A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ebben az al-Fórumban lehet kérdezni azzal kapcsolatban, hogy mit és mennyiért lehet vajon eladni, mi az, ami teljesen irreális áron van hirdetve, azaz ITT és csak itt megengedett az egyértelműen elborult árakkal kapcsolatos gőz leengedése, és az árak után érdeklődők kíváncsiságának a kielégítése.
TROLLKODNI, a Fórum általános szabályrendszerét sérteni viszont TILOS.
ez komoly? 260 000 Ft-ról felugrott 430 000 Ft - 470 000 Ft-ig? Merthogy a dollár és font számok forintra váltva ezt mutatják..
Nem lehet hogy elírtál valamit?
Korrekcióra szorul az ár, sajnálom
Külföldön 1300-1800$ körül mozog
Illetve szülőhazájában 890£
Tehát legyen 1300$ vagy 890£ vagy ennek megfelelő forint
A HUF már nem ér annyit, mint tíz éve
Nem szeretnék flame-be belemenni, de mi a baj a Brio árával. 1 éves 100k-val alatta kb az új árának. Szerintem teljesen korrekt elképzelés. Ha nem tegnap rendeltem volna meg az új erősítőmet egyből lecsaptam volna rá. Vagy én gondolom rosszul. Az biztos, hogy mivel hype van a rega brio körül meg is kérik az árát. Mikor vannak más márkák is hasonlóan jók, csak nem kapnak akkora figyelmet itthon néhány véleményformáló felületen. Kiváncsi lennék, ha ezek is látótérbe kerülnének milyen áron cserélnének gazdát....
sajnálom, de elszállt az agyam: 235.000.- Ft ezért az erősítőért na sszem, itt valami nagyon nagy baj van . adjatok pihit, stb., de ezt (sem) már télleg nem bírom szó nélkül
Minden annyit ér, amennyiért el lehet adni. Ezt Neked kell a legjobban tudnod.
Én 3 hete lettem boldog tulajdonosa egy ilyen DAC-nak, szerintem még ma is bőven megállja a helyét.... és még egy kis tuningolási lehetőség is van benne...
1645456112871.jpg
Még sokat lehet javítani rajta természetesen, erről vannak oldalak a neten bőven.
Ma is megállja bőven, így van.
Aki már kellő időt és energiát fektetett ebbe a hobbyba rájön, hogy nem lehet "olcsón" megúszni a kHz-el és a bit-tel, csodák nincsenek, meg kell építeni az analóg részt tisztességgel, mivel analóg a hallásunk. Ha a táp zajában elveszik a nagy felbontás akkor értelmetlen az egész. De persze jól mutat a kis műanyag fél kilós DAC-ok dobozain a 384kHz/32bit és veszik őket sok 100e-ért. Hosszú tud lenni az út a tökéletesség felé
Ezt azért raktad ide, mert a kettőt már összehasonlítottad?
OFF
Elnézést a hirdetőtől, ez itt teljesen OFF, de le kell hogy írjam:
Barátom vett egy MF Nuvista M3-at, hogy jó lesz hajtani vele a Magneplanarjait, mert mégiscsak egy jó vas, meg nagy, meg erős, kicsit győzis külső, de mégiscsak egy felsőligás MF, na! Addig-addig rágta a fülem, hogy vigyem már el hallgassam meg otthon mert ez nem szólhat ennyire hidegen és szarul otthon nála. Hazavittem, bekötöttem, hagytam melegedni. A MF F19/F22 kombóval kellett szembenéznie. Az F széria lassan 30 éves, a NuVista pedig kb. 15-20. Oly fokon volt MINDEN szempontból rosszabb a hangja a NuVistának, hogy nem hittem el, hogy ilyen ócska hangja van egy anno top cuccnak. El is adta gyorsan (drágábban mint amennyit ér az F duóm). Szóval ennyit a NAGY fejlődésről.
ON
Az F18 - F19 nem egy szint szerintem a Nuvista M3-al. Ha megnézed a felépítését inkább egy korabeli Krell-nek kell a kihívónak lenni (pl. Krell KSA-200S). Szimmetrikus felépítés, hatalmas bordák, rengeteg tranzisztor, Cornell Dubilier kondik, ahogy annak lenni kell.. csak a költségek..
Ez valószínüleg tényleg nem ide való, de végigjártam az MF létrát anno kezdve az A3, A3.2, A3,5, A1008, F elő - végfok, M6, M6500, M8 elő-vég M1 Click és M6dac (a korábbi) is megvolt már, de megállapodtam a mostani NuVista 600-nál. Évek óta Spendor monitorokat hallgatok, Siltech kábelekkel.
