Hiszek nektek, de nálunk sajnos nem elérhető.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tunerek, rádióhallgatás
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3250
Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Viszont a Retro-ból már kiábrándultam. Eleinte tényleg jó volt, de már rengeteg az ismétlés, 1-1 előadótól mindig csak azt a szokásos 3-4 dalt játszák, és szinte percre pontosan naponta.
5.-dik hete indulok hétfő hajnalonta, Soltész Rezső - Szóljon hangosan az ének, című örökbecsű nótájára. Ez már kicsit sok.
Nem beszélve arról, hogy tavaly behozták a 90' évek zenéjeit is, ami állítólag már retró(szerintem nem), és mostanság a műsor közel felét ezek a zenék teszik ki.
Ami nem feltétlen lenne baj, csak hát ezekkel az zenékkel indult be a rendszerváltáskor a kereskedelmi rádiózás, és az elmúlt évtizedekben kb. az össze rádió adóból ezek folytak, és ezért már baromi unalmasak. Számomra már egyre kevésbé szórakoztató e miatt a Retro rádió, és akkor még a legnagyobb kedvencemet, a minden reggel 4⁰⁰-kor a 20perces angol nyelvű híreket(kinek, minek?) már meg sem említem.
- zoli73
- V.I.P.

A Jazzy-t én is szívesen hallgatom. A zenék jók, és választékosak, a minősége az autóban nem annyira számottevő.Alex_Aston írta: ↑2022.01.19., szer. 18:37Mivel ez volt a kiindulási alap iszoli73 írta: ↑2022.01.19., szer. 18:17
Visszaolvasva "minőséget", "minőségi zenét", emlegettél. Az, hogy egy rádióadó kedvedre való zenét játszik, avagy nem, az ízlés, és nem minőség kérdése. Van akinek a Retro rádió hallgathatatlan, akkor Ő igénytelen? Nem, szerinterm csak más az ízlése.
Ízlésen pedig vitatkozni...
Részemről pl. már egyre inkább kezd hallgathatatlánná válni a Retro rádio.![]()
Azért bátorkodtam javasolni, mert a kedves fórumtárs szerint a régebbi könnyű zenék jobbak voltak. Arra pedig a Retro rádió a jó választás, mert azokból itt több hallható.
De persze, mint mondtam, nálam marginális a jelentősége, mert keveset hallgatom, de abban a kevésben is több eséllyel adnak "jobb" könnyű zenéket a régebbiek közül.
A Jazzy-n pedig még nagyobb eséllyel adnak "rendes" zenét.
Sajna a Petőfi sem a rég már, ott is egyre több a Billie Eilish, és hasonlóak. Ami persze más(ok)nak bizonyára örömteli.
Viszont a Retro-ból már kiábrándultam. Eleinte tényleg jó volt, de már rengeteg az ismétlés, 1-1 előadótól mindig csak azt a szokásos 3-4 dalt játszák, és szinte percre pontosan naponta.
5.-dik hete indulok hétfő hajnalonta, Soltész Rezső - Szóljon hangosan az ének, című örökbecsű nótájára. Ez már kicsit sok.
Nem beszélve arról, hogy tavaly behozták a 90' évek zenéjeit is, ami állítólag már retró(szerintem nem), és mostanság a műsor közel felét ezek a zenék teszik ki.
Ami nem feltétlen lenne baj, csak hát ezekkel az zenékkel indult be a rendszerváltáskor a kereskedelmi rádiózás, és az elmúlt évtizedekben kb. az össze rádió adóból ezek folytak, és ezért már baromi unalmasak. Számomra már egyre kevésbé szórakoztató e miatt a Retro rádió, és akkor még a legnagyobb kedvencemet, a minden reggel 4⁰⁰-kor a 20perces angol nyelvű híreket(kinek, minek?) már meg sem említem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Reggelente eszmèletlen jó zenèket tolnak.
Ès baromi jó minősègben.
