Teljesen igazad van és egyet is értek veled abban (ahogy Károly is írta), hogy mindenki szabadon eldönti, mit kezd a pénzével, mire fordítja.tonya írta: ↑2022.01.28., pén. 09:40Mondjuk 350 ezerért már lehet venni használtan nagyon jó, régi,jó állapotú dobozokat, amelyeket anno komoly szakemberek, komoly mérőparkkal, igen jól elkészítettek és bármilyen kókler tuning csak ront rajtuk, speciel a saját Spendor BC2-esemet eszembe nem jutna odaadni meggányoltatni....![]()
Megfogalmazott hozzáállásod tisztelendő, és egészen addig szokott tartani, amíg egyazon rendszeren össze nem hallgatod a saját dobozod egy ominózus modifikálttal.
Véleményt formálni hogyan lehet egy étteremről pl., ha nem voltál még ott és meg sem kóstoltad az ott készített ételt?
Szóval arról nagyon nehéz értelmes embereknek vitatkozni, hogy hogyan minősítünk valamit, aminek a lényegével (hangfalnál ez sztem a hangja) kapcsolatban nincs tapasztalatod.
Ezért én el sem kezdem a vitát... de elfogadom és tiszteletben tartom a véleményed.
Cserébe őszintén bevallom, én nem szoktam olyan dolgokról véleményt formálni, amihez nem értek vagy nem tapasztaltam meg.
Mivel számomra az ilyen hozzászólások mélysége és szakmaisága vetekszik a "hű de jól néz ki, biztos jól szól" típusú hozzászólásokkal.
De mint látszik, ez egy másik klub és másik topik (ami valós találkozásokon és meghallgatásokon alapul), döntően ide nem a vélt és hallucinált véleménnyel rendelkezők szoktak beírni.
A lényeg, hogy mindenki örüljön a meglévő dobozának - és aki nem akar mást még csak megtapasztalni sem, az ha kellően 'magabiztos' és a megfelelő szemellenzőt használja, akár mág azt is hiheti, hogy ő tudja igazán a frankót és tutit (ami nyilvánvaló, hiszen olyan ellen szólal fel hifi témában, amit nem tapasztalt meg).
Én ezt értem, számomra világos hozzáállás és még el is fogadom.
A legnagyobb kérdés számomra az, hogy hozzászólásod megfogalmazásakor (hangfalépítés és tuning témában) a jószándékú vagy a jóakaratú jelzőt vetted magadra; vagy esetleg mindkettőt?