Szóval felbontással, kábelekkel nincs gondom
Egyedül ez a TriVista kimaradt. Lehet, hogy ez baj?
Mielőtt még vki azt hinné, hogy ilyen szép teniszpálya belülről a hirdetett DAC, hát nem
Szerintem elkezdődött egy "VA/VE" (Value Analysis and Value Engineering - VAVE is the process of reducing costs in any product development process) folyamat az MF-nél, ami a következő terméknél már szembetűnő, de még nem olyan drasztikus:
pl. Musical Fidelity A3 .24
Musical Fidelity A3 .24
2032857-e761550b-musical-fidelity-a3-24-192k-upscaling-dac.jpg (143.88 KiB) Megtekintve 3124 alkalommal
OFF
Elnézést a hirdetőtől, ez itt teljesen OFF, de le kell hogy írjam:
Barátom vett egy MF Nuvista M3-at, hogy jó lesz hajtani vele a Magneplanarjait, mert mégiscsak egy jó vas, meg nagy, meg erős, kicsit győzis külső, de mégiscsak egy felsőligás MF, na! Addig-addig rágta a fülem, hogy vigyem már el hallgassam meg otthon mert ez nem szólhat ennyire hidegen és szarul otthon nála. Hazavittem, bekötöttem, hagytam melegedni. A MF F19/F22 kombóval kellett szembenéznie. Az F széria lassan 30 éves, a NuVista pedig kb. 15-20. Oly fokon volt MINDEN szempontból rosszabb a hangja a NuVistának, hogy nem hittem el, hogy ilyen ócska hangja van egy anno top cuccnak. El is adta gyorsan (drágábban mint amennyit ér az F duóm). Szóval ennyit a NAGY fejlődésről.
15 éve Musical Fidelityket hallgatok, jelenleg egyébként ilyen dac-ot és bizton állíthatom, hogy a "kevesebb néha több".
15 éve Musical Fidelityket hallgatok, jelenleg egyébként ilyen dac-ot és bizton állíthatom, hogy a "kevesebb néha több".
Igen igazad van, mert pont a DAC elfér 5x5cm-en, viszont a kiszolgálás, pl. a tápolás nagyon nem mindegy.
A hirdetett DAC ránézésre 4db tápegységet tartalmaz, az új csak 1-et...
Engem csak az zavar, hogy megvehettem volna 250 rugóért, de vidéki vagyok, mire el tudtam volna hozni addig megelőztek, mert az eladó nem várt rám. Másnap feltűnik a készülék a hirdetésben. Érdekes, hogy az eladó két ugyan olyan készüléket képes megunni. Az elsőt ráadásul ki sem csomagolta. A standard mentegetőző, magyarázkodó szöveget természetesen mindenki tudja. Szerintem a trollkodásnál nagyobb baj, hogy ilyenektől hemzseg a fórum.
Mint már mondtam hogy ez nem az a készülék! Ami meg újként van hirdetve nem fogom kicsomagolni (szerintem az már nem új) a kedvedért! Az legyen a vevő privilégiuma!
Az meg hogy mit hol és miért nem tudtál megvásárolni igazából nem is érdekel senkit!
Engem csak az zavar, hogy megvehettem volna 250 rugóért, de vidéki vagyok, mire el tudtam volna hozni addig megelőztek, mert az eladó nem várt rám. Másnap feltűnik a készülék a hirdetésben. Érdekes, hogy az eladó két ugyan olyan készüléket képes megunni. Az elsőt ráadásul ki sem csomagolta. A standard mentegetőző, magyarázkodó szöveget természetesen mindenki tudja. Szerintem a trollkodásnál nagyobb baj, hogy ilyenektől hemzseg a fórum.
Ugyan nem itt hirdetik (még) de ez már a pofátlanság netovábbja !
Az a bizonyos kerítés nagyon alacsonyra sikeredett.
Nekem is volt ilyen valamikor, hát a hangja alapján talán a negyedét éri a hirdetett árnak. https://apro.hifipiac.hu/category-table ... 5es,101486
A (szerintem) tanulságot - más, érdekelt helyett - nem próbálom meg megfogalmazni, de azt gondolom, érdemes az alábbi két linken található hirdetést összevetni egymással (ha már a lényeg nagy része korábban amúgy is ebbe a topic-ba lett áthelyezve...):
Én is bukok mindenen, iszonyú sokat. Tavaly sok mindent eladtam (igaz nem itt hirdettem általában), de reális áron semmit sem sikerült eladnom! Ismétlem: semmit sem. Kb. 30-40% bukás volt a jellemző, ezt vedd szó szerint.
