Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azt nem értem, hogy ugye a pal tv adás max felbontását egy normál crt tv is tudja maximálisan, akkor miért van az hogy a samsung lcd tv men a kép részletesebb, az emberek arcán a legapróbb redők, pórusok is látszanak, holott elvileg ugye ugyanannyi részletet kellene látnom. Vagy a crt elmossa ezeket?
Talán mert elfogult vagy, vagy a régi CRT-TV-d már elöregedett.
Normál TV-adásnál ma is a lagjobb képet a CRT adja- sajnos.

Nem hinném hogy elfogult vagyok, volt pár crt tv m, az utóbbi időben 100hz többnyire, philips matchline vagy egy lg projektoros 100hz, mindegyiket alázza normál tv adásnál, ha jó a jel. Ha megnézed bárhol ahol sok tv van egymás mellett valami boltban, ahol tv adás megy, az lcd k verik a crt ket, elég ránézni, nem is kicsit.

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Teaway »

Most mondta, hogy az LCD-n jobb volt a kép

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: simi »

Azt nem értem, hogy ugye a pal tv adás max felbontását egy normál crt tv is tudja maximálisan, akkor miért van az hogy a samsung lcd tv men a kép részletesebb, az emberek arcán a legapróbb redők, pórusok is látszanak, holott elvileg ugye ugyanannyi részletet kellene látnom. Vagy a crt elmossa ezeket?
Talán mert elfogult vagy, vagy a régi CRT-TV-d már elöregedett.
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3

Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Én is megvettem az én Samsungomat.

mangob
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: mangob »

ui: szerintem csütörtökön én is veszek 1et...
Mangob: Vettél? Ha igen, akkor milyet?

hát jah, tegnap meglett végül az én kis "drágaszágom" is, egy Samsung 40"-os LCD
most csak ámulok, és bámulok...

üdv: mangob
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

[...]a komponens csatlakotón/YUV/ adja ki a nagyfelbontású videójelet.Kérdésem a következő:Lehetséges ez?
Nem. Csak fogadni tudja.

Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Reggelt

Még mindig 32lz55.... Nincs rajt HDMI,de több oldalon is olvastam,hogy a komponens csatlakotón/YUV/ adja ki a nagyfelbontású videójelet.Kérdésem a következő:Lehetséges ez?

Ernest
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Ernest »

HD-s videókhoz (.ts .wmv .avi) én ezt a párosítást használom. 
Vettem ma egy HDMI-DVI kábelt.

A Sony tervezői ezt hogy gondolhatták?
Oldalt van a HDMI csatlakozó. Bedugom és oldalt látszik a kábel.
Nem értem miért nem tudták hátra rakni ezt a csatlakozót.

Egy Matrox Parhelia grafikus kártya van a gépben. TripleHead.
Egyik kimeneten a TFT monitor a másikra rádugtam a DVI-HDMI kábelt.

A TV a HDMI-s jelre ezt írja 480p.
Plug and Play monitorként látja. A felbontás jelenleg ezen a monitoron 640 x 480!!!???!!!
Nagyobbra nem is állítható.

Első próbálkozások a PowerStrippel - Simon Templar ajánlása alapján.

Adatok olvasása a monitorból: Sony TV, képméret: 160 x 90 mm (8")

Most eddig jutottam és egy picit csalódott vagyok. De remélem csak a hozzá nem értésemről van szó és nem csak 480p üzemmód érhető el DVI-HDMI-n keresztül.

Ha időm engedi akkor ezt a témát még boncolgatom egy kicsit. Meg előkeresem a Matrox leírását is valahonnan.

