Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Re: Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy nekem laikusnak elmondjátok (azaz kicsit szájbarágósan), hogyan kellene Atmos (mondjuk 7.1.4) hangrendszert kiépíteni HM erősító mellett egy sztereó erősítő segítségével?
Hálásan köszönöm.
Tudnátok abban segíteni, hogy nekem laikusnak elmondjátok (azaz kicsit szájbarágósan), hogyan kellene Atmos (mondjuk 7.1.4) hangrendszert kiépíteni HM erősító mellett egy sztereó erősítő segítségével?
Hálásan köszönöm.
Sziasztok!
Szeretném a vászon körül a fehér oldalfalakat,és a mennyezetet is letakarni.Tudnátok segíteni milyen anyagot válasszak hozzá? Az oldalfalaknál függönyre gondoltam(az anyaga kérdés),de a mennyezethez valami egyszerű mobil megoldás lenne megfelelő(itt tanácstalan vagyok). Minden ötletet nagyon szépen köszönök.Üdv: Imi
Szeretném a vászon körül a fehér oldalfalakat,és a mennyezetet is letakarni.Tudnátok segíteni milyen anyagot válasszak hozzá? Az oldalfalaknál függönyre gondoltam(az anyaga kérdés),de a mennyezethez valami egyszerű mobil megoldás lenne megfelelő(itt tanácstalan vagyok). Minden ötletet nagyon szépen köszönök.Üdv: Imi
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Ennél jobbat nem találsz: The official Dirac Live threadDeLorean írta: ↑2022.03.17., csüt. 20:44Manual:
https://confluence.dirac.services/pages ... =159549716
Itt találsz más leírást is, ha szükséges. pl - Bass Cntrol:
https://confluence.dirac.services/pages ... =142848300
De a Youtub-on beírod, hogy Dirac Live, akkor is találsz jó útmutatókat.
Mondjuk a Storm Audio bemutatója:
https://www.youtube.com/watch?v=ZwCmMY9j6AA
Van sok, akár sztereó, akár házimozi beállításról.
![]()
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Köszönöm ! Már olvasom is ! 

Sziasztok!
Segítséget kérnék dirac live program használatához! Esetleg valakinek infója,hogy hogyan kell használni ?
Nem találok sehol használati utasítást hozzá esetleg van valakinek ?
Köszönöm!
Donald
Segítséget kérnék dirac live program használatához! Esetleg valakinek infója,hogy hogyan kell használni ?
Nem találok sehol használati utasítást hozzá esetleg van valakinek ?
Köszönöm!
Donald
- kolyok1206
- Nincs visszaút
- Értékelés: 4
Köszönöm a segítséged!
Hétvégén megnézem!!!
Ha nem boldugolok privátban megkereslek!!!
Hétvégén megnézem!!!

Ha nem boldugolok privátban megkereslek!!!
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 30
Szia!kolyok1206 írta: ↑2022.01.21., pén. 12:43Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy lehet egy Funscreen motoros (100 col)vászon alsó végállását beállítani? Felül a motor mellett nincsen állítasra lehetőség. Sehol nem találok hozzá leírást, vagy lehet hogy rossz helyen kerestem.
Előre is köszönöm.![]()
Üdv
István
Ugyanilyen vásznam van, a motornál van az állítási lehetőség, csak elsőre én se láttam.
Lenni kell a vászonhoz egy kb. 20cm hosszú műanyag pálcának, azzal kell benyúlni a burkolat alá és 1-1 fordulat kb. 3cm-rel állítja feljebb vagy lejjebb.
H kell lefotózom a használati utasítását, de olyan rossz a rajz, hogy abból én se jöttem rá, az előző tulajtól kértem telefonos segítséget.
Ahogy fent lóg a plafonon, kicsit előre kell dönteni és akkor már bele látsz majd.
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
- kolyok1206
- Nincs visszaút
- Értékelés: 4
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy lehet egy Funscreen motoros (100 col)vászon alsó végállását beállítani? Felül a motor mellett nincsen állítasra lehetőség. Sehol nem találok hozzá leírást, vagy lehet hogy rossz helyen kerestem.
Előre is köszönöm.
Üdv
István
Előre is köszönöm.

Üdv
István
- Spiky03
- Fórumlakó
- Értékelés: 197
Pl egy Andriodos Box, amire felteszed a CE-t és az visz mindent, amit kell.
Ja, okés :)
Viszont ez nem 4k player, tehát a külső vinyomat nem tudom rárakni.
