Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tunerek, rádióhallgatás

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2939
Kapcsolat:

Re: Tunerek, rádióhallgatás

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Rock60 írta:
2022.03.05., szomb. 06:56
Jó reggelt! Süti, gyönyörű a Fishered, és tényleg nagyon szép a skálája! Biztos hangban is nagyon ott van. Nálam a többször emlegetett Pio TX 9800 - al - most is a klasszik megy - van hasonló problémám. Lejártam a lábam, kb. de nem találok hozzá skálaizzót. Ha tudnál segíteni, vagy esetleg valaki más, hogy honnan lehet beszerezni, azt nagyon megköszönném. Conradéknál úgy néztek rám, mintha a Holdról jöttem volna. Sajna, nem tudom idefényképezni hogy néz ki, de a témában járatosabbak biztos ismerik a típust. 8 Volt, 0.3 Watt. Kb. olyan vastag, mint egy cigaretta, és két cm. hosszú az ellapított végével együtt. A kis drót lábai vissza vannak hajtva az ellapított részen. Az enyém kormos, ahhoz a designelemhez már nem ragaszkodnék. :ohnoohnoohno:
Hello! Nem tudom neked milyen kell pontosan, de én innen rendeltem:

https://www.ebay.com/itm/10x-S6-FLAT-FU ... 634-2357-0

Ez 6x30mm-es. Ha ez a méret nem jó a tiédbe, akkor a címében szereplő keresőszavakkal szerintem találsz hasonlókat.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1578

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Jó reggelt! Süti, gyönyörű a Fishered, és tényleg nagyon szép a skálája! Biztos hangban is nagyon ott van. Nálam a többször emlegetett Pio TX 9800 - al - most is a klasszik megy - van hasonló problémám. Lejártam a lábam, kb. de nem találok hozzá skálaizzót. Ha tudnál segíteni, vagy esetleg valaki más, hogy honnan lehet beszerezni, azt nagyon megköszönném. Conradéknál úgy néztek rám, mintha a Holdról jöttem volna. Sajna, nem tudom idefényképezni hogy néz ki, de a témában járatosabbak biztos ismerik a típust. 8 Volt, 0.3 Watt. Kb. olyan vastag, mint egy cigaretta, és két cm. hosszú az ellapított végével együtt. A kis drót lábai vissza vannak hajtva az ellapított részen. Az enyém kormos, ahhoz a designelemhez már nem ragaszkodnék. :ohnoohnoohno:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

frenki485 írta:
2022.03.04., pén. 22:10
sutemenyx írta:
2022.03.04., pén. 21:56
Ezeket csak beteszem ide, mert sikerült szereznem végre rendes skálaizzókat, és annyira szép!!

8B74B66B-6702-47E0-83EE-3859590BF5DA.jpegF6EEDCDE-D09B-4CC7-A9A3-824A59AF03ED.jpeg
És a Philipstől jobbra mi az a csöves?
Az a saját agyszüleményem féle csöves SE hibrid erősítő nulladik verzioja, azaz a prototípusa.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 685

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

sutemenyx írta:
2022.03.04., pén. 21:56
Ezeket csak beteszem ide, mert sikerült szereznem végre rendes skálaizzókat, és annyira szép!!

8B74B66B-6702-47E0-83EE-3859590BF5DA.jpegF6EEDCDE-D09B-4CC7-A9A3-824A59AF03ED.jpeg
És a Philipstől jobbra mi az a csöves?
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

8B74B66B-6702-47E0-83EE-3859590BF5DA.jpeg
8B74B66B-6702-47E0-83EE-3859590BF5DA.jpeg (3 MiB) Megtekintve 2007 alkalommal
F6EEDCDE-D09B-4CC7-A9A3-824A59AF03ED.jpeg
F6EEDCDE-D09B-4CC7-A9A3-824A59AF03ED.jpeg (2.33 MiB) Megtekintve 2007 alkalommal

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 754
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Rock60 írta:
2022.03.04., pén. 08:48
Ha vége jó, minden jó ! :party: :party: :party:
ááá a kütyüzésnek sosincs vége :D
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ha vége jó, minden jó ! :party: :party: :party:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3442

Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

zoli73 írta:
2022.03.03., csüt. 12:38
mishow írta:
2022.02.27., vas. 13:59
zoli73 írta:
2022.02.27., vas. 13:25
nekem nem tiszta, hogy ezt a telefon/tablet hogyan tudja irányítani, miféle kapcsolat van közöttük?
A “kütyünek” van egy tápja, amit bedugsz a konnektorba, és egy jack-rca kábele, aminek a jack vége megy a kütyübe, az rca vége megy az erősítőbe.
A telefonra/tabletre letöltöd az “ieast play” vagy annak újabb, “ieast controller” nevű applikációját.
Utána arra kell figyelned, hogy a telefon és a kütyü ugyanazon a wifi hálózathoz csatlakozzon.
A többi tennivalót szép sorban mondja neked az app, és a végén, ha ügyes voltál, a telefonon/tableten rákattintasz az ieast app-ra, és onnantól abból utasítod az eszközt. Kiválaszthatsz rádiókat, Spotify, Tidal és társait.
Ha alapszinten sem megy az ilyen kütyük installálása, valamelyik gyerkőcöt vond be a műveletbe, de hidd el, nem ördöglkat.
Nos, megvettem ezt a "kütyüt".
Tápja nincs, azt nekem kellet külön szerezni hozzá, ugyanúgyn, mint a Jack-rca kábelt.
Az applikációt megtaláltam, le is töltöttem, a készüléket csatlakoztattam, de ahogy vártam is, a beüzemelés kifog rajtam, nem boldogulok vele. Imádom az ilyen "plug&play dolgokat! :smile30:
Ha állítólag ezt könnyű beállítani, akkor milyen a nehéz? Közel vagyok hozzá, hogy bevágjam a sarokba... :smile51:
Jelentem működik!
"Asebestyen" fórumtárs segítségével(privatban), sikerült megoldani a problémát, amit ezúton is köszönök!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

mishow írta:
2022.02.27., vas. 13:59
zoli73 írta:
2022.02.27., vas. 13:25
nekem nem tiszta, hogy ezt a telefon/tablet hogyan tudja irányítani, miféle kapcsolat van közöttük?
A “kütyünek” van egy tápja, amit bedugsz a konnektorba, és egy jack-rca kábele, aminek a jack vége megy a kütyübe, az rca vége megy az erősítőbe.
A telefonra/tabletre letöltöd az “ieast play” vagy annak újabb, “ieast controller” nevű applikációját.
Utána arra kell figyelned, hogy a telefon és a kütyü ugyanazon a wifi hálózathoz csatlakozzon.
A többi tennivalót szép sorban mondja neked az app, és a végén, ha ügyes voltál, a telefonon/tableten rákattintasz az ieast app-ra, és onnantól abból utasítod az eszközt. Kiválaszthatsz rádiókat, Spotify, Tidal és társait.
Ha alapszinten sem megy az ilyen kütyük installálása, valamelyik gyerkőcöt vond be a műveletbe, de hidd el, nem ördöglkat.
Nos, megvettem ezt a "kütyüt".
Tápja nincs, azt nekem kellet külön szerezni hozzá, ugyanúgyn, mint a Jack-rca kábelt.
Az applikációt megtaláltam, le is töltöttem, a készüléket csatlakoztattam, de ahogy vártam is, a beüzemelés kifog rajtam, nem boldogulok vele. Imádom az ilyen "plug&play dolgokat! :smile30:
Ha állítólag ezt könnyű beállítani, akkor milyen a nehéz? Közel vagyok hozzá, hogy bevágjam a sarokba... :smile51:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 444

Hozzászólás Szerző: greenbio »

még a hifiben is rendkívül kevés azok száma, akik FM rádiót hallgatnak, teljesen érhető okokból. irigykedve olvasom egy USA fórum hozzászólóit, akik 3-5 jazz adó között is válogathatnak, és az adás nem tömörített, mint nálunk.
mindenesetre parádés hangja tud lenni az FM adásnak, és fel is szoktam venni, ami érdekel. sok olyan felvétel van a rádióban, ami kereskedelmi forgalomba nem kerül (koncertek).
nekem egy digit tunerem volt, de gyorsan el is adtam :rolleyes:

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2022.03.01., kedd 00:38
Na, egy kis csontrágás. Avl2 fórumtárs írására reagálnék. Természetesen tiszteletben tartom nem kis tapasztalatára épített analóg és digitális tunerekről alkotott véleményét. Nekem ugyan nem volt 8-10 tunerem külön-külön sem, nem hogy egyszerre, de a két analóg és két digit tunerem hangjából azt szűrtem le, hogy a digit a felejtős. Rossz tapasztalatom ellenére Takács Jenő barátomtól - akinél járt a Kenwood-od is - kértem tanácsot az ügyben, hogy elcserélném a régi vasat - még most is lelkiismeret furdalásom van még a gondolatától is - egy praktikusabb, programozható, távos digit darabra, elsősorban a családtagokra gondolva. Jenő, akinek a birtokában van legalább 25 mindenféle tuner, és át ment a keze között és meghallgatott minimum még kétszázat, sikítófrászt kapott az ötletemtől. Felvetésemre - hogy ne vetődjek árnyékra - esetleg Studer, vagy Revox, azt mondta, hogy olyan szürke a hangjuk, mint a színük, és lejjebb sem érdemes kotorászni, egyik rosszabb, mint a másik. Persze, Jenő sem tévedhetetlen, biztos van kivétel. Múltkor volt a fórumon egy Myrad tuner, az eladó ki is emelte, hogy nem olyan digitális a hangja, egész analógos. / Szóval jó / Üdv. Gyuri
Onkyo T909
Revox B760
Pioneer F91

és ez a sorrend nálam a hangban (105.3-on)
végülis a színskála stimmel - világos - szürke - fekete

Lehet azt mondani a két elsőre, hogy szinezett
én azt mondom az F91-re, hogy fakó, fátylas (szerintem az integrált áramkörben is elöregedhetnek az alkatrészek, nem csak a külön építettben)
A külön építettnél legalább a javítás lehetséges és még talán jobbat is ki lehet hozni, mint a gyári megoldás
ezért én az öreg Revox-ot nem írnám le - tény, hogy komoly szakember kell a rendbehozatalára
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

a topic címe rádióhallgatás is lett, ezért "merem" beírni:

régebben is szerettem rádiójátékokat (is) hallgatni

szerencsére nehany hete valtozott Kossuth programja, gyakran este 9-töl rádiójáték kulissza (beszelgetes dramaturggal ,rednezövel, iróval, színésszel, felvételekröl, ...) illetve rádiójáték van

tegnap ért véget "ISTEN, ÍTÉLET; Bene Zoltán regényének rádióváltozata folytatásokban" engem teljesen bevont, elvitt abba az idöbe.

az elsö resz (mediaklikk oldalon is gyakran hibasan szerepel hanyadik resz is ment, ezutan hetköznap naponta 2-2 resz ment este 9-es hirek utantol):
https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-ko ... -00&ch=mr1 21:33:30 táján kezdödik maga a "regény" elsö része, összesen 10 rész volt