Mondtam, h. vegyél Samsung-ot! Nem hittél nekem...
Plazmák : Panasonic TH42PZ-8, TH42PA-20 , Projektor:Sony HS50, motoros vászonnal, Player: Denon3910, Recorder:Panasonic DMR-RH52 , Receiver: Marantz SR7300, Végfokok: 5 monoblokk:2db Marantz MA700 - Frontokra,3 db MA500 center+surroundra, Hangfalak: Von Schweikert VR4 JRII Klipsch Epic CF-4, RC-35, RS-35, Kábel : Monster M Biwire, Kácsa komponens 15m, HDMI 15m....stb

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

[...] A HDMI-nek a dvi-hez képest számomra kb. annyi a hátránya, hogy a hang nem megy át rajta [...]
Dehogynem! Képet és hangot is visz!

b*sszameg, pont fordítva akartam írni, természetesen!

Teaway
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

[...] A HDMI-nek a dvi-hez képest számomra kb. annyi a hátránya, hogy a hang nem megy át rajta [...]
Dehogynem! Képet és hangot is visz!

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Ennyiért biztos nem jársz rosszul vele. A HDMI-nek a dvi-hez képest számomra kb. annyi a hátránya, hogy a hang nem megy át rajta, meg nekem a csatlakozó maga bénábbnak tűnik (sok tűs dugó vs. hdmi fajta bolondbiztos csatlakozás) 
A tv meg maga ennyiért nem rossz! Inkább, mint egy 26-os akármilyen Samsung. (nincs bajom a Samsunggal, csak a 26 vs 32)

Köszi a válasz,de lehet,hogy még is van rajt hdmi Találtam 1-2 oldalt a neten ahol azt írják,hogy van rajt.......Nem tudom,hogy hol az igazság.Teljesen ellentmondásos adatok vannak a kölönböző oldalakon.....

Nincs senkinek ilyen készüléke??

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: tsc »

Ennyiért biztos nem jársz rosszul vele. A HDMI-nek a dvi-hez képest számomra kb. annyi a hátránya, hogy a hang nem megy át rajta, meg nekem a csatlakozó maga bénábbnak tűnik (sok tűs dugó vs. hdmi fajta bolondbiztos csatlakozás)

A tv meg maga ennyiért nem rossz! Inkább, mint egy 26-os akármilyen Samsung. (nincs bajom a Samsunggal, csak a 26 vs 32)

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hi

Kéz alatt tudnék vásárolni 1 lg-32lz55 lcd tv-t/240000Ft/.Szerintetek érdemes foglalkozni vele?Tudomásom szerint nincs rajt HDMI.Samsung lcd vásárlásán gondolkozom,de ebből a pénzből csak 26"-at kapnék.

Ui:Nagyon megköszöném a gyors segitséget,mert holnapra választ kell adnom.

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: battlestar »

ui: szerintem csütörtökön én is veszek 1et...
Mangob: Vettél? Ha igen, akkor milyet?

gusson
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: gusson »

Az LCD TV-m csak holnap lesz meg, ezért azt még nem kellett eddig tisztítani.  :kiraly: De a 19"-es TFT monitoromat már sokszor.

Vileda márkájú antisztatikus törlőkendőt (számítógépek tisztításához) használok.
Nem olcsó, de nagyon jó.
Ha nincs összefogdosva akkor ezzel szárazon át kell törölni és már szuper is.

Ha netán valaki hozzányúl a kijelzőhöz - szerencsére ez ritka - akkor a sarkára szoktam tenni egy nagyon kevés vizet. De csak annyira, hogy enyhén nedves legyen és nem vízes. Az újlenyomatot így taávolítom el. Utána szárazzal áttörlöm az egészet.
Ja és ezzel a tisztító kendővel semmi mást nem tisztítok. Csak a monitor kijelzőjének a tisztítására használom.
Ha a kendőt kimosod, akkor elveszti ezen kiemelkedő tulajdonságait.

Na, végül is melyik mellett döntöttél??

Vegul is gyogyszertari alkohol es puha vatta segitsegevel sikerult a maszatokat leszednem. Probalkoztam a viznedves megoldassal is, de azzal meg csunyabb lett a kijelzo (a kis folt helyett lett nagy folt; nana, a zsirt a tiszta viz nem oldja , szappanozni meg nem akartam :taps: )
Felteteleztem, hogy a kepernyo kulso anyagat nem oldja a mezei, tiszta etilalkohol. Bejott.

