Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 483

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

szalci írta:
2022.01.29., szomb. 09:49
Tapasztalaton alapuló véleményt szeretnék kérni. Milyen olyan ZÁRT fejhallgató van, aminek van jó (ezt a szót nem bontom ki) mélytartománya ÉS emellett a nyitott fejhallgatók hangzásképéhez a legjobban közelít. Felső kategóriában. És könnyű és kényelmes hosszútávon.
Én azért kíváncsi lennék mit jelent számodra a "jó mélytartomány". És tényleg csak azért, hogy a legjobb ajánlást tudd megkapni.
Ha kérdésed van: 20/3383456

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

szalci írta:
2022.01.29., szomb. 09:49
Tapasztalaton alapuló véleményt szeretnék kérni. Milyen olyan ZÁRT fejhallgató van, aminek van jó (ezt a szót nem bontom ki) mélytartománya ÉS emellett a nyitott fejhallgatók hangzásképéhez a legjobban közelít. Felső kategóriában. És könnyű és kényelmes hosszútávon.
A zártak mélyeivel általában kevesebb probléma van mint a nyitottakéval, viszont zárttal a nyitottakra jellemző levegősebb, teresebb hangzásképp tényleg csak közelíthető. Zártaknál nagyon fontos a pontos, szoros illeszkedés a fülre, ha lötyög, durván romlik a mélyátvitel.

Én személy szerint nemigazán kedvelem a zártakat, de ha egy ilyennel kellene zenét hallgatnom, ezekkel tudnék kibékülni:

- Audio-Technica ATH-AP2000Ti - 498.900 Ft
- Focal Radiance Bentley - 499.900 Ft
- Focal Stellia: 1.149.900 Ft
- Meze Liric: 769.000 Ft , ez utóbbi planár, a többi hagyományos dinamikus.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

szalci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: szalci »

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Úgy tűnik, ez itt még nem volt téma és valószínűleg sokaknak szentségtörés is. Ma kipróbáltam a Roon DSP funkcióját. Jó sok profil elérhető már a HD800S-hez is. Most egyelőre kiválasztottam véletlenszerűen kettőt és bepötyögtem (van betöltős opció is, majd annak is utána nézek). 10 pontos korrekció, nem belenyúlva durván az eredeti jelbe. Nekem nagyon bejövős, nyílván főként a megérkező mély miatt. Korábban próbáltam a HD650-nel is, de ott valószínűleg egy rosszul választott profil miatt nem használtam. Itt viszont a lánc most már sokkal jobb (bár még a kábelezésre sajnos költenem kell), itt nagyon hozzá tud adni nekem.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

fülelek írta:
2022.01.28., pén. 19:19
MrCollector írta:
2022.01.28., pén. 09:07
Még egy kis okoskodás részemről.
Az igaz, hogy egy fejhallgató alapkarakterét teljes mértékben megváltoztatni lehetetlen. Viszont pl. kábelekkel, az ezeken lévő csatlakozókkal illetve, aminek én nem vagyok nagy híve, 3rd party fülpárnákkal lehet őket "hangolni", esetenként elég hatékonyan.
Egy durva példa a Focal Elegia. A gyári kábelével a basszusa annyira száraz és szegényesnek tűnő, hogy sokan ezért eladták vagy meg sem vették. Normális kábellel nagyon élvezhetővé lehet tenni.
Normális kábel, amitől "megjön" a basszus? A többi kábel hová nyeli le?? gondolkodik.gif
Ez tényleg okoskodás... :D
Hibával korrigáljunk egy olyan hibát, ami nem is hiba? Lehet, hogy a fülpárna nem illeszkedik megfelelően, a basszus átvitel elég kényes erre az összes fülesnél. Persze fejet nehéz cserélni, sőt tuningolni is :D
Ha érdekel eljössz és megmutatom. Addig csak okoskodás.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5227

Hozzászólás Szerző: fülelek »

MrCollector írta:
2022.01.28., pén. 09:07
Az igaz, hogy egy fejhallgató alapkarakterét teljes mértékben megváltoztatni lehetetlen. Viszont pl. kábelekkel, az ezeken lévő csatlakozókkal illetve, aminek én nem vagyok nagy híve, 3rd party fülpárnákkal lehet őket "hangolni", esetenként elég hatékonyan.
Egy durva példa a Focal Elegia. A gyári kábelével a basszusa annyira száraz és szegényesnek tűnő, hogy sokan ezért eladták vagy meg sem vették. Normális kábellel nagyon élvezhetővé lehet tenni.
Normális kábel, amitől "megjön" a basszus? A többi kábel hová nyeli le?? gondolkodik.gif
Ez tényleg okoskodás... :D
Hibával korrigáljunk egy olyan hibát, ami nem is hiba? Lehet, hogy a fülpárna nem illeszkedik megfelelően, a basszus átvitel elég kényes erre az összes fülesnél. Persze fejet nehéz cserélni, sőt tuningolni is :D

