Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Ezt csak úgy. Tudom tudom, meg kell hallgatni...
https://www.audiosciencereview.com/foru ... tor.25443/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... tor.25443/
Általános tapasztalat, hogy az olcsóbb, néhány tízezer forintos tápszűrők inkább rontanak a hangon, mint javítanának rajta, főleg erősítők elé kötve, ott szinte mindig rontanak a dinamikán.
A tápszűrök hatása a hangra eléggé kiszámíthatatlan, függ attól hogy adott környéken mennyire zajos a hálózat, és attól is hogy milyen készülékek elé kerülnek beépítésre. Van olyan készülék ami sokat profitál a tisztább tápellátásból, és van olyan is, amelyik kevésbé érzékeny az ilyesmire.
Nálunk ami leginkább bevált az következő:
- Forráskészülékek elé (DAC, CD lejátszó, Streamer, Phono előerősítő): Tápgenerátor típusú készülék, tehát ami nem szűri, hanem újból előállítja a 230Volt/50 Hz tápot.
- Erősítők elé: Tápszűrő és/vagy leválasztó trafó. Tápszűrőnél nem lehet megúszni a magasabb költséget, minimum egy Niagara 1200 vagy hasonlóval érdemes csak elindulni.
A tápszűrök hatása a hangra eléggé kiszámíthatatlan, függ attól hogy adott környéken mennyire zajos a hálózat, és attól is hogy milyen készülékek elé kerülnek beépítésre. Van olyan készülék ami sokat profitál a tisztább tápellátásból, és van olyan is, amelyik kevésbé érzékeny az ilyesmire.
Nálunk ami leginkább bevált az következő:
- Forráskészülékek elé (DAC, CD lejátszó, Streamer, Phono előerősítő): Tápgenerátor típusú készülék, tehát ami nem szűri, hanem újból előállítja a 230Volt/50 Hz tápot.
- Erősítők elé: Tápszűrő és/vagy leválasztó trafó. Tápszűrőnél nem lehet megúszni a magasabb költséget, minimum egy Niagara 1200 vagy hasonlóval érdemes csak elindulni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3260
Még annyit, hogy csak az erősítő elé kötötted be, vagy a teljes rendszer elé?Tibor77beat írta: ↑2022.02.02., szer. 08:32Nekem nem tűnik rosszabbnak a hang amiatt, hogy az erősítő előtt ott a blokkoló. A hangdobozokat elhúztam a faltól (Wharfedale Linton), a tér is van. A búgás megszűnt.zoli73 írta: ↑2022.01.31., hétf. 20:07Engem az érdekelne, hogy van e hatása a hangra, a DC blokkoláson kívül, akár pozitív, vagy negatív?Tibor77beat írta: ↑2022.01.31., hétf. 12:16
Nálam is ugyanez volt, búgott transzformátor - hol jobban, hol alig hallhatóan (szintén Audiolab 6000 erősítő, ami egyébként remek darab). Az egyenárammal lehet összefüggésben. Vettem hozzá egy Audiolab DC blokkolót, és megszűnt a zaj. Kb.45 ezer Ft-ba kerül ez a kis doboz, itthon is lehet kapni több helyen.
Azért kérdezem, mert én néhány éve kaptam kölcsön egy gyári, passzív szürővel egybe épített elosztót, ami többek között DC szűrést is végzett.
Ez utóbbi képességét nem tudtam tesztelni, mert ahol akkor laktunk, ott nem voltak ilyen DC problémák, tehát nem volt mit blokkoljon.
Viszont a hangot negatívan befolyásolta. Fakóbb, dinamikátlanabb, kétdimenziós lett tőle a hangzás. Amit csak lehetett kiszűrt a zenéből, még az életet is.
Mivel ahogy írtam is, DC problémák néha nálam is felvetődnek, ezért gondolkodom egy blokkolón, de tartok is tőle, nehogy többet veszítsek vele, mint amennyit nyerek.