Lehet fordítva kéne keresnem. Hifi szélességű 4k player, ami tv box is. Van ilyen? Help! :)
Igaz ez kisebb, mint egy Hifi. :)
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
Ja, okés :)
Viszont ez nem 4k player, tehát a külső vinyomat nem tudom rárakni.
Lehet fordítva kéne keresnem. Hifi szélességű 4k player, ami tv box is. Van ilyen? Help! :)
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok
Köszönöm
"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."
Üdv!
Atmos hangszórónak használhatok, már meglévő polc sugárzót?
A válaszokat előre is köszönöm.
Atmos hangszórónak használhatok, már meglévő polc sugárzót?
A válaszokat előre is köszönöm.

"Az élet útja mindig rögös, de, ha felérünk a csúcsra, állati szép a kilátás."
-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 23
Leírták az előttem szólók, abszolut jól.Az a JBL széria egy ritka és nagyon szuper hangfal.Ahogy írták,kivezette a JBL, mert annyira jó lett ár-érték arányában, a felette pozícionált dobozait fenyegette...banfizoltan84 írta: ↑2022.01.03., hétf. 11:49Köszönöm a válaszodat, tudom, hogy jók a jbl hangfalaim, de ennyire nem voltam vele tisztába! Nem tudtam, hogy ennyire jól sikerültek. Sub ok terén semmi tapasztalatom. A kef psw 2500 nem tudtam, hogy belépő szint.-KP- írta: ↑2022.01.03., hétf. 10:01Ezek szerint nem nagyon vagy tisztában milyen szintet képviselnek a dobozaid. Az hogy nem mai darab, az egy dolog, de irreleváns. A JBL Stúdió 5 széria azért lett kivezetve, mert túl jól sikerült a JBL többi akkori sorozatához képest. Árban nem volt sok, de a Synthesis szériákat nyaldosta alulról. Ami a JBL prémium márkája, mint autóknál pl. a Lexus a Toyotának. Sőt, konkrétan egy ideig ki is vették a normál JBL kínálatból és áttették a Synthesis szegmensbe, de kivezették végül onnan is teljesen, mert konkrétan a nagyobb, drágább modellek eladásait veszélyeztette a széria. A rákövetkező széria már sokkal silányabb lett szándékosan és a "helyére került". Ez nem egy gagyi belépő kategóriás szett, hogy 100 ezerből tegyünk szubot mellé szvsz. Szerintem a minimum egy használt Klipsch R112/115SW lenne(nem R10/12 és nem R100/1200). De az használtan is jóval több,mint 100k.banfizoltan84 írta: ↑2022.01.03., hétf. 06:19
Mivel a jbl dobozaim nem mai darabok, így a használt piacon nézelődök. Feleslegesnek érzem egy új modell felsőkategória csúcsát megvenni. Kb 100 ezer forintig gondoljozok. Egy régi modellt keresek ami passzolna, amiről jók a tapasztalatok.
Jelenleg nem találtam a használtpiacon r112sw-t! Csak 112 sw meg Synergy van jó állapotban. Esetleg másik márka és tipus?
A 100 ezres határt elfelejtettem! Az általad ajánlott sub árkategória még belefér a keretbe.
Ez a Szub nem lenne rossz választás melléjük.Mai árak mellett különösen:
viewtopic.php?f=33&t=168579
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Köszönöm a válaszodat, tudom, hogy jók a jbl hangfalaim, de ennyire nem voltam vele tisztába! Nem tudtam, hogy ennyire jól sikerültek. Sub ok terén semmi tapasztalatom. A kef psw 2500 nem tudtam, hogy belépő szint.-KP- írta: ↑2022.01.03., hétf. 10:01Ezek szerint nem nagyon vagy tisztában milyen szintet képviselnek a dobozaid. Az hogy nem mai darab, az egy dolog, de irreleváns. A JBL Stúdió 5 széria azért lett kivezetve, mert túl jól sikerült a JBL többi akkori sorozatához képest. Árban nem volt sok, de a Synthesis szériákat nyaldosta alulról. Ami a JBL prémium márkája, mint autóknál pl. a Lexus a Toyotának. Sőt, konkrétan egy ideig ki is vették a normál JBL kínálatból és áttették a Synthesis szegmensbe, de kivezették végül onnan is teljesen, mert konkrétan a nagyobb, drágább modellek eladásait veszélyeztette a széria. A rákövetkező széria már sokkal silányabb lett szándékosan és a "helyére került". Ez nem egy gagyi belépő kategóriás szett, hogy 100 ezerből tegyünk szubot mellé szvsz. Szerintem a minimum egy használt Klipsch R112/115SW lenne(nem R10/12 és nem R100/1200). De az használtan is jóval több,mint 100k.banfizoltan84 írta: ↑2022.01.03., hétf. 06:19Mivel a jbl dobozaim nem mai darabok, így a használt piacon nézelődök. Feleslegesnek érzem egy új modell felsőkategória csúcsát megvenni. Kb 100 ezer forintig gondoljozok. Egy régi modellt keresek ami passzolna, amiről jók a tapasztalatok.
