Ez számomra is jó ötletnek tűnik. Korábban volt szerencsém egy Pointe Sima Jubilee - Dali Ikon 2? (a nagyobbik állványos
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
) pároshoz, igencsak meggyőző volt. Persze rockhoz
lehet a 4xEl84 helyett inkább Amplificát
próbálnék vadászni (ha lenne...
). Afelett sajna már elég zsebbenyúlós, de ha belefér (és ha tudod tolerálni az ottani stílust...
), úgy rémlik, a L'auditeur weblapján a mai napig van egy eladó 672.
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1360
Re: Sztereó erősitők
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1051
Szia!Vasi84 írta: ↑2022.01.09., vas. 19:17Sziasztok!
Sztereo erősítő vásárlását tervezem.
A 2 preferált típus:
1. Heed Si2 + X2 táp
2. Vincent SV227
Igazából egyiket sem hallottam még, de mindkettőről rengeteg jót olvastam.
Van esetleg vkinek tapasztalata mindkettővel?
Dali Ikon 6 (MK1)-al párosítanám, NAD C355BEE-t váltanék le, főként rock, pop zenéket hallgatok.
Melyiket ajánljátok és miért?
Szerintem nagyon klassz hangfal+erősítő összeállításod van már most is. Ezzel már lehet jó minőségben élvezettel zenét hallgatni szerintem. Persze legyen jól installálva, stb... Egyébként mi a fő forrás, amit hallgatsz? Mi az ami miatt kiváltanád a NAD-ot? Szerintem otthoni demoval döntsd el, hogy érdemes-e egyáltalán váltanod bármi is legyen a jelölt erősítő.
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
Rock zenére azokhoz a dobozokhoz a Pointe csöveseket fontold még meg. Ritka madár persze.

(Mondtam én, hogy pikk-pakk lesz itt 4-5 kolléga...
Ja, annyi nem lett. Eddig.
)
- Rotox
- Beköltözött

Ez "visszafelé" is igaz? Mármint, ha valaki(k)nek esetleg nem jön be, akkor ő(k) zenei és hifis szempontból nem érettek?

(Mondtam én, hogy pikk-pakk lesz itt 4-5 kolléga...
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2610
Nincs vita köztünk most sem, csak én más irányból közelítettem:vazze írta: ↑2022.01.09., vas. 23:45Ha erősítőt akar cserélni akkor ott egy kábel nem menti meg a régi vasat.
Ha van pénz fejlesztésre és megunta a régit (bármi miatt) akkor érdemes váltani.
Meghallgatni biztosan meg tudja Zsoltnál az Obelisk-et , és a Vincent-et is meg lehet találni valamelyik forgalmazónál.
nem véletlenül kérdeztem, miért akar erősítőt cserélni?
Ugyanis a nagy Dalihoz, pop-rock zenére a meglévő erősítője szerintem teljesen rendben van.
Ha azért akar cserélni, mert megunta a régit, vagy épp égeti a pénz a zsebét, akkor lehet váltani, de óvatosan, mert minden hifista tudja, ilyenkor lehet a legtöbb fölösleges pént elégetni.
Jajj, hogy én magam hányszor megbántam ezeket az "upgrade"-eket, és mennyi pénz kidobtam az ablakon, csak mert épp volt!
Vagy a másik csapda: olyan jól szól a mostani rendszerem, hogy ha még több pénzt tolok bele, még ennél is jobban fog szólni - hogy hány remek szinergiát sikerült így szétcsesznem, és milyen sok időbe-pénzbe telt, míg újra összeraktam egy hasonlóan szerethető hangot?
Tudnék mesélni, de szerintem itt még igen sokan
Ezért írtam, hogy elsőnek azt fogalmazza meg a kérdező nekünk, de főleg saját magának, hogy mi nem teszik a mostani erősítője (vagy inkább a rendszere) hangjában?
A kábelcserét pedig pont azért hozta elő, mert ha csak kísérletezni, vagy finomít(gat)ni szeretne, a kábelezés relatíve kisebb kockázattal egész jó módszer lehet a kütyüzésre.
Persze, abban teljesen egyetértek (és elég sokszor megírtam mindenféle topicokban) hogy a nem tetsző vasat nem menti meg a kábel, de ha lényeg nem is az új vas, hanem a kísérletezés, akkor arra a kábelvarázslat is elég lehet.
- mishow
- V.I.P.