Persze vannak olyan készülékek, amikkel ez a veszély nem áll fenn, de azok már olyan árkategóriába esnek, amik számomra elérhetetlenek.
Ránéztem erre az Audiolab DC bock-ra, de a 300W teljesítménye nem annyira acélos, fiszelembe véve, hogy a végerősítőmben 550VA teljesítményű trafó dolgozik. Minden bizonnyal működne, de az esetleges dinamika vesztéstől tartok.
Gondolkodom még a dolgon, de úgy 3 hete már nem jelentkezik a búgás, lehet valami változás történt a környéken, és most nem működik az a valami, ami megszórja DC-vel a hálózatot.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
-
Tibor77beat
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 24
Nekem nem tűnik rosszabbnak a hang amiatt, hogy az erősítő előtt ott a blokkoló. A hangdobozokat elhúztam a faltól (Wharfedale Linton), a tér is van. A búgás megszűnt.zoli73 írta: ↑2022.01.31., hétf. 20:07Engem az érdekelne, hogy van e hatása a hangra, a DC blokkoláson kívül, akár pozitív, vagy negatív?Tibor77beat írta: ↑2022.01.31., hétf. 12:16Nálam is ugyanez volt, búgott transzformátor - hol jobban, hol alig hallhatóan (szintén Audiolab 6000 erősítő, ami egyébként remek darab). Az egyenárammal lehet összefüggésben. Vettem hozzá egy Audiolab DC blokkolót, és megszűnt a zaj. Kb.45 ezer Ft-ba kerül ez a kis doboz, itthon is lehet kapni több helyen.zalan.takacs írta: ↑2022.01.31., hétf. 11:18Sziasztok!
Segítségeteket, véleményeteket szeretném kérni az alábbiakkal kapcsolatban.
Nemrég tűnt fel, hogy Audiolab 6000a erősítőm halkan búgni kezdett. A búgás pulzáló, néha teljesen elhallagat, néha megerősödik. A hang a trafó felől hallható az erősítő felső, első harmadából. Alacsony hangerő esetén kihallani, ezért zavaró.
Kipróbáltam több konnentorral is, változtalan a helyzet. Néhány külföldi fórum is beszámol hasonlóról, de nem nagyon találtam releváns információt. Van esetleg ötletetek mi okozhatja? Volt már tapasztalatotok hasonlóval?
Segítségeteket előre is köszönöm:
Zalán
Azért kérdezem, mert én néhány éve kaptam kölcsön egy gyári, passzív szürővel egybe épített elosztót, ami többek között DC szűrést is végzett.
Ez utóbbi képességét nem tudtam tesztelni, mert ahol akkor laktunk, ott nem voltak ilyen DC problémák, tehát nem volt mit blokkoljon.
Viszont a hangot negatívan befolyásolta. Fakóbb, dinamikátlanabb, kétdimenziós lett tőle a hangzás. Amit csak lehetett kiszűrt a zenéből, még az életet is.
Mivel ahogy írtam is, DC problémák néha nálam is felvetődnek, ezért gondolkodom egy blokkolón, de tartok is tőle, nehogy többet veszítsek vele, mint amennyit nyerek.
Persze vannak olyan készülékek, amikkel ez a veszély nem áll fenn, de azok már olyan árkategóriába esnek, amik számomra elérhetetlenek.
[/quote]
Egyébként az egy közkeletű tévedés, hogy ha első reflexport, akkor falra lehet tolni. A falra tolás negatív hatásai éppúgy jelentkeznek első vagy hátsó reflexport esetén, sőt, zárt konstrukció esetén is.
[/quote]
Tudom - jó - késői reakció, de a fenti "alto" bejegyzést, érdemes megjegyezni!
Egyébként az egy közkeletű tévedés, hogy ha első reflexport, akkor falra lehet tolni. A falra tolás negatív hatásai éppúgy jelentkeznek első vagy hátsó reflexport esetén, sőt, zárt konstrukció esetén is.