És amikor az új árának a feléért (illetve annál kevesebbért) adok egy újan még forgalmazott és kapható terméket, ami szinte pár hónapos, még abból is alkudnak, és nem is kicsit, undorító szerintem, nem értem hogy képzelik. Ezért utálok eladni bármit is. Ez nem erre a felületre vonatkozik, itt azért korrektebbek az emberek, de előfordult itt is.
Én soha nem alkudtam régebben, és párszor előfordult, hogy amiért nem alkudtam, azért engedett az árból vagy a postaköltséget átvállalta, mert korrekt voltam. Bár mostanában én is alkudni szoktam, de nem sokat, csak annyit hogy a postaköltséget fedezze inkább.
Ez a része pszichológia. Én mindig próbálok alkudni, rákérdezek, mint kötelező elem:) Azokra a kérdésekre, mint: mi a vége, mennyit tudsz még engedni stb. mindig azt mondom, hogy én már mondtam egy árat a hirdetéssel, most mondjál te is. Na általában ilyenkor nagyrészt az a válasz, hogy őőőő, jó akkor rendben van az ár, vagy mondanak 5-10% körül valamit. És van a pofátlan aki akkor is felhív, ha a hirdetési ár többszöröse annak amit ő gondol, ezzel nem szabad foglalkozni. Nem szabad sietni az eladással, valaki majd jön és kifizeti azt az árat amit szeretnél:)
Amúgy azt veszem észre, hogy vannak olyanok akik képesek telefonon felhívni és kioktatni, ha valamit túl drágának találnak.... azért ott már eléggé frusztráltnak kell lenni:D
Lehetne, de én még nem találkoztam olyannal, aki számlát adott volna. Én pl szívesen adok adás-vételit ha eladom valamimet (mondjuk nem is vagyok nepper és jellemzően bukok mindenen )
Hifiben, PCben és konzolban is találkoztam olyannal aki adott számlát/adásvételit, igaz mindenfélével foglalkozott, használt, új, stb. A használt cuccokra is garanciát vállalt. Ez az irány nekem tetszik, én ezekre gondoltam mikor írtam, hogy van létjogosultáguk a piacon. Persze vannak az arrogáns b.faszok akik csak addig smúzolnak ameddig ki nem köhögted a pénzt és utána az a válasz mindenre, hogy ott volt előtted, miért nem próbáltad ki, itt még működött... na az ilyet azt döglött kutyával verném agyon.... az a része, hogy valamire rárepül és megveszi kb piaci áron majd utána sokkal drágábban árulja azzal nem tudunk mit csinálni, ez az ő kockázata, ha ő ezt látja a piacban, hogy el fogja tudni adni, hát hajrá.....
Az elmúlt időszak eladásain én nem buktam, sőt:D Igaz, ha hozzászámolom az inflációt akkor persze buktam:)
Hát, ha nincs számla/adásvételi és "okosban" csinálják az tényleg nem szép. Lehet a használt kereskedelmet legálisan is csinálni. Mi lenne, ha regenként max 3 hirdetés engedne a rendszer?
Lehetne, de én még nem találkoztam olyannal, aki számlát adott volna. Én pl szívesen adok adás-vételit ha eladom valamimet (mondjuk nem is vagyok nepper és jellemzően bukok mindenen )
Budapest, XIX. kerület +36309834442 KÉRLEK NÉZD MEG A HIRDETÉS STÁTUSZÁT! Csak akkor zárom le, ha már elkelt a hirdetett termék.
Isten ments, hogy védjem az autóneppereket, de azért nem egy kategória a hifi- és egyéb ingóságok zugneppereivel, mert az autókereskedőket legalább ellenőrzik és vannak törvények, jogszabályok, amiknek meg kell felelniük.
Én sem, és szerintem mások sem kapunk se adásvételit, se számlát ezektől az -amúgy valószínű szemmel látható hasznot termelő- nepperektől. Adócsalás much?
De tudod mit, ügyeskedjenek, még csak nem is zavar. De akkor legalább a pofátlanságból vennének vissza.
Hát, ha nincs számla/adásvételi és "okosban" csinálják az tényleg nem szép. Lehet a használt kereskedelmet legálisan is csinálni. Mi lenne, ha regenként max 3 hirdetés engedne a rendszer?
Én nem tudom megvenni nettó áron, ugyanakkor nem kockáztatom a garanciát/hibás terméket 10-15%-ért.
A garancia nem veszik el, ha megveszel egy még garanciás terméket. Persze a papírok kellenek hozzá.
Az más kérdés, hogy mondjuk 10%-ot valószínűleg megér egy bolti, új gépely.