Lehet nem ugyanazt a filmet néztük, de nekem ez erősen B kategóriás volt, abból is a gyengébb fajta.zx07 írta: ↑2022.02.14., hétf. 14:49KINGSMAN: Kezdetek
Nem spoilerezek...
Megnéztük családilag. Talán Rasputyin viselkedése és egy-két beszólása erős a gyerekeknek, de mégsem éreztem rajta a kötelező buzizást vagy woke-izmust. Van benne néhány véresebb jelenet, amúgy családi film kategória. Az előző két részre szerintem nem is hasonlít, önállóan is értelmezhető és nézhető film. Mindenesetre pörgős, az első világháború háttér-eseményeit sajátos módon értelmező alkotásról van szó. Jól összefonták a történetet az 1913-1914-es eseményekkel. Néha szórakoztató, néha szomorú, nem amerikai happy-endes film, amiben a főhős péppé veri az ellenséget. Itt vissza is ütnek. Jó bemutatja az angol dandy-stílust, amivel amúgy sok embernek érdemes lenne megismerkedni. Az arisztokratikus báj, a kecs és a kellem végig tettenérhető a filmben. (Csakúgy mint a másik kettőben Colin Firth-el). Csavaros a történet-vezetés, a végére is marad csattanó. Technikailag rendben van a film, jó az operatőr-munka, a vágások, a zene.
Nem B-kategóriás film. Erősen ajánlott.
A Kingsman 2 is már necces volt, de ez egy nagyon kiherélt előtorténet, ami kicsit se hozza az első rész hangulatát.
Raszputyin jelenetei a szánalmas kategóriát súrolták, Fines fiát alakító srác teljesen jellegtelen volt, a gonoszt már a film elején sejteni lehetett.
A cgi gyenge volt és rohadt idegesítő, hogy gyakorlatilag végig zöld háttér előtt játszottak.
Nekem ez jóindulattal is csak 10/4, amiből 1 legalább Gemma kisaszonynak szól, aki még most is dögös.