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Jó hajnalt kívánok ! Frenki485 fórumtárs cimbi írására reagálnék. Szerintem tökéletesen vezettél le dióhéjban egy kis hifi-történelmet. NZC 420 nekem is volt, még mindig a fülemben van a hangja. Tudod mit mondok? Kifejezetten élvezhető volt, még a kis gyári vacak dobozával is. Mondjuk egy Shure M 95 Ed azért bepattintásra került. Omegától nagyon szerettem rajta a Nyári éjek asszonyát, meg-meg zörrent az ablak. Videoton Cleopátra, Pio Pl 300, később Nad rút kis kacsa és Pio CT 506 deck. Ja Orion 501. Egy fél fióknyi dómom volt hozzá, mert a házibulikon mindig elszállt egy-egy, boldogan sziszegve.Meg volt még persze sok minden más is. De visszatérve a lényegre. A mai technika legnagyobb előnye az, hogy ingyen van a softver, és gyakorlatilag korlátlan menyíségű a meghallgatható anyag. Nekem erre nincs szükségem. Szükségem lenne sok lemezre, beszerezhető áron. Ami most is lehetne, mehetne a digit hókuszpókuszokkal párhuzamosan, ha nem ölték volna le a lemezgyártást, de leölték. És ezzel tették luxuscikké a lemezt / lemezhallgatást / hogy pár kis kiadó próbálja kielégíteni az igényeket egy vagyonért, persze azok is mind digitális felvételek már, hacsak nem utánnyomás. Nem véletlenül éli a reneszánszát az LP, de a használt lemezek árai az egekbe szöktek, mert lényegében nincs utánpótlás. /kb./De ez már ily módon egy szűk réteg hobbijává vált. Szóval erre gondoltam, nem arra, hogy az amúgy profin felújított Siemens deck-edtől várnád az audiophil katarzist, ahogy én sem a felújításra váró CT F850 - től, melyhez a tuti tippet újra köszönöm Neked. Na, biztos unja már valaki a csontrágást, úgyhogy jóéjszakát ! Gyuri

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Na, egy kis csontrágás. Avl2 fórumtárs írására reagálnék. Természetesen tiszteletben tartom nem kis tapasztalatára épített analóg és digitális tunerekről alkotott véleményét. Nekem ugyan nem volt 8-10 tunerem külön-külön sem, nem hogy egyszerre, de a két analóg és két digit tunerem hangjából azt szűrtem le, hogy a digit a felejtős. Rossz tapasztalatom ellenére Takács Jenő barátomtól - akinél járt a Kenwood-od is - kértem tanácsot az ügyben, hogy elcserélném a régi vasat - még most is lelkiismeret furdalásom van még a gondolatától is - egy praktikusabb, programozható, távos digit darabra, elsősorban a családtagokra gondolva. Jenő, akinek a birtokában van legalább 25 mindenféle tuner, és át ment a keze között és meghallgatott minimum még kétszázat, sikítófrászt kapott az ötletemtől. Felvetésemre - hogy ne vetődjek árnyékra - esetleg Studer, vagy Revox, azt mondta, hogy olyan szürke a hangjuk, mint a színük, és lejjebb sem érdemes kotorászni, egyik rosszabb, mint a másik. Persze, Jenő sem tévedhetetlen, biztos van kivétel. Múltkor volt a fórumon egy Myrad tuner, az eladó ki is emelte, hogy nem olyan digitális a hangja, egész analógos. / Szóval jó / Üdv. Gyuri

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Jó estét Mindenkinek ! Köszönöm az értő, megértő, esetenként kifejezetten empatikus hozzászólásokat kissé indulatokkal táplált gondolataimhoz. Viszont hogy "persze, régen minden jobb volt" és hogy melyik csontot meddig lehet rágni - azzal nem tudok mit kezdeni. Ja,de. Ez egy fórum, és nem hiszem, hogy csak vadi új gondolatok látnak itt napvilágot. Előfordulhat régebbi is, fel-fel bukkanva esetleg kissé átformálódva és lám, értelmes válaszokat generálva.Ezt most gyorsan fénypostázom,előbb háromszor ennyi tűnt el írás közben...