Az összes kereskedelmi retyó elbújhat.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1657
Csak a Tilos (90.3) 
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Azért bátorkodtam javasolni, mert a kedves fórumtárs szerint a régebbi könnyű zenék jobbak voltak. Arra pedig a Retro rádió a jó választás, mert azokból itt több hallható.
De persze, mint mondtam, nálam marginális a jelentősége, mert keveset hallgatom, de abban a kevésben is több eséllyel adnak "jobb" könnyű zenéket a régebbiek közül.
Sajna a Petőfi sem a rég már, ott is egyre több a Billie Eilish, és hasonlóak. Ami persze más(ok)nak bizonyára örömteli.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3688
Mivel ez volt a kiindulási alap iszoli73 írta: ↑2022.01.19., szer. 18:17
Visszaolvasva "minőséget", "minőségi zenét", emlegettél. Az, hogy egy rádióadó kedvedre való zenét játszik, avagy nem, az ízlés, és nem minőség kérdése. Van akinek a Retro rádió hallgathatatlan, akkor Ő igénytelen? Nem, szerinterm csak más az ízlése.
Részemről pl. már egyre inkább kezd hallgathatatlánná válni a Retro rádio.
Csak a Marantz! :-D
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1265
Volt valami ami igényes, és kifinomult volt a retro érában?zoli73 írta: ↑2022.01.19., szer. 18:17Visszaolvasva "minőséget", "minőségi zenét", emlegettél. Az, hogy egy rádióadó kedvedre való zenét játszik, avagy nem, az ízlés, és nem minőség kérdése. Van akinek a Retro rádió hallgathatatlan, akkor Ő igénytelen? Nem, szerinterm csak más az ízlése.Alex_Aston írta: ↑2022.01.19., szer. 17:14Itt csakis a "hallgatható" zenékről volt szó.zoli73 írta: ↑2022.01.19., szer. 13:57
Szerinted a Retro rádió minőségibb, mint a "többi"? Mitől? Kik a "többi"?
Egyáltalán ez, hogy minőségi, minőségibb, mit jelent egy rádió adó tekintetében?
Kiemelkedő hangminőség? Választékos zenei műsor? Szerintem ezek tekintetében egyáltalán nem emelkedik ki a szürke tömegből.
Az, hogy országos lefedettségű a sugárzása, az nem függ össze a minőséggel.
Abban pedig a Rádió1, és társait magasan veri szerintem.
Bár én keveset hallgatok rádiót, csak kocsiban, de ott is 50%-ban Infó rádió szól, a többi esetben meg az említett hármas, vagy ahol éppen találok valamit.
Miért lenne a széles tömegeknek szánt popzene az? Volt, és van ami a stíluson belül hallgatható, már ha valakinek a popzene a műfaja.
- zoli73
- V.I.P.

Visszaolvasva "minőséget", "minőségi zenét", emlegettél. Az, hogy egy rádióadó kedvedre való zenét játszik, avagy nem, az ízlés, és nem minőség kérdése. Van akinek a Retro rádió hallgathatatlan, akkor Ő igénytelen? Nem, szerinterm csak más az ízlése.Alex_Aston írta: ↑2022.01.19., szer. 17:14Itt csakis a "hallgatható" zenékről volt szó.zoli73 írta: ↑2022.01.19., szer. 13:57Szerinted a Retro rádió minőségibb, mint a "többi"? Mitől? Kik a "többi"?Alex_Aston írta: ↑2022.01.19., szer. 11:28
Petőfi, Retro és Jazzy rádió a megoldás.
A többi rádió sosem a minőségi zenében volt érdekelt, hanem a profitban, ami a legtöbb esetben nem a "minőséggel", hanem a könnyen fogyasztható tartalommal van egyenlőségben. Akárcsak a kereskedelmi TV-k esetében.
Persze a Jazzy is profitból él, de ők egy szűkebb piacot céloztak meg.