Az alkoholnedves vattaval lagyan attoroltem a teljes feluletet, majd egy szarazzal ismet. Gyakorlatilag foltmentes (egeszen a "nezd csak, ez itt micsoda?" kerdesig ) es karcmentes.
TV: Panasonic TH-42PV80PA; Blu-ray/konzol: Sony PS3 Slim; Médialejátszó: Apple TV 1080p (3. gen.); Erősítő: Harman/Kardon AVR 230; Hangdoboz: polkaudio RTi6

Joepapa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Joepapa »

A PowerStrip-el elért 1366x768 felbontást feltételezem a komponens YUV csatlakozással sikerült összehoznod, így van? A VGA csatlakozással nem tud mit kezdeni a PowerStrip, illetve semmi pluszt nem tud adni a natív 1360x768-hoz képest, ugye?
Helló!

Nem, én VGA-n hajtottam meg a Powerstrippel. A különbség az a 6 pixel széles csík - 3 jobbról, 3 balról. A panel 1366x768-as. Mivel csak egy kisebb felbontású háttérképem volt, szépen látszott, hogy kihúzta az Windows asztal kék hátterét arra a 6 pixelre is, míg minden más változatlan maradt.

Először azt hittem, nem tudom az 1366 -ot beállítani, mert ha léptettem a felbontást, 1368-ra ugrott, ugye. De belelépve a mezőbe engedte átírni 1366-ra. Innentől kezdve pedig ezt a beállítást választotottam a Windowsban és szépen teljes képernyős lett.

Ja és PStrip nekem is 8" képernyőméretet írt ki

Az általad említett progikat én is most szereztem be, majd kipróbálom, ha lesznek HD ripjeim. Egyelőre még egy sincs.

Joepapa

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

újabb adalék a Samsung LE32T51B-hez: 
tegnap esti teszt: pc VGA-n kontra dvd komponens YUV-ról.

PowerStrip-pel kb. 2 perc alatt sikerült az 1366x768 natív felbontást beállítani    . Állati ez a progi. Kicsit még elmélyülök benne, mert annyi mindent lehet vele állítgatni, hogy el se hiszem. 

A pc asztalkép nagyon szép, a GTA SA-t viszont csak 800x600 felbontásban tudtam vele megetetni, itt még állítani kell a Powerstrippel valamit, mert nagyobb felbontásban elugrott a kép jobbra. Sajnos nem volt időm, mert kezdődött a Columbo, ezért csak konstatáltam a jelenséget.

DVD tesztlemez: Terminator 2 special edition, a motoros-kamionos üldözési jelenet.

Eredmény: vga-n a színek lágyabbak, a kép nagyon homogén. Komponensen kicsit még mindig "mű" képe van ehhez képest a kiemelt módban, de a színek meg ott fantasztikusak! A "mű" megjelenésen a kontraszt, élesség és fényerő állításával lehet segíteni, azaz ha visszaveszem picit, javul a kép általános látványa YUV-on is. 

Mindenesetre a vga-n tapasztalt homogén kép elgondolkodtatott, hogy érdemes lenne megnézni, egy HDMI / DVI kimenetes dvd lejátszóval mit tud. Ez viszont már szervezési kérdés, mivel a közelemben senkinek nincs olyan.

Egyelőre ennyi. 
Üdv mindenkinek!

Joepapa

A PowerStrip-el elért 1366x768 felbontást feltételezem a komponens YUV csatlakozással sikerült összehoznod, így van? A VGA csatlakozással nem tud mit kezdeni a PowerStrip, illetve semmi pluszt nem tud adni a natív 1360x768-hoz képest, ugye?

Namost ami a színeket illeti: az ATI vidkarik esetén a Catalyst Control Centerben is lehet állítani a színeken sokmindent, bár ezek a beállítások (ha jól gondolom) generálbeállítások, tehát mindenre vonatkoznak (gondolom az NVIDIA-knál is van erre mód).

