Ha nem lett volna elég logikus a magyarázatom, akkor itt, a gyártó oldalán https://www.thefunkfirm.co.uk/little-super-deck látható róla fotó, hogy is néz ez ki.supravox írta: ↑2022.01.09., vas. 14:51Bocsi de az a +2 görgő,hogy tudna bàrmit is hozzàadni az inditónyomatékhoz?zoli73 írta: ↑2022.01.09., vas. 14:17Köszönöm szépen!
Igen, nagyon elégedett vagyok vele, sokkal jobban, mint azt előre vártam volna. Szinte minden lemeznél(amiket pedig már jól ismerek) meg tud lepni. Szinte új dimenzióba helyezi a lemezeimet.
Annyira telített, stabil, dinamikus, folyékony a hangzása, hogy komolyan, ilyet eddig csak az igazán nívós analóg forrással rendelkező rendszerektől hallottam.
Az eddigi lemezjatszóimhoz képest, jelentős előrelépés a hangja minden téren. A sávszélek kitolódtak, a mélytartomány nagyon kimunkált, de inkább azt mondom, egy basszus gitár, egy bőgő, egy lábdob, soha nem volt még ilyen hiteles, elethű.
Eleven, transzparens, de mégsem bantóan éles, vagy agresszív, valahogy olyan jól megtalálja az egyesúlyt a részletesző, precíz, és a meleg, nyugodt, hangzás között.
Izgalmas, de e mellett nyugalmat árasztó, nagyanvonalú a hangja.
A hangszedő az eddigi Benz Micro ACE L. Ezt is terveztem eladni, de úgy voltam vele, hogy erre azért még alszok 1-2-t, de most már marad.
Ez a futómű, és kar van olyan minőségű, hogy ettől komolyabb hangszedőket is kiszolgáljon, de ettől feljebb lépni eléggé zsebbe nyúlós lenne, legalábbis nekem. Szerencsére még igen jó állapotban van, úgy 1 hónapja járt Huszti Gábornál tisztításon, felülvizsgálaton, és megnyugtatott, van még benne bőven.
Még 1-2 érdekesség a lemezjátszóról. A meghajtása a Funk Firm saját szabadalmán alapul, amit "Vector Drive" néven emlegetnek. Ami azt jelenti, hogy a motor szíjjtárcsáján kívül, további két görgőn is fut a szíjj, a szubtányér körül 120°-ban vannak elhelyezve. Azt imitálva, mintha 3 motor hajtaná a tányért, és így sokkal stabilabb az egyenfutás, mint egy hagyományos szijjhajtásnál. Ettől a fordulatszám felfutás is nagyon gyors, szinte mint egy DD.
A másik érdekesség a hangkar egy funkciója, ez is saját szabadalom. Ugyanis nem kell számolgatni effektív kartömeget, hangszedő engedékenységet, stb. Mint minden Funk Firm karnak, úgy ennek is szabalyozható az effektív tömege, így bármilyen engedékenységű hangszedőhőz beállítható, csak követni kell a manualban leírt istrukciókat.
Ez úgy történik, hogy a hangkar csövön talalható egy csúsztatható rozsdamentes acél gyűrű, ami egy skálán csúsztatható előre-hátra, a hangszedő engedékenysége függvényében.
Vagy a felfutàsi sebessèghez?
Szerintem meg mèg + 2 alkatrèsz amin meg tud csúszni a szíj illetve ha az ott elkezd kopni akkor csak lifeg szerencsètlen szíj...
Amúgy jól nèz ki
Hasznàld sokat![]()
A gondolom belátható, hogy ez így kiegyensúlyozottabban, és hatékonyabban adja át a nyomatékot a motorról a tányérra, mintha csak a motor és a tányér egymás felé feszülne.
A szíj nem tud megcsúszni, mert hogy így kvázi "háromszögben" van felfűzve, sokkal feszesebben van rajta, mint a hagyományos szíjhajtásnál. Sokkal nehezebb is feltenni, szó szerint feszül.
A két görgő persze, elkophat, de kb. olyan pontosan illesztett bronz siklócsapágyazott(és kent), mint a tányér. Lehet engem is túlél, ha rendesen karban tartom.