Szóval most is van jó sok minőségi könnyűzene szerintem, csak keveset játsszák a rádiók többsége, ezért máshol kell keresni.
Egyáltalán ez, hogy minőségi, minőségibb, mit jelent egy rádió adó tekintetében?
Kiemelkedő hangminőség? Választékos zenei műsor? Szerintem ezek tekintetében egyáltalán nem emelkedik ki a szürke tömegből.
Bár én keveset hallgatok rádiót, csak kocsiban, de ott is 50%-ban Infó rádió szól, a többi esetben meg az említett hármas, vagy ahol éppen találok valamit.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Itt csakis a "hallgatható" zenékről volt szó.zoli73 írta: ↑2022.01.19., szer. 13:57Szerinted a Retro rádió minőségibb, mint a "többi"? Mitől? Kik a "többi"?Alex_Aston írta: ↑2022.01.19., szer. 11:28Petőfi, Retro és Jazzy rádió a megoldás.jabba306 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:59
Nem vagyunk egyformák. De pl. hallgatom, hogy milyen zenét játszanak manapság a kereskedelmi rádiók. A mostani magyar könnyűzenék többségéből nekem minden hiányzik, amiért én a zenét szeretem. Nincs benne rendes dallam, szöveg, ének, hangszerelés, érzelem, stb. Ezt nevezhetjük hanyatlásnak...
A többi rádió sosem a minőségi zenében volt érdekelt, hanem a profitban, ami a legtöbb esetben nem a "minőséggel", hanem a könnyen fogyasztható tartalommal van egyenlőségben. Akárcsak a kereskedelmi TV-k esetében.
Szóval most is van jó sok minőségi könnyűzene szerintem, csak keveset játsszák a rádiók többsége, ezért máshol kell keresni.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 770
Az AM az középhullám...SW a rövidhullám.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Ha manapság újból indítanák az akkor Cseke László közvetiette (only-pop-rock) zenélést AM-rövidhullámon, pontosan a régi zenékkel, hányan hallgatnák? Nullához közeli lenne a szám. Tehát a régen jobb volt, ezen nagyot bukna.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11156
- Kapcsolat:
Igen és volt egy Göczey Zsuzsa nevezetű zenei szerkesztő istennő a Magyar Rádiónál, aki heti egy órában sokunkkal megismertette a minőségi rockzenét Lemezbörze helyett című műsorában, de közben a tömeg Aradszky Lászlót, Záray-Vámosit, Harangozó Terit, meg a lila orchideákat hallgatta reggeltől estig, néhány magyarnótás blokkal megszakítva a vasfüggöny árnyékában.
- arzachel
- V.I.P.

Visszaemlékszem 1971-72-73-ra és a Szabad Európa rádió zenei műsoraira.Szemetet elvétve lehetett hallani.Szinte minden zene jó volt...boldog békeidők a vasfüggöny ellenére.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2733
hamán rádió,ezeket használja esetleg vlki:
https://www.jazz24.org/
https://radioparadise.com/player
igaz,ez nam a "rádió" klassikus formája,de esetleg betekintést kaphat az ember milyen egy műsor S.Balázs nélkül....

https://www.jazz24.org/
https://radioparadise.com/player
igaz,ez nam a "rádió" klassikus formája,de esetleg betekintést kaphat az ember milyen egy műsor S.Balázs nélkül....
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- jabba306
- V.I.P.