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 685

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

Rock60 írta:
2022.02.27., vas. 20:57
Jó estét Mindenkinek! Mishow mester észrevételére reagálnék. Rengeteg gondolat /fel/kavarog bennem, azt sem tudom, hol kezdjem. Nem vitaindítónak szánom,de muszáj megosztanom pár "élményemet". Az első, mikor bejött a CD, és teleharsogták a világot - akiknek érdeke volt - hogy még soha ilyen magasakat,soha ilyen mélyeket,soha ilyen dinamikát még nem hallott ember fia. Nos, akinek volt füle,és nyilván valami hallgathatóbb LP rendszere, az nyilván tudta, hogy ez vegytiszta hazugság. Mert hogy a CD-nek lehet, hogy sok mindene van, de hogy magasa, mélye, és dinamikája nincs, az biztos. Következő élmény a DAA nyomású lemezek kora. Nyilván sokan tudják, a mai generáció érthető okból kevésbé,hogy digitális technikával rögzített anyag került szegény hanglemezre. Jött itt is az óda, még a lemezborítók hátulját is teleírták az új technika magasztalásával,bla,bla,bla...Nem nehéz kitalálni,hogy az akkori hifisták vért hánytak, ha meglátták a három betűt, vagy a DDA-t a borítón,és csak akkor vették meg a lemezt, ha semmi más módon nem lehetett hozzájutni az adott zenéhez. Nyilván mind süket volt, vagy csak az érzelem vezérelte őket. De, és itt kezdődik a lényeg,egy jobb analóg rendszeren ezek a lemezek is jobban szóltak - nem kicsit,nagyon - mint ugyanaz a digitális/!/felvétel egy cd-játszón. Szóval, hiába rontották el az elejét, még mindig vissza tudott hozni valamit a hangba az analóg. Itt van a tunerek esete. Mindenki tudja /?/, hogy a digit tunerek hangja jóval ványadtabb, mint az analógoké. Nem /csak/ az érzelmek miatt tekergetem az állomáseresőt a kényelmesebb nyomkodás helyett, nagyon drága digit tuneremet hajítottam ki anno majdnem az ablakon mikor meghallottam a hangját itthon. Itt is, egy rossz forrás - tömörített fájl - ellenére, az analóg technika megint csak visszahoz valamit a zeneiségből. Ja, igen a Setup.box. Nem tudom, mi számít tunningnak,én kötöttem elé egy tiszteséges tápot,a digitális kimenetére egy jó koaxxal bekötöttem egy topping D 70 -et,onnan megy az erőlködőbe a jel. Sokkal jobb a hang, mint a saját analóg kimenetével. Ha esetleg van valakinek tippje, hol lehetne még javítani, annak őszintén örülnék,megköszönném, mert sajnos túl sokat nézünk TV-t. És igen, itt is lehet rádiót hallgatni,de tömörített vagy tömörítetlen fájl ide, digitális felvétel oda, a tuneren jobban szól a hang. Ja, nem kicsit,nagyon.MIndegy ez már egy elvesztett csata, az én hifis generációm végigszenvedte az analóg rendszer kiírtását, a hangminőség minden fronton történő lerombolását. Ui: Nem emlékszem, hogy a feleségem mondta volna, hogy nosztalgikus érzelmek vezérelték, mikor a konyhából történő kiszaladásra késztették a szobában felcsendülő hangok... Elnézést,ha nagyon untattam valakit. Üdv. Gyuri
Nem untattál, érdekes, amit leírtál, de azért sztem nem annyira vészes a helyzet..
Több, mint 50 éve , óvodás korom óta hallgatok és szeretem a zenét. 40 éve van saját Hifim és azóta veszem a lemezeket is.
Volt a nagypapa csöves világvevője, a Sokol rádió, a koleszos társak orsós Teslái, az első saját mono kazettás Sanyo magnó (hogy örültem neki!). Aztán a Tesla NZC420 lemezjátszós erősítős, hangfalas kombó, Pio PL750 lemezjátszó, Pio receiver és vidi hangdobozok és..... nem sorolom tovább, aztán van ami az aláírásomban is. (És) régen sem volt minden jó és most is vannak remek dolgok, lejátszók és források egyaránt és talán most már sokkal több lehetőségünk, hogy az izlésünknek és nem utolsó sorban a pénztárcánk határainak megfelelően tudjunk vásárolni amit megkívánunk.
Sztem a digitális forrásoknál is meg tudnád találni a neked tetszőt megfelelő futómű és DAC együttessel. Írtam 40 éve (nem gyűjtök) veszek LP-ket és van is kb 1000LP. De mire lassan a Cd is kimegy a divatból én úgy érzem ott is már tudnak jól szóló CD-ket és jó lejátszókat, DAC-okat készíteni.
A vinylezés mindig a szívem csücske marad, de nem tartom ördögtől való dolognak a Cd-ről történő zene hallgatást sem.
Főleg most, hogy egy jobb LP áráért kapok 4-5 CD-t is...
Volt pár éve még 1-2 ReVox orsósom is és megtartottam egy felújított Siemens kazettás deck-et is. Örömmel játszottam velük és rakosgatom ma is néha be a kazikat, de azért ez a (analóg) hangminőség már nem az amit én szeretek hosszú távon.
Szóval, fel a fejjel, nincs az analóg rendszer kiírtva és a digitálisban is megtalálható az öröm, a zene öröme!
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Denon DL-103/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2744