Jelenleg nem találtam a használtpiacon r112sw-t! Csak 112 sw meg Synergy van jó állapotban. Esetleg másik márka és tipus?
A 100 ezres határt elfelejtettem! Az általad ajánlott sub árkategória még belefér a keretbe.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Ezek szerint nem nagyon vagy tisztában milyen szintet képviselnek a dobozaid. Az hogy nem mai darab, az egy dolog, de irreleváns. A JBL Stúdió 5 széria azért lett kivezetve, mert túl jól sikerült a JBL többi akkori sorozatához képest. Árban nem volt sok, de a Synthesis szériákat nyaldosta alulról. Ami a JBL prémium márkája, mint autóknál pl. a Lexus a Toyotának. Sőt, konkrétan egy ideig ki is vették a normál JBL kínálatból és áttették a Synthesis szegmensbe, de kivezették végül onnan is teljesen, mert konkrétan a nagyobb, drágább modellek eladásait veszélyeztette a széria. A rákövetkező széria már sokkal silányabb lett szándékosan és a "helyére került". Ez nem egy gagyi belépő kategóriás szett, hogy 100 ezerből tegyünk szubot mellé szvsz. Szerintem a minimum egy használt Klipsch R112/115SW lenne(nem R10/12 és nem R100/1200). De az használtan is jóval több,mint 100k.banfizoltan84 írta: ↑2022.01.03., hétf. 06:19Mivel a jbl dobozaim nem mai darabok, így a használt piacon nézelődök. Feleslegesnek érzem egy új modell felsőkategória csúcsát megvenni. Kb 100 ezer forintig gondoljozok. Egy régi modellt keresek ami passzolna, amiről jók a tapasztalatok.-KP- írta: ↑2022.01.02., vas. 16:17Kérdezni tudni kell. Autót szeretnék venni, milyet ajánlotok? Legalább egy árkategóriát írnál.banfizoltan84 írta: ↑2022.01.02., vas. 15:51Mi passzolna szerintetek? Tudom én is, hogy nem egy samsung 10 ezer forintos dobozt kell keresnem! A nagy márkákból viszont nincs tapasztalatom, mi illene a rendszeremhez! Az 590 tényleg nagyot szól, de egy kis plusz mindig jól jön! 1-2 márka, tipus érdekelne amiből válogathatnék...
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn
Mivel a jbl dobozaim nem mai darabok, így a használt piacon nézelődök. Feleslegesnek érzem egy új modell felsőkategória csúcsát megvenni. Kb 100 ezer forintig gondoljozok. Egy régi modellt keresek ami passzolna, amiről jók a tapasztalatok.-KP- írta: ↑2022.01.02., vas. 16:17Kérdezni tudni kell. Autót szeretnék venni, milyet ajánlotok? Legalább egy árkategóriát írnál.banfizoltan84 írta: ↑2022.01.02., vas. 15:51Mi passzolna szerintetek? Tudom én is, hogy nem egy samsung 10 ezer forintos dobozt kell keresnem! A nagy márkákból viszont nincs tapasztalatom, mi illene a rendszeremhez! Az 590 tényleg nagyot szól, de egy kis plusz mindig jól jön! 1-2 márka, tipus érdekelne amiből válogathatnék...
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn
A mozim kb 16 nm en van berendezve, de a nappalim ennél jóval nagyobb, hosszú L alakú nyitott tér. 2-2,5 méterre lenne a sub a hallgatási poziciótól! Alkalmanként meg volna hajtva rendesen! Kef psw 2500?Quetz írta: ↑2022.01.02., vas. 16:42Az is kérdés, hogy milyen messze lesz a hallgatói ponttól, mennyire akarod megküldeni... Vagyunk például páran akik 16nm-en dupla 18"-ast vagy többet használunk...banfizoltan84 írta: ↑2022.01.02., vas. 15:51Mi passzolna szerintetek? Tudom én is, hogy nem egy samsung 10 ezer forintos dobozt kell keresnem! A nagy márkákból viszont nincs tapasztalatom, mi illene a rendszeremhez! Az 590 tényleg nagyot szól, de egy kis plusz mindig jól jön! 1-2 márka, tipus érdekelne amiből válogathatnék...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára banfizoltan84 2022.01.03., hétf. 06:23-kor.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Az is kérdés, hogy milyen messze lesz a hallgatói ponttól, mennyire akarod megküldeni... Vagyunk például páran akik 16nm-en dupla 18"-ast vagy többet használunk...banfizoltan84 írta: ↑2022.01.02., vas. 15:51Mi passzolna szerintetek? Tudom én is, hogy nem egy samsung 10 ezer forintos dobozt kell keresnem! A nagy márkákból viszont nincs tapasztalatom, mi illene a rendszeremhez! Az 590 tényleg nagyot szól, de egy kis plusz mindig jól jön! 1-2 márka, tipus érdekelne amiből válogathatnék...
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- -KP-
- V.I.P.
Kérdezni tudni kell. Autót szeretnék venni, milyet ajánlotok? Legalább egy árkategóriát írnál.banfizoltan84 írta: ↑2022.01.02., vas. 15:51Mi passzolna szerintetek? Tudom én is, hogy nem egy samsung 10 ezer forintos dobozt kell keresnem! A nagy márkákból viszont nincs tapasztalatom, mi illene a rendszeremhez! Az 590 tényleg nagyot szól, de egy kis plusz mindig jól jön! 1-2 márka, tipus érdekelne amiből válogathatnék...
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn
Mi passzolna szerintetek? Tudom én is, hogy nem egy samsung 10 ezer forintos dobozt kell keresnem! A nagy márkákból viszont nincs tapasztalatom, mi illene a rendszeremhez! Az 590 tényleg nagyot szól, de egy kis plusz mindig jól jön! 1-2 márka, tipus érdekelne amiből válogathatnék...-KP- írta: ↑2022.01.02., vas. 15:2710 gyártóból nagyjából 1, aki normális szubot tud csinálni, úgyhogy leginkább érdemes nem egy márkán belül maradni. A JBL 590 elég nagyot tud szólni, úgyhogy ide nem lesz elég egy olcsó alapkategóriás szub.banfizoltan84 írta: ↑2022.01.02., vas. 14:56Sziasztok!
A meglévő jbl studio 590 5.0 - ás hangfalszettemhez szeretnék egy hozzá illő sub-ot csatlakoztatni! Mivel az 550 p sub-ot használtan se találok ezért fordulok hozzátok.
Maradjak a márkánál, másik studio széria, esetleg northridge?
Vagy nem gond ha teljesen másik gyártótól választok egy mélynyomót?
Véleményetek, személyes tapasztalatok érdekelne ebben a témában, mennyire fontos márkán belül maradni?
Válaszotokat előre is köszönöm, és B.U.É.K.
- -KP-
- V.I.P.
10 gyártóból nagyjából 1, aki normális szubot tud csinálni, úgyhogy leginkább érdemes nem egy márkán belül maradni. A JBL 590 elég nagyot tud szólni, úgyhogy ide nem lesz elég egy olcsó alapkategóriás szub.banfizoltan84 írta: ↑2022.01.02., vas. 14:56Sziasztok!
A meglévő jbl studio 590 5.0 - ás hangfalszettemhez szeretnék egy hozzá illő sub-ot csatlakoztatni! Mivel az 550 p sub-ot használtan se találok ezért fordulok hozzátok.
Véleményetek, személyes tapasztalatok érdekelne ebben a témában, mennyire fontos márkán belül maradni?
- banfizoltan84
- Lefelé a lejtőn
Sziasztok!
- Spiky03
- Fórumlakó
- Értékelés: 197
Az erősítő egyik bemenetére és akkor projektoron nézheted.
Nálam is így van.
Nálam is így van.

MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
- almera36
- Kezdő Fórumlakó
Köszönöm, de nem értem :) Ezt hova kell bedugni? Tv-nk nincsenSpiky03 írta: ↑2022.01.01., szomb. 19:09Amazon Firestick 4K.
Viszi a stremeket (Netflix Amazon Prime Apple Tv, HGO Go is igaz azt külön kell feltenni) meg lehet rá Kodit is tenni, amire tudsz különféle addonokat tenni és úgy nézni amit szeretnél.
Annyi kiegészítés hogy nem megy rajta a DTS csak 2.0ban.