Engem az érdekelne, hogy van e hatása a hangra, a DC blokkoláson kívül, akár pozitív, vagy negatív?Tibor77beat írta: ↑2022.01.31., hétf. 12:16Nálam is ugyanez volt, búgott transzformátor - hol jobban, hol alig hallhatóan (szintén Audiolab 6000 erősítő, ami egyébként remek darab). Az egyenárammal lehet összefüggésben. Vettem hozzá egy Audiolab DC blokkolót, és megszűnt a zaj. Kb.45 ezer Ft-ba kerül ez a kis doboz, itthon is lehet kapni több helyen.zalan.takacs írta: ↑2022.01.31., hétf. 11:18Sziasztok!
Segítségeteket, véleményeteket szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban.
Nemrég tűnt fel, hogy Audiolab 6000a erősítőm halkan búgni kezdett. A búgás pulzáló, néha teljesen elhallagat, néha megerősödik. A hang a trafó felől hallható az erősítő felső, első harmadából. Alacsony hangerő esetén kihallani, ezért zavaró.
Kipróbáltam több konnentorral is, változtalan a helyzet. Néhány külföldi fórum is beszámol hasonlóról, de nem nagyon találtam releváns információt. Van esetleg ötletetek mi okozhatja? Volt már tapasztalatotok hasonlóval?
Segítségeteket előre is köszönöm:
Zalán
Azért kérdezem, mert én néhány éve kaptam kölcsön egy gyári, passzív szürővel egybe épített elosztót, ami többek között DC szűrést is végzett.
Ez utóbbi képességét nem tudtam tesztelni, mert ahol akkor laktunk, ott nem voltak ilyen DC problémák, tehát nem volt mit blokkoljon.
Viszont a hangot negatívan befolyásolta. Fakóbb, dinamikátlanabb, kétdimenziós lett tőle a hangzás. Amit csak lehetett kiszűrt a zenéből, még az életet is.
Mivel ahogy írtam is, DC problémák néha nálam is felvetődnek, ezért gondolkodom egy blokkolón, de tartok is tőle, nehogy többet veszítsek vele, mint amennyit nyerek.
Persze vannak olyan készülékek, amikkel ez a veszély nem áll fenn, de azok már olyan árkategóriába esnek, amik számomra elérhetetlenek.