Hozzászólás Szerző: mishow »

Rock60 írta:
Jó estét Mindenkinek! Mishow mester észrevételére reagálnék.
Nehogy félre érts, én sem vitaindítónak - pláne nem provokációnak - szántam.
A set-top box tuningját szerintem kimaxoltad, onnan nincs feljebb "módszerben" csak ha az eszközöket cserélgeted egyre magasabb kategóriára.
A régi szép, tekerős tunereket imádom, de nálam az Auralic streamer olyan Bartókot tol, hogy bexarás.
Az analóg áramkörök biztos változtatnak valamit a hangon, így nem kétlem, hogy a tisztán digitális vonalnál barátságosabban szól. Nekem is volt egy Kenwood tunerem, ha meg lenne, jövőre lenne 50 éves. Az aztán tényleg gyönyörűen szólt, de amikor a kezdeti wow érzés elmúlt, utána a Bartókon kívül mindenen átjött az mp3 hang.
Tényleg sok örömet a tuneres zenehallgatáshoz, meg külön nagy + hogy a pároddal együtt hallgatjátok a muzsikát, maradjon így sokáig!
:cheers1:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: kupecke »

avl2 írta:
2022.02.28., hétf. 09:17
nem cserélni szándékozom, hanem "távoli" (??) jövöre gondolva: ha elromlik, nem akkor akarok kapkodni vagy ha lányomnak sajátra lesz/lenne igénye (egyelöre - mint tegnap este is - az "én zenehallgató szobámban" hallgatott)
Ha nem akarsz lépni, hanyagold a kérdést, úgyis mindig újabb és újabb kütyük jönnek.
( a lányodnak viszont vehetnél egyet ;) , ezeket a kis Yamikat iEast-eket olcsón ki tudod fogni)

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

avl2 írta:
2022.02.28., hétf. 09:40
akkor én kívül esek a "mindenkin" :)
Nekem is kéne még egy FM kézihajtányos hangoló
Csak nem arany áron, ahogy mostanság mennek.
Remélem el fog fogyni a szusz a lufi fújáshoz ebben a kategóriában és másban is. Persze ha a csillogószemű kisgyerek mindig megveszi, akkor nem fog lemenni az ára :)

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
...Mindenki tudja /?/, hogy a digit tunerek hangja jóval ványadtabb, mint az analógoké. Nem /csak/ az érzelmek miatt tekergetem az állomáseresőt a kényelmesebb nyomkodás helyett, nagyon drága digit tuneremet hajítottam ki anno majdnem az ablakon mikor meghallottam a hangját itthon. Itt is, egy rossz forrás - tömörített fájl - ellenére, az analóg technika megint csak visszahoz valamit a zeneiségből....
akkor én kívül esek a "mindenkin" :)

csak hogy a "bolyongók", kíváncsiak ilyet is olvassanak: nekem volt egyidöben talan 8-9 tunerem is, köztük analóg hangolású Kenwood KT-9900 (Jenönél volt beállításon is) es ReVox A76 (ennek az ergonomiáját is szeretem) is; nekem ezek hangban és vételkészségben sem voltak jobbak, mint néhány digit. hangolásúm, azokból ma is van (Kenwood KT-6040, Yamaha T-85) és persze gyakran használatban is - nem háttérzajforrásként

ahogy tolerans kulturakban szokas: YMMV hisz nem a gerjesztés a célom

avl2
V.I.P.
V.I.P.

