fekete lyuk valódi, az einsteini tenzoregyenletek alapján sugárkövetésés módszerrel kiszámolt vizuális képe. Érdekes módon azóta már elterjedt a fekete lyukak valódi tudományos kinézete, de ha nincs ez a film és a tudományos munkatárs Kip Thorne, akkor talán még ma is a korábbi, teljesen fals "művészi" képeket nézegetnénk a fekete lyukakról.

Szintén ebben a filmben látjuk először, hogy - amennyiben létezik, mert a létezésük a fekete lyukakéval ellentétben egyelőre tudományos spekulációnak számít - szintén az einsteini egyenletek alapján hogyan kell kinéznie egy féreglyuknak. A féreglyukban utazás bemutatása viszont Thorne szerint is tudománytalan, mert a valóságban egy pillanat töredéke az egész, és nincsenek azok a drámai fény-és hangeffektek. Kip Thorne bevallja, hogy ezt a jelenetet Nolan unszolására "el kellett fogadnia", de elsőre teljesen ellenezte. Az egész filmben ez a leginkább tudománytalan, de a dramaturgia szempontjából Nolan szerint fontosnak ítélt jelenet.

Az idődillatáció mértéke (ami miatt az fekete lyuktól sokkal távolabb lévő űrhajón maradó űrhajós több évtizedet öregszik a többiek számára egyetlen órának tűnő idő alatt) és a Gargantua körül keringő bolygón keltett árapály-hullámok méretét (illetve a bolygó pályáját, amely ezekhez a jelenségekhez kell) pontosan kiszámolták és ellenőrizték más fizikusok is, teljesen hűen ábrázolja a mai tudományos ismereteket. Lehetséges és tudományos.

És még hosszasan sorolhatnám, hogy mi mindent láthattál abban a szerinted "parasztvakításban".

Persze vannak benne teljesen fikcionális jelenetek is, de egy sci-fi-ben talán a "fi" is fontos...

Nem mellesleg Kip Thorne könyvet írt az Interstellar mögötti tudományról, amiben a film jeleneteit osztályozza tudományos tény, tudományos spekuláció és puszta (mondhatni tudomány által nem alátámasztott) fikció kategóriákba. Ha elolvasnád azt a könyvet (amit valószínűsíthetően nem fogsz megtenni), akkor meglepődnél, hogy mennyire nem parasztvakítás az a film, de persze lehet hogy te is - a port.hu-n a filmről vitatkozó magyar "tudósok"-hoz hasonlóan, akik mindent tudni vélnek a feketelyukakról - jobban tudod, mint egy Nobel-díjas tudós, aki a filmben látottak nagy részének szakértője.

Ami a Kubrick-féle (?!) Solarist illeti - na arra én is kíváncsi lennék, de sajnos már nem fogjuk meglátni, mert Kubrick úgy halt meg, hogy nem készült Solaris c. filmje, es nem is volt ilyen terve tudtommal. Stanislaw Lem nagy klasszikusából Tarkovszkij készített egy szovjet remekművet (ebben nincs semmi gúny, tényleg csúcs az a film, így, több évtized távlatából is), valamint pár évtizeddel később egy kivételesen jól sikerült hollywoodi megfilmesítés is született, George Cloooney főszereplésével, ami persze eléggé más mint a Tarkovszkij-féle, de nagyon is élvezhető. Valószínűleg a Tarkovszkij-féle Solarisra gondoltál, mert kétségtelen, hogy Kubrick és Tarkovszkij rendezői stílusában vannak közös vonások.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: kargidje »

DeLorean írta:
2022.03.08., kedd 20:26

Annak indul, de a végén is az lesz, csak közben a főszereplő szuper képességekre tesz szert és a "gonoszok" is.
De a jó nyer a végén.
Atmos hang, nagy kép és élvezhető.
Nem kiemelkedő alkotás az biztos, de akinek ez TV filmnek is szégyen, annak nem tudom mit jelent a mozi, de ezt valóban nem TV-n kell nézni.
Nekem ha már mozifilmről van szó, legyen pl. egy Prometheus, Rogue One ...stb. ha már a történet, színészi játék nem is annyira kimagasló, de azért kib.szott profin legyen megcsinálva, hogy tátva maradjon a ... szemem. :smile29:

Ilyen Bloodshot + hasonlók nem jönnek be, tök mindegy mennyire király a hangzása. Számomra ez valóban az alja. Vin Diesel taplóbárgyú képét meg finoman szólva is rühellem elég régóta. F@sz meg a Furkós filmekbe mondjuk pont ideális. Valószínű ő bennük a F.sz :rolleyes:

Esetleg ha annyira projira minden filmet fan vagy, akkor pl. egy kínai eksünfilm, a végén olyan dara van:
Operation Red Sea

youtu.be/nRNZjtOUpto

Ezzel kipróbálhatod mit tud a rendszered.
A távol-keleti filmek már sima DTS-ben is brutál mit szólnak.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

tanczi írta:
2022.03.08., kedd 14:06

Nem igazán szeretnék beleszólni a beszélgetésbe...
Senki nem állította, hogy a Bloodshot egy, minden tekintetben jó film, pláne azt, hogy művészi alkotás. ;)
Én annyit mondtam, hogy egy faék egyszerű, de nézhető akciófilm, ami egy esős, depressziós, fejfájós szombat délutánra tökéletesen megfelel.
Illetve annyit, hogy sokkal tisztességesebbnek tartok egy Bloodshot-ot vagy egy Brandon Lee-féle Leszámolás Kis-Tokióban, mint egy agyonhájpolt parasztvakítást (pl. Csillagok között, Eredet, Matrix 2-3.).

Egyébként, bár, a filmnézést szórakoztatónak tartom ("érzelem"), de úgy gondolom, hogy, valójában, fikciós filmek nézésének (az ún. színvonaltól függetlenül!) nagyjából semmi értelme ("értelem"), így azon se sok értelme van vitatkozni, hogy ki mivel pazarolja az idejét, mert, SZERINTEM, a végeredmény szempontjából teljesen mindegy, hogy, mondjuk, Tarr Béla, Kuroszava Akira vagy Michael Bay film miatt pergett ki a kézből az idő homokja.
Csak, ugye, az ember nagyon NEM racionális lény... :P
Azaz nézze mindenki azt, ami jólesik neki. :smile52:
(A pacalt se szereti mindenki.)

Én sok mindenbe belenézek (igen, tettem próbát borongós skandináv filmmel, japán és koreai sorozattal is - nem jöttek be), nálam a Kubrik-féle Solaris mellett simán elfér a Ruggero Deodato-féle Sivatag lovagja (Lone Runner).
(Ahogy zenében is megfér egymás mellett Corelli mester és DJ BoBo...)
31_1_21.gif
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Bloodsot - Nem ez az a film ami egy jó kis akciófilmnek indul, aztán kiderül hogy valami fantasztikus egyettsmás?

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

scaurus írta:
2022.03.08., kedd 07:56
kargidje írta:
2022.03.07., hétf. 20:25

Te jó ég, tőled ilyen kijelentés. gondolkodik.gif
Még tévéfilmnek is szégyen, Vin Dízel meg szintén egy kalap k@ki, mint színész. :rolleyes:
Most miért? :D
Senki nem állította, hogy Vin Diesel (ahogy a The Rock vagy Marky Mark) színészóriás lenne.
Ugyanakkor van egyfajta kisugárzása (debil bája?), ami pl. a sztárolt, de számomra teljesen nímand Tom Hollandból vagy Andrew Garfieldből hiányzik.

A Bloodshot abból a szempontból tisztességes film, ...
Nem igazán szeretnék beleszólni a beszélgetésbe, de speciel a Netflix-en én is elkezdtem nézni a Bloodshot-ot, ami annyira egyszerű, gondolatmentes és tucat akciófilm volt, hogy a harmadánál inkább az elvonulást és online sakkot választottam.
Általában nem szoktam ilyet csinálni, végigszenvedem adott filmet, ha már rávettem magam - na ennél ez nem ment, kegyetlenül gyenge "művészi alkotás".

A barátnőm végignézte (szintén Vin Diesel rajongás miatt), bevallotta utána, hogy kár volt.
Az én értékítéletem alapján egy ZS-kategóriás tucatfilm, amire kár időt vesztegetni.
Boldog az az ember, akinek tetszik.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Tegnap megnéztem az Ordinary People című jó régi, 1980-as filmet.
https://www.imdb.com/title/tt0081283/

Tényleg (amerikai) átlag emberekről szól, hogy ki, miként dolgozza fel egy családtag elvesztését. Nagyon ajánlom. Persze nem egy egyszerű popcorn mozi, de a kiváló színészek, kiváló megvalósítás mellett nagyon jó egyveleget alkotnak. Ilyen mozi élmény is kell néha. Nálam megérdemel a sok díjazása.

