Azt ugyan nem húzza meg rendesen,mert rögvest megszakad a menet benne.cables írta: ↑2022.01.26., szer. 16:396 ember like-olta ezt a látványos beírást, szóval nagyon OK látszólag. Nekem az a gondom ezzel, ha te rendesen rászorítod az ónozott rézhuzalra a csatlakozót, akkor azt lebontva akár 3 év múlva a csavarok alatt fényesen csillogó fémet fogsz látni. Egy ilyen kötés ugyanis kizárja az oxidációt.Aszpirin írta: ↑2022.01.25., kedd 19:22...
Kábelvégek esetén az izopropanol biztosan jó a szerves kosz eltávolítására, de az oxidréteget szerintem valami egyéb kencefice viszi le (esetemben a Cardas, de a nevéből ítélve tuti a DeoxIt is hasonló eredményt produkál). A kábelvégekre egyébként kétcsavaros aranyozott AQ Suregrip 100 BFA dugók kerültek vissza, főleg kényelmi okokból, nem tudom, ez jó ötlet-e.
Az oxidrétegre meg nem kence kell,ha nem dörzsölés,szerintem.A kence arra van hogy ne legyen a tiszta rétegen oxidació,illetve késleltetje annak a kialakulását.A deoxitnak van pl oxidáció késleltetesére is kencéje,és van a kontakt javítására is,de lehet olyan is van ami leszedi az oxidot,csak nem tudok róla.
A csavar alatt a réz tud oxidálódni,az ónozottról nincs tapasztalatom,de mivel az ón puha,így lehet hogy nem,de ez is a felhasználás helyétől,körülményeitől is függhet.