Nálam több van mint 2.
Ettől függetlenül értem, hogy mit mondanak a 2-vel rendelkezők és igazat is adok nekik.
Ők ugyanis nem állitják azt, hogy 2-vel tökéletes és nincs is szükség többre. Csupán annyit, hogy 2-vel is nagyszerűen lehet mozizni és igenis hozzá tud bőven tenni az élményhez 2 felső is.
Nem értek egyet azzal, aki azt mondja 4-nél kevesebbel nem érdemes kezdeni.
Ciscoval egyetértek, nem az a baj, ha valaki 2db jol elhelyezett atmossal mozizik, hanem inkább az, ha valaki rosszul beállitott szubbal vagy mondjuk rosszul elhelyezett 4 atmossal mozizik.
Ne vedd magadra ez utóbbit, de a képeidet elnézve, nekem baromira nem áll össze, hogy a te szobádban hogyan lehet jó az atmos hatás, úgy hogy a frontok felett van 2 meg a surround back-ek felett a másik 2. Szerintem így hiányos a burok hatás mert annyira messze vannak egymástól. Talán nem véletlen, hogy
egyetlen 4 atmosos Dolby ajánlásban sem láttam ilyen kiépítést.
Oké, hogy használod az Auro3D felkeverőjét, de ahhoz se épp ideális ez az elrendezés, hiszen csak az elsők vannak jó helyen, a hátsóknak a surroundok felett lenne a helyük.
Ez egy kevert megoldás, ami kicsit jó mindenre, de legalább annyira egyikre sem.
Nálad akkor lenne jó az atmos, ha lenne még 2db atmos a fejed felett is, így a lyuk megszűnne. Erre viszont már találni Dolby ajánlást.
Persze csak a képeid alapján fogalmaztam véleményt, ami szigorúan szvsz!!