kupecke írta:
2022.02.27., vas. 18:27
avl2 írta:
2022.02.27., vas. 17:10
lokalisan radugott adattarolorol lejatszo SB Touch az en igenyszintemet teljesen kielegiti
A hozzászólásaid olvasva jó az :D , ne cseréld.
Ezekkel az alapkütyükkel nem hiszem, hogy minőségi lépést érnél el, a telefonok pedig nem erre vannak, azt csak azért említettem, mert (majdnem) minden háztatrásban van "felesleges" és beruházás nélkül használhatóak e célra, próbára.
SB-re is tudsz dac-ot aksztani, ha mindenképpen lépni szeretnél.
Ebből előbb- utóbb úgyis hálózati lejátszó lesz ;)
Ha korábban szólsz, elküldtem volna az iEast M30-at, úgyis csak nálad derül ki, beiktatod-e ezt a lépcsőfokot.
A képen nálam ott egy HK TU 950, én is ezen hallgatom a Bartókot, Klasszik rádiót, a teló csak a spoty, tidal miatt került a "toronyba".
nekem jó is az
nem cserélni szándékozom, hanem "távoli" (??) jövöre gondolva: ha elromlik, nem akkor akarok kapkodni vagy ha lányomnak sajátra lesz/lenne igénye (egyelöre - mint tegnap este is - az "én zenehallgató szobámban" hallgatott)

hagyományos tunerem nekem is van (és volt jónéhány, az kicsit "mániákusan")

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2022.02.27., vas. 23:38
1. Nem jó kedvemben Toppingolok. A setup-box dac-ját nem tudom elektromos fogkefével kiváltani, csak dac-kal. 2. A fejlődés iránya? A fejlődés iránya az, hogy luxushobbivá tették az analóg lemezhallgatást. Leszerelték/leszereltették/a lemezprés gépeket,hogy aztán a minőségi zenehallgatást illetően zsákutcának bizonyuló digitális hókuszpókuszok után hamarjában újraindítsanak párat. Na igen,fajlagosan kb. ötszörös áron kínálva a hanglemezeket. Olyan analóg komponensekért-kar,hangszedő,futómű- kérnek el egy vagyont,amiért korábban a fotelből nem álltam volna fel,nemhogy pénzt adjak érte. 3. Nyílván a nyamvadt hangú digit tunerek is a fenomenális fejlődést jelentik. 4. Ennek kellett volna a másodiknak lenni. Még a koaxos analóg TV-adások korában vettem egy Pioneer merevlemezes DVD-írót. Sok mindent szerettem felvenni,több zenei műsort is rögzítettem a merev lemezre.Milyen szerencse,hogy megvannak! Bármikor újra és újra bizonyosságot nyerhet, aki hallgatja, hogy mennyivel életszerűbben,dinamikusabban és természetesebben szólnak azok a felvételek,mint amit az agyontoppingolt setup-boxból ki tudok csiholni. Köszönöm, Fejlődés! Üdv. Gyuri
1. Setup-box = Set top box.
2. Hagyjuk már ezt a "régen minden jobb volt" frázist.
Vannak érvek jócskán pro, és kontra, de ez már kb. annyira lerágott csont, mint az analóg vs. digitális, vagy a csöves vs. félvezetős vita.
Szerintem felesleges bármelyikbe is belemenni, mert több igaz út létezik.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

1. Nem jó kedvemben Toppingolok. A setup-box dac-ját nem tudom elektromos fogkefével kiváltani, csak dac-kal. 2. A fejlődés iránya? A fejlődés iránya az, hogy luxushobbivá tették az analóg lemezhallgatást. Leszerelték/leszereltették/a lemezprés gépeket,hogy aztán a minőségi zenehallgatást illetően zsákutcának bizonyuló digitális hókuszpókuszok után hamarjában újraindítsanak párat. Na igen,fajlagosan kb. ötszörös áron kínálva a hanglemezeket. Olyan analóg komponensekért-kar,hangszedő,futómű- kérnek el egy vagyont,amiért korábban a fotelből nem álltam volna fel,nemhogy pénzt adjak érte. 3. Nyílván a nyamvadt hangú digit tunerek is a fenomenális fejlődést jelentik. 4. Ennek kellett volna a másodiknak lenni. Még a koaxos analóg TV-adások korában vettem egy Pioneer merevlemezes DVD-írót. Sok mindent szerettem felvenni,több zenei műsort is rögzítettem a merev lemezre.Milyen szerencse,hogy megvannak! Bármikor újra és újra bizonyosságot nyerhet, aki hallgatja, hogy mennyivel életszerűbben,dinamikusabban és természetesebben szólnak azok a felvételek,mint amit az agyontoppingolt setup-boxból ki tudok csiholni. Köszönöm, Fejlődés! Üdv. Gyuri