[/quote]
Tudom - jó - késői reakció, de a fenti "alto" bejegyzést, érdemes megjegyezni!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- zoli73
- V.I.P.

Ugye az megvan, hogy mi volt a téma indító kérdés?zx07 írta: ↑2022.02.01., kedd 14:06Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy a végerősítőt nem kell nagyon blokkolni semmivel, egy jó kábel és kész. A lejátszó és előerősítő viszont meghálálja a jó tápszűrőt.mishow írta: ↑2022.02.01., kedd 13:33Van, de hogy ez milyen irányú, és saját rendszerben ki hogyan éli meg, az igazi sokismeretes egyenlet.
Függ magától a blokkolótól, a készülékek saját tápjától (megépítettség, alkatrészek, stb), a hálózattól, sok esetben még a napszaktól is, és persze az egyéni ízléstől.
Tudok olyanról, akinél hallgathatatlan a zene tápszűrés nélkül, nálam a hatás olyan volt, mint amit írtál (élettelen, unalmas lett tőle a hangzás), tehát szinte mindenkinél más, ezt aztán tényleg csak próba után lehet megítélni.
Ps: MIvel van külön "Hálózati szűrők" topic, a továbbiakat ott kellene folytatni, mert kikapunk a modiktól - jogosan![]()
Búg az erősítő trafója, megoldás a DC blokkoló.
Szerintem a hálózati szűrőket itt most hagyjuk.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy a végerősítőt nem kell nagyon blokkolni semmivel, egy jó kábel és kész. A lejátszó és előerősítő viszont meghálálja a jó tápszűrőt.mishow írta: ↑2022.02.01., kedd 13:33Van, de hogy ez milyen irányú, és saját rendszerben ki hogyan éli meg, az igazi sokismeretes egyenlet.
Függ magától a blokkolótól, a készülékek saját tápjától (megépítettség, alkatrészek, stb), a hálózattól, sok esetben még a napszaktól is, és persze az egyéni ízléstől.
Tudok olyanról, akinél hallgathatatlan a zene tápszűrés nélkül, nálam a hatás olyan volt, mint amit írtál (élettelen, unalmas lett tőle a hangzás), tehát szinte mindenkinél más, ezt aztán tényleg csak próba után lehet megítélni.
Ps: MIvel van külön "Hálózati szűrők" topic, a továbbiakat ott kellene folytatni, mert kikapunk a modiktól - jogosan![]()
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1291
Nálam épp egy olcsó Belkin zavarszűrő-elosztó adja a tápot, és kifejezetten jó a hang.zoli73 írta: ↑2022.01.31., hétf. 20:07Engem az érdekelne, hogy van e hatása a hangra, a DC blokkoláson kívül, akár pozitív, vagy negatív?Tibor77beat írta: ↑2022.01.31., hétf. 12:16Nálam is ugyanez volt, búgott transzformátor - hol jobban, hol alig hallhatóan (szintén Audiolab 6000 erősítő, ami egyébként remek darab). Az egyenárammal lehet összefüggésben. Vettem hozzá egy Audiolab DC blokkolót, és megszűnt a zaj. Kb.45 ezer Ft-ba kerül ez a kis doboz, itthon is lehet kapni több helyen.zalan.takacs írta: ↑2022.01.31., hétf. 11:18Sziasztok!
Nemrég tűnt fel, hogy Audiolab 6000a erősítőm halkan búgni kezdett. A búgás pulzáló, néha teljesen elhallagat, néha megerősödik. A hang a trafó felől hallható az erősítő felső, első harmadából. Alacsony hangerő esetén kihallani, ezért zavaró.
Kipróbáltam több konnentorral is, változtalan a helyzet. Néhány külföldi fórum is beszámol hasonlóról, de nem nagyon találtam releváns információt. Van esetleg ötletetek mi okozhatja? Volt már tapasztalatotok hasonlóval?