Nem mondtam, hogy rosszabb, hanem más. Épp te magad írtad pár kommenttel korábban:
Amikor az Si3 megjelent, akkor a (még Zsolt által moderált gyártói) Heed topicban hosszan tárgyaltuk a hangkarakter különbséget az Si2 és az Si3 között. Egyetértettünk abban, hogy az Si2-t pont a kerek, kicsit visszafogott, nem a részletekre kihegyezet, hanem inkább a zenét egészében megmutató nyugis, nagyon hosszan hallgatható hangzása miatt kedveljük, akik kedveljük. Miközben persze nagyon is ott vannak azok a részletek, csak nem kihegyezve és a hallgató arcába tolva. Pop-rock zene hallgatása közben nem erre a finom tudásra van szükség, hanem az erőre, és a bugira. A mondatomban tehát a "sok" erre a finomságra vonatkozott (ami a rockhoz nem jó, mert ha nincs meg a hangzásban egy kis karcosság, akkor oda az őszinte kőkemény "rockerfíling"), és ezért folytattam úgy, hogy a teljesítmény meg kevés lesz, ami meg a rockhoz nagyonis kell (csak ezt levágtad a végéről).szerintem nem csak én hiányolok belőle egy kicsivel több "boogie-t"
DE mi az, hogy "rosszabb hang" ?
Mint írtam, pár éve teszteltem a Vincent 226-ost, ami szerintem csak a beépített dac-kal kevesebb a 227-nél, és igencsak jó hangja van. Akkoriban tán épp egy minden jelölés nélküli Obeliskem volt, és igen, jobban szólt a rock a Vincenten. 2x100w az 2x100w, és a csöves előfok igen jó rockos "ízt" adott a gitárhangnak ...
Szóval, ha valaki hatalmas álló Dali Ikonokon hallgat rockzenét, az - szerintem - nem az Obelisk hangot keresi, de persze meg kell hallgatni (ebben maximálisan egyetértünk) és úgy kell dönteni. Mivel Zsolt a teljes kereskedelmi vonalat átadta a Bartimex Audionak, a kérdezőnek "alto" fórumtársat javaslom megkeresni, ő biztosan fog segíteni, sőt lehet, hogy lesz más ajánlata is.
Mondom/írom mindezt úgy, hogy Heed-lánc tulajdonos, egyben közismerten nagy Heed rajongó vagyok, és maradok, de nem elvakultan - tehát ha azt gondolom, hogy valakinek/valamire nem azt tartom a legjobb megoldásnak, simán megírom és ezután is meg fogom.
És ha a végén a fórumtárs mégis a Heed család tagja lesz, és fogok legjobban örülni annak, hogy tévedtem ...
Legtöbbször igen de most kivételesen nem értek egyet veled!mishow írta: ↑2022.01.09., vas. 22:23Nagy Heed fan vagyok, most is van itthon Si2/x2 és Si3, de volt Pre/Ps.
Tehát azt mondom, pop-rock zúzásra nem való, arra hangban sok, kimenő teljesítményben - ha oda akarsz neki kenni rendesen - nem elég.
A Vincent elődje volt nálam régen tesztelésen, jól szól és van benne kakaó, bulihoz is elég.
Arra azért kiváncsi lennék, mi bajod a NAD erősítővel? Csak hifi bogár, esetleg lett fejleszteni (elkölteni) való pénzed, vagy konkrétan nem tetszik benne valami?
Mert ez se mindegy. Ha nincs igazi bajod vele, lehet, hogy a fölös pénzen jobb kábelt érdemesebb venni, mint cserélni a vasat!
Ha erősítőt akar cserélni akkor ott egy kábel nem menti meg a régi vasat.
Ha van pénz fejlesztésre és megunta a régit (bármi miatt) akkor érdemes váltani.
Meghallgatni biztosan meg tudja Zsoltnál az Obelisk-et , és a Vincent-et is meg lehet találni valamelyik forgalmazónál.
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- mishow
- V.I.P.

