Lehet még a forrás a probléma. Vagy nemtudom milyen erősítôket meg kabeleket probaltal, lehet egyik sem passzolt. Netan nem lehet, hogy ez ilyen es kesz?Mango írta: ↑2022.02.14., hétf. 21:53Kedves hifi útvesztőben bolyongó társaim!
5 éve (öt) élek egy fel nem fogható, megfejthetetlen, zavaró, bénító jelenséggel.
Nem is tudom miért, de, ott kezdem, hogy van egy pár Boston Acoustics M340 típusú hangfalam. Az öblös, mindent megremegtető mélyeibe szerettem bele. Haza vittem, újonnan, hivatalos forgalmazótól, bontatlan csomagolásban.... 5 éve nincsenek magas hangok, cintányérok, csilingelők. Sok, sokféle erősítővel, interconnect kábellel, hangfalkábellel, tápkábellel, több házban, több villanyórával, többféle áramerősséggel. Pontosabben, és ez fontos lehet, új egység, (akármi, kábel, erősítő) bekötése után néhány óráig voltak, visszajöttek, lettek normális magas hangok, aztán menetrendszerűen eltüntek, tompává vált - a hang-. Több rendszerem is van, többféle konfigurációban, mindig, mindegyik házban, ahol élünk, éltünk, a többi 'normális' - an szól. Csak ezek a hangszórók nem. Miért!?
Szíves válaszaitokat, gondolataitokat érdeklődő figyelemmel várom.
Mellesleg azok az izmos mélyek elég érdekesek. 60-80Hz körül kiemel, 45-nél meg elfogy. Ennél azért szélessávúból is ki lehet hozni jobbat. Nem leszólni akarom, de ez az igazság. Review-ban azt irták, hogy gyenge erősítővel nincs magashang. Nem lehet, hogy ez a problema forrasa?