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Bodnapet írta:
2022.01.28., pén. 11:44
MrCollector írta:
2022.01.28., pén. 08:48
Csak érdekességképpen azoknak akik kizárólag a tesztoldalak és a mérési ábrák alapján szeretnének választani.
A HD800, HD800s és a Focal Utopia összehasonlítása ezek alapján. Persze aki hallotta már őket az tudja mi a különbség köztük.
Meg persze az a közel 1 millió forint…😉
Egyébként köszi a tippet, a Pro-Ject Headbox egész jól teljesít az Accubox-szal, egyelőre marad nálam használatban. Ami biztos a 800s-sel kapcsoltban, hogy nagyon kényelmes füles. A kábelekkel én is el kezdtem játszani. Majd meglátjuk…
Accubox-al? Milyen típusok ezek pontosan?

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MrCollector írta:
2022.01.28., pén. 08:48
Csak érdekességképpen azoknak akik kizárólag a tesztoldalak és a mérési ábrák alapján szeretnének választani.
A HD800, HD800s és a Focal Utopia összehasonlítása ezek alapján. Persze aki hallotta már őket az tudja mi a különbség köztük.
Meg persze az a közel 1 millió forint…😉
Egyébként köszi a tippet, a Pro-Ject Headbox egész jól teljesít az Accubox-szal, egyelőre marad nálam használatban. Ami biztos a 800s-sel kapcsoltban, hogy nagyon kényelmes füles. A kábelekkel én is el kezdtem játszani. Majd meglátjuk…

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

A mérések ezt mutatják:
Stereophile adatbázis Tyll Hertsens mérései:
https://www.stereophile.com/images/ifme ... rHD800.pdf
https://www.stereophile.com/images/ifme ... HD800S.pdf
https://www.stereophile.com/images/ifme ... 003253.pdf
Crinacle:
https://crinacle.com/graphs/headphones/ ... ser-hd800/
https://crinacle.com/graphs/headphones/ ... er-hd800s/
https://crinacle.com/graphs/headphones/focal-utopia/

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1256

Hozzászólás Szerző: Tul »

Sajna az S is sovány. Legalábbis aki szerint a sima az, annak a másik is az lesz. Árnyalatnyi a változás.
tottyi írta:
2022.01.27., csüt. 16:26
.. es bizony azert adtam el mert hihetetlen mennyire nem voltak melyei a fejhallgatonak de viszont azt olvastam, hogy az S-ben ezt korrigaltak allitolag, ugy , hogy a kozep es a magasakat csillapitottak na meg olyan is volt aki azt allitotta, hogy a Violectric HPA V280 az akkori legnagyobb fejhallgatojuk a Violectric-nak az majd meghozza a melyeket addig nem mentem el. Szerintem, ha alapbol egy fejhallgatonak kicsi a melye akkor azt nemhinnem, hogy mas eszkozzel korigalni lehetne.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 871

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Bodnapet írta:
2022.01.21., pén. 12:14
Sziasztok, bekapcsolódnék én is ebbe a beszélgetésbe, részben ide passzol. Az utolsó eladó használt HD800S-t én vettem meg itt a fórumon. Ez egy régi terv kiteljesedése volt, még az utolsó hifi show-n hallgattam hosszan a teljes Sennheiser választékot és határoztam el, hogy ez lesz a következő. Eddig egy HD650-et használtam, megjegyzem nem vagyok heavy fejhallgató user, heti pár alkalom reggelente, mikor korábban ébredek, mint a család. Nincs dedikált fejhallgató erősítőm, a Marantz PM11S3 kimenetét használom.
Szóval nem a tesztekre hallgatva nyugodt szívvel vettem meg a HD800S-t és bizony nagyon meglepett, hogy mennyire hiányoznak a mélyek. A kényelem szuper, nekem egyelőre nem sok a magas sem, határeset, de az biztos, hogy egy dedikált erősítő nélkül azért ennek semmi értelme (igazából másnak sem).

Szóval mit javasoltok (ne azt, hogy mit vegyek a fejes helyett ;) ), milyen dedikált erősítőket hallgassak meg? Csöves vagy solid state irány lehet a jobb? A keret max. 400e. Sajnos a szimetrikus kimenet nem opció, mert az kilőve a hangfalas használathoz, az a prioritás nálam. USB-s lejátszás, beépítet DAC sem fontos, maradok a kényelmes streameres lejátszásnál, aminek tetszik a DAC-ja.