Zalán
Vmi hifi show képeit nézegetve a "nagyoknál" is láttam hasonlót bekötve.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2610
Van, de hogy ez milyen irányú, és saját rendszerben ki hogyan éli meg, az igazi sokismeretes egyenlet.
Ps: MIvel van külön "Hálózati szűrők" topic, a továbbiakat ott kellene folytatni, mert kikapunk a modiktól - jogosan
- zoli73
- V.I.P.

Engem az érdekelne, hogy van e hatása a hangra, a DC blokkoláson kívül, akár pozitív, vagy negatív?Tibor77beat írta: ↑2022.01.31., hétf. 12:16Nálam is ugyanez volt, búgott transzformátor - hol jobban, hol alig hallhatóan (szintén Audiolab 6000 erősítő, ami egyébként remek darab). Az egyenárammal lehet összefüggésben. Vettem hozzá egy Audiolab DC blokkolót, és megszűnt a zaj. Kb.45 ezer Ft-ba kerül ez a kis doboz, itthon is lehet kapni több helyen.zalan.takacs írta: ↑2022.01.31., hétf. 11:18Sziasztok!
Zalán
-
Zulumano
- Újonc fórumos

- Értékelés: 8
Írod, hogy sokat tudnál mesélni, engem kifejezetten érdekelne. Már csak azért is, mert valamit azért tudhat a Hegel, ha van körülötte hype. Mellesleg pont a H190, ami technikailag is eléggé szép fejlesztésekkel operál, csak párat kiemelve: SoundEngine2 (már önmagában is fantasztikus feature), saját streamer és kifejezetten jó minőségű DAC, valamint igen, a damping factor pont abban számít, hogy nem folynak el a hangok (főleg mélyek), hanem feszesen, pontosan és analítikusan jelenít meg mindent. Ez persze nem minden fülnek tetszik, nekem igen. Nyilván mindenki védi kicsit a saját választását, de én is sokmindent meghallgattam, mielőtt Hegelre esett a választásom (AudiaFlight, ElektroCompaniet, Naim stb.), nem bántam meg egyáltalán. A design is az, amit én keresek, de nyilván nem vagyunk egyformák.vazze írta: ↑2021.11.19., pén. 05:58Sokat tudnék mesélni erről de nem teszem.Thompi írta: ↑2021.11.19., pén. 05:30Sziasztok
Tudom ebben a forumban nincs nagyra ertekelve a Hegel. Es ez maradjon is igy![]()
Csak arra lennek kivancsi hogy nem erzi e mas is ugy hogy 'kipukkadt' a lufi a marka korul? Egyre tobbet latom az eladatlan termekeket honapokon keresztul. (H80, H90, H95, H120, H190) (egyebkent a H190 hez hozzateszem Lengyeleknel 899e megy boltbolitt pedig 1.1 ert probalkozik valaki a magan importal)
Mindenesetre itt nálunk (Svédország) kb 6-8 évvel ezelőtt volt viharos hype a márka körül. Egymást követték a dac-ok és erősítők amik persze mind mérföldekkel jobbak voltak az előzőnél. Persze ezzel akaratlanul mindíg elismerték , hogy az előző sz@r volt… Mára ez lecsengett , a forgalmazók többsége leadta őket és már csak egy-két bolt árulja. A használt példányok meg többnyire csak keringenek a piacon és senkit sem hoznak lázba.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5288
Így van, a dc blokkoló végleges megoldás, nem nagy költség, ebben tudok segíteni...
- zoli73
- V.I.P.

Feltehetőleg hálózati DC, azaz egyen feszültség jut be hozzád, a szolgáltatói hálózaton keresztül, ami sajnos eléggé általanos. Nálam is szokkott néha búgni e miatt a végerősítő trafója. Gondolom azért az, mert a legnagyobb, és ezt venni észre.zalan.takacs írta: ↑2022.01.31., hétf. 11:18Sziasztok!