- Értékelés: 71
Ezzel teljesen egyet értek. Mindig is volt a szűk rétegnek szóló magas minőség és a tömegeknek szóló zene. Én inkább arra utaltam, hogy számomra a 20-30 évvel ezelőtt nem szeretett tömegzene mára felértékelődött, a ma játszott tömegzenéhez hasonlítva.fapaci írta: ↑2022.01.19., szer. 14:15Nevezhetjük bárminek, de közben néha emlékezzünk vissza, miket játszottak a rádiók 30-40-50 évvel ezelőtt! Zenei stílusokat lehet szeretni és rühellni, de összességében szerintem semmivel sem volt jobb a tömegműsor régen. A magas minőség mindig is egy szűk rétegnek szólt és soha nem tartott el egy TV/rádió csatornát. A kereskedelmi csatornák nagyon durva szűrővel mutatják be a mai könnyűzenét (is).jabba306 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:59De pl. hallgatom, hogy milyen zenét játszanak manapság a kereskedelmi rádiók. A mostani magyar könnyűzenék többségéből nekem minden hiányzik, amiért én a zenét szeretem. Nincs benne rendes dallam, szöveg, ének, hangszerelés, érzelem, stb. Ezt nevezhetjük hanyatlásnak...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11156
- Kapcsolat:
Nevezhetjük bárminek, de közben néha emlékezzünk vissza, miket játszottak a rádiók 30-40-50 évvel ezelőtt! Zenei stílusokat lehet szeretni és rühellni, de összességében szerintem semmivel sem volt jobb a tömegműsor régen. A magas minőség mindig is egy szűk rétegnek szólt és soha nem tartott el egy TV/rádió csatornát. A kereskedelmi csatornák nagyon durva szűrővel mutatják be a mai könnyűzenét (is).jabba306 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:59De pl. hallgatom, hogy milyen zenét játszanak manapság a kereskedelmi rádiók. A mostani magyar könnyűzenék többségéből nekem minden hiányzik, amiért én a zenét szeretem. Nincs benne rendes dallam, szöveg, ének, hangszerelés, érzelem, stb. Ezt nevezhetjük hanyatlásnak...
- zoli73
- V.I.P.

Szerinted a Retro rádió minőségibb, mint a "többi"? Mitől? Kik a "többi"?Alex_Aston írta: ↑2022.01.19., szer. 11:28Petőfi, Retro és Jazzy rádió a megoldás.jabba306 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:59
Nem vagyunk egyformák. De pl. hallgatom, hogy milyen zenét játszanak manapság a kereskedelmi rádiók. A mostani magyar könnyűzenék többségéből nekem minden hiányzik, amiért én a zenét szeretem. Nincs benne rendes dallam, szöveg, ének, hangszerelés, érzelem, stb. Ezt nevezhetjük hanyatlásnak...
Ez a rádió kérdés viszonylag könnyen és olcsón megoldható. Főleg ha csak háttérzenének kell, bár van olyan is amit akár még hallgatni is lehet.
Ma már a TV-k többségében van digitális műholdvevő (mint ahogy az enyémben is) és csak kell venni egy lavórt, és rá kell lőni az Astra-ra (mondjuk.) És máris van kb. 50-60 rádióadó, amiből 15-20 egész jó.
Van köztük klasszikus is jazz, és sőt még "feketeöves" tucc-tucc adó is ha valaki erre vágyik.
És nem, ez nem a régi ADR (Astra Digital Radio), az tudtommal megszűnt.
Na jó, nem tudod egy 60-as évek-beli csöves batárral hallgatni, meg kell elégedni a TV tuner hangminőséggel, viszont szerintem a minőségi zeneanyag kárpótol ezért a hiányosságért. És azért nem olyan ördögtől valóan rossz azért.
Ma már a TV-k többségében van digitális műholdvevő (mint ahogy az enyémben is) és csak kell venni egy lavórt, és rá kell lőni az Astra-ra (mondjuk.) És máris van kb. 50-60 rádióadó, amiből 15-20 egész jó.
Van köztük klasszikus is jazz, és sőt még "feketeöves" tucc-tucc adó is ha valaki erre vágyik.
És nem, ez nem a régi ADR (Astra Digital Radio), az tudtommal megszűnt.