De ha csak filmekhez, azon belül is különböző profilokba elmentve az egyes megjelenítőkhöz (pl egy profil a monitorodhoz, egymásik az LCD TV-hez, és egy harmadik pl. a projihoz), vagy akár az egyes filmekhez szeretnél külön színeket (meg még 1000 más dolgot, pl. szűrők, hangbeállítások stb.) beállítani, akkor nekeg az FFDSHOW kell. Én ezzel akkorát dobtam az LCD-s megjelenítésen (főleg a HD Rip-es DivX-eken), hogy el sem hittem. Sok sötét jelenetet 1xűen nem láttam rendesen az LCD TV-n (a monitoron azonban igen...), majd addíg tologattam a tolattyúkat (ilyen luminance olyan luminance, gamma korrekció, RGB %-os beállítások színenként stb...), hogy a végén full pazar lett. :kiraly: ffdshow megakirály :taps:

Már csak a DVI próba maradt hátra
na erre én is kíváncsi vagyok, főleg a D-Sub-hoz viszonyított különbségre

Mindenesetre a vga-n tapasztalt homogén kép elgondolkodtatott, hogy érdemes lenne megnézni, egy HDMI / DVI kimenetes dvd lejátszóval mit tud.
erre is befizetnék (persze emiatt nem veszek HDMI-s DVD játékost), de csak az ffdshow-val beállított képet szabad "versenyeztetni" ebben a körben

Végezetül:
HTPC-seknek (de főleg HD rajongóknak) sok egyéb mellett kötelező progik sztem:
MediaPlayer Classic
ffdshow
HDTVPump (MPEG2 Transport Stream source filter)
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

"Habár az LCD képernyő nagy pontosságú technológiával készül, és a hasznos képpontok aránya 99,99% vagy több, előfordulhat, hogy fekete vagy világos (piros, kék, zöld) pontok jelennek meg a képernyőn. Ez az LCD képernyő szerkezeti felépítéséből adódik és nem hibajelenség." 
Idézet a kézikönyvből.

Ez bizony nem szép, tekintetbe véve, hogy ezeket a tv-ket aranyárban mérik. Egy fehér en világító pixel nagyon zavaró lehet.

Egyébként a 99.99% bizonyára tévedés, mert 1280*720 (a pixelek száma) *3 a subpixelek száma = 2764800 külön vezérelhető pixelt jelent. Ha átlagosan 0.01% hibás, akkor ez egy TV-n átlagosan 276,48 hibás subpixelt jelent. Ennél azért nagyságrendekkel jobb a helyzet)

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

"Habár az LCD képernyő nagy pontosságú technológiával készül, és a hasznos képpontok aránya 99,99% vagy több, előfordulhat, hogy fekete vagy világos (piros, kék, zöld) pontok jelennek meg a képernyőn. Ez az LCD képernyő szerkezeti felépítéséből adódik és nem hibajelenség."

Idézet a kézikönyvből.

battlestar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Vettem ma egy HDMI-DVI kábelt.

A Sony tervezői ezt hogy gondolhatták?
Oldalt van a HDMI csatlakozó. Bedugom és oldalt látszik a kábel.
Nem értem miért nem tudták hátra rakni ezt a csatlakozót.

Egy Matrox Parhelia grafikus kártya van a gépben. TripleHead.
Egyik kimeneten a TFT monitor a másikra rádugtam a DVI-HDMI kábelt.

A TV a HDMI-s jelre ezt írja 480p.
Plug and Play monitorként látja. A felbontás jelenleg ezen a monitoron 640 x 480!!!???!!!
Nagyobbra nem is állítható.

Első próbálkozások a PowerStrippel - Simon Templar ajánlása alapján.

Adatok olvasása a monitorból: Sony TV, képméret: 160 x 90 mm (8")

Most eddig jutottam és egy picit csalódott vagyok. De remélem csak a hozzá nem értésemről van szó és nem csak 480p üzemmód érhető el DVI-HDMI-n keresztül.