Zalán
Állítólag DC blokkolóval lehet ellene védekezni, de majd ha "István1" erre jár, akkor majd elmagyarázza(sokadjára), hogy pontosan hogyan, és miért. Ennek a témának Ő a szakértője.
Nekem nincs tapasztalatom a DC blokkolóval, egy időben terveztem beszerezni, de az utóbbi időben elkerül ez a jelenség, így elnapolódott.
-
Tibor77beat
- Lefelé a lejtőn

Nálam is ugyanez volt, búgott transzformátor - hol jobban, hol alig hallhatóan (szintén Audiolab 6000 erősítő, ami egyébként remek darab). Az egyenárammal lehet összefüggésben. Vettem hozzá egy Audiolab DC blokkolót, és megszűnt a zaj. Kb.45 ezer Ft-ba kerül ez a kis doboz, itthon is lehet kapni több helyen.zalan.takacs írta: ↑2022.01.31., hétf. 11:18Sziasztok!
Zalán
-
Tibor77beat
- Lefelé a lejtőn

-
zalan.takacs
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 4
Sziasztok!
Zalán
Zalán
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Bár abszolút igazad van alapesetben, a pontos körülmények azért mások voltak ahhoz, hogy megcsapjon az áram. Ez persze nem kisebbíti, hogy elnéztem a dolgot.LIMAR írta: ↑2022.01.28., pén. 10:06Adj hálát Istennek, hogy még élsz. Föl nem tudom fogni, ha valaki nem ért valamihez, akkor minek csinálja.
Hálózati feszültség alatt lévő készülékben hálózati kapcsolót javítani.
A szerencse fia vagy, hogy nem vágott agyon.
Ps.: a készüléket vidd szakemberhez most és legközelebb is.
Így a kérdésem azért maradt a lehetséges hibát illetően.
Köszi!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Adj hálát Istennek, hogy még élsz. Föl nem tudom fogni, ha valaki nem ért valamihez, akkor minek csinálja.
Hálózati feszültség alatt lévő készülékben hálózati kapcsolót javítani.
A szerencse fia vagy, hogy nem vágott agyon.
Ps.: a készüléket vidd szakemberhez most és legközelebb is.
- prando
- V.I.P.

prando írta: ↑2022.01.28., pén. 07:00Sziasztok!
Belefutottam az erősítőmmel egy hálózati zárlatba. A ki-bekacsoló nyomógombját szerettem volna javítani és a rajta lévő fáziskábel a készülékházhoz ért. Csattanás, a konnektor biztosítéka lecsapódott természetesen. A készülék biztosítékai épek, bekapcsolva valami zúgott benne halkan, kicsi égett szaga van. Merre lehet a baj, tájékozódni szeretnék, majd nézem, hátha találok égett részt, aztán keresek hozzá szakembert. XTZ ClassA100 DII.
Köszönöm előre is!
Két kondinál találtam a nyákon égésnyomot és a tegnapi zúgás iránya is onnan rémlik.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- prando
- V.I.P.

Sziasztok!
Belefutottam az erősítőmmel egy hálózati zárlatba. A ki-bekacsoló nyomógombját szerettem volna javítani és a rajta lévő fáziskábel a készülékházhoz ért. Csattanás, a konnektor biztosítéka lecsapódott természetesen. A készülék biztosítékai épek, bekapcsolva valami zúgott benne halkan, kicsi égett szaga van. Merre lehet a baj, tájékozódni szeretnék, majd nézem, hátha találok égett részt, aztán keresek hozzá szakembert. XTZ ClassA100 DII.
Köszönöm előre is!
Köszönöm előre is!
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Akkor már rajta volt a burkolat, előtte nem nyúltam oda.
Rendszerint zenét hallgatok, nem búgást, de tegnap pont közel ültem, és nem jellemző csend honolt. (Miután kisfiamnak bemutattam a Metallica munkásságát)
Nem szotkam hibázni.