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1356

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Így volt, de volt. Az idő kereke visszafelé nem forog. A mai szelek nálad is betoppingoltak. A technikai fejlődés iránya ez, a befogadói oldalon maradt még némi mozgástér. :smile28:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Jó estét Mindenkinek! Mishow mester észrevételére reagálnék. Rengeteg gondolat /fel/kavarog bennem, azt sem tudom, hol kezdjem. Nem vitaindítónak szánom,de muszáj megosztanom pár "élményemet". Az első, mikor bejött a CD, és teleharsogták a világot - akiknek érdeke volt - hogy még soha ilyen magasakat,soha ilyen mélyeket,soha ilyen dinamikát még nem hallott ember fia. Nos, akinek volt füle,és nyilván valami hallgathatóbb LP rendszere, az nyilván tudta, hogy ez vegytiszta hazugság. Mert hogy a CD-nek lehet, hogy sok mindene van, de hogy magasa, mélye, és dinamikája nincs, az biztos. Következő élmény a DAA nyomású lemezek kora. Nyilván sokan tudják, a mai generáció érthető okból kevésbé,hogy digitális technikával rögzített anyag került szegény hanglemezre. Jött itt is az óda, még a lemezborítók hátulját is teleírták az új technika magasztalásával,bla,bla,bla...Nem nehéz kitalálni,hogy az akkori hifisták vért hánytak, ha meglátták a három betűt, vagy a DDA-t a borítón,és csak akkor vették meg a lemezt, ha semmi más módon nem lehetett hozzájutni az adott zenéhez. Nyilván mind süket volt, vagy csak az érzelem vezérelte őket. De, és itt kezdődik a lényeg,egy jobb analóg rendszeren ezek a lemezek is jobban szóltak - nem kicsit,nagyon - mint ugyanaz a digitális/!/felvétel egy cd-játszón. Szóval, hiába rontották el az elejét, még mindig vissza tudott hozni valamit a hangba az analóg. Itt van a tunerek esete. Mindenki tudja /?/, hogy a digit tunerek hangja jóval ványadtabb, mint az analógoké. Nem /csak/ az érzelmek miatt tekergetem az állomáseresőt a kényelmesebb nyomkodás helyett, nagyon drága digit tuneremet hajítottam ki anno majdnem az ablakon mikor meghallottam a hangját itthon. Itt is, egy rossz forrás - tömörített fájl - ellenére, az analóg technika megint csak visszahoz valamit a zeneiségből. Ja, igen a Setup.box. Nem tudom, mi számít tunningnak,én kötöttem elé egy tiszteséges tápot,a digitális kimenetére egy jó koaxxal bekötöttem egy topping D 70 -et,onnan megy az erőlködőbe a jel. Sokkal jobb a hang, mint a saját analóg kimenetével. Ha esetleg van valakinek tippje, hol lehetne még javítani, annak őszintén örülnék,megköszönném, mert sajnos túl sokat nézünk TV-t. És igen, itt is lehet rádiót hallgatni,de tömörített vagy tömörítetlen fájl ide, digitális felvétel oda, a tuneren jobban szól a hang. Ja, nem kicsit,nagyon.MIndegy ez már egy elvesztett csata, az én hifis generációm végigszenvedte az analóg rendszer kiírtását, a hangminőség minden fronton történő lerombolását. Ui: Nem emlékszem, hogy a feleségem mondta volna, hogy nosztalgikus érzelmek vezérelték, mikor a konyhából történő kiszaladásra késztették a szobában felcsendülő hangok... Elnézést,ha nagyon untattam valakit. Üdv. Gyuri

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”