Eddig ezeket gondoltam a listára tenni:
pro-ject head box ds2 b
Feliks Audio Echo MkII
Violectric HPA V200 AE
Unison Research SH

Első sorban használtban gondolkodom, nem sürgős. Viszont meghallgatni próbálom őket előzetesen, már amit lehet.
Köszi, Péter
Hello, nekem a sima HD800 volt Violectric HPA V200-al es bizony azert adtam el mert hihetetlen mennyire nem voltak melyei a fejhallgatonak de viszont azt olvastam, hogy az S-ben ezt korrigaltak allitolag, ugy , hogy a kozep es a magasakat csillapitottak na meg olyan is volt aki azt allitotta, hogy a Violectric HPA V280 az akkori legnagyobb fejhallgatojuk a Violectric-nak az majd meghozza a melyeket addig nem mentem el. Szerintem, ha alapbol egy fejhallgatonak kicsi a melye akkor azt nemhinnem, hogy mas eszkozzel korigalni lehetne.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Köszönöm a bizalmat!
Ez egy nagyon nehéz és egyben felelősségteljes kérdés.A csak fejhallgató erősítőket nem lehet 100%-os összehasonlításban nézni a kombinált készülékekkel, hiszen ezeknek nem mindegy milyen forrásból kapják a jelet, milyen kábelekkel csatlakoztatva. Mindezek nagy mértékben befolyásolják a végeredményt. A kombinált készülékeknél ilyen probléma nincs. Viszont ezeknél általában van kimenet is, ezért az általam kizárólag végzett összehasonlító teszteknél ezzel szoktam meghajtani a nálam "etalonként" üzemelő Pro-Ject Head Box DS2 B-t illetve mostanában a szerepét nagyrészt átvevő SPL Phonitor 2-t. Természetesen a tesztjeimnél lehetőség szerint a készülékeknél ugyan azokat a kábeleket használom, ezért az eredményt ezek a lehető legkisebb mértékben befolyásolják.
A tapasztalatok alapján el kell mondjam, és itt van egy olyan dolog amin nagyon sokakat érhetne meglepetés, hogy a kombinált készülékeknél sok esetben nagyon nincs egy szinten a dac az erősítővel. És természetesen, hogy bonyolódjon a helyzet, hol erre hol arra billen a mérleg nyelve. Tehát van olyan kombó amit erősítőként nem ajánlanék, dac-ként igen és fordítva. Az ítéletet és ajánlást nagyban befolyásolhatják a beépített egyéb szolgáltatások, csatlakoztathatóság és nem utolsó sorban az ár. Mivel nem vagyok senkinek a fizetett tesztelője (sajnos), ezért nem áll érdekemben mindenről jót mondani, de nem is ezért csinálom. A fő mozgatórugója ezeken a teszteknek az, mert ügyfeleimnek kizárólag olyan termékeket akarok ajánlani, amelyekről saját tapasztalatot szereztem és megfelelnek az én (elég magas) elvárásaimnak. A legnagyobb gondom viszont az, hogy az említett termékek sosem voltak/vannak egyszerre nálam, tehát az emlékek és az akkori tesztkörnyezet alapján tudnék csak sorrendet felállítani. Ez viszont időközben folyamatosan változik, leginkább javul, nem is kis mértékben. Tehát a régebben tesztelt termékek hátrányban vannak a mostaniakkal. Ami még nagyon fontos az ajánlás szempontjából, hogy milyen fejhallgató hajtásához lenne rájuk szükség. És nem kizárólag az árkategóriában egymáshoz passzolás miatt. Vannak könnyebben és nehezebben hajtható fejhallgatók és sajnos az erősítők, bármilyen elképesztő és szárnyaló fantáziát serkentő műszaki adatokat is közöljön róluk a büszke (általában kínai) gyártó, tudnak meglepetéseket okozni (persze nem örömtelit). Technikailag az sem mindegy milyen kimeneten hajtjuk kedvencünket. Az olyan erősítőkön amiken van szimmetrikus kimenet (4pin XLR, 2x3pin XLR, 4.4 Pentaconn, 2.5) az általában mindig jobban, esetenként összehasonlíthatatlanul jobban szól, mint az aszimmetrikuson. Tehát ha valaki egy ilyen erősítőn a 6.3-as kimenetet használja, mert a fejhallgatójához ilyen kábelt kapott, lehet rosszabbul fog szólni, mint egy egyébként gyengébb, de csak aszimmetrikus kimenetű. Egyébként ez a dac-ok vonalszintű kimeneténél is fennállhat. És nyilván az sem biztos, hogy egy szimmetrikus kimenetű erősítő jobb lesz, mint egy aszimmetrikus.
Láthatod tehát, hogy ez nem egy egyszerű kérdés amire kapásból lehet válaszolni, mindenféle alapinformációk nélkül. Ezért nem is teszem meg és nem is ajánlom, hogy olyan személyre hallgass aki igen. Természetesen amint megírod mihez kellene, milyen környezetbe úgy egy szubjektív sorrendet szívesen felállítok.