Nagy Heed fan vagyok, most is van itthon Si2/x2 és Si3, de volt Pre/Ps.
Tehát azt mondom, pop-rock zúzásra nem való, arra hangban sok, kimenő teljesítményben - ha oda akarsz neki kenni rendesen - nem elég.
A Vincent elődje volt nálam régen tesztelésen, jól szól és van benne kakaó, bulihoz is elég.
Arra azért kiváncsi lennék, mi bajod a NAD erősítővel? Csak hifi bogár, esetleg lett fejleszteni (elkölteni) való pénzed, vagy konkrétan nem tetszik benne valami?
Mert ez se mindegy. Ha nincs igazi bajod vele, lehet, hogy a fölös pénzen jobb kábelt érdemesebb venni, mint cserélni a vasat!
Itt kapásból fogsz találni min. 4, vagy 5 embert, aki azonnal és meggyőzően a magyar gyártót fogja javasolni. (Félre ne érts, simán lehet, hogy igazuk van; még sosem hallottam a Vincentet! Ellenben Obeliskből hallottam, illetve részben birtokomban volt "sima", I, SI és si, mai napig nagyon jó kis erősítőnek tartom, de szerintem nem csak én hiányolok belőle egy kicsivel több "boogie-t".)
Amúgy, ha felhívod Huszti Zsoltot, vagy a Bartimex Audiot, hogy sosem hallottál még Obelisket, szerintem örömmel segítenek ezen, vagy további meghallgatási lehetőségek (a teljesség igénye nélkül):
https://apro.hifipiac.hu/category-table ... -x2,100433
viewtopic.php?f=123&t=167787&p=2672513& ... d#p2672513
viewtopic.php?f=32&t=169395&p=2671133&h ... d#p2671133
(figyelem, különböző generációk!)
- Rotox
- Beköltözött

Jómagam elsősorban egy paradigmaváltást ajánlanék; soha-semmit meghallgatás nélkül, mások javaslatára!
Itt kapásból fogsz találni min. 4, vagy 5 embert, aki azonnal és meggyőzően a magyar gyártót fogja javasolni. (Félre ne érts, simán lehet, hogy igazuk van; még sosem hallottam a Vincentet! Ellenben Obeliskből hallottam, illetve részben birtokomban volt "sima", I, SI és si, mai napig nagyon jó kis erősítőnek tartom, de szerintem nem csak én hiányolok belőle egy kicsivel több "boogie-t".)
Amúgy, ha felhívod Huszti Zsoltot, vagy a Bartimex Audiot, hogy sosem hallottál még Obelisket, szerintem örömmel segítenek ezen, vagy további meghallgatási lehetőségek (a teljesség igénye nélkül):
https://apro.hifipiac.hu/category-table ... -x2,100433
viewtopic.php?f=123&t=167787&p=2672513& ... d#p2672513
viewtopic.php?f=32&t=169395&p=2671133&h ... d#p2671133
(figyelem, különböző generációk!)
- Vasi84
- Nincs visszaút

- Értékelés: 18
Sziasztok!
A 2 preferált típus:
1. Heed Si2 + X2 táp
2. Vincent SV227
Dali Ikon 6 (MK1)-al párosítanám, NAD C355BEE-t váltanék le, főként rock, pop zenéket hallgatok.
A 2 preferált típus:
1. Heed Si2 + X2 táp
2. Vincent SV227
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2735
egy ismim Tannoy Lockwood Major-el is használja (Gold 15")...főleg füles erősitőként használja egy Sennheiser 650-sel,nem az A28 az első számú választása hozza (régebbi Magnum elő/végfok),de van hogy azzal is....nagy lemezjátszós a srác,ha hinni lehet neki,jó phono van bennekupecke írta: ↑2022.01.08., szomb. 20:00Jövő héten érkezik hozzám egy Sugden a28 erősítő (hallatlanul). A fórumon nem sok infót találtam róla, de talán ketten is párosították amerikai dobozzal. Nálam egy JBL L40 elég satbil pont, de érdekelne esetlegesen ki és mivel hallotta, amivel tetszetősen zenélgetett. A mindig magasabbra korszakot kinőttem, esetlegesen korban, árban hozzáillő ajánlás szívesen meghallgatnék, Spendor, Harbeth stb. kategória (nálam) felejtős. Rég hifiztem
![]()
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Az még nem az Ákás kategória :-) a nagy zeneszobád sokkal nagyobb kincs. (egyre kisebb helyre szorulok) Visszatérve Sugira azt szerettem volna sugalmazni, hogy ez már egy olyan cucc ami alig csen el valamit a “zenéből” és “jól vetted”.
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
Attila! Már az előző célzást is értettem. Majdnem rá is gugliztam zizi bhagavatájárá, vagy mit is említett.
Az idő majd eldönti kérdésedre a választ, sokat nem hagyok semminek.
Köszönöm a hozzászólásokat! Sonata-m volt korábban, azt az infot kifelejtettem, hogy kb közel 30m2 ahol zenélni kell, fal mellől, eddig a kis dobozok itt nem váltak be. Nem gyűjtögetek, némi játék még maradt, csöves fülbemászó hang tetszik, de közben önmagamnak mondok ellent, mert most éppen pro erősítőm van JBL-lel.
Ja, mégesm, sokminden tetszik
, komolyan.
Ja pont tegnap láttam hogy visszatartóztathatalanul jön vissza a Bundesliga frizura is a divatba.trane írta: ↑2022.01.08., szomb. 22:08úgy tudom, most épp' Canton-őrület van...kupecke írta: ↑2022.01.08., szomb. 20:00Jövő héten érkezik hozzám egy Sugden a28 erősítő (hallatlanul). A fórumon nem sok infót találtam róla, de talán ketten is párosították amerikai dobozzal. Nálam egy JBL L40 elég satbil pont, de érdekelne esetlegesen ki és mivel hallotta, amivel tetszetősen zenélgetett. A mindig magasabbra korszakot kinőttem, esetlegesen korban, árban hozzáillő ajánlás szívesen meghallgatnék, Spendor, Harbeth stb. kategória (nálam) felejtős. Rég hifiztem
![]()
![]()
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
Nálam a Rethm Bhaavaval szólt a legjobban. Pont hirdetik némi felárral a Bhaavakat ausztriában. De viccet félretéve, van most ist legalább 6 erősítőm, de valahogy mindig a csöves szól... Ez a kis Sugi majdnem, mondom majdnem, el tudta velem azt is fogadtatni hogy nincs benne cső. Ha nem építgetném le éppen a gyűjtögetést és engedtem volna el szinte teljesen az Lp vonalat talán nem is adtam volna el. Van egy régi Hidiamond drótom azzal csodás volt az L19es JBLemmel. Az L40 emlékeim szerint kicsit szikárabb precízebb karakterű de tuti jó cimbik lesznek. Azt mondjuk megerősítette bennem, egyszer lesz majd lehetőleg első generációs A21es Sugim, nálam végül pici orrhosszal és mivel a JBLel picit melegebb hangja van az Ariston Amp nyert az angol vintage kategóriában. ;-) Amúgy a JPW Sonataval szerintem nagyon jól összepasszolnak.kupecke írta: ↑2022.01.08., szomb. 20:00Jövő héten érkezik hozzám egy Sugden a28 erősítő (hallatlanul). A fórumon nem sok infót találtam róla, de talán ketten is párosították amerikai dobozzal. Nálam egy JBL L40 elég satbil pont, de érdekelne esetlegesen ki és mivel hallotta, amivel tetszetősen zenélgetett. A mindig magasabbra korszakot kinőttem, esetlegesen korban, árban hozzáillő ajánlás szívesen meghallgatnék, Spendor, Harbeth stb. kategória (nálam) felejtős. Rég hifiztem
![]()
Jövő héten érkezik hozzám egy Sugden a28 erősítő (hallatlanul
). A fórumon nem sok infót találtam róla, de talán ketten is párosították amerikai dobozzal. Nálam egy JBL L40 elég satbil pont, de érdekelne esetlegesen ki és mivel hallotta, amivel tetszetősen zenélgetett. A mindig magasabbra korszakot kinőttem, esetlegesen korban, árban hozzáillő ajánlás szívesen meghallgatnék, Spendor, Harbeth stb. kategória (nálam) felejtős. Rég hifiztem 
Ha 20 Watt körüli SE erősítő, akkor szerintem inkább egy 6C33C vagy 845 csővel épített erősítő.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Hát igen, így érthető. Mérnöki szempontból ötletes a kapcsolás, ugyanakkor eléggé fából vaskarikának tűnik, hiszen ez így nem is SE, hanem egy darab csővel és két Mosfettel megvalósított fura Push-Pull működés egy a kimenő trafó elé kötött kicsatoló kondival megbolondítva, ami lehetővé teszi a légrés nélküli kimenőtrafót. Meg kell hallgatni persze ezt is, de nehezen tudom elképzelni, hogy hozná azt a fajta hangzást, amiért emberek 300B SE erősítőt szoktak venni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Hát ha már rámoltak bele félvezetőt, akkor lehetne kimenőtrafómentes. Arra a kicsatolokondira is kivancsi lennék.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Hmm, azt gondolná az ember, hogy csöves erősítő kapcsolástechnikában már nem nagyon lehet új dolgokat kitalálni, erre itt ez erősítő, ami az eléggé homályos "parallel feed constant current source (SCCS)" kapcsolástechnikával SE üzemmódban 7-8 Watt helyett 20 Wattot tud kipréselni egy 300B csőből. Nagyon kiváncsi lennék, hogy ezt hogy csinálják, és hogy sikerült-e így megtartani a 300B cső klasszikus hangzását, vagy valami teljesen mást kapunk helyette.vazze írta: ↑2022.01.07., pén. 20:17A Western Electric úgy tűnik nem viccel.
https://www.westernelectric.com/91e?utm ... e=hs_email
BARTIMEX AUDIO Honlap