Ha időm engedi akkor ezt a témát még boncolgatom egy kicsit. Meg előkeresem a Matrox leírását is valahonnan.

szkaresz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: szkaresz »

Tudja valaki, hogy a  Samsung LE-27T51B tévéje a DVI csatin keresztül (mert ez a legolcsóbb 26" modell a 3 közül és nincs HDMI rajta) tudja e a HDCP? Mert ha nem akkor kár belé a pénz, hiszen a jövőben a Blu-Ray, HD-DVD, HDTV másolásvédelemmel nem fog megbírkózni. Köszi...!
A Samsung ügyfélszoli - szakembernek tűnő - válaszadója szerint egyértelműen IGEN. Persze megpróbálok még írásban is kapni tőlük valamit.

Köszi a választ, én írtam nekik, de még nem válaszoltak. Remélem így igaz a dolog!

Ja, előbb én voltam, csak nem jelentkeztem be

Joepapa
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Joepapa »

Tudja valaki, hogy a  Samsung LE-27T51B tévéje a DVI csatin keresztül (mert ez a legolcsóbb 26" modell a 3 közül és nincs HDMI rajta) tudja e a HDCP? Mert ha nem akkor kár belé a pénz, hiszen a jövőben a Blu-Ray, HD-DVD, HDTV másolásvédelemmel nem fog megbírkózni. Köszi...!
A Samsung ügyfélszoli - szakembernek tűnő - válaszadója szerint egyértelműen IGEN. Persze megpróbálok még írásban is kapni tőlük valamit.

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Tudja valaki, hogy a Samsung LE-27T51B tévéje a DVI csatin keresztül (mert ez a legolcsóbb 26" modell a 3 közül és nincs HDMI rajta) tudja e a HDCP? Mert ha nem akkor kár belé a pénz, hiszen a jövőben a Blu-Ray, HD-DVD, HDTV másolásvédelemmel nem fog megbírkózni. Köszi...!

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: oddman »

Na mi van Battlestar? Nem tán jégbe volt fagyasztva? :kiraly: Várjuk a beszámolód...
Már kiolvadt. :taps:

Csak 9 után kapcsoltam be a TV-t. Kb. 1/2 2-ig próbálgattam.
Túl sokat most nem fogok tudni írni, mert mindenbe csak belenéztem, vagy próbálgattam.

Bekapcs. Nyelv választás, ország választás. Természetesen van benne magyar is. Automatikus hangolás szuper. Sok csatornánál a neveket is felismeri.
Elég könnyűnek tűnik a csatornák áthelyezése is.

Még a PC-s csatlakozást is próbálgattam.
Ahogy TSC írta, nekem is úgy sikerült. 1280x768-ban.
Tehát a 2 szélen 43-43 pixelnyi (kb 1-1,5 cm) fekete csík.
Persze ezt vizszintes kiigazítással el lehet tüntetni.
Belenéztem egy két filmbe...

Kerestem pixelhibákat is, szerencsére nincsen.

HD anyagot nem sikerült lejátszanom, a BS player nem volt hajlandó rá.
Ti milyen lejátszót használtok?

Teaway "Azért kiváncsi vagyok, hogy van-e olyan jó, mint a Samsung LE 32R51B."
Az én igényeimnek jobban megfelel ez a Sony mint a 32R51B.
Azért vettem a Braviát. De ez egy szubjektív vélemény.
Ha itt lenne mondjuk 2 hétig 1 ilyen és 1 olyan akkor sem biztos, hogy azt mondhatnám, hogy az egyik jobb mint a másik. Lehet, hogy akkor is csak azt tudnám mondani, hogy az egyik jobban tetszik (nem külsőre gondolok) mint a másik.

Összességében az első tapasztalatok azt hozták amire számítottam.

Ha már jobban megismertem a készüléket, akkor többet fogok írni róla.

Azt nem írtam, hogy most nagyon fáradt vagyok és dolgoznom kell.

media player classic

hdtvpump 1.0.7 codec

Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”