photogambi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: photogambi »

MrCollector,
Látom az elmúlt hónapok bejegyzéseiből, hogy meglehetősen sokféle fejhallgató erősítő vagy Dac/amp kombó megfordult már nálad (pl. K9pro, Naim Unity Atom HE, Questyle Twelve, Sony, Pro-ject, Arche). Ezeket sorba rendeznéd saját tapasztalat alapján? Kellő számú példány jöhet így össze egy ilyen sorba rendezéshez szóba, és kíváncsi vagyok, hol borul fel pl. pusztán az ár szerinti sorrend.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

alto írta:
2022.01.21., pén. 19:22
MrCollector írta:
2022.01.21., pén. 19:15
alto írta:
2022.01.21., pén. 17:59

És Q-PSU-val volt tápolva.
Mondjuk a Heddphone-hoz még így is kevéske volt...
Ahhoz vélhetően komolyabb kell.
Igen, azon sok erősítő elvérzik, olyanok amik "normál" fejhallgatókkal jól muzsikálnak.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

MrCollector írta:
2022.01.21., pén. 19:15
alto írta:
alto írta:
2022.01.21., pén. 17:58

Igen, de a Lumin a Canalot analóg bemenetére volt kötve.
Ahhoz vélhetően komolyabb kell.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

alto írta:
alto írta:
MrCollector írta:
2022.01.21., pén. 17:49

A múltkor azzal próbáltuk nálad a fejhallgatókat?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Bodnapet írta:
2022.01.21., pén. 18:10
alto írta:
alto írta:

Na ez engem pont így érdekelne! Nálam is Lumin a forrás. Ez elérhető még nálad?
Persze, megtudom mutatni, és rendelhető is.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

alto írta:
alto írta:
MrCollector írta:

Na ez engem pont így érdekelne! Nálam is Lumin a forrás. Ez elérhető még nálad?

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

alto írta:
MrCollector írta:
alto írta:
2022.01.21., pén. 17:38

Sajnos Canalot már nem rendelhető DAC opcióval.
BARTIMEX AUDIO Honlap

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

MrCollector írta:
alto írta:
Eunos írta:
2022.01.21., pén. 15:17
A Heed Canalot is megér egy próbát, alap kiszerelésben nincs DAC és USB de az opció adott. Már a sima kis X-PSU táppal is jó, Q-PSU-val jön a döbbenet, aztán egy PX és el sem hiszed! Árban bőven a keretben maradsz és sok upgrade-lehetőséged lesz. Meghallgatni csak forrón szabad (kb. fél óra a bekapcsolástól) mert hidegen nem mutatja meg a tudását.
BARTIMEX AUDIO Honlap

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

alto írta:
Eunos írta:
A Heed Canalot is megér egy próbát, alap kiszerelésben nincs DAC és USB de az opció adott. Már a sima kis X-PSU táppal is jó, Q-PSU-val jön a döbbenet, aztán egy PX és el sem hiszed! Árban bőven a keretben maradsz és sok upgrade-lehetőséged lesz. Meghallgatni csak forrón szabad (kb. fél óra a bekapcsolástól) mert hidegen nem mutatja meg a tudását.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Eunos írta:
BARTIMEX AUDIO Honlap

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

aladin66 írta:
2022.01.21., pén. 12:54
Bodnapet írta:
2022.01.21., pén. 12:14
Sziasztok, bekapcsolódnék én is ebbe a beszélgetésbe, részben ide passzol. Az utolsó eladó használt HD800S-t én vettem meg itt a fórumon.
Akkor ezért nincs nekem még HD800S. :hahaha:

Mondanám, hogy gyere el hozzám meghallgatni HTPC-Topping D90-A90 párossal a fejest, de elvitték előlem az A90-est, még csak a D90 van meg.
Néztem én is, hogy eléggé hasonló az utunk (HD650), de most én voltam a gyorsabb. A korábbiaknál vártam, hátha lentebb megy az ár. Most nem vártam.😉

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”