Ami meg csak úgy eszembe jutott.
Az öldöklés istene
https://www.imdb.com/title/tt1692486/?r ... lmg_act_42

Egy könnyű kis kamara darab, ami nagyon jól bemutat egy gyerekek által elkövetett verekedés utáni szülői reakciókat, akik megpróbálják megbeszélni a dolgot egymás között. Mondjuk úgy, hogy több, kevesebb sikerrel :D
Ajánlom ezt is.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

kargidje írta:
2022.03.07., hétf. 20:25

Még tévéfilmnek is szégyen, Vin Dízel meg szintén egy kalap k@ki, mint színész. :rolleyes:
Most miért? :D
Senki nem állította, hogy Vin Diesel (ahogy a The Rock vagy Marky Mark) színészóriás lenne.
Ugyanakkor van egyfajta kisugárzása (debil bája?), ami pl. a sztárolt, de számomra teljesen nímand Tom Hollandból vagy Andrew Garfieldből hiányzik.

A Bloodshot abból a szempontból tisztességes film, hogy annyit vállal, amit tud, nem ígér (hazudik) többet mint, ami; az ilyet sokkal többre értékelek mint, mondjuk egy Eredetet, ami állítólag zseniális, szerintem csak egy átverés, egy felfújt lufi, ami úgy csinál, mintha több lenne mint egy Bloodshot, pedig nem.

Tartalom és forma összhangja nagyon fontos: egy gagyi akciófilmet ne művészkedjenek el.

Tartalom és forma szempontjából, SZÁMOMRA kiemelkedő a Legyetek jók, ha tudtok, ha megkérdezi valaki, szerintem melyik a legjobb film, amit valaha láttam, gondolkodás nélkül ez a válaszom.
A történet, a képi világ, színészi játék csodálatos összhangja, s benne van minden, amit az emberi létről tudni kell: az élet szar, de kellő humorral át lehet vészelni.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

scaurus írta:
2022.03.06., vas. 16:49
DeLorean írta:
2022.03.04., pén. 17:36

Mostanában írtam le, kicsit félve - megnéztem a Bloodshot filmet. Zozi írta róla, hogy annak milyen jó az atmos hangja.
Szeretem Vin Diesel-t. Erre a szerepre ráadásul tökéletes is volt.
A film elég egyszerű, valaki itt írt róla kritikát.
...
Egyetértek, én (is) írtam róla, hogy egynek jó volt.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Katla (izlandi minisorozat) 8/10

Misztikus pszichothriller, a végén egy nagyon kevés sci-fi leütéssel.
Izlandi, tehát kissé más lesz, mint az amerikai társai. A forgatókönyv remek, a képi világa komor (néha szinte teljesen fekete-fehér), de nagyon profin hozza a hangulatot, a zene magával ragad, a színészi teljesítmények változóak, van nagyon jó és gyenge is köztük.
A cselekmény alapján bizonyos fokon rokonítható a Solaris-hoz, de csak távolról.
A vége felé (utolsó előtti és főleg az utolsó epizód) felkeményedik, labilis idegzetűeknek nem ajánlom, de mindenki másnak igen, aki nem idegenkedik a műfajtól. Ja, és szigorúan csak felnőtteknek, esetleg nagykamaszoknak, ez ugyanis nem lesz egy könnyed családi szórakozás. Engem viszont végig lekötött.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Mindenféle gondolatok, reakciók, a végén még film/sorozat vélemény is.

Nekem az 50' fullhd tévé elérte azt a határt, hogy nekem elég.
Persze, nem vitatva, hogy a vászon csudálatos, dolog.
(Ahogy az asztali PC-ben is NEKEM bőven elég a 12 éves i3 processzor teljesítménye.)
Moziba is évente max. 1-2 alkalommal megyek, illetve mentem, mert 2019 óta nem voltam.
Lemmy9.1 írta:
2022.03.04., pén. 19:00
Nem tudom elhinni, (sajna igen) hogy ezek a Marvel futószalagok meg a többi, újra meg újra le tud kötni valakit az egykaptafa sztorikkal.
...
A DC 1934. óta, a Marvel 1939. óta folyamatos jelentet meg képregényeket, de az Archie Comics is 1939-es, bár maga a karakter, amire az eredeti kiadót később átnevezték, 1941-ben debütált.
Ezek folyamatosan, évtizedek óta lekötnek embereket.
Az eddig megjelent képregény mennyiséghez képest az eddigi Marvel filmek csak a jéghegy csúcsának szilánkjait jelentik.
(Stan Sakai is rajzolt már úgy jó 6000 oldalnyi Usagi Yojimbot, s azt sem unták még el a népek.)