Na jó, nem tudod egy 60-as évek-beli csöves batárral hallgatni, meg kell elégedni a TV tuner hangminőséggel, viszont szerintem a minőségi zeneanyag kárpótol ezért a hiányosságért. És azért nem olyan ördögtől valóan rossz azért.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Petőfi, Retro és Jazzy rádió a megoldás.jabba306 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:59
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1265
Ahogy ismerőseim megfogalmazták: "picsogás", meg "üres jazz" amit hallhatsz. Úgyhogy gyakorlatilag szinte csak a Classicot hallgatom.jabba306 írta: ↑2022.01.19., szer. 10:59Nem vagyunk egyformák. De pl. hallgatom, hogy milyen zenét játszanak manapság a kereskedelmi rádiók. A mostani magyar könnyűzenék többségéből nekem minden hiányzik, amiért én a zenét szeretem. Nincs benne rendes dallam, szöveg, ének, hangszerelés, érzelem, stb. Ezt nevezhetjük hanyatlásnak...O_S írta: ↑2022.01.19., szer. 08:50Ebben egyetértünk, mármint, hogy nekem se tetszik Cables stílusa.
Ex cathedra kijelenti, hogy minden művészet hanyatlik. Ennek mi értelme volt itt a fórumon?
Mi a művészet? Melyik ágára gondolt? Hogyan állapítjuk meg a változás minőségét?
A világ folyamatosan változik. Szándékosan nem fejlődést írtam, mert én sem hiszem, hogy minden jó
irányba módosul.
Maradjunk a fórum témáinál, itt is nagyok a lehetőségek az egyet nem értésre![]()
- jabba306
- V.I.P.

- Értékelés: 71
Nem vagyunk egyformák. De pl. hallgatom, hogy milyen zenét játszanak manapság a kereskedelmi rádiók. A mostani magyar könnyűzenék többségéből nekem minden hiányzik, amiért én a zenét szeretem. Nincs benne rendes dallam, szöveg, ének, hangszerelés, érzelem, stb. Ezt nevezhetjük hanyatlásnak...O_S írta: ↑2022.01.19., szer. 08:50Ebben egyetértünk, mármint, hogy nekem se tetszik Cables stílusa.
Ex cathedra kijelenti, hogy minden művészet hanyatlik. Ennek mi értelme volt itt a fórumon?
Mi a művészet? Melyik ágára gondolt? Hogyan állapítjuk meg a változás minőségét?
A világ folyamatosan változik. Szándékosan nem fejlődést írtam, mert én sem hiszem, hogy minden jó
irányba módosul.
Maradjunk a fórum témáinál, itt is nagyok a lehetőségek az egyet nem értésre![]()
Re: Tunerek
http://www.audiohistory.com/files/docum ... istory.pdfarzachel írta: ↑2021.12.17., pén. 09:36Marantz 10b videó:
https://www.youtube.com/watch?v=Mu_66X9KphI
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 626
- Kapcsolat:
Hááttt az a helyzet, hogy most nincs nincs rááá őőő a szine az a baj igenarzachel írta: ↑2021.12.17., pén. 09:36Marantz 10b videó:
https://www.youtube.com/watch?v=Mu_66X9KphI
Komolyra fordítva ahogy nézem a belsejét egy forintot nem adnék érte
Hogy lett ez ekkora super-cool cucc?
Akkor már inkább Kenwood L02T vagy Sequerra, na ő nem szrozott, egyet csinált csak. Avval beírta magát a rádió vevő történelembe
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- arzachel
- V.I.P.

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 626
- Kapcsolat:
Ajaj, ez sajnos nem jó hír nekem :)Ear írta: ↑2021.12.02., csüt. 14:03Nem. Ez egy igen régi kereskedő.tamagaba írta: ↑2021.12.02., csüt. 13:33Ez az oldal kamu vajon?
https://www.springair.de/de/geraete/tuner?p=5
Van jópár érdekes versenyző
nos, akkor tekerjük a legdrágábbak felfelé és hoppszi ott egy Sequerra, egy MR80, két Sansui 9900, Fisher FM100, van egy pár számomra érdekes Scott, a szokásos Revox garmada és bevallom őszintén nem vetném meg az Onkyo 9990-et sem
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV