Elnézést, hogy ezt a témát újra felmelegítem.gomolalaci írta: ↑2022.01.09., vas. 20:38Igen próbáltam. Egyszer vettem egy VanDenHul folyadékot, de NEKEM nem vált be. Szerintem mindegyik alapja a Kontakt de a marketing miatt sokan veszik a méregdrága löttyöket... Egyikre sincs szükségem. Néha megtörölgetem izopropillal a csatlakozókat. Olajozni a kertkaput szoktam, ha nyikorog.
Ugye a Cardas folyadékkal kapcsolatosan folyt a fenti eszmecsere. Ami egy olajos érzetű kontaktápoló kencefice. Röviden
Ma ismét kábelvégeket tisztogattam. Ma egy öreg Polk Cobra hangfalkábelpár került sorra. Az mellékelt képen két kozmetikai párna látható. Minkettőn a polk Cobra egyetlen (ugyanazon) ránézésre ónozott réz gyári kábelvége tisztogatásának eredménye látszik. A baloldalival tisztítottam először a kábelvéget, izopropanollal (izopropil-alkohollal) áztatva, majd azzal törölve azt tisztára, amennyire csak tudtam. Ezután a Cardas folyadékkal áztattam be az izopropillal mál megtisztított kábelvéget, majd a jobboldali párnával töröltem le újra, ismét amennyire tudtam. A képen látható eredmény - azt hiszem - magáért beszél. Kábelvégek esetén az izopropanol biztosan jó a szerves kosz eltávolítására, de az oxidréteget szerintem valami egyéb kencefice viszi le (esetemben a Cardas, de a nevéből ítélve tuti a DeoxIt is hasonló eredményt produkál). A kábelvégekre egyébként kétcsavaros aranyozott AQ Suregrip 100 BFA dugók kerültek vissza, főleg kényelmi okokból, nem tudom, ez jó ötlet-e.
Az tisztogatás eredménye - ennél a kábelnél - ezúttal számomra hallható is…