Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Cutler »

DeLorean írta:
2022.01.17., hétf. 18:10
De ez csak SZVSZ - ahogy látom itt mindenki csak két atmos hangfalat használ rajtam kívül. Így nehéz érvelni.
:D
Nálam több van mint 2.
Ettől függetlenül értem, hogy mit mondanak a 2-vel rendelkezők és igazat is adok nekik.
Ők ugyanis nem állitják azt, hogy 2-vel tökéletes és nincs is szükség többre. Csupán annyit, hogy 2-vel is nagyszerűen lehet mozizni és igenis hozzá tud bőven tenni az élményhez 2 felső is.
Nem értek egyet azzal, aki azt mondja 4-nél kevesebbel nem érdemes kezdeni.
Ciscoval egyetértek, nem az a baj, ha valaki 2db jol elhelyezett atmossal mozizik, hanem inkább az, ha valaki rosszul beállitott szubbal vagy mondjuk rosszul elhelyezett 4 atmossal mozizik.
Ne vedd magadra ez utóbbit, de a képeidet elnézve, nekem baromira nem áll össze, hogy a te szobádban hogyan lehet jó az atmos hatás, úgy hogy a frontok felett van 2 meg a surround back-ek felett a másik 2. Szerintem így hiányos a burok hatás mert annyira messze vannak egymástól. Talán nem véletlen, hogy
egyetlen 4 atmosos Dolby ajánlásban sem láttam ilyen kiépítést.
Oké, hogy használod az Auro3D felkeverőjét, de ahhoz se épp ideális ez az elrendezés, hiszen csak az elsők vannak jó helyen, a hátsóknak a surroundok felett lenne a helyük.
Ez egy kevert megoldás, ami kicsit jó mindenre, de legalább annyira egyikre sem.
Nálad akkor lenne jó az atmos, ha lenne még 2db atmos a fejed felett is, így a lyuk megszűnne. Erre viszont már találni Dolby ajánlást.
Persze csak a képeid alapján fogalmaztam véleményt, ami szigorúan szvsz!!
Csatolmányok
621C4BA6-43B5-468B-88A6-17D1B2DF0842.png
621C4BA6-43B5-468B-88A6-17D1B2DF0842.png (998.14 KiB) Megtekintve 1155 alkalommal

dorek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: dorek »

Én csak a tapasztalatomat írtam le, elméletben lehet hogy nem működik :rolleyes: . Továbbra is tartom, hogy kis szobában egész jó a 2 atmos (ami nem zárja ki, hogy a 4 jobb lehet), ha a Dolbynak jó, nekem is megteszi...

dorek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: dorek »

Egy lényeges dolog nem merült fel, mégpedig a szoba mérete: 15-20 m2-re nyilván felesleges pl. a 6 atmos, ahogy 40 m2-re kevés lehet a 2. Ugyan hazabeszélek, de nálam/nekem a 16,5 m2-en 7.1.2 rendszerben tökéletes a 2, helikopteres demóm ugyan nincs, de az űrhajó felettem repül át, a "madár" fent szépen körbe repül, de még az átlós előre-hátra effektek is rendben vannak, a buborékhatás is tök jó. Mindez a demókon, a filmek az más tészta, amilyen gyatrán használják ki az atmosokat, megint csak kérdéses, hogy mennyire fontos a darabszám, persze a több (szinte) mindig jobb. Ezt csak azért írtam, mielőtt valaki kapásból lemondana az atmosról, mert minimum 4 db kell + sokkal drágább avr/processzor, mert egy kisebb szobába szerintem igenis érdemes kiépíteni a 2-t is. Persze ha lehetőség van rá, előtte érdemes meghallgatni valahol, mert akit nem fog meg, annak felesleges a kettő is. :D

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

DeLorean írta:
2022.01.17., hétf. 14:34
Ahogy írtam, a Dolby nem jó dolgozta ki azt az egészet.
Nem akarok okosabb lenni náluk, de egyszerűen nem gondolták végig a két felső hangfalas felállásnál mi történjen az objektumokkal. Hol jelenjen meg a hangjuk.
Egy eső hang persze kiszélesíti a teret felül, de más csak zavart okoz "az erőben".

Azt kellett volna lemodellezniük és kivitelezni, ha nincs négy hangfalad, akkor a két felső mindenképpen legyen top middle és oda keverjen top és middle hangokat.
Szerintem úgy teljesen OK lenne.
Nem akarsz, de azért megpróbálod :D Egyben ugyanis biztos vagyok: fogalmad sincs arról, hogy hány ezer emberórát töltöttek szimulációval és teszteléssel, mielőtt előrukkoltak az atmossal.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 190

Hozzászólás Szerző: cisco »

Én azt gondolom hogy a 2 csatornás atmos is teljesen jól működik a fizikai korlátjainak megfelelően. Ami elölről hátra megy az végig megy az összes csatornán és kész.

Azért pl a front wide is ilyen szemlélettel hasznos, tehát mindig van hova tovább, de ettől még a legacy rendszerek is jók, csak van jobb.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2022.01.17., hétf. 14:34
Azt kellett volna lemodellezniük és kivitelezni, ha nincs négy hangfalad, akkor a két felső mindenképpen legyen top middle és oda keverjen top és middle hangokat.
Szerintem úgy teljesen OK lenne.

A demo jeleneteket említetted.
Azok arra jók, hogy a filmen is hasonló hangok vannak jó esetben.
Mit csinál a rendszered a helikopter demóval? Az kizárólag az atmos hangfalakon repül körbe a fejed felett.
Modellezzünk :)

Ha beszállsz egy helikopterbe akkor csak az istentelen zúgást fogod hallani mindenhonnan. Lehet 1-1 effekt ennél precízebb, de összhatást tekintve zúg az mindenhonnan.

Az eső hangja a valóságban a földre való becsapódás hangja, ami inkább lentről szól a valóságban, mi meg fentről szeretnénk.

A filmek hangjai főleg főleg a zúzda teljesen fikció, így bármit elhiszek neki, amit hallok.

A fyi rész pedig hogy az otthoni atmos csatorna alapú és csak a nagy mozis hang objektum alapú.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2022.01.17., hétf. 13:48
cisco írta:
2022.01.17., hétf. 12:20
Ez szimplán nem igaz!
Pedig igaz.
Leírtam, hogy miért.
Ez van.

De nem gond, ha sztereóban is élvezetes számodra a mozi hang, csak azt ne írd le, hogy az jó!
:smile32:
Ilyet senki sem mondott, hogy sztereó. Nálam 5.1.2 van. Ez a dolby által teljesen elfogadott kiépítés, tehát nem tudom miért ne lenne jó. Azt meg senki sem mondta, hogy nem lehet jobb, csak azt hogy ezt nem kell lesajnálni, mert teljesen élvezetes tud lenni.

A sarokba rakott hangfalak, meg katasztrófálisan elhelyezett hátterek, meg a mélynyomó brutális búgása az a nem jó. A teljesen kalibrált és szabványnak megfelelően kiépített 5.1.2 atmos meg jó, de nem egy 9.4.6-os kiépítés, ami most kb a top, így mondhatjuk, hogy akinél nem ez van az menjen a p!csába a fost@licska rendszerével, de ilyet kulturált ember ugye nem mond, mert te sem így kezdted a 2000-es években, amikor a dvd 5.1-e volt a top a dolby surround szinkronnal, amire úgy vertük a nyálunkat.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

zx07 írta:
2022.01.17., hétf. 13:13
Sajnos a nappaliban limitációk vannak az elhelyezést tekintve. Inkább az lenne a kérdés, hogy a 4 Atmos-os felállásban ha az első két pár jó helyen van, de a második két pár középen, akkor a középsőket inkább hátsóknak kell konfigurálni vagy maradjanak középsők? Hangzás szempontjából melyik konfig lenne a jobb?
Mindenképp arra állítsd ahol vannak, top front és top middle, különben rossz dolgokat kever oda. .4-es kialakításnál érzésre nálad egyik sincs jó helyen, de mindenképp azt állítsd be ahol vannak.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

cisco írta:
2022.01.17., hétf. 12:51
zx07 írta:
2022.01.17., hétf. 12:30
Ha már az Atmos a téma..

Nekem a nappaliban van egy 7.2.4-es konfig. A 4 Atmos az alsó frontok fölött kicsit jobbra és balra a plafon találkozásánál van. A hallgatási pozíció felett is van kettő, ezt középsőknek konfiguráltam, hátsók nincsenek, mert az erősítő nem tud többet.

Jó az, hogy középsőknek vannak konfigurálva és nincsenenk hátsók?

Vagy hogy kéne ideálisan berendezni?
Oda tedd, ahova a szabvány mondja, majd annak állítsd be, amihez installáltad...
A .4-hez is megvan az ajánlás!

https://www.dolby.com/siteassets/techno ... 8_r3.1.pdf
Sajnos a nappaliban limitációk vannak az elhelyezést tekintve. Inkább az lenne a kérdés, hogy a 4 Atmos-os felállásban ha az első két pár jó helyen van, de a második két pár középen, akkor a középsőket inkább hátsóknak kell konfigurálni vagy maradjanak középsők? Hangzás szempontjából melyik konfig lenne a jobb?
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

zx07 írta:
2022.01.17., hétf. 12:30
Ha már az Atmos a téma..

Nekem a nappaliban van egy 7.2.4-es konfig. A 4 Atmos az alsó frontok fölött kicsit jobbra és balra a plafon találkozásánál van. A hallgatási pozíció felett is van kettő, ezt középsőknek konfiguráltam, hátsók nincsenek, mert az erősítő nem tud többet.

Oda tedd, ahova a szabvány mondja, majd annak állítsd be, amihez installáltad...
A .4-hez is megvan az ajánlás!

https://www.dolby.com/siteassets/techno ... 8_r3.1.pdf

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Ha már az Atmos a téma..

Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2022.01.17., hétf. 11:40
cisco írta:
2022.01.17., hétf. 10:59
Még egy gondolat ehhez...nem kell végletekben gondolkodni, mert hamar kifogyunk a jelzőkből...ha az 5.1.2 szar, mit mondunk a soundbarra ami szintén dolby atmosos? Én mindenkit támogatok aki atmost épít ki fizikai hangsugárzókkal!
A .2 atmos felső hangfal nem jó megoldás, nem teljesíti azokat a feltételeket, ami miatt érdemes atmos-t építeni.
Ezt lehet szépíteni, de ez az igazság.
Az 5.1.4 az alap felállás.
Ez szimplán nem igaz!

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Még egy gondolat ehhez...nem kell végletekben gondolkodni, mert hamar kifogyunk a jelzőkből...ha az 5.1.2 szar, mit mondunk a soundbarra ami szintén dolby atmosos? Én mindenkit támogatok aki atmost épít ki fizikai hangsugárzókkal!

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

dhcodoki írta:
2022.01.13., csüt. 15:38
Hónapokig moziztam két atmossal. Anno véleményeztem is a topikomban. Mozgó objektumokat tud "ábrázolni" egy bizonyos szinten. A kezdeti lelkesedés után, hamar rájön az ember, hogy nagyon nem ok így.
Nalam 3 eve tart a kezdeti lelkesedes. Ne mondjuk mar azt hogy a .2 rossz, sz@r, nem lehet ugy mozizni, stb. Lehet es tok jo. Nyilvan jobb a .4 .6 de ha csak annyit nezunk hogy szep teret ad mar megerte. Ugyanezt lehet mondani az 5.ra hogy keves legyen 7 de inkabb 9 csatorna. Legyen, csak ne mondjuk azt, hogy szar az 5.1.2 mert nem az.

Igen a demo jeleneteknel lehet hallani a kulonbsegeket, mi hogy merre megy at a felso sugarzokon, de azert a nezesi elmenyben amikor elsokent hall az ember egy filmet, ott ezeken a dolgokon siman at lehet lendulni, mondom ugy hogy a tobb jobb is, de nem kell a tobbit lesajnalni!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Hónapokig moziztam két atmossal. Anno véleményeztem is a topikomban. Mozgó objektumokat tud "ábrázolni" egy bizonyos szinten. A kezdeti lelkesedés után, hamar rájön az ember, hogy nagyon nem ok így.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

bigwinnie írta:
2022.01.13., csüt. 12:00
Most egyelőre megelégszem a meglévő 5.1.2 rendszeremmel, ami van, majd később max. fejlesztek 5.1.4-re. Viszont ehhez ha jól sejtem a 7.1/7.2-es erősítők nem jók, 9 végfokkal rendelkező kell?
Olyan AVR kell neked, ami képes 9 csatornát dekódolni. Ilyen például a Denon 3700, durván fél millás árral. A régebbi modelleket megtalálod az AVSforum összefoglaló topikjaiban, pl "OFFICIAL 2018 Denon AVR Owner's Thread ", ahol a típus első sora lényeg: X4500H - MSRP ($1599), 9.2CH, 125W, HDMI In/Out (8/3, main/main/Zone 2 outputs) avail Sep.

TLDR: 100k-ért nem fogsz kapni 9.2-es AVR-t.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: bigwinnie »

Most egyelőre megelégszem a meglévő 5.1.2 rendszeremmel, ami van, majd később max. fejlesztek 5.1.4-re. Viszont ehhez ha jól sejtem a 7.1/7.2-es erősítők nem jók, 9 végfokkal rendelkező kell?
Visszatérve eredeti kérdésemre, hogy mit válasszak, tudnátok útmutatást adni? A nappali, ahol van a rendszer, téglalap alakú, kb. 7,5x4m-es, rövidebbik falon van a TV, sarkokban (nem teljesen betolva azért) a frontok, fölötte a magassági. A szoba túlsó végén van a kanapé, mögötte fent a két sarokban (szintén nem teljesen sarokba tolva) a surround. Az elrendezés amúgy adott volt, mert az előző tulajnak így volt a rendszere, így a hangfaltartó polcok megvoltak. A rendszer egy Taga TAV-606 v.3 + TSW-120 SUB + 606S v.3 front height-ok. Új erősítőre nem szeretnék olyan 100k-nál többet költeni. Nézegettem sokféle külföldi adás-véte oldalt is, német, belga, holland, néha-néha találok 200EUR környékén olyanokat mint pl. Pio VSX-932, Onkyo TX-NR575E, Denon X1500H, Yamaha rx v 585. Fogalmam sincs mit nézzek, ami megfelelő lenne, vagy igazából szinte mindegy, ez a kategória tudásban nagyjából u.a.? Lényeg, hogy Atmost tudjon, Dolby Visiont, netrádió legyen rajta, HDMI passthrough kikapcsolt állapotban. Olyanok, mint Spotify, esetleg AirPlay2 pluszpont lenne. Jelenlegi, Denon X1100W erősítőmet szerintetek mennyiért lehetne eladni? Doboza, minden tartozéka megvan, toronyállvány, mikrofon, CD, könyvek. Egy kis hibája van, hogy a wifi szerintem tönkrement, nem talál hálózatot. LAN működik. Csináltam már hálózati modul resetet, de nem segített. Még egy factory resettel megpróbálkozom majd.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2101

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Tud mozogni, ugyan is elölről a fejed felett át megy hátra az effekt és ugyanígy mind két oldalról is. A két Atmos, mozgó objektumot is tud megjeleníteni, mivel egyikből a másikba is át tud menni. És ha nincs lehetőség többet feltenni, akkor ez a kettő is nagyon jó, mert a felső teret szépen, burok hatásban tud leképezni a hallgatónak.
Én mindig hallom, hogy jelen vannak és akkor vannak jelen, amikor kellenek, így nem is kell állandóan onnét szólni, aminek nem kell, hogy onnét szóljon.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Den írta:
2022.01.11., kedd 16:37
A 2 atmos csak álló hangokat közvetít, nem szabad kettővel házimozizni.
4 atmos már sétálló hangokat ad, a 6 pedig már futó hangokat is?

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Den írta:
2022.01.11., kedd 16:37
gondolkodik.gif

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: bigwinnie »

Sziasztok! Denon X1100W erősítőmet cserélném le újabbra, ami tud Atmost és Dolby Visiont. Bújom a használt piacot itthon, és külföldön is, perpill. kettő van, amit találtam: Denon X1500H, és Yamaha RX-V583. 5.1.2 felállásban használnám, front height-okkal. Melyik jobb gép, mit javasoltok?

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ha már új év, akkor Denon áremelkedéssel kezdődik. Az X3700H listaára kb. 70 ezret ugrott sajnos. Kíváncsi leszek a többi modell ára hol fog megállni.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Foticsávó írta:
2021.12.20., hétf. 20:31
Sziasztok
van egy Marantz SR7013-em és szeretnék tanécsokat kérni a használatával kapcsolatban egy olyasvalakitől aki jártas az ügyben.
Köszönettel
Szia,

A fórumozás legfontosabb szabálya, hogy konkrét kérdéseket tegyél fel, mert arra fogsz választ kapni. Az ilyen beköszönünk és várjuk, hogy majd történik valami az nem vezet eredményre. Úgy is mondhatnám, a kérdésedre a legjobb válasz, hogy olvasd el a kézikönyvet.

Foticsávó
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Foticsávó »

Sziasztok
van egy Marantz SR7013-em és szeretnék tanécsokat kérni a használatával kapcsolatban egy olyasvalakitől aki jártas az ügyben.
Köszönettel

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”