DeLorean írta:
2022.03.04., pén. 17:36

Mostanában írtam le, kicsit félve - megnéztem a Bloodshot filmet. Zozi írta róla, hogy annak milyen jó az atmos hangja.
Szeretem Vin Diesel-t. Erre a szerepre ráadásul tökéletes is volt.
A film elég egyszerű, valaki itt írt róla kritikát.
...
Egyetértek, én (is) írtam róla, hogy egynek jó volt.
DeLorean írta:
2022.03.06., vas. 11:29
...
A csúnya nők megb...t meghagyom azért neked, nekem ilyen gondolataim nincsenek!
:D
A csúnyaság relatív, ráadásul a szexuális aktivitás és technika nincs összefüggésben a szépséggel. ;)

Megtekintettem a Witcher 2. évadát.

Minőségben ugyanazt hozza, mint az 1., azaz továbbra is a színészek, leginkább Cavill viszi el a hátán.
Ami feltűnt: Meztelenség gyakorlatilag eltünt, a "fuck" kevesebb lett, ellenben az erőszak előtérbe került (pl. levágott fejek formájában).

Viszont, mer magán nevetni, pl. Kökörcsin egyik dalát kritizálják, hogy túl bonyolult, a 4. versszaknál derül ki, hogy több idősík szerepel benne.
Vagy, a szakállas törp lány is kedvesen vicces volt.

Megtekinttem a Hétvégi kirándulás (The Weekend Away) c. opuszt.

"Eltünt a barátnőm, én meg nem emlékszem mi történt éjszaka, nyomozzuk ki" film.

Hiába hozsannázza az index (pl. "piszkosul szórakoztató"), hiába no.1. Magyarországon, egy lélektelen, érdektelen iparosmunka karizmátlan szereplőknél.

Nem ajánlom.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Megnéztem Az utolsó párbajt.

Teljesen jó kis film. Érdekes a 3 szemszög bemutatása, bár sok esetben ugyanaz volt látható.
A képi világa, és a 2.0 rendszeremen a hangja is rendben volt nekem, felteszem házimozin még jobbak a "hangos" jelenetek.
Nem váltja meg a világot a film, de nem tudok belekötni, és kapunk pár érdekességet az akkori (sötét) középkori világ ma már nevetséges nézeteiből is.

Ajánlom.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Nobody 2021
Kis Rambo, kis John Wick - elég sablonos .. de kurvajó csihipuhi így szombat estére
A fater akciója az öregotthonban tetszett a legjobban
Van benne önirónia egy pár perces snitten keresztül a végefelé, az is tetszett

(Az új Matrix gyalázatosan sz@r) az volt tegnap, képtelen voltam végignézni
csak úgy gyorsba beletekerve

Alvós vagyok már így esténként, de a jó film továbra is odaragaszt a tévé elé
Csatolmányok
076_nobody_2021_11-e1625556882743.jpg
076_nobody_2021_11-e1625556882743.jpg (359.41 KiB) Megtekintve 1921 alkalommal
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Hozzászólás Szerző: -KP- »

heineken írta:
2022.03.05., szomb. 06:44
DeLorean írta:
2022.03.04., pén. 22:45
Viszont melyik filmet tudnátok ajánlani?
Koreai legnagyobb kasszasiker ez a három volt:

The Admiral: Roaring Currents
Extreme Job
Along With the Gods: The Two Worlds

Egyiket sem láttam és ezek nem az Élősködők-féle csoportba tartoznak.
Valamelyiket megnézném. Melyiket érdemes?
Along With the Gods és a Red Cliff kellemes meglepetés volt, megérte a ráfordított időt,..hang és kép nagyon pazar. :tutiok:
Még a Jet Li féle Warlords is egész korrekt volt.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

DeLorean írta:
2022.03.04., pén. 14:30
Szóval semmilyen pozitív kritikát nem olvastam, vagy esetleg Scaurus szokott néha nézni ilyeneket és ír róla. Volt talán pozitív véleménye is hasonlókról. Egyébként senki, vagy ha említésre kerül valamelyik Marvel film mondjuk akkor az szinte mindig negatív.

Kizárólag ilyenek miatt vetődött fel bennem, hogy valóban az ide írók többsége ezeket egyáltalán nem nézi? Akkor minek van esetleg komoly házimozija? Marvel fos és mocsok?
Én piszkosul szeretek ezekkel mozizni + várom az újabb részeket is.
Először is köszönöm a normális stílusú választ, bevallom, hogy előítéleteim voltak veled szemben, és korábban olvasottak alapján biztos voltam benne, hogy kivont billentyűzettel támadsz rám, és már én is előre fentem a klaviatúrát. :D Tényleg, pozitív csalódás. :smile53:

És akkor a válasz:
Az említett filmekkel kapcsolatban nekem is az a véleményem, mint amiket idéztél, de ettől még igen, én is nézek időnként ilyesmit. Úgy vagyok ezzel, hogy igen, néha kell az embernek, hogy a mozizással kikapcsolja az agyát. Mint ahogy néha kell, hogy jól bemindenezzen az ember és arccal a sárban, hogy néha m...n egy csúnya nőt, hogy néha ökölbe szorított kézzel elüvöltse magát. A lényeg, hogy ne ezt tekintse normának, hanem tudja, hogy igen, ez arra való, amire.
Azt gondolom, hogy hasonlóan a zenehallgatáshoz, a filmezésnél sem a technikai paraméterek az elsődlegesek, hanem a film maga. Azt a film-élményt, amit a sztori, színészek, rendezés, dramaturgia, stb. ad, lehet fokozni a műszaki paraméterekkel (és azok sokat adnak hozzá), de önmagukban azok nem állnak meg.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 781

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

DeLorean írta:

Extreme Job

Oldboy pl.?
Láttad már?
Szerintem!

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 153

Hozzászólás Szerző: heineken »

DeLorean írta:

Extreme Job

Along With the Gods és a Red Cliff kellemes meglepetés volt, megérte a ráfordított időt,..hang és kép nagyon pazar. :tutiok:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:

Extreme Job

Jet Li féle Hero és a Red Cliff meg volt már?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:

Extreme Job

Ha koreai, vagy egyéb távol keleti, akkor ezeket ajánlom, amik azért a hangszórókat is meghajtják ;)

The Raid I-II.
My Way
Harcosok szövetsége

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Lemmy9.1 írta:
2022.03.04., pén. 22:17
:cheers1:
Mivel koccintasz? Ásványvíz vagy bambi?
Ismerjük be, ez nem épp a te emojid🤪

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Általánosított a véleményem, fapaci felvetése alapján fundáltam ki, nem kell egyből megsértődni. Ha belegondolok az én napjaim pörgősek, ezért vágyok nyugisabb dolgokra kikapcsolódásképp. Rengetegen imádják ezeket a filmeket, a bevételi számok magukért beszélnek.
(De pl pókemberes pólóból mekkora méretek is vannak.
86 -126-ig. :D )
Az én véleményem meg ne legyen mérvadó, mert nagyjából kissebségben vagyok, és egyébként is szeretek provokálni.
Na megyek megnézem a Vasembert, utána meg az Acélembert. :cheers1:

Vin Diesel? gondolkodik.gif
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem tudom elhinni, (sajna igen) hogy ezek a Marvel futószalagok meg a többi, újra meg újra le tud kötni valakit az egykaptafa sztorikkal. Gyermeklélek kell ehhez, vagy egy unalmas hétköznap, vagy unalmas mindennap.
Itt azért a 40+ van fent nagyjából, és azért idővel komolyodik az ember, meg szelektál. A közizlés nem egyenlő a jóizléssel, mint tudható
Szerintem!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Nekem pl. Avengers: Infinity war + Edgame bejött, kizárólag Thanos miatt, aki vitt valami komolyságot a történetbe.
Nélküle csak egy ugri-bugri bohóckodás lenne.

Thor: Ragnarok szintén jó lenne, ha a kevesebb több lenne, azaz Hela jóval nagyobb teret kapott volna. Figurája, megvalósítása Cate Blanchett által szerintem :smile32: .

Alien 1-4 bejött, AVP 1 szintén.
Prometheus + Covenant is. Ezeket sokan fikázzák itt is. Plusz pont, hogy van bennük valami megfoghatatlan, elgondolkodtató, milyen is lehet egy valóban lakható bolygóra bukkanni. :smile32:
A horror/thriller/sci-fi kategóriában példa értékűen kivitelezett alkotások.

Viszont az igényes, fordulatos és "okos" akciófilmek között nálam még mindig dél-korea viszi a prímet. :smile53:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”