Ettől függetlenül én átszoktam nézetni az "új" erősítőket. Előfordulhatnak apró meglepetések.
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1051
Azért óvatosan matass egy erősítőben. Ne a trafót hallasd, hanem egy kis Led Zeppelint vagy Black Sabbath-ot kellő hangerővel.fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 17:07Kiszedtem a helyéről, levettem a tetejét is. Semmi nem volt rákötve. Nagyon, de tényleg nagyon halkan búg. A falióra szinte közelről hallgatva (az erősítőt) is elnyomta. Gondolom, a bútor fokozta... Csavar feszes volt. Kézzel nem érzem a rezgést, véletlenül ért hozzá a fülem, azzal igen. Lehet, hogy felnagyítom a dolgot.BLX írta: ↑2022.01.19., szer. 11:07Ha nem a hangszórókon keresztül hallod a búgást, hanem a készülékből, én arra tippelnék, hogy "hálózati zavarok" miatt búg a trafó. Ha hosszabb távon megtartanád ezt az erősítőt, akkor persze érdemes lehet átnézetni egy tapasztalt szerelővel. Nem hinném egyébként, hogy nagy gond lenne vele, sok trafó érzékeny bizonyos hálózati zavarokra.![]()
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Kiszedtem a helyéről, levettem a tetejét is. Semmi nem volt rákötve. Nagyon, de tényleg nagyon halkan búg. A falióra szinte közelről hallgatva (az erősítőt) is elnyomta. Gondolom, a bútor fokozta... Csavar feszes volt. Kézzel nem érzem a rezgést, véletlenül ért hozzá a fülem, azzal igen. Lehet, hogy felnagyítom a dolgot.BLX írta: ↑2022.01.19., szer. 11:07Ha nem a hangszórókon keresztül hallod a búgást, hanem a készülékből, én arra tippelnék, hogy "hálózati zavarok" miatt búg a trafó. Ha hosszabb távon megtartanád ezt az erősítőt, akkor persze érdemes lehet átnézetni egy tapasztalt szerelővel. Nem hinném egyébként, hogy nagy gond lenne vele, sok trafó érzékeny bizonyos hálózati zavarokra.
Nem szotkam hibázni.
Még Bese Attila csinálta meg pár perces munkával.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3730
Valami belső végfokhoz vezető kábel szigetelési hiba volt, ha jól emlékszem.fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 10:49Tegnap vettem észre, nem volt mozgatva semmi.cannonball írta: ↑2022.01.19., szer. 10:46Nekem egyszer az egyik bemeneti RCA aljzat földelőszál forrasztása engedett el. Célszerű visszagondolni, mikor jelent meg a búgás, mert sokszor egy házilag elvégezhető művelet.
Az ilyen nem inkább a hangszóróból lenne hallható? Nekem a készülék búg.
Még Bese Attila csinálta meg pár perces munkával.
Csak a Marantz! :-D
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1051
Ha nem a hangszórókon keresztül hallod a búgást, hanem a készülékből, én arra tippelnék, hogy "hálózati zavarok" miatt búg a trafó. Ha hosszabb távon megtartanád ezt az erősítőt, akkor persze érdemes lehet átnézetni egy tapasztalt szerelővel. Nem hinném egyébként, hogy nagy gond lenne vele, sok trafó érzékeny bizonyos hálózati zavarokra.fererencz írta: ↑2022.01.19., szer. 10:49Tegnap vettem észre, nem volt mozgatva semmi.cannonball írta: ↑2022.01.19., szer. 10:46Nekem egyszer az egyik bemeneti RCA aljzat földelőszál forrasztása engedett el. Célszerű visszagondolni, mikor jelent meg a búgás, mert sokszor egy házilag elvégezhető művelet.
Az ilyen nem inkább a hangszóróból lenne hallható? Nekem a készülék búg.